Φώτης Tακιανός (Coach)

Αποστολέας Θέμα: Φώτης Tακιανός (Coach)  (Αναγνώστηκε 5222 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Φώτης Tακιανός (Coach)
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2023, 01:45:24 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Bersekeros

• Platinum member
  • 7233
    • Προφίλ
Ο Φώτης Τακιανός νέος προπονητής του ΠΑΟΚ mateco

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Φώτη Τακιανό, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας ως το τέλος της σεζόν 2023-24.
Καλωσορίζουμε τον κορυφαίο προπονητή της περσινής σεζόν στη Basket League στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία του Φώτη Τακιανού στον ΠΑΟΚ, με διαφορετική όμως ιδιότητα. Το καλοκαίρι του 1993 φόρεσε για πρώτη φορά τα ασπρόμαυρα, ερχόμενος με μεταγραφή από τον Μακεδονικό. Ένας σοβαρός τραυματισμός όμως, δεν του άφησε πολλά περιθώρια συμμετοχής στη διάρκεια εκείνης της σεζόν, στο τέλος της οποίας ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς. Επέστρεψε τη σεζόν 2006-07 ως βοηθός προπονητή, αρχικά στο πλευρό του Μπάνε Πρέλεβιτς και στη συνέχεια του Κώστα Πιλαφίδη και ετοιμάζεται πλέον για την τρίτη του θητεία στην ομάδα μας, αυτή την φορά ως πρώτος προπονητής.

Ο Φώτης Τακιανός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 14 Απριλίου 1969. Έπαιξε μπάσκετ στο Μακεδονικό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τη ΜΕΝΤ, τον ΚΑΟΔ και τη Σιάτιστα.

Ως προπονητής, συνεργάστηκε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ηρακλή, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, προτού αναλάβει ως πρώτος προπονητής στο Πανόραμα, το οποίο από τη Β’ Εθνική το οδήγησε τη σεζόν 2007-08 στην άνοδο στην Α1. Συνεργάστηκε επίσης με το Ρέθυμνο, τον ΚΑΟΔ, τον ΟΦΗ, τη Δόξα Λευκάδας, τα Τρίκαλα και στη διάρκεια της περσινής χρονιάς με τη Λάρισα, την οποία οδήγησε ως την τετράδα του πρωταθλήματος, πορεία που του έδωσε και τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς.

Ο Φώτης Τακιανός έχει εργαστεί και εκτός Ελλάδας, σε ομάδες από το Κόσοβο, την Κύπρο και το Κατάρ.

Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Μικρά Ασία, Μακεδονία ο ΠΑΟΚ έχει Ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ είναι Μάχη και Θυσία.

Απ: Φώτης Tακιανός (Coach)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2023, 01:46:20 μμ »

• Platinum member
  • 7233
    • Προφίλ
Καλωσήρθες Coach και καλή επιτυχία! pano

« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2023, 02:57:46 μμ »

• Platinum member
  • 7233
    • Προφίλ
Για 1,5 χρόνο η συμφωνία με το νέο κόουτς.

« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 20, 2023, 08:24:37 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Ελπιζω και ευχομαι να δουμε κατι διαφορετικο.
Καλως ηρθες.
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 20, 2023, 08:25:53 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Πρόκληση για εμένα ο ΠΑΟΚ»

Για το αν αποτελεί γι’ αυτόν πρόκληση: «Νομίζω ότι εν γένει η δουλειά του προπονητή είναι αυτή στην οποία ο ίδιος πρέπει να μάθει να ζει στις προκλήσεις. Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΠΑΟΚ για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση που μου έκανε να με εντάξει στην οικογένειά του. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μου δίνουν την ευκαιρία να έχω αυτήν την ομάδα που έχει «γράψει» τη δική της ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και να παλέψω μαζί της για τις καινούργιες προκλήσεις. Είναι όντως μια πρόκληση, με τη λογική ότι βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η ομάδα με το δυσκολότερο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, ατενίζοντας το πλασάρισμα στα play-off. Η πρόκληση είναι το ποια θέση θα μπορέσει να καταλάβει ο ΠΑΟΚ μέσα απ’ αυτό το δύσκολο πρόγραμμα. Υπάρχει μια συμφωνία συνεργασίας και για την επόμενη σεζόν, επομένως οι προκλήσεις θα συνεχίζονται είτε για το ελληνικό πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη».

Για το τι θέλει ν’ αλλάξει στην ομάδα: «Για ν’ αλλάξεις κάτι σε σχέση με κομμάτια μπάσκετ είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Θεωρώ ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν κάποια χαρακτηριστικά, όπως είναι η ομοιογένεια, η ομαδικότητα, να είναι ξεκάθαρο ότι ο ένας παίζει για τον άλλον και να υπάρχει μια σύμπνοια μεταξύ παικτών και staff. Ίσως αυτό είναι το «θεμέλιο» σε μια καλή πορεία. Προτεραιότητά μου είναι να μπορέσω να κατανοήσω όσο γρηγορότερα γίνεται το συναισθηματικό «κόσμο» και την ψυχολογία των παικτών, να περάσω τις «γραμμές» που θέλω και το πώς πρέπει να είμαστε σαν ομάδα και εύχομαι να υπάρχει γρήγορη ανταπόκριση απ’ τους παίκτες».

« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 20, 2023, 08:29:21 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Έπιασε δουλειά ο Φώτης Τακιανός

Ο Φώτης Τακιανός μπήκε σήμερα το απόγευμα στο PAOK Sports Arena, ως μέλος της ομάδας και πάλι μετά από 17 περίπου χρόνια, αλλά αυτή την φορά με την ιδιότητα του πρώτου προπονητή του ΠΑΟΚ mateco.

Το νέο κόουτς της ομάδας υποδέχτηκε ο πρόεδρος Θανάσης Χατζόπουλος, μαζί με τον αντιπρόεδρο Βασίλη Τριλυράκη. Ο Φώτης Τακιανός υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ mateco και αμέσως μετά έπιασε δουλειά.

Πρώτη συνάντηση με τους άμεσους συνεργάτες του, τους προπονητές Στάθη Νεραντζάκη και Μπάμπη Καραΐσκο, το μάνατζερ της ομάδας Μιχάλη Γιαννακίδη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του επιτελείου, καθώς από το απόγευμα της Τρίτης ξεκινούν και πάλι οι προπονήσεις της ομάδας.

Η διακοπή των δύο εβδομάδων λόγω των αγώνων της Εθνικής ομάδας και η ανάγκη ξεκούρασης, σωματικής και πνευματικής, έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες να πάρουν μερικές ανάσες, αλλά από αύριο μπαίνουν και πάλι στο γήπεδο.

Ο Φώτης Τακιανός θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του ΠΑΟΚ mateco το απόγευμα της Τρίτης, δέκα ημέρες πριν από το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, τον αγώνα με τον Προμηθέα, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 16:00.

Από χθες είναι γνωστό πλέον και το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων του ΠΑΟΚ mateco στη Basket League, μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική και το οποίο είναι…

Σάββατο 4/3/2023 (16:00)

Προμηθέας – ΠΑΟΚ mateco

Δευτέρα 13/3/3023 (19:15)

ΠΑΟΚ mateco – Παναθηναϊκός

Σάββατο 18/3/2023 (17:00)

ΠΑΟΚ mateco – Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό

Κυριακή 26/3/2023 (19:15)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ mateco

Σάββατο 1/4/2023 (19:15)

ΠΑΟΚ mateco - ΑΕΚ

« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 20, 2023, 09:01:09 μμ »

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ
Πολυ ζορικο το προγραμμα.
Μακαρι να δουμε κατι διαφορετικο απο το πλανο "βαραμε τριποντα, αν μπουν κερδιζουν, αν οχι .....χανουμε"  facepalm
Καλη τυχη.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2023, 09:04:58 μμ από jim »
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 20, 2023, 09:06:56 μμ »

• Platinum member
  • 7233
    • Προφίλ
Εάν ήταν να περιμένουμε μόνον τα τρίποντα,
κρατούσαμε και αυτόν που είχαμε.

Περιμένουμε κάτι διαφορετικό και πιο ουσιαστικό.

« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 21, 2023, 10:41:04 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Καλή επιτυχία.
Από σήμερα έχει δουλειά.
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 22, 2023, 03:23:45 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Υπήρχε πάντα η επιθυμία να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ - Να τερματίσουμε ψηλά στη βαθμολογία»

Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, να μου δώσει στα χέρια μου το μεγάλο σύλλογο που λέγεται ΠΑΟΚ. Από την πλευρά μου ξεκινά η τρίτη θητεία στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ξέρω το μέγεθος της ομάδας, τις απαιτήσεις από τη διοίκηση, τον κόσμο, το όνομα και όλα αυτό με κάνουν να νιώθω χαρούμενος για την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ και μαζί να κάνουμε το καλύτερο για να πραγματοποιήσει η ομάδα τους στόχους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους. Στο πρωτάθλημα που διανύουμε θέλουμε να καταλάβει την υψηλότερη βαθμολογική θέση, ένας άλλος στόχος είναι πιο μακριά από τη φετινή χρονιά και είναι να δημιουργήσουμε ένα κορμό παικτών για να έχει συνέχεια η ομάδα στις υψηλές απαιτήσεις. Θα υπάρξει προσπάθεια στο 100% με μεγάλη συγκέντρωση για να είμαστε στο τέλος όλοι χαρούμενοι, για αυτό που θα καταφέρουμε».

Για το ποια παρέμβαση θα μπορούσε να κάνει άμεσα στην ομάδα:

«Υποθετικά θα μπορούσαμε να μιλάμε για παρεμβάσεις, αλλά πρωταρχικός στόχος είναι αυτή την ομάδα να την κάνω να αποδώσει καλύτερα. Με τη λογική ότι έχω διακρίνει ότι το υπάρχον υλικό έχει περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να καλύψει τα κενά που φαινομενικά λείπουν. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διακρίνω σε ποιο ποσοστό μπορούν να βελτιωθούν».

Για το αν έχει εισηγηθεί απόκτηση παίκτη:

«Στις επαφές που είχαμε καταλήξαμε ότι θα γίνει ότι πρέπει να γίνει για να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη η ομάδα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι εκ των έσω καλύπτονται κάποια πράγματα. Η ομάδα βρίσκεται σε μια διαδικασία που διεκδικεί με αξιώσεις καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία. Η πορεία στο σύνολό της μπορεί να είναι καλύτερη συγκριτικά, μπαίνουμε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Ορατός στόχος να τελειώσει μια πορεία όσο το δυνατόν καλύτερα, θα είναι κίνητρο για το πως θα δουλέψουμε και για τις επόμενες αγωνιστικές».

Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας:

«Διακρίνοντας που είναι το πρόβλημα πρέπει να αποφασίσουμε πως θα το λύσουμε. Αν αποκτήσει ο ΠΑΟΚ μια διαδικασία που θα έχει σταθερότερη απόδοση στο 40λεπτο, αμέσως θα βελτιωθεί σε άμυνα και επίθεση. Αυτή τη στιγμή παρουσιάζει up and down τα οποία θα βελτιώσουμε».

Για το ότι αναλαμβάνει σε καλό διάστημα που μπορεί να διορθώσει κάποια πράγματα, έχοντας στόχο το πρωτάθλημα:

«Μας έχει μείνει αυτός ο στόχος. Το μέγεθος της ομάδας του ΠΑΟΚ δημιουργεί την υποχρέωση να δίνουμε το 100% και τον υψηλότερο στόχο που μπορεί να πιάσει η ομάδα. Θέλουμε να τερματίσει στην υψηλότερη δυνατή θέση που μπορεί, στο μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών που ακολουθεί, Υποχρέωση να  πάμε  τον ΠΑΟΚ στην υψηλότερη βαθμολογική θέση».

Για το αν διακρίνει ότι έχει τελματώσει η ομάδα τον τελευταίο μήνα και πως μπορεί αυτό να αλλάξει:

«Για να δώσει την εικόνα ότι δεν λειτουργεί, είναι ξεκάθαρο ότι έχει επηρεαστεί εξωαγωνιστικά και αγωνιστικά. Όλες οι ομάδες έχουν καλές και κακές περιόδους. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είναι κάτι μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό. Προαπαιτούμενο είναι να λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο η ομοιογένεια, το οικογενειακό κλίμα, μαζί για τη νίκη, όλοι όσοι υπηρετούν να θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ομάδας και κάτω από την ομάδα. Σημαντικό η ψυχοσύνθεση και ο συναισθηματικός κόσμος. Αν δεν υπάρχει ένωση όλων των παραγόντων δεν μπορεί να προχωρήσει και στο αγωνιστικό κομμάτι. Να δημιουργηθεί ένα τέτοιο περιβάλλον όπου ο ένας θα παλεύει για τον άλλον. Η ομάδα θα είναι και του χρόνου, ότι χτίζεται φέτος θα είναι ισχυρό εχέγγυο και για του χρόνου. Να χτίσουμε στέρεες βάσεις. Οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλα οράματα».

Για το ότι είναι η τρίτη θητεία στην ομάδα και αν σκεφτόταν την επιστροφή στον ΠΑΟΚ:

«Μπολιάστηκα μέσα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, σαν παίκτης και έπειτα σαν συνεργάτης προπονητής, αυτό μου δημιούργησε κάτι που πάντοτε είχα σε επίπεδο ονείρου να μπορέσω να ξαναδουλέψω με την ομάδα. Πάντα υπήρχε στο μυαλό μου, ανεξάρτητα αν σαν παίκτης δεν τελείωσα εδώ όπως θα ήθελα, πάντα υπήρχε το όραμα και επιθυμία να είμαι εδώ και να δώσω το 100%. Το κλαμπ είναι μεγάλο και από το οποίο είμαστε θα έλεγα υποχρεωμένοι εμείς που περάσαμε από εδώ, να σκεφτόμαστε πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσουμε ξανά στους στόχους της ομάδας».

Για το τι ΠΑΟΚ θέλει να χτίσει και το στιλ της ομάδας:

«Θα ήθελα  να εμφανιστεί μια ομάδα σε πλήρη ομοιογένεια, όπου ο ένας παίζει για τον άλλο, με υψηλά επίπεδα ενέργειας, να μάχεται σε κάθε φάση για κάθε κατοχή. Σε οποιαδήποτε περίοδο του 40λεπτου, όλη η ομάδα να είναι δίπλα στην ομάδα και όλο αυτό να είναι ευδιάκριτο από αυτόν που βλέπει το παιχνίδι. Με το πως προσπαθούν και πως επικοινωνούν. Είναι κάτι που όλοι θέλουν να δούνε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει καιρό να αναδείξει παίκτη από Ακαδημία του:

«Στην παιδική και εφηβική υπάρχουν αξιόλογα και ταλαντούχα παιδιά. Υπάρχει μια διαδικασία ένταξης και ανάδειξής τους. Όταν αποφασιστεί αυτό, το καλοκαίρι όταν η ομάδα θα χτίζεται θα πρέπει να τους δοθεί ο ανάλογος χώρος. Είναι ένα γενικότερο πλάνο που θα συζητηθεί με τη διοίκηση. Όταν θα δουλέψουν θα έχουν την ευκαιρία. Για αυτή τη στιγμή είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Μακάρι στη θητεία μου να μπορέσουμε να εντάξουμε παιδιά από τις μικρότερες ομάδες».

Για το αν είχε επαφή με τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας:

«Δεν έγινε τέτοιου είδους επαφή, έχω ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα. Βοήθησε σε αυτό ότι ήμουν έξω από προπονητική διαδικασία και ως προετοιμασία έβλεπα όλα τα παιχνίδια σε επίπεδο σκάουτινγκ, όχι μόνο τι έπαιζε η ομάδα, δε χρειάστηκε έξτρα πληροφορία».

Τι κρατά από την ομάδα, για την ευρωπαϊκή προοπτική την επόμενη αγωνιστική περίοδο και αν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για ανανεώσεις παικτών:

«Έχει ταλαντούχους παίκτες, καλό επιθετικό κομμάτι με διαφορετικούς παίκτες με υψηλά ποσοστά στην απόδοσή τους σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Την αδυναμία θα την έβαζα κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Θα ήθελα μεγαλύτερο πάθος και μαχητικότητα για κάθε κατοχή. Η προοπτική αυτή είναι κάτι που αποτελεί κίνητρο. Η διαδικασία των προτάσεων για ανανέωση δε βοηθάει, καλό είναι να γίνεται το τέλος της φετινής χρονιάς. Σημαντικό να κρατηθεί έστω και ένας μικρός κορμός για τις υποχρεώσεις που θα έχει η ομάδα του χρόνου».