Τέλη συμφωνώ απόλυτα με το υστερόγραφο (ΥΓ).
Καμία μεταγραφή δε θα έφερνα, ούτε κι εγώ, εάν ήμουν στη θέση του Σαββίδη.
Ο Κούτσιας δεν του έκανε για αλλαγή του Ολιβέιρα, τον "έστειλε" δανεικό και δεν τον ενσωμάτωσε, δίνοντάς του χρόνο και ευκαιρίες.
Το ίδιο με τον Τζίμα, τον "έστειλε" δανεικό στα Γιάννινα.
Ακόμα δεν έχει ενσωματώσει Ρικάρντο και Κουαλιάτα.
Και πάμε λίγο σε ένα απόσπασμα, από την τελευταία συνέντευξη στη νόβα.
----
Έχει πει πως τη δουλειά μου θα την δείτε του χρόνου. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα κάνουμε φέτος; Τι εννοούσε και ποιοι είναι οι στόχοι φέτος;Θα δούμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον ακόμη και μετά την διακοπή. Αυτό είπα και εννοώ πως θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς. Η ομάδα θα κερδίζει αυτοπεποίθηση σε κάθε ματς.-----
Γιατί να πάρω μεταγραφές, όταν ο προπονητής που δήλωνε την περασμένη χρονιά ότι θα πάει για Πρωτάθλημα, με τους παλαίμαχους, φέτος δηλώνει :
«Δημιουργούμε νέα ομάδα, η δουλειά μας θα φανεί του χρόνου»Αποφεύγει να θέσει οποιαδήποτε στοχοθεσία.
Όσα έρθουν και όσα πάνε.
Χτίζεται μια νέα ομάδα, ένα σπίτι δεν χτίζεται σε μία μέρα κλπ κλπ....μπλα μπλα μπλα.
Ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Ελλάδα, αποφεύγει να θέσει στοχοθεσία και "υπεκφεύγει",
κάνοντας μετατόπιση ευθυνών προς το μέλλον, έτσι ώστε να ολοκληρώσει ήσυχα και χωρίς πολλή πολλή γκρίνια τη συμβολαιάρα του.
Βέβαια όταν ήρθε, είχε πει ότι ήρθε για να κερδίζει και ότι εάν δεν το κάνει, θα έφευγε μόνος του.
Ποιός όμως τα θυμάται αυτά τώρα ;
Περσινά ξινά σταφύλια. Λεπτομέρειες.
Ο καιρός να περνάει.
Χτίζουμε για του χρόνου και φέτος ό,τι γίνει.
Το συμβόλαιο να πέφτει.
Όταν αυτός ο προπονητής είχε το 90% του ρόστερ, στη διάθεσή του, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, στις αρχές Ιουλίου και απέτυχε να έχει έτοιμη την ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κάνοντας και πρωτόγνωρες / πρωτοφανείς ποδοσφαιρικές "αλχημείες", προκαλώντας οικονομική ζημία στην ομάδα,
ενώ επί τόσους ολόκληρους μήνες και με 1 παιχνίδι την εβδομάδα, έπρεπε να φτάσουμε στο "αμήν" για να χρησιμοποιήσει αναγκαστικά παίκτες, που είχε παραγκωνίσει,
δεν θα έφερνα ούτε κι εγώ, καμία μεταγραφή.
Για τον αποκλεισμό με τη Λέφσκι, ανέλαβε την ευθύνη, για όσους το ξεχνάνε.
Είπε ότι απέτυχε να έχει την ομάδα έτοιμη. Αυτό γρήγορα το ξέχασαν τα αρδοπαπαγαλάκια, που όλα τα βλέπουν "καλώς καμωμένα".
Εάν θέλει 1 χρόνο ολόκληρο, για να ενσωματώσει ποδοσφαιριστές βλ. Σάστρε και Φιλίπε Σοάρες, ας παίξει με αυτούς που έχει, μπας και καταφέρει κάποια στιγμή να τους ενσωματώσει.
Εάν δεν μπόρεσε να δει ότι ο Ντέλιας και ο Κουλιεράκης ήταν ήδη έτοιμοι από το καλοκαίρι, ας παίξει με αυτούς που έχει.
Έτσι κι αλλιώς δεν έθεσε στοχοθεσία.
Και για να είμαι δίκαιος ούτε βγήκε κάποιος από τη διοίκηση να του "τραβήξει το αυτάκι", ότι φέτος οτιδήποτε κάτω από τη 2η θέση, θα είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ για τον ΠΑΟΚ.
Όμως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ερασιτεχνικό σωματείο, για να μην υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι ή για να φοβούνται τα στελέχη του προπονητικού τμήματος, ακόμα και να έχουν την παρρησία να τους αναφέρουν.
Έχει καταντήσει ανέκδοτο η "εμμονή" να ζητάει 10άρι ή τώρα αυτό που λέει.... ότι θέλουμε κάποιον για να έχουμε "εύκολο γκολ". Σοβαρά....;
Τι θέση ακριβώς παίζει ο κύριος "εύκολο γκολ" ;
Δεν έχει σχέση το εύκολο γκολ, με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, που καθορίζει ο προπονητής υπ' ευθύνη του ;
Έχει σχέση με 1 μεταγραφή ;
Ο άνθρωπος ή δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει ή δεν ξέρει τι να πει, για να έχει μια ΠΑΝΤΑ μία καινούρια δικαιολογία έτοιμη.
Απόσπασμα από τη τελευταία συνέντευξη:
----
Η δήλωση μετά τον Βόλο πως χρειαζόμαστε παίκτη που θα σκοράρει αφορά μεταγραφή ή παίκτη από την ομάδα;Ο στόχος μου ως προπονητής, είναι πως θέλουμε παίκτες με το εύκολο γκολ. Αναφέρομαι σε επιθετικό, σε κεντρικούς αμυντικούς από στημένες φάσεις σε πλάγια μπακ. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Θέλω να θυμάστε πως στην πρώτη μου περίοδο ως προπονητής του ΠΑΟΚ με περισσότερο έτοιμους και έμπειρους παίκτες αντιμετωπίζαμε πρόβλημα στο γκολ κερδίζαμε με διαφορά ενός γκολ, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε εύκολα. Έχει να κάνει με την χημεία πως παικτών. Ο χρόνος είναι αυτός που βοηθάει. Τώρα έχουμε πιο νέα ομάδα και έχουμε κάνει μεγαλύτερα βήματα και έχουμε ξεπεράσει την αντίστοιχη περίοδο. Υπάρχει τεχνικός διευθυντής δεν θέλω να μιλάω για μεταγραφές.----
Εμένα αυτός ο άνθρωπος, δεν μου δίνει την εντύπωση ή την αίσθηση, ότι έχει μια ξεκάθαρη και κατασταλαγμένη εικόνα για το τι χρειάζεται η ομάδα.
Γενικότητες και αοριστολογίες.
Ζητάει για να ζητάει, χωρίς να λέει ή να ξέρει τι ακριβώς ζητάει. Εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνουν οι απαντήσεις που δίνει.
Λέει για να λέει, ζητάει για να ζητάει, χωρίς να λέει τίποτα.
Απλά ένα θολό τοπίο, έτσι ώστε σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο, να έχει έτοιμη, την ωραία και "πονηρή" δικαιολογία.
Συνοψίζοντας, όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ προανέφερε ο Τέλης,
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ δεν θα έφερνα αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ.
ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ !