«Δεν πουλάω ΠΑΟΚτσηδιλίκι…»
Ο Γιώργος Τζαβέλλας, που συμπεριλήφθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στην αποστολή της Εθνικής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, σε δηλώσεις του στον "Libero 107,4" αναφέρθηκε τόσο στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ όσο και το πώς βίωσε ο ίδιος την πρώτη του σεζόν στον Δικέφαλο, ενώ «απάντησε» και σε όσους τον κατηγορούν για υπερβολικά νεύρα ή… λαϊκισμό.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τζαβέλλας είπε:
Για το ότι το όνομά του βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής για τα γήπεδα της Βραζιλίας: «Ήξερα πως κάτι τέτοιο είχε πολλές πιθανότητες, αλλά περίμενα να ακούσω τις δηλώσεις του κ. Σάντος. Ποτέ άλλωστε δεν ξέρεις σίγουρα τι μπορεί να συμβεί. Το σίγουρο είναι πως η Εθνική εδώ που έφτασε και είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν σταματάνε όμως εδώ τα όνειρά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στη Βραζιλία και να παλέψουμε. Νομίζω πως ο όμιλος μας είναι βατός, τώρα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τα φιλικά που έχουμε να δώσουμε».
Για τους αντιπάλους της Εθνικής στον όμιλο: «Δεν υπάρχει ομάδα που να θεωρείται εύκολος αντίπαλος, όταν μιλάμε για Παγκόσμιο Κύπελλο. Σίγουρα βέβαια, στον όμιλό μας δεν υπάρχει το «μεγάλο» όνομα. Αυτό είναι καλό αλλά και κακό. Ελπίζω σε εμάς να βγει σε καλό».
Για το αν θεωρεί αποτυχημένη τη φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ: «Όχι, θα διαφωνήσω. Πρέπει βέβαια η φετινή χρονιά να αποτελέσει μάθημα για όλους μας και ελπίζω τη νέα σεζόν να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να χτίζουμε κάτι πραγματικά καλό».
Για το ότι το γενικότερο κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι συνεχώς στο… κόκκινο: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Σίγουρα ο κόσμος πιέζει γιατί του λείπουν πρωταθλήματα, του λείπουν κύπελλα. Εφόσον όμως ο κόσμος βλέπει υγεία στην ομάδα αλλά και προσπάθεια, θα κάνει υπομονή. Πρέπει όλο αυτό το κλίμα να το αλλάξουμε εμείς, μέσα από την ομάδα».
Για την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη: «Το τελευταίο διάστημα κάναμε πολύ καλή δουλειά με τον κ. Γεωργιάδη και όλοι μείναμε ευχαριστημένοι. Ήταν θέμα διοίκησης η αλλαγή προπονητή. Εμείς να ευχηθούμε από την πλευρά μας καλή επιτυχία στον κ. Αναστασιάδη. Εμείς, εσείς και ο κόσμος, πρέπει να τον στηρίξουμε. Είναι γνωστός στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και φυσιολογικά ξέρει περισσότερα πράγματα από εμάς».
Τι πρέπει να κρατήσει ως μάθημα φέτος ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει ολόκληρη η οικογένεια του ΠΑΟΚ να ηρεμήσει, πρέπει να δει την ευκαιρία που του ΄χει παρουσιαστεί με αυτόν τον ιδιοκτήτη. Και μέσα από αυτό, πρέπει όλοι να οργανωθούμε καλύτερα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ήταν μια δύσκολη σεζόν η φετινή. Υπήρξαν πολλές αλλαγές και όταν γίνεται αυτό, δεν είναι εύκολο να χτίσεις και να προχωρήσεις σε μια ευθεία γραμμή. Είναι θέμα διοίκησης και προπονητή όλα αυτά να αλλάξουν. Δεν μπορώ να πω εγώ κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό».
Για τα αίτια που χάθηκε το κύπελλο: «Πρώτα απ΄ όλα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε έναν τελικό μετά από 11 χρόνια. Άρα, μέχρι αυτό το σημείο μιλάμε για μία επιτυχία. Θα μπορούσα να σκεφτώ έναν τελικό εμείς να ήμασταν κομπλέ και από τον Παναθηναϊκό να έλειπαν οι τρεις καλύτεροί του παίκτες, οι Μπέργκ, Πράνιτς και Ζέκα. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, περάσαμε ό,τι περάσαμε, έγινε ό,τι έγινε και φτάσαμε στον τελικό αποδεκατισμένοι. Θεωρώ πως δεν ήμασταν έτοιμοι. Ήταν αποτυχία που δεν φέραμε το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν μου αρέσει να λέω βλακείες, θέλω να λέω την αλήθεια».
Για την πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ πέτυχε. Τερμάτισε πρώτος. Μείναμε 15 ποδοσφαιριστές που πάνω τους θα μπορούσε να στηριχθεί ο προπονητής και βγήκαμε πρώτοι μέσα στο γήπεδο. Υπήρχε όμως κούραση. Υπήρχαν για παράδειγμα που ποδοσφαιριστές που έπαιξαν φέτος 45-50 παιχνίδια. Επιπλέον υπήρχε πίεση και όταν σε μία ομάδα με ρόστερ 35 παικτών, πας σε τέτοια παιχνίδια με 15, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα».
Για τη δική του παρουσία: «Ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ και ήρθα. Θεωρώ ότι βοήθησαν την ομάδα να πετύχει αυτά που πέτυχε, τα οποία βέβαια δεν ήταν τόσο σημαντικά. Θεωρώ την σεζόν πετυχημένη, από τη στιγμή που έκλεισε με την κλήση μου στην Εθνική για το Μουντιάλ. Χρωστάω πολλά γι΄ αυτό στον ΠΑΟΚ και τον ευχαριστώ».
Για το ποιος είναι ως άνθρωπος ο Γιώργος Τζαβέλλας: «Όσοι δεν με γνωρίζουν, είναι δικό τους θέμα. Η πορεία μου δεν ξεκινάει στον ΠΑΟΚ, έχω ήδη μια πορεία ανεξάρτητα από το αν είναι δεν είναι τόσο μεγάλη. Πάντα θέλω να αγωνίζομαι για την ομάδα μου. Έχω πάθος αλλά και νεύρα που ενδεχομένως πρέπει να… βελτιώσω. Δεν το κάνω για λαϊκισμό ή για να πουλήσω ΠΑΟΚτσηδιλίκι. Έτσι ήμουν σε όλες τις προηγούμενες ομάδες μου, έτσι είμαι τώρα, έτσι θα είμαι και στις επόμενες. Θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και να είμαι εντάξει με τους ανθρώπους που με πληρώνουν. Αν ορισμένοι το κρίνουν αυτό λάθος, είναι δικό τους θέμα να το κρίνουν έτσι».
Για τις πρόσφατες δηλώσεις συμπαικτών του υπέρ του Γιώργου Γεωργιάδη: «Όταν υπάρχει κάτι καλό και όταν υπάρχει υγεία μέσα σε μια ομάδα, είναι τίμιο να βγαίνεις και να παραδέχεσαι. Έτσι νιώσαμε, έτσι το κάναμε. Ειδικά η γνώμη του Κατσουράνη κα του Λίνο μετράνε περισσότερο από τη δική μου. Κάτι περισσότερο ξέρουν».
Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Θέλω του χρόνου να μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ που θα είναι μια πραγματική οικογένεια. Δεν είναι εύκολο μέσα σε τόσο λίγο καιρό να γίνεις ομάδα. Θέλω να υπάρχει η έννοια ομάδα, όπως υπάρχει το τελευταίο τρίμηνο και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν».
Για τα αίτια που το ρόστερ περιορίστηκε κατά πολύ το τελευταίο διάστημα: «Υπήρξαν τραυματισμοί, υπήρξαν κάποιοι που για παράδειγμα τελείωνε ο δανεισμός τους και δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν άλλο. Κάθε φορά στο τέλος της σεζόν, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να παίξουν γιατί αγωνίστηκαν λίγο το περασμένο διάστημα, υπάρχουν αυτοί που αντέχουν την πίεση, αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν ομάδα. Θέλοντας και μη, στο τέλος δεν μείναμε πολλοί».
Libero 107,4"