Υπόθεση "στημένα"-"εγκληματική οργάνωση"

Αποστολέας Θέμα: Υπόθεση "στημένα"-"εγκληματική οργάνωση"  (Αναγνώστηκε 41070 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Απ: Υπόθεση "στημένα"-"εγκληματική οργάνωση"
« Απάντηση #270 στις: Φεβρουαρίου 07, 2020, 09:56:00 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
ΩΡΑ 9.20: Ξεκίνησε η κατάθεση του Τάκη Φύσσα.

Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Σα Πίντο, μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι, την επομένη του αγώνα τον πήρα να ρωτήσω πως είναι, μου ειπε κάποια πράγματα, τα είπα στον Αλαφούζο που τα είπε στον ανακριτή.

Όταν με κάλεσε ο ανακριτής, τα είπα, με κάλεσε ο ανακριτής, δεν πήγα μόνος μου.

Μου είπε ότι δέχθηκε πίεση πριν από το παιχνίδι, να μην βάλει κάποιους παίκτες, δεν μου ανέφερε ποιος. Μου είπε ότι ήταν από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ομάδας και ότι αποφάσισε να φύγει μετά τον αγώνα. Είδα τον αγώνα και τον είδα στο τέλος να αποχαιρετάει τους παίκτες, την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε.

Είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο, αυτό θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Ο προπονητής φτιάχνει την 11άδα. Έτσι όπως μου τα μετέφερε, θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση. Δεν μου είπε για ποιους λόγους έγινε αυτό. Μου είπε ότι δεν θα παίξουν 4-5 παίκτες που ήθελε να βάλει.

Αυτό που εξέλαβα ένιωσα ότι αισθάνθηκε μειωμένος και ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Ότι έγινε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση στο έργο του.

Δεν μου ανέφερε πρόσωπα, εγώ μπήκα στη διαδικασία να δω ποιοι δεν αγωνίστηκαν.

Μίλησα με Κατσουράνη, και μου είπε ότι όντως, δεν έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι γιατί δεν ήταν έτοιμος.

Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση τη βαθμολογίας, ένας αγώνας με τον Ολυμπιακό πάντα είναι σημαντικός.

Ούτε είχα ακούσει κάτι, ούτε υπαινίχθηκα κάτι, μετέφερα μόνο ότι μου είπε ο Σα Πίντο.

Στον ανακριτή ανέφερα ότι μου είπαν. Μόνος μου δεν θα πήγαινα, με κάλεσε ο ανακριτής και πήγα.

Έχω προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχω κάνει αυτά που έχω κάνει, έχω μια ζωή όμορφη με την οικογένεια μου, δεν έχω αντιδικίες, σηκώθηκα λοιπόν ένα πρωί, κατασκεύασα μια ιστορία για να δημιουργήσω προβλήματα;

Ο Ρικάρντο Σάντος μου είπε ότι μιλώντας με τον Σα Πίντο, του είχε πει ότι είχε νιώσει κάποια πίεση και γι’ αυτό έφυγε.

Ο Φερνάντο Σάντος μου είπε ότι του μίλησε και του είπε ότι έφυγε για κάποιο λόγο.

Δεν μπορώ να σας πω για το 2011-2015. Σαν ποδοσφαιριστής σίγουρα έχω βιώσει αδικίες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται όλο αυτά τα χρόνια, αυτό υπάρχει στην αντίληψη όλων των Ελλήνων, πόσο μάλλον σε μένα που αγωνιζόμουν. Δεν μπορώ να ξέρω τι γινόταν, ένιωθα ότι οι αποφάσεις δεν ήταν σωστές. Μπορεί να έγιναν ανθρώπινα λάθη αλλά πέρναγε ότι ορισμένα λάθη μπορεί να είχαν δόλο

Ευτυχώς έχουμε την εθνική ομάδα που κρατούσε ψηλά τη σημαία. Υπάρχει μια διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο. Οι ξένοι διαιτητές τώρα, είναι ακόμη ένα βήμα προς την καλύτερη εξέλιξη των αγώνων. Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια έχει αδικηθεί.

Απαντάει σε ερωτήσεις από τον Εισαγγελέα κ. Λακαφώση:

Δεν είχα κάτι άλλο μεμπτό στη ζωή μου για να με καταθέσει ο ανακριτής. Μου είχε τηλεφωνήσει ο κ. Αλαφούζος και μου είχε πει ότι είχε πάει στον ανακριτή.

Λακαφώσης: Μου κάνει εντύπωση ότι πήγατε εξοπλισμένο στον ανακριτή, με έγγραφα. Γιατί πήγατε οργανωμένος;

Φύσσας: Τα έγγραφα αυτά τα βρήκα από το internet. Οπουδήποτε μπορούσες να τα βρεις. Έψαξα γι’ αυτούς που θεώρησα ότι δεν έπαιξαν ενώ προηγουμένως είχαν παιχνίδια στα πόδια τους

Λακαφώσης:  πιστέψατε όταν σας μίλησε

Φύσσας: Επειδή είμαι ποδοσφαιριστής, θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του. Ο Σα Πίντο ποταν με πήρε ήταν πυρ και μανία γιατί έγινε παρέμβαση στο έργο του. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές έχει συμβεί ο πρόεδρος να επεμβαίνει στο έργο το προπονητή.

Εισαγγελέας: Διατυπώθηκε ο σκοπός της παρέμβασης στον Σα Πίντο

Φύσσας: Όχι, θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Είναι σοβαρό. Και αυτός το ίδιο θεώρησε. Μετά τη συνομιλία με Κατσουράνη διαπίστωσα ότι Κυβρακίδης και Ναπολεόνι έπαιξαν τελικά.

Εισαγγελέας: Στην ανάκριση είπατε ότι δεν παίξανε

Φύσσας: Στην 11άδα δεν έπαιξαν. Παρακολουθούσα το παιχνίδι από το σπίτι με τα παιδιά μου, έβλεπα αποσπασματικά ορισμένες φάσεις. Ο προπονητής όπως μου τα μετέφερε,  με έβαλε στη διαδικασία να ψάξω να βρω ποιοι δεν έπαιξαν. Εγώ αυτά που είπα είναι αυτά που μου μετέφερε. Με πήρε ο προπονητής και μου είπε ότι του ειπώθηκε κάποιοι ποδοσφαιριστές να μην παίξουν.

Λακαφώσης: Και στο Πλατανιάς - Ατρόμητος έγιναν αλλαγες, γιατί να μην ήταν στημένο;

Φύσσας: Ήταν πεπεισμένος ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του, ήταν έξαλλος και γι’ αυτό παραιτήθηκε. Μετέφερα στον Αλαφούζο, αυτά που μου είπε ο Σα Πίντο για το συγκεκριμένο παιχνίδι για το οποίο την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε. Πήρα τον Ρικάρντο Σάντος τηλέφωνο και μου απάντησε ότι μίλησε μαζί του, ότι ένιωσε κάποιους είδους ενόχληση από την ομάδα, δεν του άρεσε και γι’ αυτό παραιτήθηκε.

Απαντάει σε ερωτήσεις του δικηγόρου του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. Δημακόπουλο.

Φύσσας: Εγώ δεν μίλησα καθόλου για τον Ολυμπιακό.Πήγα να πω αυτό που μου μετέφερε ο προπονητής. Είπα ακριβώς αυτά. Το σκορ το δείχνει ότι το πάλεψε μέχρι το τέλος.

Απαντάει σε ερωτήσεις του κ. Μπαταγιάννη, δικηγόρου των Σπανού και Αγγελόπουλου.

Μπαταγιάννης: Ο Σα Πίντο έφυγε τσακωμένος;

Φύσσας: Θυμάμαι ότι μου είπε, ότι τους είχα πει ότι θα φύγω και έφυγα.

Μπαταγιάννης: Μετά ο Σα Πίντ μετά ξαναπροσλήφθηκε πάλι;

Φύσσας: Ναι. Ο Σα Πίντο ξαναέκανε προπονητής στον Ατρόμητο για τους δικούς του λόγους. Είναι ένας καλός προπονητής, τώρα είναι στην πορτογαλική Μπράγκα.

Ναι, ο Ατρόμητος έπαιζε ανά τρεις ημέρες εκείνη την περίοδο. Κάποιες φορές οι ομάδες κάνουν rotation σε αυτή την περίπτωση. Κάτι τέτοιο δεν μου είπε ο κ. Σα Πίντο.

Μπαταγιάννης: Τι άποψη έχετε για τον Σπανό

Φύσσας: Έχει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Πάντα ο Ατρόμητος ήταν ομάδα που όλοι χαιρόντουσαν να τη βλέπουν. Προσπαθούσε ποδοσφαιρικά να πετύχει τους στόχους του. Έχω πολύ καλή άποψη και για τον κύριο Αγγελόπουλο, είχα μαζί του κάποιες επικοινωνίες για παίκτες του Ατρόμητου που θέλαμε στην Εθνική. Έχω την άποψη ότι ήταν ένας σωστός άνθρωπος, όχι βρώμικος. Δεν μπορώ να διακρίνω αν ήταν μιλημένο το παιχνίδι. Δεν είχα κάνει καμία ενέργεια, πήγε ο Αλαφούζος, και μετά κλήθηκα και πήγα στον ανακριτή μετά από μισή ώρα. Η κρίση μου ήταν επηρεασμένη από όσα μου είχε πει ο κ. Σα Πίντο. Δεν ξέρω τι είπε ο Κατσουράνης στον Σα Πίντο. Με ρωτάτε για τον Κατσουράνη και τον Ολυμπιακό; Είναι αλήθεια, είναι κόκκινο πανί, έχει τα θέματα του. Πήγε ο Αλαφούζος, με πήρε τηλέφωνο, μετέφερα αυτά που μου είχε πει ο Σα Πίντο.

Μπαταγιάννης: Γνωρίζετε αν ήταν ύποπτος από την ΟΥΕΦΑ ο αγώνας;

Φύσσας: Δεν γνωρίζω πραγματικά.

Μπαταγιάννης: Γνωρίζετε αν πριν μια εβδομάδα είχε παίξει Ατρόμητος - ΠΑΟ

Φύσσας: Θυμάμαι ναι, αυτός ο αγώνας δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έγινε.

Μπαταγιάννης: Είχατε πρόβλημα ότι δεν πάει καλά η ομάδα

Φύσσας: Η ομάδα έκανε μια ήττα αλλά η ήττα δεν άλλαξε προγραμματισμό και το πλάνο της ομάδας.

Μπαταγιάννης: Σας ζητήθηκαν ευθύνες γι’ αυτή την ήττα;

Φύσσας: Όχι, καμία ευθύνη

Μπαταγιάννης: Αν δεν σας έπαιρνε τηλέφωνο, το περιστατικό ήταν τέτοιο για να πάτε από μόνος σας;

Μέχρι τότε δεν ειχα πάει, αν δεν με έπαιρνε δεν θα πήγαινα. Με πήρε και αναγκαστικά πήγα. Όταν με ρώτησε για την κρίση μου ο ανακριτής, εκείνη την ώρα του είπα αυτά τα πράγματα. Δεν είχα έγγραφα μαζί μου, όταν με πήρε τηλέφωνο είδα ποιοι παίκτες ήταν. Ένα κουμπάκι ήταν…
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

« Απάντηση #271 στις: Φεβρουαρίου 07, 2020, 03:04:04 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Βασάρας: «Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ήταν παράνομοι οι πίνακες»

ΩΡΑ 10.53: Ξεκινάει η κατάθεση του Κύρου Βασάρα. Στις 13/8/12 είχε οριστεί να γίνει μια συνεδρίαση της ΚΕΔ. Ζήτησα να κάνουμε μια προεργασία ώστε στη συνεδρίαση να αποφασίσουμε για τα ονόματα. Ενημερώθηκα από Πιλάβιο ότι στη συνεδρίαση θα ήταν τρια μέλη και ότι θα απουσίαζαν οι κ. Σαρρής και Σάββας. Δεν γνωρίζω αν έγιναν τηλεφωνήματα για αναβολή της συνεδρίασης. Είχα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις τις προηγούμενες χρονιές.

Στις 1 μ.μ. τελικά συνεδριάσαμε, τότε δεν είχα ευθύνη για ορισμούς διαιτητών στην κατηγορία. Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή για τους πίνακες ήταν ισότιμη με τους άλλους δύο. Τα δύο άλλα μέλη μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε για τους διαιτητές. Η στάση τους ήταν που με πείραξε. Όπως την προηγούμενη χρονιά κάναμε μια διαδικασία για ποιον λόγο δεν επαναλάβαμε την ίδια διαδικασία. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε καθίσει από το πρωί και εξετάσαμε αναλυτικά τους πίνακες προτού αποφασίσουμε.

Ήμουν μέλος της ΚΕΔ, έπρεπε να συμμετέχω. Θεώρησα σωστό για τη δική μου ιστορία, να συνεχίσω τη διαδικασία, και να πάρω κάποιες αποφάσεις.  Έπρεπε να βγουν οι διαιτητές, να μπουν στον πίνακα γιατί την επόμενη εβδομάδα ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Δεν αναφέρθηκα σε ονόματα όσον αφορά τις αντιρρήσεις μου. Σε τεχνικά θέματα. Στο διάστημα που έγινε το ΔΣ της ΕΠΟ ήμουν σε σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ. Μία ημέρα πριν θεώρησα σωστό να ενημερώσω για να γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε. Εξέφρασε τις αντιρρήσεις μου με την επιστολή. Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε ονόματα, ούτε στην επιστολή μου.

Υπήρχαν δημοσιεύματα ότι είπα για παράνομους πίνακες, πράγμα το οποίο δεν έγινε, δεν το ισχυρίστηκα ποτέ. Θεώρησα ότι έπρεπε να ενημερώσω τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Σε αντίθεση με τα άλλα μέλη της Επιτροπής, εγώ είχα συμβόλαιο με την ΕΠΟ. Έληξε το καλοκαίρι του 2012, δεν ανανεώθηκε και αποχώρησα. Απλά μετά συνέχισα μέχρι τον Γενάρη του 2013 όπου μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία. Η δική μου απασχόληση ήταν να παράγω διαιτητές. Έβγαζα το μοντέλο για την εκπαίδευση των διαιτητών.

«Δεν είχα καμία πίεση»

Οι Έλληνες διαιτητές είχαν πολύ καλή εκπαίδευση, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε με τον ερχομό του Χιου Ντάλας. Δεν θεωρώ λοιπόν, ότι ευθύνεται η εκπαίδευση των διαιτητών για ότι είχε γίνει εκείνη την εποχή και ότι είχε ακουστεί. Αυτός που λέγεται ότι ελέγχεται η ΕΠΟ, πρέπει να το αποδείξει, δεν το κάνει με αποτέλεσμα να έρχομαι μετά ως μάρτυρας σε δίκη. Δεν είχα καμία πίεση όσο διάστημα ήμουν στην ΚΕΔ από κανέναν.

Συνέχεια, μετά από τις αξιολογήσεις, όλες οι Ενώσεις ήθελαν κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό κο εγώ διαφωνούσα να είναι μεγάλος ο αριθμός των διαιτητών. Ποτέ κανείς δεν μου είπε ότι πρέπει να βοηθήσουμε κάποια Ένωση. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 όριζα διαιτητές. Ποτέ δεν μου ζητήθηκε να βάλω κάποιον διαιτητή σε παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν διαφώνησα για τον αριθμό των διαιτητών αλλά για τον αριθμό των υποψηφίων.

«Δεν μπορώ να πω ότι διακρίνω δόλο στον Γιάχο»

Βεβαίως και γνωρίζω τον κύριο Γιάχο, θυμάμαι τον τελικό του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό. Κραυγαλέα λάθη έχουν γίνει σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμη και πέντε άτομα να είναι σε έναν αγώνα, μπορεί η συγκεκριμένη στιγμή να έχει διαφύγει και από τον επιπρόσθετο. Και στον συγκεκριμένο αγώνα υπήρχαν πέντε διαιτητές. Δεν μπορώ να πω ότι διακρίνω ότι υπάρχει δόλος σε αυτό το γεγονός. Λάθη γίνονται, τα συνεχόμενα λάθη δεν συγχωρούνται. Αν από κάποιον επηρεαστεί ο διαιτητής, το νούμερο ένα είναι ο παράγοντας. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις, αν ένας διαιτητής κάνει συνεχόμενα λάθη υπέρ μιας ομάδας.

Οι διαιτητές είναι μόνοι τους και μόνοι πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Είχα την τύχη να έχω 15 χρόνια στην Α’ εθνική, εγώ ξέρω τι έχω περάσει. Ορισμένες στιγμές υπάρχουν άστοχες δηλώσεις που οπλίζουν το χέρι κάποιου τρελού. Δεν έχω απόδειξη, ένδειξη να πω κάποια πράγματα για κάποιο γεγονός.

Απαντάει σε ερωτήσεις του εισαγγελέα κ. Λακαφώση.

Για να έχουμε απαρτία έπρεπε να ήταν τρία μέλη στη συνεδρίαση. Ξέραμε ότι η συνεδρίαση θα γίνει στις 11.00. Ήμουν εκεί και περίμενα. Ο Πιλάβιος μου είπε ότι ο Σαρρής και ο Σάββας δεν θα ήταν για να μην επηρεάσει την κρίση και των υπόλοιπων μελών, δεδομένου ότι ακολουθούσαν εκλογές στην ΕΠΟ.

Ότι ακούς, ακούμε όλοι. Ποτέ δεν υπήρξαν πρόεδρος στην Επιτροπή Διαιτησίας στην Ελλάδα. Αυτό το έλεγαν κάποιοι που ήθελαν να βλέπουν τον Βασάρα, να προΐσταται στην ΚΕΔ. Εκείνη την περίοδο ήμουν μέλος με συγκεκριμένη αρμοδιότητα, δεν όριζα διαιτητές εγώ.

Στις 13/8 έγινε πραγματική συνεδρίαση. Στις συνεδριάσεις για τους πίνακες δεν κρατούσαμε πρακτικά. Το ποιος έλεγε ναι, ποιος έλεγε όχι για ένα διαιτητή, δεν υπάρχει πουθενά καταχωρημένο. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που μπορεί να μην είχε διάρκεια πέντε λεπτά αλλά 40, εγώ είπα εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου, τις εξέφρασα με την επιστολή μου. Οι αντιρρήσεις μου δεν ήταν επί ονομάτων, δεν καταγραφήκαν πουθενά.

Ο κ. Λακαφώσης διαβάζει την κατάθεση Βασάρα και σχολιάζει: «Οι αντιρρήσεις σας ήταν επί προσώπων, θέλω να μου πείτε ποιοι έπρεπε να μπουν και δεν μπήκαν, και ποιοι δεν μπήκαν παράνομα».

Βασάρας: Είπα να εφαρμοστούν πιο κλειστά κριτήρια. Κριτήριο ήταν η απόδοση των διαιτητών. Θυμόμουν ότι ένα από τα κριτήρια, δεν μπορούσαμε να είχαμε διαιτητές πάνω από 41. Η δική μου αντίρρηση ήταν ότι ένας διαιτητής που πέρασε τα τεστ, επειδή ήταν 42, δεν έπρεπε να τον αποκλείσουμε. Εξέφρασε με την εμπειρία που είχα κάποιες απόψεις. Ζήτησα να υπάρχουν και υποψήφιοι ανόδου που τον εφάρμοσα πρώτη φορά εγώ. Διαιτητές β’ εθνικής έπαιξαν Κύπελλο και Α’ Εθνική και πήραν εμπειρίες. Ήθελα να τους κατευθύνω σε μία λογική, να μην καταστραφεί κάποιος διαιτητής από ένα παιχνίδι. Δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Διεθνής βοηθός που είχε σταθερή απόδοση βγήκε από τον πίνακα επειδή είχε την ατυχία να είναι 41.

Το όλο θέμα ήταν η στάση, έλλειψη σεβασμού. Οι αντιρρήσεις ήταν επί των αρχών. Δεν είπα ότι κάτι έγινε παράνομα, είχα ζητήσει από τα μέλη να συναντηθούμε σε προγενέστερο στάδιο. Δεν διαφώνησα επί συγκεκριμένων ονομάτων αφού έβλεπα ότι και να πω δύο θα ήταν. Αποδεκτό ήταν, δημοκρατία έχουμε.

Λακαφώσης: Τι σημαίνει αυτό που καταθέσατε ότι «με αναγκάζετε να απέχω»;

Βασάρας: Όταν λέω απέχω, δεν σημαίνει απέχω από τη συνεδρίαση, Μου έδωσαν μία λίστα, ήταν τζάμπα κόπος, να πω εγώ τι; Είχαν έτοιμο τον πίνακα. Έκανα ερωτήσεις, πήρα τις απαντήσεις μου. Το χαρτί που μου έδωσαν με τα ονόματα, ήταν αυτό που αναρτήθηκε. Πάτησαν ένα κουμπί, τους έστειλαν στο γραφείο Τύπου και αναρτήθηκε. Μετά την ανάρτηση δεν έκανα κάτι…

Δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον πρόεδρο της ΚΕΔ για την επιστολή μου. Θεωρώ ότι η στάση του Δούρου και του Μπριάκου στη συνεδρίαση ήταν αλαζονική. Η στάση τους απέναντι στο πρόσωπο μου, ήταν λάθος. Έπρεπε να ενημερώσω ότι καλό θα ήταν τέτοιες στάσεις να μην γίνονται στο μέλλον.

Στα πλαίσια να επιβεβαιώσω την ορθή ανάρτηση των πινάκων στην ιστοσελίδα έβαλα την υπογραφή μου.

ΩΡΑ 12.25: Η δίκη διεκόπη για 30 λεπτά.

ΩΡΑ 1.14: Συνεχίζεται η διαδικασία με ερωτήσεις από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων.

Οι διαιτητές που προστέθηκαν στον πίνακα εκείνη την περίοδο, δεν είχαν κάτι επιλήψιμο. Ορισμένοι ήταν και από τη λίστα των διαιτητών που ήταν υπό προαγωγή.

Δημακόπουλος: Είχατε κάποιο στοιχείο για σκοπιμότητα στην επιλογή των διαιτητών που προστέθηκαν στον πίνακα;

Βασάρας: Όχι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο.

Δημακόπουλος: Ποια είναι η γνώμη σας για Χιου Ντάλας

Βασάρας: Ήταν μέλος της ΚΕΔ, είχε τον έλεγχο της εκπαίδευσης της πρώτη κατηγορίας. Για πολύ λίγο χρονικό διάστημα είχε και την ευθύνη των ορισμών. Για μένα είναι ένας αξιόλογος και εξαιρετικός άνθρωπος. Σύμφωνα με το συμβόλαιο του έρχονταν ορισμένες μέρες, κάθονταν και έφευγε.

Με το άκουσμα σε διάφορα μέσα ότι μίλησα για παράτυπη οργάνωση στην αξιολόγηση των διαιτητών, έστειλα την επιστολή. Του είπα του Σαρρή ότι δεν τέθηκε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό έστειλα την επιστολή, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Κάθε εβδομάδα υπάρχουν δηλώσεις, σε όλη την Ευρώπη γίνονται δηλώσεις, απλώς έχουν ένα όριο. Στην ΟΥΕΦΑ η συμπεριφορά των παραγόντων από τη στιγμή που μπαίνουν στο γήπεδο μέχρι να φύγουν, τιμωρούνται.

Σπάθας και Γιάχος ήταν διεθνείς διαιτητές, όταν όριζα εγώ δεν μου είχαν δώσει αφορμή. Αν υπήρχε κάτι θα σας το έλεγα. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της τιμωρίας, οι διαιτητές δεν πρέπει να τιμωρούνται, η ΚΕΔ είναι αυτή που αποφασίζει για τιμωρίες και η απόφαση της είναι τελεσίδικη, σύμφωνα με τον κανονισμό. Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου του Γιώργου Σαρρή, είπε: Στη συνεδρίαση της 13ης Αυγούστου κατατέθηκε μια λίστα με ονόματα διαιτητών. Ήμουν στο εξωτερικό εκείνο το διάστημα γι’ αυτό και έστειλα την επιστολή στις 2/9.

«Δεν με πίεσε κανένας για να βάλω τον Κωνσταντινέα στο Ξάνθη - Ολυμπιακός».

Δεν θα δεχόμουν με τίποτα να μου έλεγαν ότι «πρέπει να βάλεις αυτούς τους δύο διαιτητές στον πίνακα. Δεν με πίεσε κανένας για να βάλω τον Κωνσταντινέα τον Γενάρη του 2012 στο Ξάνθη - Ολυμπιακός. Αν κάποιος με έπαιρνε τηλέφωνο να είστε σίγουροι ότι θα το είχα καταγγείλει. Ποτέ δεν είχα συζήτηση με τον Σταθόπουλο για απόδοση διαιτητών. Ποτέ δεν μου είπε κανείς, ότι είπε ο Σταθόπουλος να βάλω τον Κωνσταντινέα στο Ξάνθη - Ολυμπιακός.

Ήμουν παρών στην συνεδρίαση της ΚΕΔ που καταρτίστηκαν οι πίνακες, τον Αύγουστο του 2012, αυτά που λέει ο Σάββας ότι δεν ήμουν, δεν ισχύουν. Τους πίνακες διαιτητών της Σούπερ Λιγκ τους υπέγραψα στις 20 Αυγούστου.  Οι πίνακες που υπέγραψα ήταν οι ίδιοι με αυτούς που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Οι πίνακες της Σούπερ Λιγκ έπρεπε να βγουν εκείνη την ημέρα, στις 13/8. Ο πίνακας που μου δόθηκε, αναρτήθηκε, δεν συμπληρώθηκε κάτι.

Θεωρώ ότι υπάρχει μια τεράστια πίεση προς τους διαιτητές. Δεν θεωρώ ότι η εκπαίδευση παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Θεωρώ ότι ο Έλληνας διαιτητής έχει δυνατότητες αλλά η πίεση που δέχεται είναι αφόρητοι. Το πρώτο πρόβλημα είναι οι παράγοντες που ασκούν την πίεση και όχι οι διαιτητές. Δεν ξέρω αν χαρακτηρίστηκε «γιδοβοσκός» ο ξένος διαιτητής στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, αλλά δεν με εκπλήσσει κιόλας.

Με τη χρήση var μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για ένα γεγονός που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη των διαιτητών ή για ένα φανερό λάθος.

Δεν είχα αντιρρήσεις για την παραμονή του Γιάχου στους πίνακες. Θεωρώ στο διάστημα που είχα τους ορισμούς, είχα να κάνω με καλές διαιτησίες, υπήρχαν και λάθη αλλά ήταν υπό έλεγχο. Επί ημερών μου ο πίνακας είχε πολλούς διαιτητές, 23. Ο επιπρόσθετος βοηθός έχει συγκεκριμένο χώρο ευθύνης στον αγωνιστικό χώρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου του Γιάχου, κ. Περπατάρη, για τον τελικό του Κυπέλλου, είπε: «Στον τελικό σφυρίζουν περισσότερο διεθνείς διαιτητές».

Περπατάρης: Υπάρχει περίπτωση να οριστεί διαιτητής κάποιος αμφισβητούμενος διαιτητής

Βασάρας: Αυτός που θα το έκανε, θα ήταν…

Περπατάρης: Οι διαιτητές στον τελικό είχαν σύστημα ενδοεπικοινωνίας;

Βασάρας: Το 2013 ναι. Όταν μιλάει ένας, τον ακούνε όλοι. Όλοι οι διεθνείς θα ήταν κατά εμένα στη λίστα των υποψηφίων για τον τελικό, όχι μόνο ο Γιάχος. Όσο εγώ ήμουν στην ΚΕΔ, δεν υπέπεσε κάτι μεμπτό στην αντίληψη μου που να με αναγκάσει να βάλω κάποια πειθαρχική ποινή σε διαιτητές. Όσο ήμουν στην ΚΕΔ, δεν ήρθε κανένα χαρτί στα χέρια μου για τους διαιτητές. Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί το Sportsradar. Θα σας πω κάτι, στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος.
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #272 στις: Φεβρουαρίου 07, 2020, 03:05:50 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Δικη παρωδία! >:( >:( >:( >:( >:( >:(

« Απάντηση #273 στις: Φεβρουαρίου 07, 2020, 10:59:11 μμ »

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ
Γελανε και τα τσιμεντα !!!

You are not allowed to view links. Register or Login
Δεν περιμενω να βγει κατι απο αυτη την ιστορια.
Θα αθωωθει ο ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΑΣ , οχι γιατι οι μαρτυρες ειναι Π@ΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ αλλα γιατι πρεπει να κλεισει η υποθεση τωρα που η νδ ειναι στα πραγματα.
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

« Απάντηση #274 στις: Φεβρουαρίου 13, 2020, 07:20:07 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Βασίλης Γκαγκάτσης και Κωνσταντινέας καταθέτουν ως μάρτυρες στη δίκη της «Συμμορίας»

Για να δούμε θα ...θυμηθούν και τι...!!! ::)

« Απάντηση #275 στις: Φεβρουαρίου 13, 2020, 12:15:03 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Θα γίνουμε η αιτία να απαξιωθεί το VAR διεθνώς!»

ΩΡΑ 11.02: Ξεκινάει η δίκη με την κατάθεση του Βασίλη Γκαγκάτση.

«Ήμουν υποψήφιος στις εκλογές του 2012. Δεν έχω ιδία άποψη, δεν θα μπορούσα να έχω ιδία άποψη για ότι είχε γίνει το καλοκαίρι του 2012 για τον καταρτισμό των πινάκων. Μου τα είπε ο ίδιος ο Χρήστος Σάββας στο τηλέφωνο.

Ήταν μια περίοδος προεκλογικού αγώνα. Με κάλεσε ο κύριος Εισαγγελέας και με ρώτησε τι γνωρίζω και του είπα ότι είπα και σε εσάς. Οι Ενώσεις για λόγους πρεστίζ θέλουν να έχουν διαιτητές στην Α’ Εθνική και αυτό είναι ένα φαινόμενο που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται. Οι διαιτητές κατά την άποψη μου, θεωρώ ότι είναι τα θύματα όλης αυτής της ιστορίας.

Το 2006 τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία στη Σούπερ Λίγκα που είχε συσταθεί τότε. Τελικά είχαν ζητήσει να μπει ο Μπίκας στην Επιτροπή Διαιτησίας. Πάντα φταίνε οι διαιτητές και οι αντίπαλοι. Βάλανε το var, και θα γίνουμε οι αιτία να απαξιωθεί το var διεθνώς. Πάντα φταίνε οι αντίπαλοι, ποτέ οι ίδιοι. Όλη η κατάθεση μου είναι από μαρτυρίες τρίτων.  Οι μεγάλες ομάδες δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται γιατί έχουν τα περισσότερα υπέρ τους σφυρίγματα, και όμως διαμαρτύρονται.

Το να δώσει η ΕΠΟ χρήματα σε μια Ένωση δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα παράνομο. Είναι για την ενίσχυση της, το που πάνε είναι θέμα της ΕΠΣ. Κανένας δεν κατεβαίνει για να χάσει στις εκλογές. Δεν είπα ποτέ ότι ο Ολυμπιακός θα στήριζε την υποψηφιότητα Σαρρή. Με τον Μώραλη έγινε μια κουβέντα, ήμασταν φίλοι τότε, υποστήριζε την υποψηφιότητα μου. Δεν έδωσα ποτέ λεφτά προκειμένου να εκλεγώ, ούτε σε Ενώσεις ούτε πουθενα. Κατέβηκα το 2001, το 2004, το 2008 με την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων.

Απαντάει σε ερωτήσεις από τον Εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση.

Ερώτηση: Γιατί επεδίωξε ο κ. Μώραλης να σας πείσει να μην κατεβείτε στις εκλογές.

Γκαγκάτσης: Δεν μου συνέστησε να μην κατέβω, είχα πει ότι αν θα δηλώσω υποψηφιότητα δεν θα κάνω πίσω. Υποστήριζε την υποψηφιότητα μου, την ήθελε, πίστευε σε μένα αλλά προφανώς επειδή ήταν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού άλλα θα ήθελε η ιδιοκτησία του Ολυμπιακού.

Ερώτηση: Γνωρίζετε περιστατικά αν ο Μαρινάκης είχε ενεργό συμμετοχή στην εκλογή του ΔΣ της ΕΠΟ εις βάρος σας

Γκαγκάτσης: Δεν έχω κάτι.

Ο Παλάσκας της ΕΠΣ Καρδίτσας μου είχε πει ότι οι διαιτητές του δεν ορίζονται,  γι' αυτό και οι διαιτητές του είχαν ζητήσει να πάρουν μεταγραφή σε άλλη Ένωση. Δεν θα μπορούσα να είμαι στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και δεν θα ήθελα Είχα πάει στη Σούπερ Λιγκα και τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία και ότι ήταν δικό μου θέμα πως θα τα έβρισα με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Από το 2004 μέχρι το 2008 με ειδική άδεια που είχα πάρει ανακοινώνονταν και οι βαθμοί και οι τιμωρίες. Τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία και μου είχαν απαντήσει "δεν θα μας πετάξεις σε εμάς, την καυτή πατάτα της διαιτησίας".

Ερώτηση: Οι εκλογές κύλησαν ομαλά.

Γκαγκάτσης: Έγιναν πολλά, συγκεντρώσεις Ενώσεων. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν μεθοδεύσεις για να μην εκλεγώ. Αν ήξερα θα τα είχα καταγγείλει.

Ερώτηση: Κάπου λέτε για ένα φορτηγό με μπάλες

Γκαγκάτσης: Αυτά συμβαίνουν στις Ενώσεις, για να ψηφίσουν τη διοίκηση Σαρρή.

Ερώτηση: Από την κατάθεση σας προκύπτει ότι δεχθήκατε πόλεμο.

Γκαγκάτσης: Ο Σαρρής είχε την υποστήριξε από ένα τεράστιο αριθμό Ενώσεων. Εγώ πάσχιζα μέχρι την τελευταία στιγμή να πάρω την ΕΠΣ Ημαθίας όπου ήταν ο Καραμελίδης.

Για τη συνάντηση στο Χίλτον, μου είπε ο Χρήστος Σάββας γι΄αυτήν, ότι συζητούσαν για την προεδρία Πιλάβιο. Δεν με ενδιέφερε η συγκεκριμένη συνάντηση. Δεν ήταν ευχαριστημένοι από την προεδρία Πιλάβιου, και ο κ. Μαρινάκης και τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ. Δεν ασχολείτο με την ΕΠΟ ο Πιλάβιος, όπως περίμεναν. Δεν ήμουν παρών στη συνάντηση, μου είπε ο Σάββας ότι έγινε μια συνάντηση γιατι δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον Πιλάβιο. Τότε δεν με ενδιέφερε, δεν είχα σκοπό να κατέβω στις εκλογές. Την υποψηφιότητα μου την ανακοίνωσα μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2012. Δεν πήγα μόνος μου, με κάλεσε ο εισαγγελέας και πήγε. Ότι ειπώθηκε από τον κ. Παλάσκα εγώ τα έμαθα από το διαδίκτυο. Τι να τσεκάρω, ότι δεν έπαιζαν οι διαιτητές του;

Ερώτηση: Ποια είναι η πεποίθηση σας, γι' αυτά που ειπώθηκαν τότε

Γκαγκάτσης: Ότι αυτά που μου είπαν τότε ήταν αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί τα ανακάλεσαν. Αν δεν μου τα έλεγαν, δεν θα πήγαινα στον Εισαγγελέα. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί τα αναίρεσαν. Μου τα είπαν και όταν με κάλεσε ο Εισαγγελέας πήγα και τα είπα.

Απαντάει σε ερωτήσεις του Βασίλη Δημακόπουλου, δικηγόρου του Β. Μαρινάκη:

Όλοι οι παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τους ενδιαφέρει τι στηρίζουν. Και όχι μόνο οι παράγοντες, και τα κόμματα.

Ερώτηση: Η κατάρτιση του πίνακα των διαιτητών γίνεται και με άλλα κριτήρια;

Γκαγκάτσης: Όχι δεν θα μπορούσε να είναι έτσι. Δεν έχω να πω για κάποιον διαιτητή, ότι έχω κάτι υπόψη μου. Για τις καταγγελίες, σας είπα ότι όταν χάνουν ένα παιχνίδι φταίνε οι διαιτητές και ο αντίπαλος που πλεύρισε τον διαιτητή, ποτέ δεν φταίνε οι ίδιοι. Δεν γίνεται στην Ελλάδα μόνο αυτό. Η ΟΥΕΦΑ έφτασε σε σημείο να ,μην ανακοινώνει ορισμούς γιατί οι παράγοντες σε όλο τον κόσμο θέλουν να ξέρουν ποιος τους παίζει.

Ο Αλαφούζος είπε κάποια πράγματα για το άτομο μου. Αυτός μπήκε στο ποδόσφαιρο το 2012, εγώ έφυγα το 2008, τώρα τι σχέση έχει;

Ερώτηση: Η υποψηφιότητα Σαρρή ήταν επιλογή Μαρινάκη;

Γκαγκάτσης: Το έχω καταθέσει, ήταν επιλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης απαντάει σε ερωτήσεις δικηγόρων από άλλους κατηγορούμενους.

Το μόνο που υπέπεσε στην αντίληψη μου για τις εκλογές της ΕΠΟ, ήταν τα σημαδεμένα ψηφοδέλτια, και το κατήγγειλα τότε. Όταν μου τα είπαν τότε, δεν έλεγξα την αλήθεια ή την βασιμότητα τους. Δεν γνωρίζω γιατί τα διέψευσαν. Αν οι ίδιοι έλεγαν ψέμματα σε μένα ή υπερβολές, ρωτήστε τους ίδιους. Δεν έμαθα αν αυτά που μου έλεγαν τότε, ίσχυαν.

Ο Αριστείδης Σταθόπουλος δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη διαιτησία, δεν ήταν το αντικείμενο του και ούτε είχε τη διάθεση, ούτε εγώ ασχολήθηκα. Ο Προύντζος παρά το γεγονός ότι παλιά είχε ασχοληθεί με τη διαιτησία, από την ημέρα που ανέλαβε μέλος στην ΕΠΟ, δεν ασχολήθηκε ποτέ με την διαιτησία.

Πρακτικά από την ΚΕΔ, όταν εγώ ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΟ, τηρούνταν μόνο όταν η Επιτροπή αποφάσιζε την τιμωρία κάποιου διαιτητή, όχι όταν επιλεγόντουσαν οι διαιτητές για τον πίνακα (σ.σ. στην επίμαχη συνεδρίαση του Αυγούστου του 2012, δεν είχαν κρατηθεί πρακτικά). Δεν ξέρω αν κρατήθηκαν πρακτικά στη συνεδρίαση τον Αύγουστο του 2012. Δεν συνηθίζονταν να τηρούνται πρακτικά γιατί το πρακτικό ήταν η αξιολόγηση των διαιτητών που είχε προηγηθεί. Συζήτηση για τους πίνακες γινόταν όμως.

Στην Ευρώπη έχουν αποδειχθεί ότι το λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού, όπως το κάνει και ο ποδοσφαιριστής, το κάνει ο διαιτητής. Εσχάτως η ΦΙΦΑ έβαλε στο παιχνίδι και την τεχνολογία για να μειωθούν τα λάθη. Τα λάθη όμως, συνεχίζονται ακόμη και με το var. Το είπα και προηγουμένως, θα γίνουμε οι αιτία να απαξιωθεί παγκοσμίως.

Ερώτηση: Αν ένα μέλος της ΚΕΔ διαφωνούσε με τους πίνακες και τη διαδικασία, τι θα μπορούσε να κάνει;

Απάντηση: Να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ και της ΚΕΔ ότι η διαδικασία ήταν παράνομη, μετά θα συνεδρίαζε το συμβούλιο της ΕΠΟ και θα μπορούσε ακόμη και να ακυρώσει τη διαδικασία.

Η Sportsradar δεν έχει στις εκθέσεις της ούτε τα ποσά που παίχθηκαν, ούτε την προσδοκία από αυτά τα παιχνίδια, αν τα παιχνίδια παίχθηκαν σε νόμιμες εταιρίες, ούτε τα φυσικά πρόσωπα που έπαιξαν τα ποσά. Αν δεν μας πει ποιοι είναι αυτοί που έπαιξαν τα ποσά, τότε πως μπορούμε να πούμε αν μια ομάδα είναι ύποπτη. Ο Σιμιτζόγλου στη Βουλή είχε πει ότι άλλα ποντάρονται και άλλα έρχονται ως αποτέλεσμα. Και μας τα στέλνουν ως ύποπτα.

Ο Ηλίας Σπάθας είχε ένα κακό επώνυμο, όπως έχει και ο γιος μου γιατί ο πατέρας του εμπλέκεται σε κάτι κασέτες, πολύ παλιά. Ήταν από τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές.  Φρονώ πως δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στον αγώνα Ξάνθη - Παναθηναϊκός για τον οποίο κατηγορείται»

« Απάντηση #276 στις: Φεβρουαρίου 13, 2020, 12:52:48 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Μου είπαν πρόσεχε στην Ξάνθη, πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός»!

ΩΡΑ 12.30: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του και αυτή τη στιγμή καταθέτει ο Κωνσταντινέας.

Πέτρος Κωνσταντινέας. «Στις χαμηλότερες κατηγορίες είχαν δεχθεί πιέσεις, του τύπου ο γνωστός, του γνωστού που είχε την ομάδα. Η μία φορά ήταν το 2007 στη Β' Εθνική ενα παιχνίδι ΑΟ Μάνης - Ιωνικός, πριν από τον αγώνα που με είχε ενοχλήσει ο Κανελλάκης γιατί με αμφισβητούσε. Στην Α' Εθνική με πήρε ένας διαιτητής τελείως φιλικά για ένα ντέρμπι που μου είπε ότι πρέπει να παίξω ένα παιχνίδι Ξάνθη - Λεβαδειακός, και φοβόντουσαν οι παράγοντες τον διαιτητή. Δεν ορίστηκα στον αγώνα, απευθύνθηκαν στον κ. Σταθόπουλο τον πρόεδρο της Ενωσης μου και του είπα να ενημερώσει την ΕΠΟ. Ορίστηκε ο Τσινιάρης.

Για τον αγώνα Ξάνθη - Ολυμπιακός. Την Παρασκευή με πήρε ο Κουρίδης και μου είπε ότι ήρθε να πάρει κάτι παξιμάδια. Δεν είχαμε ποτέ καμία επαφή. Μου είχε πει ο Σταθόπουλος ότι ήταν πολύ καλός συνεργάτης του. Πήγαμε στον φούρνο, κοίταγε το μαγαζί,  μου είπε ότι ο Σταθόπουλος δεν ήξερε ότι ήταν εκεί, παίρνει τα παξιμάδια του, που του τα έκανα και δώρο, ήμασταν όρθιοι έξω από το μαγαζί μου, με ανοιχτό το πορτπαγκάζ. Μου είπε "πρόσεχε το παιχνίδι επάνω, κοίταξε τι θα κάνεις πάνω, για το παιχνίδι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο Βασάρας θα φύγει". Ο Βασάρας ήταν ο μόνος αρχιδιαιτητής, δεν με είχε σε εκτίμηση.  Εκείνη την περίοδο όλοι μίλαγαν για Κουρίδη.

Ερώτηση: Γιατί σας ανέφερε ότι φεύγει ο Βασάρας

Απάντηση: Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είπα ότι κάτι γίνεται. Μου έκανε εντύπωση ότι μου είπε ότι δεν το ήξερε ο Σταθόπουλος. Πως δεν το ήξερε αφού ήταν κολλητοί.

Ερώτηση: το αντιλαμβάνεστε σαν παρέμβαση στο έργο σας;

Απάντηση: Εννοείτε… Δεν ξέρω αν τον πήρε κάποιος παράγοντας του Ολυμπιακού ή αν ενήργησε από μόνος του. Του απάντησα ότι δεν γίνονται αυτά που λέει. Το απόγευμα είδα τον γαμπρό του Σταθόπουλο, τον Μπλάνα που ήταν διαιτητής. Μου λέει: «Σε βρήκε ο Κουρίδης;» Εκείνη τη στιγμή, απόρησα, αιφνιδιάστηκα, δεν μίλησα. Του λέω «πέρασε ο Κουρίδης από Ζευγολατιό;» Μου είπε «ναι, του πήγα και λάδι». Την επόμενη ημέρα με πήρε ο Σταθόπουλος και μου είπε ότι ήθελε να με δει.

Δεν κάθισα πολύ, του ανέφερα ότι ήρθε ο Κουρίδης, παραξενεύτηκε. "Κατέβηκε ο Θοδωρής" μου λέει. Μου απάντησε αρνητικά όταν τον ρώτησα αν το ήξερε. Μου είπε "κοίταξε, έχουν φτιάξει τα πράγματα". Μου είπε ότι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός και του απάντησα είπα ότι θα παίξω αυτό που θα δω και μου είπε "Πέτρο πρόσεξε".

Στη βαθμολογία μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μαζί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Μετά το τέλος του αγώνα  ήρθε ο παρατηρητής διαιτησίας και μου είπε ότι η διαιτησία μου ήταν πολύ καλή. Μου είπε "μια χαρά", ήταν παρόντες οι επόπτες και ο τέταρτος διαιτητής.

Ο Βασάρας μας είχε απαγορεύσει να τον παίρνουμε τηλέφωνο πριν πάρει τις εκθέσεις των παρατηρητών με τις βαθμολογίες μας. Με πήρε τηλέφωνο μετά τον αγώνα και μου λέει "τι έγινε, με έχουν πρήξει απέξω...". Δεν ξέρω πότε έστειλε ο Καλαθενός την έκθεση, αργότερα όταν διάβασα την έκθεση του, βγήκα από τα ρούχα μου

Η φάση με τον Τοροσίδη είναι πολύ δύσκολη, πριν είχε πέσει τρεις φορές. Αν είναι λάθος ή σωστή, δέχομαι την κάθε κριτική, με μένα οι μεγάλες ομάδες δεν πέρναγαν καλά... Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου, έτσι είδα τη φάση, έτσι την αξιολόγησα.

Ακολούθησε η απομάκρυνση Βασάρα, τη συνδέω με αυτά που έγιναν. Με πήρε τηλέφωνο ο Σταθόπουλος και μου είπε ότι δεν έδωσα τρία πέναλτι. Είδα ταυτόχρονα ριπές συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, οπαδικός φανατισμός στο έπακρο. Φυσικά τιμωρήθηκα, μετά έπαιξα μια Κυριακή σαν 4ος και όταν έπαιξα διαιτητής ήταν ο Δούρος και ο Μπριάκος αρχιδιαιτητής. Είχαμε φτάσει στα πλέι οφ, περίμενα, υπήρχαν δημοσιεύματα ότι "έφαγαν τον Κωνσταντινέα".

Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα μου πέταξαν μια πέτρα και έσπασαν την τζαμαρία. Ο αστυνομικός διευθυντής όταν πήγα να καταγγείλω με ρώτησε αν έχω κάνει ασφάλεια  και του είπα "ούτε έχω κάνει, ούτε θα κάνω". Με κάλεσε μετά ο κ. Κορέας και η κα Παπανδρέου, φοβόμουν για τη ζωή μου, το μαγαζί μου καταστράφηκε ολοσχερώς, ο πατέρας μου είχε προβλήματα υγείας, το παιδί μου ψυχολογικά προβλήματα. Τα πληρώνω ακόμη κυρία πρόεδρε», καταθέτει ο Πέτρος Κωνσταντινέας που μιλάει με τρεμάμενη φωνή.

Ηταν γνωστό ότι ο "Κωνσταντινέας δεν ακουμπιέται". Κάποια στιγμή έπρεπε να παίξω και Ολυμπιακό, μπορεί κάποιοι μεγαλοπαράγοντες να νόμιζαν ότι χαλιναγωγούμαι.

Απαντάει σε ερωτήσεις του Χαράλαμπου Λακαφώση:

Ο Σταθόπουλος μου είχε πει ότι ήταν σαν αδέρφια με τον Κουρίδη. Επικοινωνούσαμε τακτικά με τον Σταθόπουλο πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα. Με πήρε ο Κουρίδης και μου είπε ότι ήρθε να δει την Καλαμάτα και να πάρει παξιμάδια.

Ερώτηση: Ήταν μια επίσκεψη δηλαδή για ψυχαγωγικούς λόγους

Απάντηση: Έτσι όπως το είπε ναι. Πριν με είχε πάρει τηλέφωνο μόνο μια φορά για τη γιορτή μου. Η επίσκεψη βγήκε όταν ο Βοργιά σε μια εκπομπή, λίγες μέρες μετά... Με πήρε ο Θωμαϊδης και με ρώτησε αν είχα μπει σε μια μαύρη mercedes (σ.σ. εννοεί τη συνάντηση με τον Σταθόπουλο). Του είπα ότι δεν μπορώ να απαντήσω.

Ερώτηση: Ο αγώνας ήταν τον Γενάρη του 2012 και η εκπομπή τον Οκτώβριο του 2013. Γιατί δεν αντιδράσατε

Απάντηση:  Όταν ένας άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς θεσμικά... σε ποιον να πάω.  Και ειδικά μετά τη βόμβα. Εγώ φοβόμουν να βγω κι έξω. Υπήρχαν και άλλα. Γι' αυτό δεν είχα μιλήσει τόσο καιρό. Όταν πήγα στον Κορέα και την Παπανδρέου, μου είπαν ότι με διασφαλίζετε για να μιλήσω και όταν μου εγγυήθηκαν, από εκεί ξεκίνησε...

Ερώτηση: Γιατί συνδέεται την επίθεση με Σαρρή και Κουρίδη;

Απάντηση: Δεν είχα ενοχλήσει άνθρωπο στην Καλαμάτα, κανένα άλλο περιστατικό. Δεν λέω ότι την έβαλαν οι άνθρωποι, δεν μπορώ να το αποδείξω. Στα καλά καθούμενα όμως, μια σειρά από γεγονότα. Εγώ μιλούσα μόνο με αστυνομία. Ο Σταθόπουλος όταν κατέβηκα στα γραφεία της Ένωσης μου ζήτησε να παραιτηθώ. Μου έδωσε μεγάλο θάρρος ο κ. Κορέας, η κα Παπανδρέου και ο κ. Ανδρεάδης και γι' αυτό μίλησα.

Ο Σταθόπουλος δεν μου είχε ζητήσει άλλη φορά στο παρελθόν να παραιτηθώ. Μου ζήτησε να παραιτηθώ. Είδα έναν άνθρωπο ταραγμένο, δεν ξέρω αν ήταν από την περίπτωση μου.

Ερώτηση: Σας αιτιολόγησε γιατί σας ζήτησε να παραιτηθείτε;

Απάντηση: Δεν μου απάντησε. Πιέζονταν, νομίζω από τον Ολυμπιακό. Μου φαινόταν φοβισμένος και ταραγμένος. Μου είπε ότι μετά το παιχνίδι πάνω "θέλουν το κεφάλι μου. Στην επιστολή που έστειλε ο Σταθόπουλος ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία μου, χωρίς να έχει την έκθεση του παρατηρητή. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο περιστατικό. Το ακριβώς αντίθετο γινόταν. Οι πρόεδροι των Ενώσεων υπερασπίζονται τους διαιτητές τους.

Ερώτηση: Καταθέσατε ότι ο Κουρίδης σας είπε να μην φοβάστε τον παρατηρητή διαιτησίας...

Απάντηση: Στα σεμινάρια αξιολογούσαμε τους παρατηρητές και λέγαμε ότι πάει με το ρεύμα. Ο κ. Μπίκας για παράδειγμα ήταν άψογος. Τον Σταθόπουλο τον είδα ταραγμένο, πιεσμένο, δακρυσμένο και του είπα ότι φεύγω, παραιτούμαι και φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Θα θελα να βγάλω την ψυχή μου, δεν θα λυθεί το πρόβλημα εδώ. Δεν είμαι σύστημα" καταθέτει ο Πέτρος Κωνσταντινέας βουρκωμένος.

Το δικαστήριο διέκοψε για μερικά λεπτά και ο παλαίμαχος διαιτητής βγήκε από την αίθουσα και ξέσπασε σε λυγμούς.

Λίγο αργότερα η διαδικασία συνεχίστηκε με τον Κωνσταντινέας να λέει: «Ένιωσα ασφάλεια για την οικογένεια μου γι' αυτό κατέθεσα. Στον Κορέα είπα ότι δεν πρόκειται να πω τίποτα αν δεν εξασφαλιστεί η οικογένεια μου. Του είπα "δεν με ενδιαφέρει το τομάρι μου". Από εκεί έγινε η άρση του τηλεφώνου».

Ερώτηση: Στην πρώτη κλήση από τον Εισαγγελέα, δεν καταθέσατε τίποτα. Τον Ιούλιο του 2012 και ξαναπήγατε τον Οκτώβριο του 2013.

Απάντηση: Απάντησα στον Κορέα ότι δεν μπορώ να αποδείξω, ούτε τη συνάντηση με τον κο Σταθόπουλο στη mercedes μια μέρα πριν από τον αγώνα.

Κάνει ερωτήσεις, ο Βασίλης Δημακόπουλος, δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εκπροσωπείτε τον κύριο Μαρινάκη; Έχω αναφερθεί στον κύριο Μαρινάκη;

Ερώτηση: Τον Φεβρουάριο του 2012 έγινε κάποια εξέταση από την ΟΥΕΦΑ, ήσασταν διεθνείς;

Απάντηση: Πέρασα όλες τις εξετάσεις και με πρότειναν για διεθνή. Συγκεκριμένα ΜΜΕ μετά το παιχνίδι, προφανώς του πελάτη σας, διέδιδαν ότι ή δεν βλέπω ή δεν έχω καλές γνώσεις αγγλικών. Πέρασα με επιτυχία τις εξετάσεις και γι' αυτό πήρα το σήμα. Ποια δημοσιεύματα το γράφουν (παίρνει ένα δημοσίευμα από τον Β. Δημακόπουλο).  Μπορείτε να ρωτήσετε την ΚΕΔ που με πέρασε.

Συνεχίζουν ερωτήσεις οι άλλοι δικηγόροι:

Ερώτηση: Πως κρίνεται ότι πέντε παρατηρητές διαιτησίας σας παρέπεμψαν, εσείς που είστε το αστέρι της διαιτησίας.

Απάντηση: Μπορεί να μην είχα καλή απόδοση, κατά την κρίση τους ήμουν κακός.

Ερώτηση: Σας προώθησε η Ένωση.

Απάντηση: Δεν προωθούμε από κανέναν εγώ.

Κάνει ερωτήσεις ο Θόδωρος Κουρίδης

Ερώτηση: Ο Βασάρας ήταν μέλος αυτής της παρέας που είπατε

Απάντηση: Ήταν αρχιδιαιτητής, είχα τυπικές σχέσεις μαζί του. Ο Μώραλης σαν πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, δεν έκανε ούτε μια δήλωση να καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκα.

(Εκείνη την ώρα οι τόνοι ανέβηκαν) Δεν θυμάμαι αν όταν είχε έρθει ο Κουρίδης, είχε γίνει ο ορισμός μου για τον αγώνα Ξάνθης - Ολυμπιακού. Νομίζω ότι το ήξερα, νομίζω ότι τον γνώριζα. Μπορεί να το ήξερε εκ των έσω της ΕΠΟ.

Ερώτηση: Γιατί δεν πήρατε τον Βασάρα να του πείτε για την επίσκεψη μας

Απάντηση: Δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν.  Μου λέει ότι θα φύγει ο Βασάρας, σε ποιόν να το πω; Δυστυχώς οι διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι έρμαια των παραγόντων. Είπα ότι δεν είχα καλές διαιτητικές σχέσεις με τον Βασάρα.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι δικηγόροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων

Ερώτηση: Στη συνάντηση με Σταθόπουλο ειπώθηκαν και άλλα πράγματα

Απάντηση: Είπε και άλλα πράγματα, και ένα σεξιστικό σχόλιο για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Μου είπε ότι "μετά τη φυγή Πατέρα, κουμάντο κάνει αυτή η ομάδα".

Ερώτηση: Γιατί δεν ήρθαν μαζί να σας βρούνε

Απάντηση: Πέρασε από το μυαλό μου αυτό. Εχω μια διαφορετική ιστορία από τους διαιτητές από τη Μεσσηνία. Μέχρι τη β' εθνική, δεν είχα επαφές με Σταθόπουλο γιατί είχα πειράξει την ομάδα του τον Μελιγαλά. Νόμιζε ο Σταθόπουλος ότι με το να στείλει τον Κουρίδη, θα φοβηθώ. Αυτό φαντάζομαι εγώ.

Ερώτηση: Η πρώτη σας κατάθεση ήταν 21 μήνες μετά. Γιατί καθυστερήσατε;

Απάντηση: Απάντησα πολλές φορές και στον πρόεδρο και στον Εισαγγελέα. Φοβόμουνα.

Σε αυτό το σημείο η συνεδρίαση διακόπηκε και η κατάθεση θα συνεχιστεί στις 19/2.

« Απάντηση #277 στις: Φεβρουαρίου 13, 2020, 07:49:05 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Μπλα,μπλα, μπλα..... facepalm

« Απάντηση #278 στις: Φεβρουαρίου 13, 2020, 09:55:46 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Billysm-4

• Platinum member
  • 8282
Η πλακα ειναι οτι τον Κωνσταντινεα τον απειλουν ξανα ανοιχτα.
Μιλαμε οι τυποι δεν εχουν οσιο και ιερο.
Συντομα θα χυθει αιμα εξαιτιας τους.
Αυτο κρατηστε το.
ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

« Απάντηση #279 στις: Φεβρουαρίου 19, 2020, 10:21:33 πμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Μακριά νυχτωμένος όποιος πιστεύει ότι μπορεί να μας απειλήσει...»

Το λόγο παίρνει ο Εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης που αναφέρεται στα απειλητικά μηνύματα για τον Κωνσταντινέα αλλά και για τον ίδιο και ρωτάει αν κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και αν έχει σχηματιστεί δικογραφία. Πήρε καταφατική απάντηση.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου στα σχόλια, διατυπώθηκαν απειλές προς το πρόσωπο του μάρτυρα. Αναζήτησα τα σχόλια για να πάρω μια γνώση.

Ο Εισαγγελέας διαβάζει τα μηνύματα…

"Ένα από τα σχόλια αναφέρει «κι εσύ εισαγγελέα στοπ». Δεν το εκλαμβάνω σοβαρό. Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα. Αυτές οι απειλές, είναι έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω και αν δεν είναι σοβαρή. Αναζήτησα την επίσημη αντίδραση φορέων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ, της διαιτησίας. Κανείς δεν τις αποδοκίμασε, όσο σοβαρές και αν είναι… Θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει… Με όση κομψότητα μπορώ, θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απειληθεί το δικαστήριο, είναι μακριά νυχτωμένος. Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με άνθρωπο της δίκης, δεν το συζητώ καν αυτό. Είναι αναρτημένα στο δίκτυο αυτές οι απειλές. Υπήρξαν τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν μπορεί ένας μάρτυρας ή ένας εισαγγελέας να απειλείται εν μέσω δίκης".

Συνεχίζεται η κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα που απαντάει σε ερωτήσεις δικηγόρων των κατηγορουμένων.

"Είπα ότι δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είναι σχήμα λόγου. Ο Σταθόπουλος ήταν καταρακωμένος και πιεσμένος, όταν με κάλεσε να παραιτηθώ, μετά τον αγώνα. Εκεί. Ο ίδιος εκείνη την εποχή, είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως, ήταν διαφορετικός. Πιέζονταν και ήθελε να με πιέσει, ώστε να κερδίσει η συγκεκριμένη ομάδα, για ποιόν μου τα έλεγε για την Ξάνθη;

Δικηγόρος: Για τον Ολυμπιακό σας το έλεγε; Εσείς το λέτε

Κωνσταντινέας: Εγώ το λέω.

Ήταν η περίοδος που έφευγε ο Πατέρας από τον Παναθηναϊκό και έμπαινε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί τον έλεγαν τον Σταθόπουλο, "κοντό Σισέ", μπορεί να ήταν καλός ντριμπλαδόρος. Μετά από ένα αγώνα του Μελιγαλά, όπου είχε τιμωρηθεί η ομάδα, στη Γ' Εθνική, είχαν αποκατασταθεί οι σχέσεις μου με τον Σταθόπουλο. Δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν πρόεδρο Ενωσης να κάνει ανακοίνωση για τη διαιτησία χωρίς να έχει βγει πρώτα η έκθεση του παρατηρητή.

Ο Βασάρας με είχε καλέσει και μου είχε πει να βελτιώσω λίγο τα αγγλικά μου και θα είμαι "οκ"

Δικηγόρος: Είναι ότι τυχαίο ότι μία εβδομάδα πριν από την κατάθεση σας, είχατε πάει στην εκπομπή "Δίκη"

Κωνσταντινέας: Τυχαίο. Καμία σχέση.

Κωνσταντινέας: Κυρία πρόεδρε, θέλω να σας πω κάτι

Πρόεδρος: Εδώ είναι δικαστήριο, έχετε μπερδέψει τις αίθουσες, δεν κανουμε δηλώσεις, είστε μάρτυρας και όταν βγαίνετε από εδώ, πρέπει να προσέχετε τι λέτε.

ΩΡΑ 10.12 Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Κωνσταντινέα. Το δικαστήριο διακόπτει για να έρθει ο Αλέξης Κούγιας να καταθέσει.