«Ήθελα να μείνω στον Άρη»Νέα σελίδα στην καριέρα της στο μπάσκετ άνοιξε η Εύα Κατωπόδη, με τη μεταγραφή της από τον Άρη στον ΠΑΟΚ.
Οι «κίτρινες» υποβιβάστηκαν οικειοθελώς στην Α2, με αποτέλεσμα η 27χρονη παίκτρια, και παράλληλα γυμνάστρια, να αναγκαστεί να αποχωρήσει. Βρήκε καταφύγιο στο «Δικέφαλο του Βορρά» κι ετοιμάζεται να κάνει καινούρια αρχή όπως παραδέχθηκε με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Metrosport». Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό: «Το πρώτο μου άθλημα ήταν το τάε κβον ντο, μέχρι τα 13 μου. Τότε είχα την πρώτη μου ενασχόληση με το μπάσκετ, αλλά πάντα φανταζόμουν το εαυτό μου με μια μπάλα μπάσκετ. Η πρώτη μου ομάδα ήταν ο Ηρακλής μέχρι το 2008, πήγα στον Παναθηναϊκό, όπου έπαθα ρήξη χιαστών. Στη συνέχεια επέστρεψα στον Ηρακλή, αγωνίστηκα και στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζομαι στον Άρη. Πλέον, η φετινή χρονιά θα με βρει στον ΠΑΟΚ».
Για τη μεταγραφή της στον ΠΑΟΚ, από τον Άρη: «Ήθελα πολύ να μείνω στον Άρη. Κάναμε τον κόπο να παραμείνουμε στην Α1, αλλά είναι απόφαση της διοίκησης της ομάδας να αγωνιστεί στην Α2, οπότε δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ σε αυτήν την κατηγορία. Είχα πρόταση και από την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, όμως μένω στα Πεύκα και παράλληλα με κέρδισε περισσότερο η πρόταση του ΠΑΟΚ».
Για την καθημερινότητά της: «Πέντε φορές την εβδομάδα προπόνηση, συν τον αγώνα. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί περισσότερο υπάρχουν και οι πρωινές, αλλά και τα βάρη. Όλα αυτά όταν υπάρχει οικονομική συνέπεια, φυσικά. Εγώ προσωπικά είμαι και personal trainer, είναι σε γενικότερη κατάσταση ο αθλητισμός μέσα στη ζωή μου και είναι και το επάγγελμά μου. Αποτελεί για εμένα μεγάλη ευχαρίστηση».
Για το σοβαρό τραυματισμό της, το 2008: «Ήμουν αποφασισμένη να κυνηγήσω ό,τι περισσότερο μπορώ. Όμως, λογάριασα χωρίς τον ξενοδόχο. Ο σοβαρός τραυματισμός μου στέρησε το όνειρο, αλλά αποφάσισα να ανοίξω τους ορίζοντές μου και να ασχοληθώ πιο πολύ με τη γυμναστική. Δεν αποκλείω κάποια στιγμή να φύγω από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα ή το εξωτερικό. Όμως, η ρήξη χιαστών με έκανε να σκεφτώ εκείνη τη χρονιά και να οριοθετήσω αλλιώς τις προτεραιότητες της ζωής μου. Κάθε εμπόδιο σε καλό που λέμε. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που τόσο σοβαροί τραυματισμοί, οδηγούν πολλούς αθλητές ή αθλήτριες στο να σταματήσουν οριστικά την καριέρα τους».
Για το γυναικείο μπάσκετ και τον ΠΑΟΚ: «Το μπάσκετ πάνω από όλα σε γυναικείο επίπεδο είναι αγάπη. Άλλαξα ομάδα, οπότε θα είμαι σε κάτι καινούριο. Το γεγονός ότι θα κάνω νέες παρέες και θα είμαι σε ένα νέο σύνολο είναι πάντα μια καινούρια αρχή. Η ύπαρξη του Βασίλη Μασλαρινού ήταν ένα παραπάνω σπρώξιμο, για να πάω στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν αρκετά οικονομικά προβλήματα και πολλές φορές το γυναικείο μπάσκετ υποτιμάται. Εμείς σαν αθλήτριες παλεύουμε , αλλά μερικές φορές δεν ξέρουμε γιατί. Δεν ήταν λύση, για τον Άρη, να πάει η ομάδα στην Α2. Ήμουν τρία χρόνια στην ομάδα και δεν αποκλείω τίποτα στο μέλλον. Τώρα, όμως, είμαι στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι που προέχει».
Για το εάν θα την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη μόδα: «Θα με ενδιέφερε πολύ κάτι ανάλογο σε γυναικείο ρουχισμό. Μου έχει γίνει πρόταση για μόντελινγκ, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι στο στιλ μου. Δεν νομίζω να μου ταιριάζει. Θεωρώ ότι στο εξωτερικό οι αθλήτριες που μπορούν να γίνουν και μοντέλα το κυνηγούν περισσότερο και ταιριάζουν πιο πολύ στα δεδομένα των κοινωνιών τους. Στην Ελλάδα πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι, γενικότερα στο γυναικείο αθλητισμό. Βλέπουμε ότι κανείς δεν ασχολείται και εάν θέλεις να κάνεις το κάτι παραπάνω από τα κλειστά όρια της επαγγελματίας αθλήτριας θα πρέπει να φύγεις στο εξωτερικό. Δεν αποκλείω τίποτα για εμένα, αλλά βλέπω την κάθε χρονιά ξεχωριστά».
onsports.gr
Και γιατι δεν εμεινες βρε κουκλα μου να κανεις και καριερα?