«Με τέτοιες μεταγραφές θα βρει ο Ολυμπιακός αντίσταση»Είναι συμπατριώτες.
Είναι συμπαίκτες στην εθνική Ρουμανίας.
Πλέον θα είναι και… αντίπαλοι, αλλά στην πραγματικότητα εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου της χώρας τους στην ελληνική λίγκα.
Ο Ράζβαν Ρατς αποτελεί νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ και ο Ντορίν Γκοϊάν τον «συστήνει» στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσω του You are not allowed to view links.
Register or
Login.
Αλλωστε, ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης είναι από τους πλέον κατάλληλους για να το κάνει. Δεν συνυπάρχει μαζί του απλώς στην Εθνική ομάδα της χώρας τους, αλλά έχουν και άμεση συνεργασία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας και οι δύο στην αμυντική γραμμή.
Ο Γκοϊάν, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του, ήδη γνώριζε για τον συμπατριώτη του. «Το ξέρω, ο Ρατς θα παίζει του χρόνου στον ΠΑΟΚ»,
μας είπε, αλλά στον ερώτημα αν έχει επικοινωνήσει μαζί του, ξεκαθάρισε:«Όχι, δεν έχουμε μιλήσει, διάβασα για τη μεταγραφή. Αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες έχω σκοπό να επικοινωνήσω μαζί του. Καταρχάς για να τον συγχαρώ για τη μεταγραφή, αλλά και για την επιλογή του να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα, όμως, πιστεύει ότι ακόμη καλύτερη επιλογή έχει κάνει ο ΠΑΟΚ:«Ο Ρατς είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο δυνατό με την απόκτησή του. Εχει μεγάλη εμπειρία, πολλά παιχνίδια στην Εθνική, έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες και σε σπουδαία πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, το αγγλικό, αλλά στην Ουκρανία. Ο Ρατς έχει πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις στην καριέρα του και αυτές σίγουρα θα είναι πολύτιμες για τον ΠΑΟΚ».
Για του λόγου το αληθές, απλώς να πούμε ότι ο Ρουμάνος του Δικεφάλου έχει περάσει από την Ραπίντ Βουκουρεστίου (με 82 συμμετοχές παρακαλώ), από την Σαχτάρ, από την Γουέστ Χαμ και από την Ράγιο Βαγεκάνο.
Ο Γκοϊάν πάντως, ήδη έχει αρχίσει πια να αισθάνεται πιο άνετα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έρθει και ο Ρατς και είναι σημαντικό για εκείνον ότι στον ΠΑΟΚ αγωνίζεται ακόμη ένας Ρουμάνος παίκτης της Εθνικής μας ομάδας, ο Λάζαρ και έτσι η προσαρμογή θα είναι πιο εύκολη. Περιμένω πλέον να έρθει κι άλλος Ρουμάνος στον Αστέρα. Θα είναι καλύτερα και για εμένα».
Πλέον, περιμένει τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στους αγώνες ΠΑΟΚ – Αστέρας: «Ο καθένας θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα του. Ελπίζω πάντως, να τον κερδίσω».
Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ρατς, ο Γκοϊάν λέει: «Είναι πολύ καλός ανασταλτικά, προσέχει πολύ τη θέση του. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, αλλά όταν έχει την ευκαιρία ανεβαίνει πολύ από την πλευρά του και βοηθάει και επιθετικά την ομάδα του. Τρέχει πολύ, τρέχει καλά και συχνά εκπλήσσει τις αντίπαλες άμυνες».
Ο διεθνής Ρουμάνος του Αστέρα πιστεύει τόσο πολύ στις αγωνιστικές αρετές του συμπατριώτη του, που λέει χαρακτηριστικά: «Με μεταγραφές όπως αυτή του Ρατς, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει φέτος μεγάλη αντίσταση από τον ΠΑΟΚ. Τέτοιες προσθήκες θα τον ενισχύσουν πολύ. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να δω τον ΠΑΟΚ να διεκδικεί τον τίτλο από τον Ολυμπιακό. Γιατί έτσι το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, πιο όμορφο. Όπως ελπίζω να δυναμώσουν κι άλλες ομάδες και ασφαλώς πιστεύω ότι και η δική μου ομάδα, ο Αστέρας, φέτος θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη».
Ο Γκοϊάν, ο Ρατς, ο Λάζαρ και η παρέα τους στην Εθνική Ρουμανίας «άγγιξαν το όνειρο» του Μουντιάλ, αλλά η Εθνική Ελλάδας τους… ξύπνησε απότομα στους δύο αγώνες μπαράζ.
«Ζηλεύω λίγο όχι μόνο την ελληνική ομάδα, αλλά όλες όσες βρίσκονται στην Βραζιλία. Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να αγωνιστεί σε Μουντιάλ, αλλά δυστυχώς εμείς είμαστε σπίτι μας», τόνισε ο Ρουμάνος, που πάντως παραδέχτηκε:
«Στους δύο αγώνες μπαράζ η Ελλάδα ήταν καλύτερη από εμάς και άξιζε να πάει εκείνη στο Μουντιάλ».
Ως μέλος του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Γκοϊάν ενδιαφέρεται για την ελληνική ομάδα: «Ασφαλώς και είδα το παιχνίδι με την Κολομβία. Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε, αλλά το τελικό 3-0 δεν άξιζε στην ελληνική ομάδα. Ετσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο και κυρίως το Μουντιάλ. Πρέπει η Ελλάδα να αντιδράσει και μπορεί να το κάνει. Εχει τις δυνατότητες να πετύχει δύο νίκες και να περάσει στην επόμενη φάση».
Οσο για τις δικές του προτιμήσεις: «Αγαπημένη μου ομάδα είναι η Ιταλία. Πάντα ήμουν οπαδός του ιταλικού ποδοσφαίρου, το αγαπάω πολύ. Ισως για αυτό να έγινα και αμυντικός (σ.σ. γέλια). Η Ιταλία ειδικά στα Μουντιάλ πάντα έχει τον τρόπο να φτάνει μακριά. Την πιστεύω και τώρα. Πάντως, μέχρι τώρα έχουμε παρακολουθήσει πολύ καλά παιχνίδια, με πολύ καλό ρυθμό και πολύ δυνατές ομάδες. Οποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις αντέξει περισσότερο, θα κατακτήσει και τον τίτλο».
http://www.coppa.gr/news/8502/me-tetoies-metagrafes-tha-vrei-o-olympiakos-antistasi
Εχουν ξεσαλωσει οι Ρουμανοι. Με αυτα που λενε τον περιμενεις απο Ρομπερτο Καρλος και πανω