«Στην Ευρωλίγκα με τον ΠΑΟΚ»
Το όνειρό του να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα αποκάλυψε ο Μιχάλης Λιάπης σε συνέντευξή του στο Coppa.gr.
Ο γκαρντ του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Εθνική Εφήβων και την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης, σχολίασε την Εθνική Ανδρών του Φώτη Κατσικάρη και μίλησε για τον ΠΑΟΚ και τις μελλοντικές του φιλοδοξίες.
Για την 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ Nέων:
«Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, με τις ατυχίες και τους τραυματισμούς, νομίζω πως ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα μπορούσαμε και κάτι καλύτερο. Αν ήμασταν πλήρεις θα πηγαίναμε για μετάλλιο, ασυζητητί».
Για την παρουσία του κόσμου στο τουρνουά της Κρήτης:
«Ο κόσμος ειδικά στο ματς με την Κροατία για τα προημιτελικά ήρθε στο γήπεδο. Είχε πάρα πολύ κόσμο! Αν εμείς ήμασταν από την αρχή όλοι μαζί θα είχαμε πιο δυνατή ομάδα και θα ερχόταν περισσότερος κόσμος».
Για τον αρχικό σχεδιασμό της ομάδας με Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο:
«Έτσι θα ήμασταν στα μετάλλια...».
Για τους Τούρκους που πήραν το Ευρωμπάσκετ της Κρήτης:
«Δεν νομίζω ότι ήταν καμιά “υπερομάδα”. Όπως οι Ισπανοί που κόντεψαν να βρεθούν στις θέσεις 13-20 και τελικά πήγαν στο τελικό και κόντραραν τους Τούρκους, έτσι θα μπορούσε να το έχει κάνει και άλλη ομάδα. Πιστεύω η Τουρκία έπαιξε καλύτερα στον τελικό και δίκαια κέρδισε. Ήταν πάρα πολύ σταθερή ομάδα σε όλο το τουρνουά».
Για την εθνική ανδρών και το “πάντρεμα” των γενεών:
«Μου αρέσει πολύ η κίνηση του κόουτς Κατσικάρη. Δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες όπως είναι ο Αντετοκούνμπο αλλά και οι Μπόγρης-Τσαϊρέλης με τους οποίους είμαι συμπαίκτης στον ΠΑΟΚ. Μπράβο στον προπονητή της Εθνικής, μπράβο πραγματικά ! Ελπίζω να πετύχει. Τα νέα παιδιά που φώναξε θα παίξουν με τρομερό πάθος και θα τα δώσουν όλα για να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην Εθνική».
Για τα σχέδια του την ερχόμενη σεζόν με τον ΠΑΟΚ:
«Είμαι έτοιμος να μπω να παίξω! Δηλαδή, είμαι έτοιμος να πάρω και πολύ χρόνο συμμετοχής. Από εκεί και πέρα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, αλλά και από τους προπονητές και το αν θα με βάλουν να παίξω. Πάντως είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα».
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ φέτος:
«Στόχος και πάλι είναι η τριάδα. Θα φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».
Για τον Σούλη Μαρκόπουλο:
«Με έχει βοηθήσει πολύ. Βρίσκομαι υπό τις οδηγίες του από 16 χρόνων και με αυτόν έκανα ντεμπούτο στην Α1. Με εκείνον πήγα από το παιδικό στο ανδρικό και άλλαξα το πώς παίζω. Με έχει βοηθήσει να σκέφτομαι μέσα στο γήπεδο διαφορετικά. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ πολύ».
Για τον Αντώνη Κόνιαρη και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό:
«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά σε αυτές τις ηλικίες είναι περίεργα... Άμα δεν δούμε ένα παίκτη πώς παίζει για δυο-τρία χρόνια δεν μπορούμε να πούμε αν είναι καλός ή όχι. Αλλά σίγουρα είναι καλός για να πάει στον Παναθηναϊκό! Τώρα τι να λέμε... Τα στοιχεία για να ξεκινήσει τα έχει. Τόσο αυτός όσο και υπόλοιποι νεαροί παίκτες που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός».
Για τις φιλοδοξίες του για το μέλλον:
«Αρχικά να τονίσω ότι προτιμώ το ευρωπαϊκό μπάσκετ από το NBA, με διαφορά. Θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ και να παίζω όσο περισσότερο γίνεται. Βέβαια, θα με ενδιέφερε να πάω σε μία ομάδα Ευρωλίγκας».
Για την ιδανική ομάδα, τον ιδανικό προορισμό της καριέρας του:
«Αν έπαιζε ο ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα θα διάλεγα τον ΠΑΟΚ!».
Αυτός ο παίκτης επιβάλλεται να πάρει παραπάνω χρόνο συμμετοχής φέτος.
Πιστεύω πως ο Σούλης θα το κάνει....