6. Κώστας Χαραλαμπίδης

Αποστολέας Θέμα: 6. Κώστας Χαραλαμπίδης  (Αναγνώστηκε 5218 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Απ: 6. Κώστας Χαραλαμπίδης
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 11:31:47 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
ΨΥΧΑΡΑ όπως το είπες Τεο, δεν είναι τυχαίο πως μετά τον τραυματισμό επηρεάστηκε όλη η ομάδα...
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 11:01:17 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Ο Κώστας Χαραλαμπίδης για τον αγώνα με τον Άρη...

Για πρώτη φορά από τότε που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Χαραλαμπίδης θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει το κλασικό παιχνίδι με τον Άρη χωρίς να έχει την δυνατότητα της συμμετοχής. Ο σοβαρός τραυματισμός του δεν του επιτρέπει να παίξει, αλλά μόνο να είναι δίπλα στην ομάδα κι αυτή είναι η μοναδική αλλαγή, που όπως τονίζει στο paokbc.gr έκανε στο πρόγραμμά του, σχετικά με την προετοιμασία ενόψει ενός τέτοιου αγώνα...
"Η προετοιμασία εκτός από το αγωνιστικό όπου δεν μπορώ να συμμετάσχω, σε όλα τα υπόλοιπα είναι το ίδιο. Ότι ήταν να κάνω θα το κάνω, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι. Να μιλήσω δηλαδή με τα παιδιά, να στηρίξω με τον τρόπο την προσπάθεια αυτών που θα παίξουν, να προετοιμαστούμε όλοι μαζί ψυχολογικά για το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν είμαι και μόνος, έχω και τον Κώστα τον Κακαρούδη που κι αυτός στάθηκε άτυχος, αλλά επειδή είμαι πιο μπροστά, τον καταλαβαίνω απόλυτα".

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στις ειδικές συνθήκες με τις οποίες θα αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ... "Η ομάδα μας έχει χτίσει χαρακτήρα και δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά κάτι που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ έχει χαρακτήρα νικητή, μπορεί ακόμη και σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες να είναι συνεπής και όσο κι αν δυσκολεύουν την κατάσταση οι ατυχίες, αυτό το φαινόμενο λειτουργεί και συσπειρωτικά... Είναι μία επιπλέον πρόκληση για μας. Οι συμπαίκτες μου έχουν γαλουχηθεί για τέτοιες καταστάσεις, με συνεχή ταξίδια, συνεχή παιχνίδια, νέες παρουσίες παικτών, απουσίες της τελευταίας στιγμής. Ξέρουμε να τα αντιμετωπίζουν, είναι στην καθημερινότητά τους και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν".

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα γίνουν σε διάστημα μίας εβδομάδας οι αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Άρη για τον πρώτο και δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος...
"Το γεγονός ότι διαιωνίζονταν μία κατάσταση για τόσους μήνες, είναι σίγουρα σε βάρος της δικής μας ομάδας, αλλά και σε βάρος του κύρους και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Είναι μία κατάσταση που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με αυτό που σκεφτόμαστε για το Ελληνικό μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα περιμένουμε ότι θα είναι δύσκολη, όπως σε όλα τα παιχνίδια, αλλά τόσο στο παιχνίδι της Κυριακής, όσο και στον αγώνα που θα γίνει σε μία εβδομάδα στο γήπεδό μας, πρέπει να υπάρχει μία ατμόσφαιρα τέτοια που θα δώσει σε όλους μας την δυνατότητα να απολαύσουμε τις στιγμές και το μπάσκετ και να μην φοβηθεί ή προβληματιστεί κανείς".

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΗΓΕ ΜΑΣ! :)
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 11, 2015, 07:57:15 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
"Περήφανος για τον ΠΑΟΚ..."

O Κώστας Χαραλαμπίδης μιλάει για τον τραυματισμό του, την περίοδο αποκατάστασης, την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του, αλλά και για τον αγώνα της επόμενης Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.

«Τον τραυματισμό αυτόν τον έχω αφήσει αρκετά πίσω. Όταν έχεις να διεκπεραιώσεις μια καθημερινότητα που έχει μια επίπονη και χρονοβόρα αποκατάσταση το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Όσο περνά ο καιρός το ψυχολογικό κομμάτι σού δίνει δύναμη να συνεχίσεις για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες», ανέφερε.

«Ήταν το πιο άσχημο πράγμα που μου συνέβη στην καριέρα μου. Υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα στην ημέρα που στο θυμίζουν. Το να μην είσαι στο γήπεδο είναι δύσκολο από μόνο του. Ό,τι άλλο και να κάνεις είναι περίεργο. Όταν κάθομαι στον πάγκο έχω κάποιες ενστικτώδεις παρορμήσεις, νιώθω σαν να είμαι έτοιμος να μπω», πρόσθεσε.

«Δεν έχω σκεφτεί πότε θα είναι η επιστροφή και πώς θα γίνει. Αυτά που οριοθετώ είναι όσα συζητώ με τον γιατρό και τον φυσιοθεραπευτή. Μετά το χειρουργείο είπα πως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για μένα», συνέχισε.

Και κατέληξε αναφέροντας: «Νιώθω περήφανος σαν αρχηγός και μέλος της ομάδας που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ», ξεχωρίζοντας ως καλύτερη στιγμή τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και ως χειρότερη την ήττα από τους «πράσινους» στο Κύπελλο.

« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 11, 2015, 08:24:01 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Billysm-4

• Platinum member
  • 8282
Μεγαλη η απωλιεα του αρχηγου φετος.
Ευχομαι να γυρισει πισω γερος και δυνατος του χρονου! :)
ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 05, 2015, 02:25:48 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ενα απο τα καλύτερα παιδιά του Ελληνικού μπάσκετ, τον αρχηγό μας Κωστα Χαραλαμπιδη, που εχει σήμερα τα γενέθλια του! Του ευχόμαστε υγεια πρωτα απο ολα. Μετράμε πλέον όλοι μαζί αντίστροφα για την επιστροφή του και χωρις βιασύνη τον περιμένουμε να μπει ξανά στο γήπεδο, ακομη πιο δυνατός και αποτελεσματικός όπως πάντα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΗΓΑΡΑ ΜΑΣ! smilepaok

« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 05, 2015, 03:35:42 μμ »

Αποσυνδεδεμένος nikolasf4

• Public Relations
  • 6358
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ!!!!!
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ (Pablo Gabriel García Pérez)
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η παρανομία γίνεται καθήκον
"Πάρτε το χαμπάρι, οι εφιάλτες σας μόλις ξεκίνησαν...»
ΘΥΡΑ 4

« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 18, 2015, 09:18:44 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Πάρα πολύ πετυχημένη η χρονιά..."

Το Sport24.gr μίλησε με τον αρχηγό των "ασπρόμαυρων" για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, για την κατάστασή του αλλά και γενικότερα για τον ΠΑΟΚ των τελευταίων σεζόν όπως τον έχει "ζήσει" ο ίδιος.

"Τα παιδιά έδωσαν το κάτι παραπάνω για να βγει τρίτη η ομάδα"

Αρχικά είπε για την σεζόν που ολοκληρώθηκε: "Kάνοντας έναν απολογισμό, θεωρώ πως η χρονιά ήταν πάρα πολύ πετυχημένη. Ο βασικός και ο κύριος στόχος που ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης επιτεύχθηκε. Είχαμε μια χρονιά πολύ δύσκολη με πολλά παιχνίδια. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να παίξαμε 53 παιχνίδια έχοντας τραυματισμούς, δυσκολίες και ταξίδια. Νομίζω τα παιδιά κατάφεραν στο τέλος να κάνουν το υπέρμετρο και να δώσουν το κάτι παραπάνω για να καταφέρει η ομάδα να βγει τρίτη".

"Με άγχωνε μόνο η κούραση..."

Για το αν ένιωθε σιγουριά πως ο ΠΑΟΚ θα κατακτούσε την τρίτη θέση με βάση την εικόνα που έβλεπε στις προπονήσεις, ανέφερε: "Το μόνο που ίσως με άγχωνε ήταν η κούραση από τα συνεχόμενα ματς και το ότι πολλοί παίκτες ήταν επιβαρυμένοι από τα πολλά παιχνίδια της χρονιάς. Κατά τα άλλα, ανεξάρτητα από τα δύο παιχνίδια με τον Αρη που χάσαμε μέσα στην χρονιά, αυτή την στιγμή ήμασταν μια ομάδα που θα μπορούσε να διαβάσει τα παιχνίδια έτσι όπως πρέπει ώστε να τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς έκαναν τα παιδιά...".

"Θα ήταν ιδανική η χρονιά αν περνούσαμε στον τελικό του Κυπέλλου"

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τα κεκτημένα στο πρωτάθλημα, έκανε το βήμα παραπάνω (σε σχέση με την σεζόν 2013-14) στην Ευρώπη με την πρόκριση στους "32" του Eurocup αλλά χάθηκε η ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό αποτελεί κάτι σαν... ανεκπλήρωτος πόθος όσον αφορά την σεζόν που ολοκληρώθηκε;

"Αν όλο αυτό που κάναμε συνδυαζόταν με μια παρουσία στον τελικό, θα ήταν μια ιδανική χρονιά για την ομάδα. Δεν τα καταφέραμε αλλά νομίζω πως η ομάδα και μόνο που δημιουργεί προσδοκίες για το τι μπορεί να καταφέρει, είναι ένα επίτευγμα και ένα βήμα για κάτι καλύτερο στο μέλλον"

"Εζησα κάτι το πρωτόγνωρο..."

Οσο για το πώς "έζησε" την ομάδα όντας τραυματίας και μην μπορώντας να βοηθήσει; "Πολύ δύσκολα... Δεν είχα κάτι ανάλογο στη ζωή μου. Δεν ήξερα τι περιμένω και τι θα αντιμετωπίσω. Βλέποντας πίσω την χρονιά ακολούθησα την ομάδα για 1,5 μήνα περίπου και τους υπόλοιπους 5-6 την παρακολουθούσα από δίπλα, από τον πάγκο. Μέχρι να το συνηθίσω όλο αυτό και να αντιληφθώ ότι δεν μπορούσα να συμμετέχω, πέρασε μια δύσκολη περίοδος και εξακολουθεί να είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Δεν ήξερα πώς να το χειριστώ αλλά το βίωσα... Προσπάθησα και προσπαθώ να το ξεπεράσω και νομίζω ότι θα παρουσιαστώ πιο δυνατός από του χρόνου".

"Θα μπω στο γήπεδο για να κάνω αυτό που έκανα και πριν..."

Για το τι... Χαραλαμπίδη πρέπει να περιμένουμε την νέα σεζόν, απάντησε: "Εφόσον μπω και παίξω, δεν θα θέλω να παρουσιάσω τίποτα άλλο εκτός από αυτό που παρουσίαζα έχοντας τον ρόλο μου και τις απαιτήσεις που έχω από τον ίδιο μου τον εαυτό στο πώς θέλω να φαίνομαι στο γήπεδο. Θα μπω μέσα στο γήπεδο τον Αύγουστο όταν ξεκινήσει με το καλό η χρονιά για να κάνω αυτό που έκανα και πριν. Δεν θέλω ούτε να περιφέρομαι, ούτε να δίνω μια απλή παρουσία στην ομάδα...".

"Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν οικογένεια..."

Τέλος η κουβέντα μας έφτασε στη φιλοσοφία που έχει ο ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία που είναι ο ίδιος στον "Δικέφαλο". "Θα μπορούσαμε να μιλάμε για πάρα πολύ ώρα για την φιλοσοφία που διέπει την ομάδα από το ψηλότερο επίπεδο μέχρι το πιο χαμηλό. Το ότι κάνουμε βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια αυτό πιστώνεται στον πρόεδρο, στον προπονητή και σε όσους ασχολούνται με αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα βγάζει μια υγεία παρ' όλη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και δίνει το κάτι παραπάνω πάντα γιατί λειτουργεί σαν οικογένεια. Αυτό έχω ζήσει εγώ τρία χρόνια τώρα και αυτός είναι ο μόνος τρόπος της ομάδας για να πετύχει"

Άτυχος φέτος, του χρόνου θα αναπληρώσει όσα έχασε.... :)

« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 18, 2015, 12:00:48 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Billysm-4

• Platinum member
  • 8282
Γερος να είναι , του χρονου τον περιμενω πολυ καλυτερο απο καθε αλλη φορα.
ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 09, 2015, 04:28:44 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Ο Κώστας Χαραλαμπίδης για την κλήρωση του Eurocup…

Η σεζόν 2015-16 ουσιαστικά ξεκίνησε σήμερα με την κλήρωση του Eurocup, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη και ο Κώστας Χαραλαμπίδης σχολίασε τον όμιλο του ΠΑΟΚ και το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση.

«Συμμετέχοντας σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση όπως το Eurocup, γνωρίζεις ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις και δύσκολα παιχνίδια, αλλά δύσκολα ταξίδια. Και με αυτό το σκεπτικό θα ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας, ώστε ο ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν να είναι ανταγωνιστικός και στο Eurocup», σχολίασε αρχικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στις ομάδες του ομίλου, επισημαίνοντας ότι… «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να υπάρξει σαφέστατη εικόνα για τους αντιπάλους μας, διότι ακόμη είναι υπό διαμόρφωση τα ρόστερ όλων των ομάδων. Ωστόσο, ομάδες όπως η Besiktas και η Lietuvos, αποτελούν σημαντικά ονόματα στο χώρο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για την Besiktas μάλιστα μπορώ να πω ότι αποτελεί εκπρόσωπο του τουρκικού μπάσκετ, που έχει μια διαρκώς ανερχόμενη πορεία τα τελευταία χρόνια, ενώ οι Λιθουανοί εκτός του ότι αγαπούν παθολογικά το μπάσκετ, είναι πάντα ένας πολύ υπολογίσιμος και εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος. Υπάρχουν στον όμιλο και δύο ομάδες από τη Ρωσία κι αυτό νομίζω ότι είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι με ομάδες όπως η Zenit και η Saratov. Ο όμιλος… κλείνει με την ομάδα από την Ουγγαρία, που είναι πρωταθλήτρια κι αυτό επίσης από μόνο του λέει πολλά. Γενικά η διοργάνωση θα είναι πολύ δυνατή, αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας ήταν η Neptunas, μία ομάδα που πέρσι ήταν στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία διοργάνωση ιδιαίτερα δυνατή και πιθανότατα πιο ισχυρή από την προηγούμενη σεζόν».

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει παρελθόν με καμία από τις ομάδες του ομίλου, εκτός της Lietuvos Rytas. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος τονίζει σχετικά… «Έχω έντονες αναμνήσεις ακούγοντας το όνομα της Lietuvos Rytas, θυμάμαι τον τελικό του Uleb Cup το 2005 στο Βέλγιο με την Lietuvos Rytas σαν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της καριέρας μου, αλλά όλα αυτά που έχουν σχέση με τις παραδόσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς. Αυτό που μετρά είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα οι ομάδες».

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokbc.gr/news/news/4387
Πέρσι δεν πρόλαβες λόγω τραυματισμού, φέτος όμως.... :)

« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 31, 2015, 10:54:15 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
«Πιο δύσκολη χρονιά η φετινή»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τους στόχους της ομάδας, τον άφιξη του Κώστα Βασιλειάδη, τον τραυματισμό του και φυσικά τη δυσκολία του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας γκαρντ ρωτήθηκε αρχικά για την καινούρια σεζόν και απάντησε: «Θα είναι αρκετά διαφορετική, σε σχέση με την περυσινή, γιατί η ομάδα έχει αλλάξει αρκετούς παίκτες, έφυγαν οι ξένοι. Ίσως με την έλευση των νέων παιδιών θα χρειαστεί να παίξουμε λίγο διαφορετικά, με ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Η χρονιά θα είναι διαφορετική και εξαιτίας των υπολοίπων ομάδων, καθώς κάποιες ενισχύονται. Θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, από το περσινό, το φετινό πρωτάθλημα».

Στην επισήμανση για το ότι το αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας, με την προσθήκη των Βασιλειάδη και Ντούβνιακ, φαίνεται πως θα είναι φέτος πιο επιθετικό, αποκρίθηκε λέγοντας: «Το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας με τον κόουτς, τα τελευταία χρόνια, είναι συγκεκριμένο. Από εκεί και πέρα, έχει και την εμπειρία και τη γνώση ο Σούλης Μαρκόπουλος να προσαρμόζεται και στους παίκτες και στις συνθήκες και σε ό,τι χρειάζεται κάθε στιγμή, στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Νομίζω πως φτιάχνοντας το ρόστερ και επιλέγοντας συγκεκριμένους παίκτες έχει στο μυαλό του πώς θα αξιοποιήσει τον καθένα και το πώς το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας θα έχει αποτέλεσμα».

Το επιθετικότερο αγωνιστικό στιλ που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ φέτος στο παρκέ, σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, δε διαφοροποιεί τους στόχους του: «Το ότι τερματίσαμε πέρυσι τρίτοι και ότι μπορεί να παίξουμε κάποιου άλλου «είδους» μπάσκετ φέτος, αυτό δεν λέει κάτι. Ο στόχος είναι ο ίδιος. Ίσως απλά έχουμε έναν άλλον τρόπο για να επιτευχθεί».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι θα είναι δύσκολη η διατήρηση της τρίτης θέση, με βάσει τη σημαντική, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, αγωνιστική ενίσχυση της ΑΕΚ και του Άρη, αναφέροντας εμφατικά: «Δεν ξέρω εάν απειλούνται τα κεκτημένα μας, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η προσπάθειά μας θα είναι πιο δύσκολη. Θέλουμε να κρατήσουμε ό,τι έχουμε κατακτήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Οι προκλήσεις είναι για να τις αντιμετωπίζουμε και να τις φέρνουμε εις πέρας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Σε σχόλιο, για το εάν τον ενοχλεί που η τρίτη θέση δεν έκανε ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίσει, από τη στιγμή που θέση στο Eurocup εξασφάλισαν και η ΑΕΚ και ο Άρης με wild card, απάντησε: «Είναι μια γενικότερη συζήτηση. Με ενοχλούν διάφορα πράγματα στο πώς είναι δομημένο το μπάσκετ και στο τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ότι η Ελλάδα βγάζει μόνο δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα και δεν δίνει τη δυνατότητα στους υπολοίπους να φθάσουν σε αυτό το στόχο είναι μια δυσκολία, μια συνθήκη που δεν αρέσει σε κανέναν. Εντάξει, υπάρχουν πολλά κριτήρια για αυτό, κυρίως τα οικονομικά. Εμείς ως επαγγελματίες αθλητές, από εκεί και πέρα, όταν θέτουμε έναν στόχο και τον πετυχαίνουμε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν κερδίσαμε κάτι. Το να κατακτήσεις την τρίτη θέση, το να θέτεις δηλαδή ένα στόχο και να μπορείς να φθάσεις εκεί, είναι σημαντικό. Αν και δεν δίνει αυτό κάτι χειροπιαστό και ουσιαστικό, εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απλώς θέτουμε τους στόχους».

Οριοθετώντας τις επιδιώξεις του «Δικεφάλου του Βορρά», εν όψει της καινούριας περιόδου, συμπλήρωσε: «Κατ’ αρχάς, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ θέτουν τους γενικότερους στόχους της ομάδας. Θα είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα εάν καταφέρει, έτσι όπως ξεκινάμε, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ζέση, να πραγματοποιήσουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας, έτσι και να τελειώσουμε. Να παίξουμε μπάσκετ που θα το απολαμβάνουμε εμείς πρώτα από όλα, που θα το απολαμβάνει ο κόσμος και που θα έχουμε αποτέλεσμα. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, δεν ξέρω. Ελπίζω να σημαίνει αρκετά. Εάν λειτουργήσουμε έτσι, νομίζω θα έχουμε και αποτέλεσμα. Υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδας, ένας θεσμός που με δύο παιχνίδια μπορείς ίσως να βρεθείς σε έναν τελικό. Την ευκαιρία που είχαμε πέρυσι και τη χάσαμε για ένα σουτ, την έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Θέλουμε, κατά κάποιον τρόπο, το… αίμα πίσω φέτος».

Σε προσωπικό επίπεδο ο Κώστας Χαραλαμπίδης αποσαφήνισε πως είναι δύσκολο να προσδιορίσει με βεβαιότητα πότε χρονικά θα επανακάμψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, αλλά: «Είμαι στο δρόμο να επιστρέψω και θέλω να επιστρέψω τουλάχιστον όσο υγιής ήμουν, όταν χτύπησα. Τίποτα λιγότερο! Αυτό που κάνω είναι να βρίσκομαι σε ένα στάδιο αποθεραπείας, λίγο πιο λειτουργικό για εμένα, να κάνω διάφορα πράγματα. Το πώς ερμηνεύεται αυτό δεν μπορώ να το πω χρονικά. Πηγαίνω σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού, με του φυσικοθεραπευτή».

Διευκρίνισε, επίσης, για τον πρόσφατο καθαρισμό που έκανε στο εγχειρισμένο γόνατό του: «Το πρώτο χειρουργείο που έκανα με τη ρήξη του επιγονατιδικού τένοντα ήταν από μόνο του, κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός που είχε επιπτώσεις γενικότερα στην άρθρωση και στο πόδι μου.

Χωρίς να θέλω να μπω σε ιατρικές λεπτομέρειες, θα πω ότι το δεύτερο χειρουργείο έπρεπε να γίνει για να λειτουργήσει καλύτερα η άρθρωση. Για αυτό έγινε, με αυτόν το στόχο και ήδη νιώθω καλύτερα. Δεν είχε να κάνει με υποτροπή, δεν πήγε πίσω η κατάστασή μου, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για να μην έχω αργότερα κάποιο πρόβλημα».

Όσο για την επικείμενη… κόντρα του με τον Κώστα Βασιλειάδη, για την αρχηγία στην ομάδα, είπε: «Δεν υπάρχει φυσικά κανένα μάλωμα, τίποτα! Ο ρόλος του καθένα, σε οποιαδήποτε ομάδα, είναι ίσως κάποιες φορές συγκεκριμένος και δεν έχει να κάνει ούτε με θεσμικά όργανα ούτε με θέσεις ούτε με τίποτα! Το να έχεις ένα τίτλο, να είσαι αρχηγός και να μην ξέρεις πώς να τον «αξιοποιήσεις», δεν λέει και κάτι. Ο καθένας προσφέρει από εκεί που είναι με το ρόλο, τη θέση του. Είτε είσαι αρχηγός είτε δεν είσαι, μπορείς να είσαι αποδοτικός και χρήσιμος για την ομάδα σου. Ο Κώστας είναι ένα παιδί που έχει παίξει εδώ χρόνια, δεν υπάρχει μεταξύ μας κανένα θέμα, είμαστε και οι δύο για να προσφέρουμε στον ΠΑΟΚ κι αυτό θα κάνουμε. Μακάρι να είχαμε δώδεκα αρχηγούς στην ομάδα».

Μεγάλος παίκτης, πραγματικός αρχηγός, φοβερός χαρακτήρας....