"Υπομονή πρέπει να κάνει ο κόσμος"Ο Πέλκας αρχικά μίλησε για την ανανέωση του συμβόλαιο του λέγοντας τα εξής: "Σίγουρα ήρθα εδώ με την προοπτική ότι μπορώ να αποδείξω ότι ανήκω σε αυτή την ομάδα. Σκληρές προπονήσεις, πολλή δουλειά, κατάφερα να πάρω την εμπιστοσύνη του προπονητή, αλλά προσπαθώ να αποδεικνύω σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα ότι αξίζω να είμαι βασικό στέλεχος της ομάδας.
Άμα δεν έβλεπα ότι θα μπορώ να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΠΑΟΚ δε θα καθόμουν στην ομάδα. Από τη στιγμή που το απέδειξα ότι μπορώ να το κάνω αυτό και πήρα τις ευκαιρίες μου και τις αξιοποίησα, ήταν ένας πολύ σημαντικός λόγος που ανανέωσα το συμβόλαιο μου".
Για το αν η ομάδα είναι προετοιμασμένη για το δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη: "Στη διακοπή έλειπαν πολλά παιδιά στις Εθνικές τους ομάδες και γύρισαν αυτές τις ημέρες. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα γιατί θα πηγαίνουμε από Κυριακή σε Πέμπτη. Πιστεύω ότι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για όλα αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από κάθε αγώνα".
Για το αν η κλήση του Κίτσιου πεισμώνει και τον ίδιο: "Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Στέλιο, μίλησα μαζί του μετά το παιχνίδι που έκανε με την Εθνική ομάδα. Εγώ προσωπικά περιμένω την ευκαιρία μου. Μπορεί να μην ήρθε τώρα, αλλά ίσως έρθει την επόμενη φορά. Δουλεύω και έχω το κεφάλι κάτω. Φυσικά και το έχω το μυαλό μου. Κάθε ποδοσφαιριστής το έχει. Με την πολλή δουλειά, αν συνεχίσω να κάνω καλές εμφανίσεις πιστεύω ότι θα 'ρθει κι αυτό".
Για το πως αντιμετωπίζουν τη «δίψα» του κόσμου και τι μήνυμα θέλει να στείλει στους φίλους του ΠΑΟΚ για να έρθουν στο γήπεδο είπε: "Είμαστε μία νέα ομάδα, με νέο προπονητή και νέα φιλοσοφία. Υπομονή πρέπει να κάνει ο κόσμος. Δεν είναι εύκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να αλλάξουμε, ούτε όπως είχα πει μετά το 5-0 επί της Μπρόντμπι γίναμε Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε μετά την ήττα από τα Γιάννενα είμαστε έτσι ως ομάδα. Πρέπει να έχουμε μία ισορροπία στις εμφανίσεις μας, σιγά-σιγά να γινόμαστε καλύτεροι και να αποδίδουμε όλο και καλύτερα μέσα στον αγώνα και θα έρθουν όλα τα αποτελέσματα που θέλουμε".
Για τον Μπερμπάτοφ ανέφερε τα εξής: "Μιλάμε για τρομερή ποιότητα. Μεγάλη ποδοσφαιρική ευφυΐα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε δίπλα μας. Θα κερδίσουμε και θα μάθουμε πάρα πολλά".