13. Jake Odum

Αποστολέας Θέμα: 13. Jake Odum  (Αναγνώστηκε 5075 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13. Jake Odum
« στις: Αυγούστου 08, 2014, 06:44:04 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Συμφωνία ΠΑΟΚ και Jake Odum

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Jake Odum για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

O Jake Andrew Odum γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1991 στο Terre Haute της Indiana, έχει ύψος 1μ.93 και αγωνίζεται ως πλέι μέικερ. Ξεκίνησε την καριέρα του από το γυμνάσιο South Vigo και στη συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο Indiana State. Την σεζόν 2013-2014 ο Jake Odum αποφοίτησε από το Indiana State έχοντας αγωνιστεί σε 32 αγώνες (και 134 συνολικά σε τέσσερα χρόνια παρουσίας στο NCAA), με μέσο όρο συμμετοχής 32,3 λεπτά ανά αγώνα, 13,3 πόντους σε κάθε παιχνίδι (46,2% στα δίποντα, 29,9% στα τρίποντα και 77,2% στις βολές), αλλά και με 4,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, 4,4 ασίστ και 0,9 κλεψίματα.

O Jake Odum συμμετείχε στο τουρνουά Portsmouth Invitational Tournament, εκεί όπου τον παρακολούθησε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο ο Νίκος Σταυρόπουλος, ενώ αγωνίστηκε και σε έξι παιχνίδια με τους Indiana Pacers στο Summer League.

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokbc.gr/news/news/3730
FORZA PAOK  smilepaok smilepaok

Καλώς ήρθες! Τον Κουπερ θα τον ξεχάσουμε πιστεύω με αυτόν!! smilepaok

"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

Απ: Jake Odum
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 08, 2014, 06:53:47 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
PAOK BC welcomes @JO1323

Jake Odum is the first player ever from Indiana State to PAOK... Welcome...

« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 08, 2014, 11:22:36 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Ρε θα βγαλουμε γουστα φετος πιο ασχημα απο περσι θα με θυμηθειτε  paokara

Οσο γι αυτον τον κοβω αλανι  smilepaok

Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 10, 2014, 03:33:42 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ευκαιρία"

"Ήταν η καλύτερη ευκαιρία για εμένα. Προφανώς και το ΝΒΑ παραμένει στόχος, αλλά είναι και ρίσκο. Αν περίμενα έως τον Σεπτέμβριο να δω τι θα γίνει, ενδεχομένως να έχανα την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη, σε περίπτωση που τελικά δεν έπαιρνα θέση σε κάποιο ρόστερ", εξήγησε στην ιστοσελίδα tribstar.com.

Πρόσθεσε πως "η πρόταση της ελληνικής ομάδας ήταν η καλύτερη, γιατί θα μου δώσει εμπειρία, αλλά και έκθεση. Νιώθω μεγάλο βάρος στις πλάτες μου".

Το site σημείωσε πως "μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν οι Ματ Μπούλαρντ, Τρέισι Μάρεϊ, CJ Ουότσον και ο DJ Κούπερ. "Είχε αρκετή επιτυχία και έχουμε παρεμφερές στιλ παιχνιδιού, ενώ προερχόμαστε από όμοιο μεσαίο-μεγάλο backround". Οι Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ και Τζούλιαν Βον θα είναι συμπαίκτες του, ενώ μέρος της συμφωνίας είναι και τα παιχνίδια στο Eurocup "η μπασκετική εκδοχή του Europa League", όπως αναφέρεται.

"Είχα προτάσεις από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, αλλά καμία δεν μου έδινε την ευκαιρία να παίξω και εκτός των εθνικών λιγκών. Σκεφτόμουν πως αν πήγαινα στην Ευρώπη, θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να παίξω παντού".

Δεν τρέφει ψευδαισθήσεις. Ξέρει πως τον περιμένει πολιτισμικό σοκ, δεδομένου ότι δεν ταξίδεψε ποτέ κάπου που τα αγγλικά δεν ήταν η κύρια γλώσσα. "Για να πω την αλήθεια, δεν έχω ζήσει ποτέ εκτός της Terre Haute. Στο τέλος της ημέρας βέβαια, μπάσκετ παίζουν και εκεί ενώ το μπάσκετ θα είναι ο τρόπος που θα γεμίζω τη μέρα μου".

Ο αρθρογράφος συνεχίζει, εξηγώντας πως "η Θεσσαλονίκη, όπου παίζει ο ΠΑΟΚ έχει τη δική της πλούσια κουλτούρα. Ιστορικώς, είναι γνωστή ως Σαλόνικα και βρίσκεται στο βόρειο μέρος του Αιγαίου. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με πληθυσμό 1.104.460 κατοίκων. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ γνωστή ομάδα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Όπως ισχύει σε πολλές περιπτώσεις στην Ευρώπη, πρόκειται για οργανισμό που έχει πολλά σπορ. 15 στο σύνολο. Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ένα από τα πιο γνωστά της Ελλάδας, ενώ επίσης παίζει στην Ευρώπη".

Ο Όντουμ σχολίασε ότι "πάντα ήθελα να παίξω σε μια πόλη του μεγέθους της Θεσσαλονίκης, γιατί περιμένω ότι θα πάθω πολιτισμικό σοκ. Ήθελα λοιπόν, να διασφαλίσω ότι πάω κάπου όπου θα 'χω διάφορα πράγματα να κάνω, όταν δεν θα παίζω μπάσκετ. Αυτό βέβαια, θα είναι το πρωταρχικό μέλημα".

Ο Αμερικανός γκαρντ ενημέρωσε πως θα φύγει για την Ελλάδα σε τρεις εβδομάδες.

sport24.gr

Έχω πολύ καλό προαίσθημα...Θα μιλάμε γι αυτόν όλη την χρονιά

« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 10, 2014, 08:02:20 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Billysm-4

• Platinum member
  • 8282
Μπραβο στην ΚΑΕ που προσπαθει και επιχειρει να φερει τετοιους παικτες  pano
ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 16, 2014, 10:45:49 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
«Η προέκταση του προπονητή στο γήπεδο…»

Γεννημένος σε μία μικρή πόλη στην περιοχή της Ιντιάνα, την Terre Haute και χωρίς να έχει βγει ποτέ μέχρι τώρα, στα 23 του χρόνια, από τις ΗΠΑ, ο Jake Odum δεν ετοιμάζεται απλά για το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά και για μία διαδρομή που μπορεί και θέλει να του καθορίσει την ζωή του από εδώ και πέρα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι πολύ μακριά και να μην την έχει επισκεφθεί ποτέ, αλλά φρόντισαν να του πουν αρκετά για την χώρα μας, την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ οι καθηγητές του και ειδικά ένας εξ αυτών, που ήταν φυσικά Έλληνας…

Μιλώντας μάλιστα στο paokbc.gr, ο νέος Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ, θεωρεί ότι η απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει μπάσκετ στον ΠΑΟΚ, με την ιστορία που έχει στο μπάσκετ, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν, ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να είχε κάνει…

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική για μένα η απόφασή μου να παίξω στον ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα και το γεγονός ότι θα είμαι σε ομάδα με παράδοση και ιστορία, σε μία μεγάλη πόλη και θα αγωνιστώ και στο Eurocup, καθιστούν την επιλογή μου την καλύτερη δυνατή», εξηγεί ο Jake Odum, που ξεκίνησε εντατικά μαθήματα προσαρμογής στα νέα δεδομένα… «Μαθαίνω συνέχεια για όλα αυτά τα νέα πράγματα που πρόκειται να συναντήσω στην Ελλάδα. Ξέρω ότι η νέα μου ομάδα έχει ένα πολύ καλό πρόγραμμα και έναν πολύ καλό προπονητή».

O Jake Odum, γνωρίζει για την παρουσία του D.J. Cooper και τα κατορθώματα, όπως και τα ρεκόρ του Αμερικανού στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, αλλά όλα αυτά τα στοιχεία, μάλλον μοιάζουν να είναι ένα επιπλέον κίνητρο για αυτόν, καθώς όπως υποστηρίζει… «Γνωρίζω τον Cooper, ξέρω ότι ήταν στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έτυχε ποτέ να παίξουμε αντίπαλοι στο κολέγιο. Είναι σημαντικό κίνητρο για μένα να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου και να παίξω τόσο καλά, ώστε να ξεπεράσω τις επιδόσεις και τα ρεκόρ που είχε ο Cooper. Το σίγουρο είναι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά, θα παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Θα είμαι η προέκταση του προπονητή στο γήπεδο και θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…»

Greek connection…
O Θανάσης Στρίγγας είναι καθηγητής στο Indiana State University και είχε μαθητή του τον Jake Odum. «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχω βγει έξω από την χώρα μου, αλλά και δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Είχα όμως έναν Έλληνα καθηγητή τον κ.Στρίγγα, ο οποίος μου είχε πει πολλά», λέει στο paokbc.gr ο Jake Odum. Μικρός που είναι ο κόσμος… Τον περασμένο Μάιο, ο κ.Στρίγγας, ήρθε στη Θεσσαλονίκη μαζί με φοιτητές του Indiana State, στο πλαίσιο ενός μεταπτυχιακού  προγράμματος στο sports management. Η επίσκεψη στο «Παλατάκι» ήταν αναπόφευκτη και η πρώτη γνωριμία με τον ΠΑΟΚ έγινε τότε για το Indiana State. Λόγω εκείνης της επίσκεψης, αλλά και μετά την συμφωνία με τον Jake Odum, ο ΠΑΟΚ απέκτησε φανατικό κοινό στην Idniana. «Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η σύνδεση του πανεπιστημίου μου με την νέα μου ομάδα κι ελπίζω αυτή η σχέση να γίνει πιο δυνατή από εδώ και πέρα», σχολίασε σχετικά ο Jake Odum.

http://www.paokbc.gr/news/interviews/3738

« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2014, 11:46:17 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113

Ο Τζέικ Οντουμ είπε: "Φεύγω για πρώτη φορά εκτός Αμερικής, ήταν μια θερμή υποδοχή. Είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ να ξεκινήσω με τους νέους μου συμπαίκτες. Δεν μιλήσαμε πολύ με τους άλλους παίκτες (σ.σ. Κάρτερ και Λάνγκφορντ), αλλά τους ξέρω καλά και θέλω να τους βοηθήσω".

Για το ότι θα πάρει την θέση του Ντι Τζέι Κούπερ: "Τον ξέρω τον Κούπερ, τον είδα αρκετά στα περσινά ματς και είδα τα στατιστικά του. Θα βάλω... μεγάλα παπούτσια για να καλύψω τον Κούπερ και ελπίζω να τα καταφέρω".

Για την συνέχεια της καριέρας του: "Ηρθα εδώ γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η δουλειά μου. Μόνο τον ΠΑΟΚ σκέφτονται τώρα, τα άλλα θα τα σκεφτώ πολύ αργότερα".

Για το τι θα έλεγε πρώτα στους γνωστούς του για τον ΠΑΟΚ:
"Δεν έχω δει πολλά, αλλά σίγουρα θα έχω να πω πολλά για την ομάδα, τον ΠΑΟΚ και την πόλη για να τους μεταφέρω πληροφορίες".

Λίγο στα χαμένα ήταν, πιστέυω να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την προσαρμογή του στην χώρα και στην ομάδα...

« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 10:51:20 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Ο ικανός Οντουμ και ο... χρόνος του

Ο Τζέικ Οντουμ καλείται να βγει τουλάχιστον... ισάξιος του Ντι Τζέι Κούπερ. Στον ΠΑΟΚ πιστεύουν πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του νέου Αμερικανού των "ασπρόμαυρων" και εκτιμούν πως έχει κάποια στοιχεία ανάλογα του νυν παίκτη της Ενισέι, όπως για παράδειγμα η... έφεση στις ασίστ.

Ο Οντουμ μάλιστα διακρίνεται για την καλή μακρινή του πάσα, βάσει των όσων λένε στις τάξεις των "ασπρόμαυρων" που επισημαίνουν ότι έχει την δυνατότητα να δώσει ένα γρήγορο τέμπο στην ομάδα και όταν χρειαστεί μπορεί να παίξει καλά τον ρόλο του εκτελεστή.

Σχετικά με την παρουσία του στον "Δικέφαλο", σαφώς και αποτελεί ζητούμενο η γρήγορη και η καλύτερη δυνατή προσαρμογή του στα δεδομένα της Ευρώπης. Πάνω σε αυτό "μένουν" πάρα πολύ στον ΠΑΟΚ... Πρόκειται εξάλλου πως για έναν καλαθοσφαιριστή που προέρχεται από κολέγιο και που για πρώτη φορά θα παίξει εκτός ΗΠΑ. Αρα δεν έχει πολλές παραστάσεις ακόμη... Ετσι στον "Δικέφαλο" τονίζουν για τον Αμερικανό ότι ναι μεν είναι ένας ταλαντούχος και ικανός παίκτης, αλλά θα πρέπει να του δοθεί χρόνος για να δείξει τις δυνατότητές του και γενικώς να υπάρχει... υπομονή στην περίπτωσή του.

Σχετικά με το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα της νέας σεζόν, στις τάξεις των "ασπρόμαυρων" "μένουν" αρκετά στον Οντουμ και στην απόδοσή του καθώς θα έχει έναν σημαντικό και κομβικό ρόλο, αυτόν του οργανωτή του "Δικεφάλου". Εναν ρόλο στον οποίο πέρυσι ο Κούπερ τα πήγε πολύ καλά με αποτέλεσμα να βοηθηθεί... όλη η ομάδα εξαιτίας του. Κάτι αντίστοιχο θέλουν στον ΠΑΟΚ να γίνει και με τον Οντουμ.

Καθημερινά ο τελευταίος γίνεται αποδέκτης πολλών πληροφοριών που του δίνεται από το τεχνικό τιμ του "Δικέφαλου" και στους "ασπρόμαυρους" ελπίζουν να "μάθει" γρήγορα και όσο καλύτερα γίνεται τους συμπαίκτες του και γενικά τα όσα ζητά ο Σούλης Μαρκόπουλος και να "βγάλει" στο παρκέ το ταλέντο που έχει.

sport24.gr

Εννοείται πως ο Οντουμ θα κανει πολλα στο παιχνιδι μας αλλα ελπιζω να εκληματιστει γρηγορα για να μην εχουμε θεμα γιατι το ότι φευγει για πρωτη φορα από τις ΗΠΑ, είναι θεμα!

Απ: 13. Jake Odum
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2014, 03:22:06 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
"Καταπληκτικές εντυπώσεις..."

Ο Τζέικ Οντουμ ανέφερε: "Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι καταπληκτικές. Είναι όλα θετικά, μεγάλα πράγματα μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα. Περιμένω να ανυπομονησία τα φιλικά".

Για το αν τον αγχώνει το γεγονός πως θα συγκριθεί με τον Κούπερ:
"Ο Κούπερ ήταν πολύ καλός παίκτης. Δεν μπορούν να μπαίνουν συγκρίσεις, εγώ έχω δικό μου στυλ. Θα βοηθήσω τους συμπαίκτες μου για να έρθουν νίκες".

Για το ότι επέλεξε το Νο 13 στη φανέλα: "Το 13 το φοράω από πολύ μικρός, σε όλο το κολέγιο. Πήγαν καλά τα πράγματα ως τώρα με αυτό το νούμερο".

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: "Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα στην επίθεση. Θα πρέπει να βγάζω τους συμπαίκτες μου στη θέση που πρέπει για να δείχνουν τις δυνατότητές τους".

Για το αν με την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του: "Είναι σίγουρα σωστή απόφαση, είναι καλό που θα παίζουμε στην Ευρώπη αλλά σημασία έχουν οι νίκες της ομάδας".

Για τις εντυπώσεις του: "Ολοι είναι πάντα φιλικοί μαζί μου και έχουν απόλυτη διάθεση να μου δείξουν πώς να κινηθώ. Εχω θα χαθεί άπειρες φορές στη Θεσσαλονίκη. Ολοι στην ομάδα με βοηθούν".

Απ: 13. Jake Odum
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 11:30:39 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ

Ο Jake Odum που πραγματοποίησε εκπληκτικό παιχνίδι τόνισε: «Ήρθαμε να παίξουμε όσο πιο δυνατά και όσο περισσότερο μπορούμε το παιχνίδι μας. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και νομίζω ότι σε πολύ σημαντικό βαθμό είχαμε τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα και καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη. Νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα εκτός του ότι είναι πολύ σημαντικό, θα μας βοηθήσει να πάμε ακόμη καλύτερα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι που ακολουθεί και το οποίο γνωρίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και για την αντιπαλότητα που υπάρχει. Η ομάδα μας είναι ομάδα που αρνείται να χάσει. Παντού, ακόμη και σε φιλικά παιχνίδια και για αυτό είδατε πόσες παρατάσεις παίξαμε μέχρι τώρα.

Νομίζω ότι εκτός από την δουλειά που κάναμε εμείς μέσα στο γήπεδο, μας είχαν προετοιμάσει με εξαιρετικό τρόπο και οι προπονητές μας. Δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους, δεν κατάφεραν να τρέξουν, ενώ τους οδηγήσαμε και σε πολλά λάθη. Είδα τις δύο παρατάσεις από τον πάγκο, αφού είχαμε αποβληθεί με φάουλ και μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιο εύκολο από ότι στο κολέγιο. Γιατί στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που τους έχω τρομερή εμπιστοσύνη, όπως ο Χαραλαμπίδης και ο Marc, αλλά όλα τα παιδιά».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=790358407688072

smilepaok smilepaok

Y r crazy boy!
Keep going
PAOK U R!

pano