«Ονειρεύομαι πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ»Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος στα 24 του έκανε πράξη το ποδοσφαιρικό του όνειρο του να αγωνιστεί στην Ελλάδα.
Ο υψηλόσωμος στόπερ κατάφερε να πείσει τον Άγγελο Αναστασιάδη πως δικαιούται μία θέση στο ρόστερ του «Δικεφάλου» περνώντας με άριστα τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε.
Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος ήταν εκλεκτός μέλος της χρυσής γενιάς της ΑΪΚ Στοκχόλμης που κατέκτησε το πρωτάθλημα Σουηδίας στους τζούνιορς πριν από μία δεκαετία υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή του Πανιωνίου, Μίκαελ Στάρε.
Το όνομα του ακούστηκε για Ατρόμητο και ΑΕΚ, ωστόσο η τρίτη απόπειρα του να μετακομίσει στην Ελλάδα αποδείχθηκε... τυχερή.
Ο πρώην παίκτης της Ασιρίσκα λίγο πριν πετάξει για τη Σουηδία παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη του ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στο gazzetta.gr.«Ήταν το μεγάλο μου όνειρο να φύγω από την Σουηδία και να παίξω ποδόσφαιρο. Τα κατάφερα μέσω του ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τη νέα μου ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».
Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος αποφεύγει τα μεγάλα λόγια προτιμώντας να χτίσει βήμα-βήμα την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.«Δεν βιάζομαι, έχω να αποδείξει πολλά πράγματα στον ΠΑΟΚ. Θα φανεί στο μέλλον αν αξίζω. Αυτό που θέλω, όπως κάθε ποδοσφαιριστής είναι να αγωνίζομαι και όταν ο προπονητής κρίνει να μου δώσει ευκαιρίες».
Ο ομογενής σέντερ μπακ από τη Σουηδία αναφέρθηκε και στις πρώτες του εντυπώσεις από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ θέτοντας τον μεγάλο στόχο του.«Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ καλή. Στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έδειξε τις δυνατότητες του. Ονειρεύομαι το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, όμως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας».
Ο Παπαγιαννόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Άγγελο Αναστασιάδη. «Είναι ένας πάρα πολύ καλός κόουτς, ο οποίος μου δίνει μία τεράστια ευκαιρία.
Δεν μου είπε κάτι ιδιαίτερο, όμως από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει το στιλ του και αποτελεί για μένα τιμή η συνεργασία μαζί του».
Ο νεοφερμένος άσος του ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς του «Δικεφάλου».«Είναι οι καλύτεροι οπαδοί. Όλοι στη Σουηδία για αυτούς μιλάνε και έχω ακούσει πάρα πολλά. Ξέρω πόσο στηρίζουν την ομάδα. Προσωπικά θέλω να αποφύγω τα μεγάλα λόγια και να τους δείξω στον αγωνιστικό χώρο τις δυνατότητες μου».
gazzetta.gr