«Είμαι προετοιμασμένος για… πόλεμο» (video)Ο Χρήστος Σαλούστρος είναι ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του ΠΑΟΚ, με τον ίδιο να τονίζει πως είναι έτοιμος για.. πόλεμο!Την περασμένη σεζόν αποτέλεσε έναν από τους rookies του πρωταθλήματος. Άλλωστε, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα παρκέ της Α1, φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου, βοηθώντας με τη σειρά του, την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να τερματίσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον, ο Χρήστος Σαλούστρος -περί ου ο λόγος- άλλαξε πόλη και ομάδα και θα αγωνίζεται για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, υπό τις οδηγίες του Σούλη Μαρκόπουλου.
Ο νεαρός φόργουορντ μίλησε στο Superbasket.gr για τις πρώτες του εμπειρίες στον «δικέφαλο», τις διαφορές που θα έχει στο παιχνίδι του σε σχέση με την περασμένη σεζόν, τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τον νέο του προπονητή, Σούλη Μαρκόπουλο, όσο και για τον πρώην προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλο.
Πρώτα απ’όλα, θα ήθελα ένα σχόλιο για την μεταγραφή σου.«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου. Ήταν μια εύκολη επιλογή, εν τέλει, καθώς είχα «κρούσεις» από ομάδες της Α1, όπως είναι το Ρέθυμνο και η Νέα Κηφισιά. Ο ΠΑΟΚ πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Τα διπλά παιχνίδια ήταν ένα έξτρα κίνητρο, αλλά και η πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν κίνητρο. Νιώθω έτοιμος. Πιστεύω ότι μπορώ να δείξω πολλά ακόμα και το μέλλον επιφυλάσσει πολλές επιτυχίες στον ΠΑΟΚ».
Τι θυμάσαι και τι κράτησες από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο;«Ο ΠΑΟΚ ήταν μια ομοιογενής ομάδα. Στην επίθεση υπήρχε πολύ κίνηση, κάτι το οποίο χρειάζεται στο σύγχρονο μπάσκετ. Η μπάλα δεν σταματούσε να πηγαίνει από τη μία γωνία στην άλλη και αυτό δεν κάνει μόνο έναν παίκτη χαρούμενο, αλλά και τους πέντε, πολλές φορές. Όταν και οι πέντε παίκτες είναι μέσα στο σύστημα της ομάδας, δίνει ένα κίνητρο για την άμυνα, καθώς τα αμυντικά καθήκοντα είναι βασικά κομμάτια στο σύγχρονο μπάσκετ. Στον ΠΑΟΚ όλοι έπαιζαν για όλους και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως «έσπασαν» την έδρα στο πρώτο ματς και η σειρά έκλεισε στο 3-1 που έδειξε πως, εν τέλει, στην σειρά των αγώνων ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ».
Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ απαιτητικό κοινό. Τι ήταν αυτό που σου έμεινε από τον κόσμο στις μεταξύ σας αναμετρήσεις;«Ο κόσμος εδώ είναι μια άλλη… κατάσταση. Είναι πιο φανατισμένοι οι άνθρωποι, πράγμα λογικό, γιατί πρεσβεύουν μια άλλη πόλη. Απ” όσα έχψ δει έχω μείνει άναυδος με τον κόσμο. Ο κόσμος είναι πραγματικά κοντά στην ομάδα και απ’ότι διαβάζω έχει ξεπεράσει τα 1000 διαρκείας, το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς, γιατί το να παίζουμε σε ένα πανέμορφο γήπεδο με πολύ κόσμο είναι πάρα πολύ καλό για εμάς. Αυτό που θα ήθελα να πω στον κόσμο είναι να έχει υπομονή, επιμονή και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε να καταφέρουμε πολλά και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι».
Την φετινή σεζόν θα συνεργαστείς με έναν ακόμα εξαιρετικό προπονητή, τον Σούλη Μαρκόπουλο. Την περασμένη σεζόν αγωνιζόσουν υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το να συνεργάζεσαι με τέτοιους προπονητές τι σημαίνει για σένα;«Είναι ένα έξτρα κίνητρο. Τόσο ο κύριος Μαρκόουλος, όσο και ο κύριος Σφαιρόπουλος είναι εξαίσιοι άνθρωποι και στην δουλειά τους είναι μετρ. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή γενιά Ελλήνων προπονητών. Αυτό μου δίνει κίνητρο και ώθηση να τα καταφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου, σε πρώτο πλάνο και μετά τον εαυτό μου, να πετύχουμε τους στόχους μας, γιατί θα είναι ένας μαραθώνιος αυτός που θα ζήσουμε φέτος, γιατί το έζησα πέρυσι και κατάλαβα τι είναι. Μέρα με την μέρα και προπόνηση με την προπόνηση μπορούν να γίνουν πολλά καλά πράγματα».
Ο φετινός Χρήστος Σαλούστρος τι διαφορές έχει με τον περσινό;«Φέτος νιώθω πολύ πιο έτοιμος. Θα έλεγα δεν θα είμαι καθόλου ψαρωμένος, γιατί πέρυσι ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Α1 σε μια εξίσου ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Πανιώνιος. Κατάφερα να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες και να έχω ένα ρόλο μέσα στην ομάδα. Πιστεύω πως φέτος εάν δεν δώσω τα διπλάσια, σε σχέση με πέρυσι, θα δώσω πολλά παραπάνω στην ομάδα και να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες. Νιώθω ξεκάθαρα πιο έτοιμος και πιο δυνατός. Αναμένω τη συνέχεια, ώστε να δείξω τι αξίζω και τι μπορώ να προσφέρω».
Η περασμένη ήταν η πρώτη σου σεζόν στην Α1. Πώς την βίωσες;«Ο Πανιώνιος ήταν μια ομάδα αντίστοιχη με τον ΠΑΟΚ. Τα τελευταία δυο χρόνια είχαν ίδιους στόχους και ίδιες απαιτήσεις. Δεν μπορώ να πω πως ήταν εύκολα, αλλά ο κάθε παίκτης ξεχωριστά δίνει ό,τι μπορεί, όλη του την ενέργεια και την προσπάθεια για να κερδίζει η ομάδα του. Όταν κερδίζεις, άλλωστε, πάντα είσαι ευχαριστημένος. Η χρονιά είναι μεγάλη και με υπομονή μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Έχουμε λίγες μέρες προετοιμασίας ακόμα και μετά, από Οκτώβριο, αρχίζει ο πραγματικός… πόλεμος. Γιατί εγώ είμαι προετοιμασμένος για πόλεμο».
Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο…superbasket.gr
Ειναι καλος παικτης και θα βοηθησει αρκετα απλα θελει και αυτος λιγο χρονο.