«Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα»!Με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη εκτός, ο Κώστας Βασιλειάδης όφειλε να σταθεί στο ύψος του και το έκανε, έχοντας ρόλο πρωταγωνιστή στην «απόδραση» του ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ.
Σε 33' συμμετοχής, είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4/6 τρίποντα, εκ των οποίων το ένα σε καίριο σημείο.
Χάτσερ, Κλάντον και Μαργαρίτης αποτέλεσαν τα πιο σημαντικά ερείσματα και, μιλώντας στο sdna.gr, ο Βασιλειάδης αναγνώρισε τη συνεισφορά των συμπαικτών του. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στα 32 του δεν έχει λόγους να αποδείξει πράγματα, ενώ τόνισε πως περιμένει μία γεμάτη Πυλαία για τον ΠΑΟΚ που προσπαθεί να χτίσει κάτι μεγάλο «με το τίποτα».
«Ξέραμε, όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια, πως η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή, καθώς και ότι μπορούμε και πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Δείξαμε ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας και φτάσαμε σε αυτή την ανατροπή» ανέφερε αρχικά ο Βασιλειάδης, σχολιάζοντας την ανατροπή από το -15 του πρώτου μέρους.
Η... κολώνα του ΠΑΟΚ, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ήταν εκτός αλλά ο Κώστας Βασιλειάδης νιώθει πως η ομάδα του έχει βρει τους μηχανισμούς που της επιτρέπουν να μην επηρεάζεται ακόμη και από μία τόσο σημαντική απουσία.
«Εχουμε μάθει να ζούμε με αυτό, γιατί η αλήθεια είναι πως ο Σόφο βγάζει τελευταία κάποια μικροπροβλήματα που δεν τον αφήνουν να βρίσκεται μαζί μας στο παρκέ και να προσφέρει όλα αυτά που μπορεί. Οπως είπα, ζούμε με αυτό πλέον και με τον Κιθ (σ.σ. Κλάντον) στην ομάδα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, αφού υπάρχει μια ποιοτική λύση επιπλέον». «Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά, δεν πτοήθηκε από τις δυσκολίες και φαίνεται πως έχει βρει ένα ρυθμό. Αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό κάναμε στο ΟΑΚΑ» Το μπρέικ αναμένεται να συσπειρώσει τον κόσμο του Δικεφάλου στο πλευρό της ομάδας εν όψει του δεύτερου αγώνα και, μοιραία, το ερώτημα προς τον Κώστα Βασιλειάδη έχει να κάνει με το αν περιμένει μία γεμάτη Πυλαία.
«Πάντα περιμένω, πάντα θέλω να παίζω σε γεμάτη Πυλαία. Δεν ξέρω αν θα είναι ή δεν θα είναι. Πάντα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί αποτελεί μεγάλη στήριξη για εμάς. Ασχέτως αν χάνει ή κερδίζει, αξίζει τη στήριξη, γιατί αυτή η ομάδα παλεύει με το τίποτα να κάνει κάτι μεγάλο».
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν, σε προηγούμενα κομμάτια της σεζόν, τον Κώστα Βασιλειάδη πως έχει στερήσει πράγματα από τον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, με αφορμή κυρίως κάποιες χαμένες βολές απέναντι στον Ολυμπιακό στην Πυλαία και στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο ίδιος δεν ένιωσε πως έδωσε απαντήσεις, παρά το μεγάλο τρίποντο που... έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «ασπρόμαυρων» στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
«Οντως έχουν ακουστεί κάποια πράγματα, αλλά στα 32 μου τι απαντήσεις να δώσω; Αν ήμουν 20, ίσως σκεφτόμουν έτσι και να χρειαζόταν. Επειδή δεν έχουν δει ποτέ παιχνίδια μου στο εξωτερικό, ευτυχώς εγώ καταλαβαίνω για τον εαυτό μου πως ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ήμουν εκεί για τα μεγάλα σουτ. Κάποια τα έχασα, κάποια τα έβαλα. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι παίκτες, έχουν χάσει μεγάλα σουτ. Δεν μπορείς να πεις και τίποτα».ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΑΡΧΗΓΕ, ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΣΤΑ @@ ΣΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ!