Το είπε το καλοκαίρι επιστρέφοντας για μια δεύτερη σεζόν στα ασπρόμαυρα, το επανέλαβε μιλώντας στη «Μ» μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη: «Ο πρώτος στόχος, είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Δε νομίζω ότι έχουμε δουλέψει όλοι μαζί, ως μια υγιής ομάδα. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά αμυντικά, αλλά όχι με διάρκεια. Πιστεύω πως όταν αρχίσουμε να δείχνουμε διάρκεια στην άμυνα, θα αρχίσουμε να δείχνουμε σε όλους, τις πραγματικές δυνατότητές μας. Είναι όμως ακόμα πολύ νωρίς, δεν έχουν έρθει καν τα Χριστούγεννα. Όπως έχω ξαναπεί, τέτοια εποχή, η σεζόν είναι για... «μωρά»! Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, να είμαστε υγιείς και θα είμαστε εκεί που πρέπει. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν, όπως κάναμε πέρσι, αν όχι καλύτερα! Η συγκέντρωση μου είναι περισσότερο στη... μεγάλη εικόνα».
Ποια είναι αυτή; «Πιο πολύ το μυαλό μου είναι στο BCL. Κατά την άποψη μου και μιλώντας για μένα προσωπικά, το BCL είναι το πιο σημαντικό, να προκριθούμε στη νοκ-άουτ φάση. Ξέρω κι έτσι νιώθω, ότι θα μπούμε στα πλέι οφ στην Ελλάδα, οπότε είμαι πολύ συγκεντρωμένος στο BCL. Κερδίσαμε τέσσερα παιχνίδια στη σειρά, κάναμε μία σπουδαία νίκη στην Τενερίφη. Ωστόσο, έχουμε χάσει κάποιους αγώνες στην Ελλάδα. Είναι πολύ νωρίς όμως, ακόμα και για να ανησυχούμε για αυτά. Όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές, η εποχή γύρω στο Μάρτιο, είναι αυτή που πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε πραγματικό μπάσκετ. Φυσικά, θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, αλλά εγώ δεν ανησυχώ.
Ο Γκος είπε για τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε την επιστροφή του Άρη από τους 17, στους τρεις πόντους: «Όσο η διαφορά ήταν τουλάχιστον στους επτά πόντους, πιστεύω ότι ήμασταν καλά. Ξεκίνησαν να βάζουν τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, όταν ήμουν στον πάγκο.Εγώ ζω για τέτοιες στιγμές! Να βάζω μεγάλα σουτ, σημαντικά καλάθια! Έχω «γράψει» μια μεγάλη καριέρα, κάνοντας αυτό το πράγμα. Δεν ανησύχησα ποτέ! Δεν παίξαμε την άμυνα που παίζουμε ως ΠΑΟΚ. Κάναμε όμως αυτά που έπρεπε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».
Ηταν από εκείνους που έζησαν πιο έντονα τη σπουδαία ατμόσφαιρα στο «παλατάκι» και το ντέρμπι με τον Άρη. Ο Φιλ Γκος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την επιθυμία του: «Μακάρι οι φίλοι μας να έρχονται κάθε φορά στο γήπεδο, όπως ήρθαν σε αυτό το παιχνίδι! Ήταν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να παίζεις, η πρώτη μου φορά σε εντός έδρας ντέρμπι. Οι οπαδοί μας ήταν καταπληκτικοί.Από την πρώτη περίοδο μας έδωσαν τρομακτική ώθηση. Νομίζω δε σταμάτησαν να φωνάζουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν ο έκτος παίκτης μας. Όταν παίζουμε με τον κόσμο μας, έχουμε πλεονέκτημα. Η ατμόσφαιρα σε αυτό το παιχνίδι, θα έπρεπε να είναι μόνιμη, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε όλους τους υποστηρικτές μας να είναι στο γήπεδο».