"Θα παλέψουμε για τους στόχους μας"Ο Αλέξης Αλβανός μετρά τις πρώτες του ημέρες στην ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ και μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του, τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί, για τον κόσμο και τη νοοτροπία που πρέπει να αποκτήσει ο Δικέφαλος...
Αναλυτικά όσα είπε στον "Libero 107,4":
Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα: «Είμαστε στο ξεκίνημα, αλλά η ομάδα δείχνει ότι έχει ομοιογένεια και πολλά όρεξη για δουλειά. Είναι σημαντικό ότι οι νεότεροι παίκτες δείχνουν να ακολουθούν τους παλαιότερους στα βήματα πρωταθλητισμού που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε αγώνα σαν τελικό, και ανάλογα να αντιμετωπίζουμε την κάθε προπόνηση».
Για την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ: «Ήταν σημαντικό για μένα να υπάρχει στην πόλη μου μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό ήταν το ζητούμενο σε όλη την καριέρα μου, είτε έπαιζα στη Γερμανία, είτε τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ».
Για τους στόχους που έχουν τεθεί: «Είναι δεδομένο ότι η ομάδα θα πάει για τίτλους. Αυτό αρμόζει στον ΠΑΟΚ και αυτό έπρεπε να γίνεται και τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι έχουμε ένα κοινό σκοπό και με προσήλωση στον στόχο θα προσπαθήσουμε να φέρουμε επιτυχίες, να παίξουμε καλό χάντμπολ και να προσελκύσουμε τον κόσμο κοντά μας».
Για τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν από τον ίδιο: «Εγώ είμαι συνηθισμένος σε αυτό και θα προσπαθήσω να δώσω το στίγμα μου, αλλά το χάντμπολ είναι ομαδικό άθλημα. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Είναι σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, που κατάφεραν σπουδαία πράγματα στο παρελθόν. Σε συνδυασμό με τα νεότερα παιδιά και με πολλή δουλειά θα παλέψουμε για τους στόχους μας».
Για την ατάκα που είπε στην πρώτη συγκέντρωση: «Είπα ότι για όποιον βλέπει ως χόμπι αυτό που κάνουμε υπάρχουν μικρότερες ομάδες για να παίξει. Έτσι είναι, εφόσον κάποιος είναι αθλητής του ΠΑΟΚ, πρέπει να μοχθεί και να γίνεται ο καλύτερος».
Για το κίνητρο που έχει ο ίδιος: «Έχω κατακτήσει τρόπαια, αλλά δεν είμαι χορτασμένος. Πάντα υπάρχει κίνητρο για έναν αθλητή, όσες επιτυχίες και αν έχει στο βιογραφικό του. Η φετινή πρόκληση για μένα και για την ομάδα, είναι πολύ μεγάλη. Είναι μεγάλο κίνητρο οι τίτλοι με τον ΠΑΟΚ».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος και ο κόσμος του έχουν ένα τεράστιο βεληνεκές. Εμείς θέλουμε σε κάθε αγώνα το γήπεδο να είναι γεμάτο. Είναι πολύ σημαντική η κίνηση του Ερασιτέχνη, που έβγαλε κοινό διαρκείας για όλα τα αθλήματα μόλις με 30 ευρώ και δίνοντας δώρο ένα t-shirt. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να ανταμείψουμε τον κόσμο που θα έρθει κοντά μας».
Για το επίπεδο του νέου πρωταθλήματος: «Η ΑΕΚ αποδυναμώθηκε σημαντικά, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι και πάλι θα έχει ισχυρή ομάδα, που θα διεκδικήσει είσοδο στην τετράδα. Ο Διομήδης έχασε κάποιους παίκτες, πήρε κάποιους άλλους και θα είναι δυνατός. Ο Φίλιππος Βέροιας ενισχύθηκε σημαντικά, όπως και το Λουτράκι, ενώ ο Βύρωνας έχει μια νεανική ομάδα που φέτος θα είναι πιο δυνατή. Γενικώς περιμένω ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».
Για το περσινό πρότζεκτ της ΑΕΚ που κατέρρευσε: «Ένα τέτοιο εγχείρημα πρέπει πάντα να βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Στην ΑΕΚ τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά το Δεκέμβριο και όταν έχεις παίκτες μεγάλου βεληνεκούς είναι λογικό να επηρεάζονται. Για μένα, ότι φτιάχνεις ένα μαγαζί πρέπει να ξέρεις τι πουλάς, πώς το πουλάς και πώς το οργανώνεις».
Για την ατάκα που είπε πριν τον τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα: «Είχα πει τότε ότι δεν χάνω σε τελικούς. Αυτή θέλω να είναι και η νοοτροπία της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα. Πρέπει να υπάρχει αυτή η αυτοπεποίθηση και η νοοτροπία, αλλά για να την αποκτήσουμε πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά».