Υπόθεση "στημένα"-"εγκληματική οργάνωση"

Αποστολέας Θέμα: Υπόθεση "στημένα"-"εγκληματική οργάνωση"  (Αναγνώστηκε 41067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Απ: Υπόθεση "στημένα"-"εγκληματική οργάνωση"
« Απάντηση #260 στις: Ιανουαρίου 31, 2020, 07:28:40 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Billysm-4

• Platinum member
  • 8282
Λαδι θα βγουν παλι τα ψοφιμια.

Γ@ΜΩ ΤΟ Μ@ΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ.
ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

« Απάντηση #261 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 11:26:06 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
«Βόμβες» Μελισσανίδη: «Ο Ολυμπιακός έλεγχε διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα»

Στο ποδόσφαιρο πάντα μπορεί να υπήρχε μια εύνοια αλλά από το '10 και μετά τα πράγματα είχαν πάρει μια τροπή. Υπήρχε μια εύνοια για μία ομάδα, τον Ολυμπιακός, από μία ομάδα μέσα από την ΕΠΟ. Από τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του. Εκείνη την εποχή, υπήρχε ένα μπλοκ μέσα στην ΕΠΟ που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας. Ελεγχαν διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Όταν είσαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία, ότι θέλεις κάνει. Η ΚΕΔ ήταν υπάλληλοι κανονικοί, όχι όργανο.

Ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή έλεγχε διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Όταν έρχεται πόρισμα στην ΕΠΟ του Κορέα και η ΕΠΟ δεν κάνει τίποτα, αυτό τα λέει όλα, εσείς πως το βλέπετε… Όταν υπάρχουν ένα τσουβάλι κασέτες με αυτά που ακούσαμε, άμα τα διαβάζεις τρομάζεις.

Στην ΚΕΔ πιστεύω ότι ήταν θύματα. Ίσως ήταν και υπάλληλοι. Απόδειξη είναι ότι ο Ζωγράφος που ήταν αρχιδιαιτητής ένα διάστημα, θα σας πω από το 2013 και μετά…. Πριν μου είπαν ότι ήταν ταξιτζής, οπωσδήποτε ήταν διαιτητής, όταν ήταν αρχιδιαιτητής κάποιοι τον χτύπησαν και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Όταν σταμάτησε να διαιτητεύει, τον χρησιμοποίησαν και τον έκαναν πρόεδρο στην ΚΕΔ.

Τη μέρα που έγινε το ατύχημα δεν ειδοποίησε ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη, μόνο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Σαρρή. Αυτό για μένα λέει πολλά. Αυτός τα οργάνωνε όλα, ο αρχιμάγειρας, ο Ζωγράφος. Δεν είμαι χθεσινός, έβλεπα διαιτητές που έβαζαν και μπορούσα να καταλάβαινα τι έκαναν. Θυμάμαι από το '13 και μετά με τους διαιτητές που έβαζαν, τι γίνονταν. Το πιο αποδεδειγμένο ήταν ότι από τον Νοέμβριο έβγαινε ο πρωταθλητής. Τι ψάχνετε; Το κόκκινο φασόλι»;

«Ο Γεωργέας μου είπε ότι τους είπαν να κάτσουν να χάσουν»

Εγώ μπορώ να πω από το 2013 και μετά. Ποιος έβγαλε τους πίνακες ψάξτε στις κασέτες της ΕΥΠ.

Έπιασα τον Γεωργέα και του είπα τι έγινε: Ο Γεωργέας μου είπε ότι μπήκαν στα αποδυτήρια και μου είπαν να κάτσουμε να χάσουμε και είπα στον προπονητή να με αλλάξει (για τον αγώνα Βέροια - Ολυμπιακός). Μου τα είπε και ο Καλαϊτζίδης αυτά. Όλη η Ελλάδα το ξέρει, ένα τσουβάλι κασέτες τις ΕΥΠ. Κι εγώ λέω  τη γνώμη μου, οι ερωτήσεις σας, δεν με αφήνετε να πω αυτό που θέλω. Με σκρινάρετε».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε:

«Δε γνωρίζω πράξεις του Μαρινάκη, μόνο από τις κασέτες. Τότε δεν ήμουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορούσα να καταλάβω, είναι ότι ο Σαρρής σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, από εκεί ξεκινούσαν όλα…».

Εισαγγελέας: Με ποιον τρόπο ήλεγχε τη διαιτησία ο Ολυμπιακός;

Μελισσανίδης: Έβλεπα ότι είχε μια υποστήριξη από τη διαιτησία, λεπτομέρειες…

Εισαγγελέας: Γνωρίζετε πραγματικά περιστατικά από τα οποίο προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο;

Μελισσανίδης: Όχι κύριε πρόεδρε. Το μόνο που είχα ακούσει ήταν ότι όποιες Ενώσεις δεν ήταν στο σύστημα της ΕΠΟ, οι διαιτητές πήγαιναν στο ψυγείο. Κάθε τρεις και λίγο στην ΕΠΟ πήγαιναν να με τιμωρήσουν. Ήταν φως φανάρι, ήταν όλα μιλημένα. Ούτε στην ΕΠΟ απέξω, δεν μπορούσαμε να περάσουμε. Ήταν ένα σύστημα με τον Σαρρή που έκανε όλα αυτά που σας είπα προηγουμένως, προς όφελος μιας συγκεκριμένη ομάδας, σας το είπα.

Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε συγκεκριμένες πρακτικές;

Μελισσανίδης: Ήλεγχαν τη διαιτησία και τα δικαιοδοτικά όργανα. Αυτό τα λέει όλα.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά; Θυμάστε κάτι από τον τελικό του '13;

Μελισσανίδης: Θυμάμαι ότι ήταν καθαρό πέναλτι και το έπνιξαν οι διαιτητές γιατί ήταν μιλημένοι, όλη η Ελλάδα το είδε. Δεν ξέρω αν ήταν στην αρμοδιότητα του Γιάχου ή και του διαιτητή που ήταν στη γραμμή. Ήταν όμως, τόσο φανερό, φαίνεται από εκεί και μόνο ότι ήταν μιλημένο.

Εισαγγελέας: Ήταν μια δόλια παράβαση;

Μελισσανίδης: Έτσι πιστεύω. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλες φάσεις. Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Κύπελλο, έπαιζε διαιτητής από τον Πύργο που φαινόταν καθαρά ότι ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Αλλά το έκανε τόσο φανερά που ήταν εξοργιστικό. Πάντα θα υπάρχουν και σφάλματα, εκείνη την εποχή ήταν και διαιτητές κατ’ εντολή και έτσι γινότανε. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, ούτε Άγιος είμαι, ούτε ψάλτης. Ξέρω τι γίνεται. Εκείνη την εποχή γινόντουσαν όργια, και απορώ με τη δικαιοσύνη πουν δεν έκανε τίποτα.

«Ο Καλαϊτζίδης μου τα είπε, δεν τα βγάζω από το  κεφάλι μου»

Ο Καλαϊτζίδης μου είπε ότι φοβάμαι, με απειλούνε. Σε εκείνο το παιχνίδι έγινε αυτό, στο ημίχρονο βγήκα έξω, μπήκαν αυτοί και τελικά έγινε αυτό που είπαν, έκατσαν και έχασαν. Δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου, ο Καλαϊτζίδης μου τα είπε. Δεν μου είπε ποιος τον απείλησε, του είπα να πάει να τα πει στη δικαιοσύνη.  Τον έπαιρνε τηλέφωνο ο πρόεδρος της Βέροιας, εκείνος με το σούπερ μάρκετ. Ο Καλαϊτζίδης αντέδρασε, δεν του έκανε το χατίρι, βγήκε εγώ. Ο Αρβανιτίδης ήταν. Του είπα ότι αν σε απειλήσουν ξανά να μου το πεις και θα κοιτάξω να σε προστατέψω. Μέσω κοινού φίλου και λόγω κοινής καταγωγής είχα γνωριστεί μαζί του. Από τη πρώτη στιγμή του είπα να πάει σε αστυνομία και εισαγγελέα.  Νομίζω πήγε…

Κάποια στιγμή ο Γεωργέας μου είπε ότι φοβάται, του είπα να μη φοβάται και να πει την αλήθεια. Παιδί είναι, λογικό και ανθρώπινο είναι…

Όταν χτυπήθηκε ο Ζωγράφος, τα δικαιοδοτικά όργανα έστειλαν εμένα κατηγορούμενο ότι τον χτύπησα εγώ. Για να καταλάβετε πως ήταν οργανωμένο το σύστημα. Βέβαια, πήγα αλλά δεν υπήρχαν λόγοι για μένα.

«Έντιμος άνθρωπος ο Γραμμένος»

Μετά τα κακουργήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί μιλάμε για κακουργήματα, ενδιαφερθήκαμε και γω και ο Αλαφούζος και ο Σαββίδης, να το φτιάξουμε. Το 2015 στηρίξαμε την επιλογή του κυρίου Γραμμένου. Είναι ένας δικηγόρος, έντιμος, καθαρός και άμεμπτος.

Ο Σαρρής ήταν ένας καλός άνθρωπος, έντιμος αλλά ήταν μια Φιλιππινέζα της ΕΠΟ με τη μεταφορική έννοια. Σε όλες τις εντολές κατά Μελισσανίδη έρχονταν μάρτυρες με τους ίδιους δικηγόρους και τους ίδιους μάρτυρες.

Όπως πάντα γενικόλογα από τον Τζάμπα.
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

« Απάντηση #262 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 12:14:54 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Σάββας: «Κουμάντο έκανε ο Κουρίδης και η ομάδα του»

Χρήστος Σάββας (συνεχίζει την κατάθεση του): «Στην ΕΠΟ υπήρχε μια ομάδα με επικεφαλής τον νομικό κ. Κουρίδη και αυτή έκανε κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και οι άλλοι που τον πλαισίωναν κάθε φορά. Είναι η ομάδα που έκανε κουμάντο στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια. Οι δύο από αυτούς είναι εδώ κατηγορούμενοι, ο Σταθόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου, Ο Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος που βρίσκονταν πίσω από την κουρτίνα. Είχα συμφωνήσει με την ΚΕΔ για τον αριθμό των διαιτητών στον πίνακα. Δεν θυμάμαι πόσοι ήταν. Μπορεί να ήταν 28, έτσι έκρινε η διοργανώτρια Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων. Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν αυτοί οι 3. Εννοούσα τον Κουρίδη, τον Σταθόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου.

Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Από αυτή την ομάδα δέχθηκαν τα πάνδεινα, μέχρι και απειλές, ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι. Τις δέχθηκα όταν ήταν η διοίκηση Σαρρή, τη διετία 2012-14. Ο Σταθόπουλος δεν είχε σχέση με τις απειλές. Η ομάδα ήταν πίσω από τις απειλές».

Πρόεδρος: Το λέτε πρώτη φορά αυτό, γιατί δεν το είπα πριν.

Σάββας: Το λέω σήμερα, δεν το είπα μέχρι τώρα. Οι κ, Κουρίδης και ο Παπακωνσταντίνος και συμμετείχε σε αυτό τον πόλεμο εναντίον μου και ο Σαρρής. Η ομάδα είχε και άλλα μέλη που τώρα δεν είναι εδώ.

Σάββας: Με απείλησε ο κύριος Σαρρής.

Δικηγόρος: Ποιος σας απείλησε;

Σάββας: Η ομάδα αυτή. Ο Σαρρής με απείλησε όταν ήρθε στην Κοζάνη, Οι υπόλοιποι ήταν στην ομάδα. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν στην ομάδα αν και δεν είχε εκλεγεί στην ΕΠΟ ακόμη. Είχαν γίνει πάρα πολλά.

Δικηγόρος: Υπήρχαν ενέργειες συγκεκριμένες πριν από το 2012 από τον κ. Παπακωνσταντίνου

Σάββας: Δεν μπορώ να πω ονόματα. Και κάποιος άλλος μου είπε και ξέρω γεγονότα που έγιναν.

Δικηγόρος: Ποια είναι τα γεγονότα;

Σάββας: Σας είπα, δεν μπορώ να σας πω ονόματα.

Πρόεδρος: Αν δεν μας πείτε ονόματα και γεγονότα, δεν θα ληφθεί υπόψιν

Σάββας: Πολλά γεγονότα, Κυρία πρόεδρε δεν μπορώ να πω ονόματα. Είναι άνθρωποι που μου είπαν ότι ο Παπακωνσταντίνου πριν εκλεγεί στην ΕΠΟ ήταν μέλος της ομάδας. Δεν μπορώ να πω ονόματα.

Δικηγόρος: Γιατί πιστέψατε αυτόν που σας τα είπε

Σάββας: 2-3 ήταν αλλά έναν τον πίστεψα. Αρκετά πριν από τις εκλογές του 2012.

Δικηγόρος: Εσείς συγκεκριμένο περιστατικό γνωρίζετε με ιδία γνώση.

Σάββας: Όχι, ιδία γνώση όχι. Τα περιστατικά επιβεβαιώθηκαν επί της ουσίας. Ήταν πολλά τα γεγονότα αλλά δεν μπορώ να τα αποδείξω γιατί θα πρέπει να αναφέρω ονόματα.

ΩΡΑ 10.24: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Χρήστου Σάββα.

« Απάντηση #263 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 12:21:42 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Telis Stallone

• Platinum member
  • 5761
    • Προφίλ
Σιγα τις "βομβες' του Τζαμπα...Οι διαιτητες ηταν ολοι καλοι αλλα η ΕΠΟ ηθελε να αβανταρει τον γαυρο....Η ΕΠΟ ....Οχι οτι ο γαυρος ειχε τον ελεγχο της ΕΠΟ....

Ετσι απο μονη της η ΕΠΟ , ειχε αποφασισει να τους δινει πεναλντι και τιτλους....Ξυπνησε ενα πρωι ο Σαρρης και αποφασισε να μοιραζει πρωταθληματα  στο γαυρο απο τον Νοεμβριο....

Αει γ@μησου καραγκιοζη...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2020, 12:40:34 μμ από Telis Stallone »
Ο κύριος " 25 εκατοστα". Πρωταγωνιστής αισθησιακών ελληνικών ταινιών

« Απάντηση #264 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 04:11:50 μμ »

• Platinum member
  • 8282
Τα ιδια πανω κατω θα πει και ο αλασκουζος.
Τι λεμε ρε, συννοημενα ειναι ολα.

« Απάντηση #265 στις: Φεβρουαρίου 05, 2020, 10:00:54 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Αλαφούζος: "Από τότε που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό, έβλεπα παράλογα πράγματα"

«Έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι περιστατικά, όπως ημερομηνίες των αγώνων που είχα αναφερθεί. Ήταν σαφές για πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα, υπήρχαν ομάδες με εύνοια και ο φορέας που ελέγχει το ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ. Και γι’ αυτό έχουν έρθει και ξένοι από την ΟΥΕΦΑ, και σήμερα υπάρχουν πάλι θέματα,

Πρόεδρος: Από πότε γίνονται αυτά:

Αλαφούζος: Από τότε που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό,. Έβλεπα παράλογα πράγματα μέχρι και πριν από ένα χρόνο.

Έκανα πολλές καταγγελίες με συγκεκριμένα γεγονότα, διαιτησίες, που τα έβλεπα παράλογα. Δεν έχω δυνατότητα να ερευνήσω νομικά τις υποθέσεις όμως. Και στην ΕΠΟ είχα πάει, και στην ΟΥΕΦΑ, είχα κάνει καταγγελίες συστηματικά. Ποτέ δεν έγινε τίποτα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν έγινε τίποτα

Αλαφούζος: Έπρεπε οι ελληνικές αρχές να λειτουργήσουν πρώτα. Είναι ενδείξεις για μένα, δεν είναι αποδείξεις. Υπήρχαν αγώνες που μου έκαναν πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση.

Για τον αγώνα Κυπέλλου Αστέρα με Ολυμπιακό: Δε νομίζω ότι γνωρίζω τον Γιάχο, μπορεί να τον είχα δει στο γήπεδο. Ήταν ένας από τους διαιτητές που σφύριζαν πολλά παιχνίδια, οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό, σφύριζαν πολλά παιχνίδια και γινόντουσαν διεθνείς. Αυτή την εντύπωση έχω. Μία, δύο περιπτώσεις ήταν ακραίες. Θεωρούσα ότι ορισμένες ενέργειες ήταν εσκεμμένες, αλλά σαν μάρτυρας δεν μπορώ να το πω…

Για τελικό Αστέρα - Ολυμπιακού: Εκτός από το είδα κάτι που το θεώρησα υπερβολικό από την τηλεόραση, δεν έχω δυνατότητα να σας πω κάτι άλλο. Αυτή ήταν μια ακρότατη περίπτωση, πρωτοφανής και γι’ αυτό τη θυμάμαι… Είμαι σίγουτο ότι κάτι γινόταν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά δεν μπορούσαν να το αποδείξω γι’ αυτό έκανα και τις καταγγελίες. Όσοι έκαναν αποκαλύψεις, κινδυνεύουν, διώκονται, ταλαιπωρούνται και διώκονται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα»

Τα 10 χρόνια πριν από καθιέρωση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, είχε 4 ο Ολυμπιακός, 3 ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα. Υπήρχε πλουραλισμός, μετά από αυτό όμως, οι στατιστικές αλλάζουν τελείως. Αν δείτε ιστορία μετά από το 93 και πριν από μερικές χρόνια, υπήρχε μια συγκεκριμένη πορεία.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Το όνομα του Καλογερόπουλου μας προκαλούσε τρόμο, του Μάνταλου φόβο.

"Βέβαιος ότι δεν ήταν ανθρώπινο το λάθος του Σπάθα"

Σαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, βλέπαμε να μη μας δίνονται φάουλ, πέναλτι. Με τους ξένους διαιτητές έχουμε πιο πολλά πέναλτι απ' ότι είχε πάρει όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι υπήρχε πρόθεση. Αν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου το καταλαβαίνεις. Σε κραυγαλέες περιπτώσεις. Όπως υπάρχουν περιπτώσεις του κύριου Σπάθα με την Ξάνθη. Ήταν μια απίστευτη πρόκληση εις βάρος του Παναθηναϊκού, υπήρχε πρόθεση, δεν μπορώ να εξηγήσω πως αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεφαν περιουσίες. Αν κάποιος την κλέψει, καταστρέφει και την επιχείρηση. Εμείς ξέρετε ως ιδιοκτήτες, πρέπει να πληρώσουμε τα πάντα, αν πτωχεύσει μια εταιρεία πρέπει να πτωχεύσει κι ο ιδιοκτήτης, δεν είναι απλά τα πράγματα. Εγώ δεν είδα τον κύριο Σπάθα να χρηματίζεται, είμαι βέβαιος όμως ότι δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Περιμένω από τις Αρχές να το κάνουν.

Για τον αγώνα Βέροια - Ολυμπιακός: Διάβασα πολλά πράγματα, ούτε τον είδα, ούτε θυμάμαι κάτι.

Ο Μάνταλος μου προκαλεί έντονα αρνητικά συναισθήματα, δεν θυμάμαι κάποιον διαιτητή να έχει ευνοήσει τον Παναθηναϊκό. Για τον κ. Κωσταντινέα δεν έχω ιδία αντίληψη για τα όσα είχαν γίνει. Δεν είχα ποτέ ανακατευτεί στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ΕΠΟ. Μου φερθήκαν με ευγένεια όποτε πήγε, και ο κ. Σαρρής ευγενέστατος αλλά δεν είχα ποτέ προσβάσεις και επαφές.

"Ο Γκαγκάτσης έχει αδικήσει τον ΠΑΟ σε σημείο απίστευτο"

Ο Γκαγκάτσης έχει αδικήσει τον ΠΑΟ σε σημείο απίστευτο. Ο Γραμμένος είχε και έχει απ’ ότι ξέρω καλό όνομα, πολύ σοβαρός δικηγόρος. Αν είναι σε θέση ο πρόεδρος της ΕΠΟ να ελέγξει αυτό το τέρας που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άλλο θέμα. Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο για Βασάρα. Δεν έχω ιδία αντίληψη ότι είχε κάνει κάτι.

Για Χριστόφορο Ζωγράφο: Είχε δεχθεί μια επίθεση, μου είχε κάνει εντύπωση αυτό το επεισόδιο. Δεν είχε διαιτητεύσει αγώνα του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό δεν θυμάμαι. Το να επισκεφτεί κάποιος έναν στο νοσοκομείο, ο Μαρινάκης μπορούσε να το κάνει για να έχει καλές σχέσεις σε μελλοντικά παιχνίδια, φήμες και πληροφορίες υπάρχουν πάρα πολλές, αποδείξεις όμως…

Όταν πριν από 2 χρόνια ότι άλλαξαν οι καταστάσεις, αποφάσισα να φύγω γιατί είχαμε κάνει αποκαλύψεις, οι αρχές δεν ήταν σε θέση να διαλευκάνουν κι εγώ πως θα αντιμετωπίζω τον κάθε άνθρωπο που με αθέμιτα μέσα θα αποφασίζει να ελέγχει το ποδόσφαιρο.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ενδείξεις αλλά πολύ δύσκολα υπάρχουν αποδείξεις. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν τιμωρίες μόνο με ενδείξεις.

Φέτος με ξένους διαιτητές και VAR το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός είχε δυσμενή αντιμετώπιση από διαιτησία και όταν ο Ολυμπιακός υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν σε δυσμένεια. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να προσδιορίσω από πού ξεκινάει όμως… Δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνα σαν πολίτες και να πούμε ποιος είναι ο δράστης.

Για Σταμάτη Βελλή: Ήξερα τον τότε ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, νομίζω ότι ήταν εντιμος άνθρωπος. Δεν εντάχθηκε σε κάποιο στρατόπεδο και υπέστη απίστευτη ταλαιπωρία, υποβιβάστηκε και εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο.

Για Ξάνθη: Μία ομάδα που έχει πολλούς δανεικούς επιτρέπεται αυτό, αλλά επηρεάζει τη σχέση της με την ομάδα που εξαρτάται, δεν είχα ποτέ στοιχεία ότι ο Ολυμπιακός είχε εξαγοράσει ομάδα. Η Ξάνθη έβλεπα ότι είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τον Ολυμπιακό, όπως το έβλεπα εγώ, τώρα η Ξάνθη κατηγορείται ότι εξαγοράστηκε από ΠΑΟΚ. Δεν είχα κανένα στοιχείο ότι είχε εξαγοραστεί άμεσα ή έμμεσα από Ολυμπιακό ή κάποιον άλλο.

"Τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος Ολυμπιακού από άλλη ομάδα"

Εισαγγελέας: Στα υπομνήματα κάνετε παρατηρήσεις αλλά τώρα λέτε ότι δεν θυμάστε, ότι είναι μόνο ενδείξεις:

Αλαφούζος: Κάναμε συγκεκριμένες καταγγελίες που θέλαμε να ερευνηθούν. Εχω απογοητευτεί από τη δυνατότητα ελληνικής πολιτείας να ελέγξει το ποδόσφαιρο.

Εισαγγελέας: Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τότε;

Αλαφούζος: Ναι, τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος Ολυμπιακού από άλλη ομάδα. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει το ποδόσφαιρο, δεν φταίμε εμείς, οι παράγοντες εννοώ.

Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τίποτα, αν μου τα θυμίσετε θα σας τα πω. Υπήρχε μια συνολική τεράστια δυσλειτουργία εις βάρος του ποδοσφαίρου.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα ήταν ότι δεν κοινοποιούνται οι διαδικασίες βαθμολογήσεις διαιτητών, δεν έχω ιδέα τι βαθμούς τους βάζουν. Είναι μυστικό, ακούγονται φήμες και εκτιμάμε βαθμολογία από μέγεθος της ποινής. Έχω ακούσει για πολλές διαιτησίες με καλές βαθμολογίες αν και οι διαιτησίες ήταν κακές.

Ούτε ειδικός, ούτε επαγγελματίας του ποδοσφαίρου είμαι.

Δεν γνωρίζω αν ο Αστέρας Τρίπολης έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, δεν ξέρω, ξέρω ότι ο Μποροβήλος ήταν διαιτητής σε έναν αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Τώρα αν έφτασε σε σημείο να διωχθεί δεν το θυμάμαι, δεν θα το απέκλεια.

Είδα το αποτέλεσμα του δόλου, αν είχα στοιχεία για το δόλο θα τα είχα καταθέσει.

Εισαγγελέας: Πως χαρακτηρίζετε τις ενέργειες τους αμελείς;

Αλαφούζος: Όταν εκφράζει από μια συνολική εικόνα που είχα, εκφράζει μια άποψη. Αποδείξεις δεν είχα, ενδείξεις είχα. Ο δόλος ήταν μια από τις πιθανές εξηγήσεις. Δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται μέσα στην ΕΠΟ. Νομίζω ότι δεν ασχολείται με έλεγχο ή ΕΠΟ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ελεγκτικοι μηχανισμοί, νομίζω ότι δεν υπάρχουν. Τώρα αν το κάνει από δόλο ή έλλειψη ικανότητας, δεν μπορώ να σας το απαντήσω.

Οι ΕΠΣ είναι από τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Για κατάθεση Φύσσα για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Θυμάμαι την περίπτωση. Είχα πάει να κάνω μια κατάθεση και είχα αναφερθεί και του είπα ότι ο Τάκης Φύσσας άκουσε αυτά τα πράγματα, δεν έκανα εγώ την καταγγελία και κατέθεσε ο Φύσσας απευθείας. Δεν θυμάμαι ποιοι παίκτες ήταν αυτοί, προφανώς σημαντικοί. Δεν ξέρω αν έπαιξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει περάσει πολύ χρόνος, θυμάμαι τον απόηχο αυτής της υπόθεσης, όχι τις λεπτομέρειες. Δεν θυμάμαι τους παίκτες, αν με ρωτήσετε ποιοι παίκτες έπαιζαν, δεν θυμάμαι κανέναν παίκτη του Ατρόμητου εκείνη την περίοδο.

Απαντάει σε ερωτήσεις του Βασίλη Δημακόπουλου, δικηγόρου του Μαρινάκη:

Ο Ολυμπιακός είχε συστηματικά τους ακριβότερους παίκτες του πρωταθλήματος που σημαίνει ότι είχε μια ποιότητα.

Για Ζωγράφο: Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για κάποιον που τραυματίστηκε από ποδόσφαιρο. Δεν έτυχε να αισθανθώ την ανάγκη να πάω να επισκεφτώ κάποιον. Δεν θυμόμουν καν ότι ηταν αρχιδιαιτητής στη β’ Εθνική, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο για Ζωγράφο.

« Απάντηση #266 στις: Φεβρουαρίου 05, 2020, 12:40:45 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Telis Stallone

• Platinum member
  • 5761
    • Προφίλ
Aυτος ξεπερασε και τον Μαρινακη....Μονο επι Κοκκαλη εβλεπε "περιεργα" πραγματα....Τωρα μαλιστα βλεπει να εχει πεσει σε δυσμενεια ο γαυρος....Δηλαδη επειδη εχασε 2 πρωταθληματα ο γαυρος , τον κυνηγανε....

Το μονο που εχει απομεινει, ειναι να διοργανωσει η παε παναθηναικος συλλαλητηριο υπερ του Μαρινακη....
Ο κύριος " 25 εκατοστα". Πρωταγωνιστής αισθησιακών ελληνικών ταινιών

« Απάντηση #267 στις: Φεβρουαρίου 05, 2020, 12:58:44 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113

Το ανθρωπάκι αυτό ειναι ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ?

« Απάντηση #268 στις: Φεβρουαρίου 06, 2020, 12:25:57 πμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #269 στις: Φεβρουαρίου 06, 2020, 10:36:40 μμ »

• Platinum member
  • 8282
Δεν περιμενω να βγει κατι απο αυτη την ιστορια.
Θα αθωωθει ο ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΑΣ , οχι γιατι οι μαρτυρες ειναι Π@ΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ αλλα γιατι πρεπει να κλεισει η υποθεση τωρα που η νδ ειναι στα πραγματα.