Η μετάβαση του ποδοσφαιριστή Μίροσλαβ στον προπονητή ΣνάουτσνερΥπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή, που επιλέγει να γίνει προπονητής, τόσο ιδιαίτερο σε διαχείριση που δύσκολα το αντιλαμβάνεται κάποιος που δεν έχει υπάρξει αθλητής. Αφοπλιστικά ειλικρινής, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, παραδέχεται ότι οι πρώτοι του μήνες ως προπονητής ήταν εξαιρετικά σκληροί.
13.05.2015
«Την πρώτη φορά που πήγα στο γήπεδο ήθελα να μπω να παίξω εγώ. Ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία μου και την ίδια ώρα τόσο δυνατή η πίεση να μείνω πιο πίσω, να δω, να μάθω, να συνηθίσω σε άλλο ρόλο, που μου πήρε δύο, τρεις μήνες να συντονιστώ απόλυτα», λέει στο paokfc.gr ο προπονητής της Κ16 σε μια συνέντευξη – απολογισμό για την πρώτη του χρονιά στους πάγκους.
«Έμαθα, όμως κι από την εποχή που το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα παίξω εγώ καλά, το μυαλό μου πια φροντίζει κι απασχολείται συνεχώς με το πώς θα παίξουν και οι 11 καλά», περιγράφει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο και συμπληρώνει: «Πλέον μπορώ να πω ότι νιώθω προπονητής. Κάποτε ήμουν στην κερκίδα κι έβλεπα απλά το ματς, τώρα το μυαλό μου γυρίζει συνεχώς στο τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στον πάγκο».
Ο Μίρο είναι ευχαριστημένος από την πρώτη του σεζόν παρότι δεν ολοκληρώθηκε με τίτλο. «Ναι, χάσαμε τον τελικό (σ.σ.: τελικός της ΕΠΣΜ κόντρα στους Μπέμπηδες), αλλά όπως είπα και στα παιδιά δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο. Στενοχωρήθηκα, περισσότερο γιατί έβλεπα τα παιδιά να κλαίνε, μα δεν έχω να τους προσάψω το παραμικρό. Ήταν ένας ωραίος χρόνος, έγινε καλή δουλειά, πήρα πολλά μαθήματα και από τα παιδιά και κυρίως από τον έμπειρο συνεργάτη μου Αλέκο Θεοδωρίδη, τον οποίο κι ευχαριστώ πολύ και φυσικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες μου», δηλώνει.
Στην ερώτηση για το τι σκέφτεται για την επόμενη σεζόν, απαντά χωρίς περιστροφές: «Φυσικά θέλω να συνεχίσω και ιδιαίτερα με αυτή την ομάδα, διότι πιστεύω ότι έχει πολύ μέλλον».
Επόμενος σταθμός για την Κ16 είναι το τουρνουά Houten στην Ολλανδία από τις 22 έως τις 25 Μαϊου, όπου ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί κόντρα στις Φέγενορντ, Αντερλεχτ, Γκενκ, Μπρόντμπι, Γκρόνιγκεν.
Μαθήματα Fair PlayΣχετικά με την κίνησή του να συμβουλέψει τον παίκτη του Ζήση Χατζηστραβό να αστοχήσει σε πέναλτι που λανθασμένα δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ στον τελικό της ΕΠΣΜ, για τον Μίρο ήταν μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση. «Μα δεν υπήρξε παράβαση, ήταν λίγο αστείο, στον πάγκο αναρωτιόμασταν τι σφύριξε», λέει και χαριτολογώντας περιγράφει την έκπληξή του όταν ο διαιτητής πλησίασε στον πάγκο και του υπέδειξε μπλε κάρτα, όπως έκανε και με τον Χατζηστραβό. «Μετά μου εξήγησαν ότι δίνεται μπλε κάρτα για Fair Play και φυσικά, παρέλαβα με χαρά κι εγώ και ο παίκτης μου το βραβείο», λέει.
O διάδοχος Μαξ κι ο αρνητικός ΛεόνΜιλάει και για τον γιο του Μαξ που παίζει ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ. Ανήκει στην ομάδα Κ10, αν και μικρότερος, καθώς έχει γεννηθεί το 2006. Ηταν συνειδητή του επιλογή, «από τα πέντε του μου ζητούσε να τον πάω σε μια ακαδημία», λέει ο περήφανος μπαμπάς, που δεν μπορεί ωστόσο, να πει το ίδιο και για τον μικρότερο της οικογένειας, τον πεντάχρονο Λεόν που μάλλον επιθυμεί να ακολουθήσει το δικό του δρόμο και προς το παρόν αρνείται να ενταχθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα των Σνάουτσνερ.
Σαν αμυντικος ηταν απο τους καλυτερους.
Σε "κλειδωνε" και δεν σε αφηνε να περασεις απο την πλευρα του.
Γεια σου Μιρο