"Να είμαστε σοβαροί, ήρεμοι και ψύχραιμοι" Για τον εκτός έδρας ημιτελικό Κυπέλλου (28/12) κόντρα στον Φάρο και για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ματς μίλησε ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.
Συγκεκριμένα είπε:Για το πώς ο ΠΑΟΚ έκανε τόσο εύκολο το ματς με τα Τρίκαλα (σ.σ. νίκη για τον "Δικέφαλο" με 82-67):"Γενικά η νοοτροπία και το πώς ξεκινάμε τα παιχνίδια, έχει αλλάξει. Μπαίνουμε πολύ δυνατά στην άμυνα, τρέχουμε αρκετά στον αιφνιδιασμό που είναι πολύ σημαντικό, κάτι που δεν κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Σίγουρα κάπου χαθήκαμε στην δεύτερη περίοδο, μείωσαν την διαφορά αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, τρέξαμε πάλι στον αιφνιδιασμό και παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, για λόγους ψυχολογίας".
Για το αν το πρώτο δεκάλεπτο (σ.σ. 22-4 το σκορ στο 10') απέναντι στα Τρίκαλα ήταν το καλύτερο δεκάλεπτα στα χρόνια που έχει παίξει ο ίδιος στον ΠΑΟΚ: "Από όσο θυμάμαι, ναι. Νομίζω πως στα Τρίκαλα ήταν χαμένοι. Δεν κάνανε ούτε σουτ σε κάποιες φάσεις. Είναι πολύ σημαντικό το ότι πήραμε τα ριμπάουντ. Κλέψαμε μπάλες και βγάλαμε ωραίο μπάσκετ. Νομίζω αυτό ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο".
Για το ότι ο ΠΑΟΚ ανεβάζει την απόδοσή του τελευταία: "Αυτό ξεκίνησε από τις προηγούμενες εβδομάδες που χρειαζόμασταν την νίκη στη Λιθουανία. Ημασταν πολύ σοβαροί και την πήραμε με ωραίο μπάσκετ. Για εμάς ο νούμερο ένας στόχος ήταν αυτός, το ματς στις 28 του μήνα με τον Φάρο. Ας ελπίσουμε όλοι να είμαστε υγιείς και να είμαστε καλά. Θα δούμε βίντεο και σίγουρα θα αναλύσουμε πάρα πολύ το παιχνίδι για να είμαστε έτοιμοι να το κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία το σκορ. Και με έναν πόντο, θα είναι πολύ καλό".
Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ την Δευτέρα (28/12) στον εκτός έδρας ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον Φάρο: "Το θέμα είναι να είμαστε μπροστά στο παιχνίδι από την αρχή. Να παίξουμε την ίδια άμυνα που παίξαμε απέναντι στα Τρίκαλα και στα τελευταία παιχνίδια, να πιέσουμε, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν τους αφήσεις (σ.σ. τους αντιπάλους) να ξεκινήσουν δυνατά, να βάλουν κάποια σουτ, να πάρουν κάποια φάουλ και να νιώσουν δυνατοί, τότε το παιχνίδι θα είναι αμφίρροπο γιατί έχουν μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Το θέμα είναι να μπούμε όπως κόντρα στα Τρίκαλα και όπως στα τελευταία ματς. Να κάνουμε γενικά το παιχνίδι μας και να μην αγχωθούμε. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγχωθούμε. Γιατί όταν παίζεις έναν ημιτελικό και παίζεις μέσα σε εισαγωγικά με έναν υποδεέστερο αντίπαλο, όλα μετράνε. Το θέμα είναι να είμαστε σοβαροί, να είμαστε ήρεμοι και ψύχραιμοι και να μην έχουμε πολλά κενά, δηλαδή να παίζουμε καλά και ξαφνικά πέντε λεπτά να μην παίζουμε καθόλου. Είναι σημαντικό αυτά τα κενά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα για να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη στο τέλος".
Για το αν "φοβάται" την έδρα του Φάρου: "Δεν την ξέρω καθόλου. Αυτά έχουν ξεπεραστεί, δηλαδή οι έδρες και οι φωνές. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε μέσα στις γραμμές. Νομίζω πως είμαστε καλύτερη ομάδα, το θέμα είναι να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι αυτά τα από έξω (σ.σ. εννοεί την ατμόσφαιρα) είναι 'να είχαμε να λέγαμε' όπως λέμε στη Θεσσαλονίκη".
Για το αν είναι ευκαιρία η ομάδα να "κερδίσει" τον κόσμο του ΠΑΟΚ με μια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου: "Να μην φτάνουμε εδώ όμως για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο... Νομίζω πως και απέναντι στα Τρίκαλα ήταν ευκαιρία να έρθει, να δει ωραίο μπάσκετ, να μας χειροκροτήσει, να πάρουμε και εμείς τα πάνω μας περισσότερο για το παιχνίδι με τον Φάρο. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να φτάνουμε σε τελικούς για να γεμίζουμε τα γήπεδα. Χρειαζόμαστε στήριξη και βοήθεια. Σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει ένα γεμάτο γήπεδο σε κάθε ματς αλλά όσο περισσότερο κόσμο, είναι καλύτερο για την ομάδα και την ψυχολογία".
Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: "Τον βλέπω πολύ χαρούμενο και ευτυχισμένο στην ομάδα, έχει βρει τα πατήματά του. Βλέπουμε το τι μπορεί να κάνει. Το τι δημιουργεί για όλη την ομάδα, όχι μόνο για τον εαυτό του. Εχει ανοίξει τους χώρους. Είναι ένας παίκτης που εκεί που αισθάνεται καλά, μένει. Είναι ευτυχισμένος και βγάζει τον πραγματικό του εαυτό".
ΠΑΜΕ ΡΕ ΑΡΧΗΓΕ....