Μέρες τώρα παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τα όσα συμβαίνουν. Και όλοι έχουμε σχηματίσει εικόνα για το τι παίζεται από τους «έξω», τους «μέσα», και τους «ουδέτερους».
Ευτυχώς αφουγκράζομαι από πολλούς ανθρώπους πως ήρθε η ώρα τα κακώς κείμενα της χώρας, να τα αλλάξουμε με κάθε τρόπο.
Με άλλη νοοτροπία, με σωστή και ψύχραιμη αντιμετώπιση μην λογίζοντας το κόστος από την βόλεψη κάποιων.
Αμέσως ήρθε στο μυαλό μου ο ΠΑΟΚ. Και σκέφτηκα ότι αυτό ακριβώς ζητάμε και εμείς.
Δηλαδή να αλλάξουμε νοοτροπία του στυλ ( θέλω πρωτάθλημα και παικταράδες εδώ και τώρα) και να στηρίξουμε έναν άνθρωπο (Άρνεσεν) και την επιλογή του (Τούντορ) μέχρι το τέλος της 3τίας.
Τα λάθη του παρελθόντος στον ΠΑΟΚ είναι πολλά, και δεν διορθώνονται από την μία μέρα στην άλλη. Πρέπει και εμείς σαν οπαδοί να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση στηρίζοντας την ομάδα και δείχνοντας εμπιστοσύνη.
Το ίδιο ακριβώς και με την χώρα μας. Προνόμια για λίγους, φορο-απαλλαγές για λίγους και πολλά ακόμη που είναι σκάνδαλο εδώ και χρόνια και κανείς δεν τα άλλαξε.!!
Είναι καιρός να γίνουν ρήξεις με όλα αυτά τα κακώς κείμενα. Και εμείς σαν Λαός να βοηθήσουμε να γίνουν αυτά.
Φτάνει πια το σκεπτικό το δικό μου σπίτι να είναι καλά και ας καεί του γείτονα.
Φτάνει πια το σκεπτικό «το πρωτάθλημα να πάρω και του χρόνου ας διαλύσω σαν ομάδα».
Όλα αυτά που αναφέρω ευτυχώς η δυστυχώς συμπλέουν.
Γιατί εμείς σαν οπαδοί είμαστε μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
Γιατί όταν εμείς κάνουμε ένα βήμα μπροστά σαν οπαδοί, θα έχουμε κάνει και σαν άνθρωποι σε έναν χιλιοταλαιπωρημένο τόπο που ζούμε.
Είναι ώρα για αποφάσεις, και αυτό πρέπει να το φωνάξουμε εμείς.
Πολλές φορές μεταξύ μας σαν οπαδοί διχαστήκαμε, το ίδιο κάναμε και σαν Λαός για ακόμη μία φορά.
Επιτέλους πρέπει να ενώσουμε τις φωνές για να γίνουν τα βήματα προς το μέλλον.
Στον ΠΑΟΚ, που κάνει μια καινούργια αρχή, χωρίς τους λαικισμούς των πρωταθλημάτων, των Champions League και κάτι τέτοια γραφικά, και σαν Χώρα που προσπαθεί μετά από τα τόσα λ@μογια που την καταέκλεψαν και μπόλιασαν το σκεπτικό στον Έλληνα ότι «αυτά στην Ελλάδα, δεν γίνονται!!»….
Ε, όχι, γίνονται και θα γίνονται. Ας αποκτήσουμε την παιδεία που μας λείπει και την ευσυνειδησία, και όλα θα δούμε να αλλάζουν.
Εμείς τους κάναμε ανθρώπους, εμείς του δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού και αυτό το έχουμε ξεχάσει…
Εν τέλει, το ερώτημα του κειμένου παραμένει. Μπορούμε? Μεγάλο το στοίχημα...