Eπειδη διαβασα καποια σχολια αναφορικα με το γηπεδο στη σελιδα του φορουμ στο FB και την προσπαθεια καποιων να σχολιασουν αρνητικα το γεγονος οτι "αφου βριζεις τον Τσιπρα αρα εισαι με τον Μητσοτακη"....Η αναφορα δεν γινοταν σε εμενα γιατι δεν το σχολιασα καθολου αλλα σε καποιο μελος του φορουμ...
Επειδη δεν θελω να τσακωθω με κανενα - ειδικα στο fb-θα γραψω εδω τη γνωμη μου....
Καταρχας να ξεκαθαρισουμε οτι κανενα πολιτικο κομμα δεν βγαινει με κληρωση...Καποιοι πανε οικειοθελως και αυτοβουλως στις καλπες και το ψηφιζουν....Ποιοι ειναι οι λογοι ? Αυτοι ποικιλουν αναλογα και με το οικονομικο, κοινωνικο , μορφωτικο και νοητικο επιπεδο του καθενος απο εμας....
Για εμενα -και ειναι 100% προσωπικη επιλογη-ο μονος λογος που δεν θα ψηφιζα ή που θα ψηφιζα ενα κομμα θα ηταν ο ΠΑΟΚ....Δυστυχως ή ευτυχως η αγαπημενη μου ομαδα αποτελει ενα μερος της καθημερινοτητας μου που αλλοτε μου δινει χαρες και αλλοτε λυπες....Επ' ουδενι ομως δεν θα οδηγουσα τη ψηφο μου με τεκμηριο το τι εχει γινει στον ΠΑΟΚ....Ισως αν εμενα στην αγαπημενη μου Ελβετια να ειχα ως μονο κριτηριο ποιος βοηθαει την ομαδα μου...Εχω ομως τοσα αλλα προβληματα στην καθημερινοτητα μου που το τελευταιο που με απασχολει ειναι αν η κυβερνηση που θα προκυψει θα εχει πρωθυπουργο απο το ΠΟΚ....
Αλλος μπορει να ριχνει τα χαρτια , αλλος να διαβαζει το καφε, αλλος να πιστευει σε ψεκασμενους και θεωριες συνωμοσιας και οτι αλλο θελετε και απο εκει ορμωμενος να ψηφιζει το ταδε ή το δεινα κομμα....
Εαν σιτιζομουν και η επαγγελματικη μου ενασχοληση ηταν ο ΠΑΟΚ τοτε μπορει και να το εβλεπα κατω απο αλλο πρισμα....
Αλλα θα σας δωσω μερικα παραδειγματα απο τη ιστορια του ΠΑΟΚ και πειτε μου μετα πιο κομμα πρεπει να ακολουθησει καποιος....
1) το 1966 (προ χουντας) ο Κουδας παει στο γαυρο....Το 1968 ( επι χουντας) επανερχεται στον ΠΑΟΚ.....Το 1972 ( επι χουντας) παιρνει το Κυπελλο ...Ομοιως το 1974 (επι χουντας παλι)....
Αρα λοιπον καποιος ο οποιος ξυπναει και κοιμαται με την ιδεα του ΠΑΟΚ πρεπει να αναπολει την ΕΠΕΝ....
2) τΟ 1976 ( Επι ΝΔ του "εθναρχη) παιρνει το πρωτο πρωταθλημα...Οποτε δοξα και τιμη στη ΝΔ του Καραμανλη του Α'....
3) Το 1985 ( επι βαθεος ΠΑΣΟΚ) παιρνει το δευτερο πρωταθλημα - καποιοι κακεντρεχεις της εποχης ελεγαν για τα 2.300 χρoνια της Θεσ/νικης... Οποτε δοξα και τιμη και "μαζι σου Αντρεα για μια Ελλαδα νεα"....
4) Το 1986 (επι βαθεος ΠΑΣΟΚ) τον επομενο χρονο που πηραμε το πρωταθλημα κοντεψαμε να πεσουμε ...Οποτε τι γινεται ?
5) Απο εκει και μεχρι το 2001 (περιοδος Σημιτη) οπου πηραμε το κυπελλο τι υποστηριζουμε ? Ας μην ξεχναμε και τις αοκνες προσπαθειες των Τσοχατζοπουλου και Βασω Παπανδρεου με την ελευση Μπατμαν....Απο κοντα για το συγκεκριμενο deal και ο αδερφος του Ορφανου που ηταν στη ΝΔ....Να υπενθυμισω τα sold out της εποχης του Μπατατουδη και την περιοδο της σκληρης κοκκινης παραγκας...
6) το 2003 (παλι ΠΑΣΟΚ αλλα με την παραγκα στα χαι της ) τσιμπαμε το επομενο κυπελλο....Τωρα ?
7) Απο το 2004 εως το 2010 (ΝΔ με Καραμανλη τον Β') ζουμε την περιοδο "με Τοργκελε, Χαραλαμπιδη σε γραφουμε στα @ρχιδια μας Δημητρη Σαλπιγγιδη", ζουμε το Revolution του μετεπειτα ευρωβουλευτη μας , την περιοδο Σπαθα και την πρασινη παραγκα....Εδω ειναι ξεκαθαρο οτι δεν θα ψηφιζαμε ποτε ΝΔ....
Απο εκει και μεχρι σημερα ηρθε ο Ιβαν και ανασαναμε (περιοδος Σαμαρα -Βενιζελου) και εσχατως με κυβερνηση "πρωτη φορα αριστερα" πηραμε 2 συνεχομενα κυπελλα και σου εκλεψαν πεντακαθαρα ενα πρωταθλημα στα δικαστηρια και στα χαρτια....
Υπ'οψιν οτι εφαγες τις μεγαλυτερες ποινες της ιστοριας σου με αποκλεισμο εδρας για ενα σχεδον αγωνιστικο γυρο τη στιγμη που για το ιδιο αδικημα η αλλη ομαδα επεφτε σε ποινες "χαδι", εφαγες τα πιο εξαντλητικα χρηματικα προστιμα, η Περιφερειαρχης ενεκρινε ποσο 20 εκ. για τη Τζαμπα Φιλαδελφεια, και οι υπουργοι Κοντονης, Βασιλειαδης και Φλαμπουραρης πηραν στοργικα την κουλα του 2014 και την εστεψαν πρωταθλητρια στα Πρωτοδικεια της χωρας....
Η συνεχεια γνωστη....Επαιξες ενα ολοκληρο ομιλο του ΤΣ.Λ. και δεν τα καταφερες και επαιξε με μια μετρια ομαδα και μια μπυραρια και απολαμβανει ομιλους.... Αρα τι κανουμε εδω ?
Με ολα αυτα θελω να καταδειξω μια κατασταση....Η δουλεια των πολιτικων στην Ελλαδα ειναι η παροχολογια διαχρονικα....Εαν καποιος θελει να κινει την ψηφο του με βαση το τι συμβαινει στην ομαδα ειναι δικαιωμα του αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αυτος εχει δικιο και ο αλλος οχι...
Υ.Γ. Τους περισσοτερους συνεχομενους τιτλους τους πηραμε επι Επταετιας και επι Αριστερας....Τις ιδιες περιοδους χασαμε με τους πιο ατιμωτικους τροπους αλλους τιτλους...
Υ.Γ. 2 Ο νυν πρωθυποργος εχει δηλωσει οτι απο τη Λαρισα και κατω ειναι βαζελος και απο τη Λαρισα και πανω ΠΑΟΚ....Φανταζομαι στην πολη της Λαρισας ειναι ΑΕΛ....