Γιώργος Κούδας

Αποστολέας Θέμα: Γιώργος Κούδας  (Αναγνώστηκε 9726 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Απ: Γιώργος Κούδας
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 27, 2014, 11:26:06 πμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
"Στην Ελλάδα όλοι αναγνωρίζονται μετά τον θάνατο τους"

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε στην εφημερίδα "Metrosport" για τα απωθημένα του, την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, ενώ "υποκλίθηκε" στον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Είστε κατά γενική ομολογία ένας από τους θρύλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ φυσικά. Πως νιώθετε να αντιμετωπίζεται πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο απ' τις εκάστοτε ΠΑΕ και διοικήσεις;

«Σας ευχαριστώ. Κάθε αθλητής έχει μια ημερομηνία λήξης. Ο κόσμος όμως εκτιμά το ταλέντο και τη στάση ζωής του αθλητή καθώς και το επίπεδο αν θέλετε που έχει ως άνθρωπος. Το σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει θεμέλια. Έχει χάσει τον ρομαντισμό αλλά και τον επαγγελματισμό που είχαμε εμείς οι παλιότεροι. Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα που παρακολούθησα ένιωσα απίστευτα εκνευρισμένος με όλα αυτά που βλέπω να συνεχίζονται να γίνονται με τις διαιτησίες και γενικά τη διαχείριση των παιχνιδιών».

Εάν γυρνούσατε το χρόνο πίσω τι θα αλλάζατε;

«Δεν θα άλλαζα τίποτα. Υπηρέτησα αυτό που ένιωσα μέσα στην καρδιά μου. Και εκατομμύρια να μου έδιναν παλιότερα θα έκανα ξανά τις ίδιες επιλογές».

Αναπολώντας τις πολλές ποδοσφαιρικές σας στιγμές, ποιο ήταν το πιο τραγελαφικό στιγμιότυπο που θυμάστε;

«Αυτό που συγκρατούσα πάντα απ' τους αγώνες ήταν το ότι ορισμένοι αντίπαλοι, που μπορεί και να ήταν καλύτεροι από εμάς, χωρίς να έχουν πάντα υψηλό επίπεδο μόρφωσης, διατηρούσαν στα παιχνίδια το χιούμορ τους. Θυμάμαι τον Τότη Φυλακούρη ο οποίος είχε ένα αστείρευτο χιούμορ ακόμα και πάνω στην πίεση του αγώνα».

Εάν δεν είχατε κατορθώσει να γίνετε ποδοσφαιριστής, ποια επαγγελματική πορεία θα ακολουθούσατε;

«Τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ήταν δύσκολα. Ήταν τέτοιες οι συγκυρίες και οι συμπτώσεις που βρέθηκα στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι όμως θα γινόταν πραγματικά αν δεν είχαν γίνει έτσι τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο με είχε συνεπάρει χωρίς να είμαι αποπροσανατολισμένος ως αθλητής. Παρ' όλα αυτά πάντα όμως φρόντιζα και ήθελα να είμαι δραστήριος σε κάτι δικό μου, να είμαι εξασφαλισμένος οικονομικά. Κατά την περίοδο 1970-1976 έκανα μια δική μου αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, άνοιξα σούπερ-μάρκετ, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να έχω τη θέση ενός δημοσίου υπαλλήλου».

Τι δεν θα συγχωρούσατε με τίποτα σε κάποιον;

«Την υποκρισία και το ψέμα».

Ποια είναι η σχέση σας με τις καταχρήσεις;

«Ένα πράγμα δεν συγχώρησα ποτέ στον εαυτό μου και αυτό ήταν το κάπνισμα».

Ποια θα ήταν η συμβουλή σας σε κάποιον νεαρό που έχει όνειρο ζωής να γίνει ποδοσφαιριστής;

«Όταν ξεκινάς κάτι πρέπει να το αγαπήσεις. Εγώ όταν ξεκίνησα, φάνηκε από το πρώτο δελτίο που υπέγραψα (σημερινό συμβόλαιο) σε ηλικία μόλις 11,5 ετών, ότι λάτρεψα το ποδόσφαιρο και το υπηρέτησα σωστά. Αυτό θεωρώ πως θα πρέπει να κάνουν κι εκείνοι».

Ποια ήταν η πιο σκοτεινή/δύσκολη περίοδος της ζωής σας;

«Η πιο δύσκολη περίοδος ήταν η διετία 1966-1968. Τότε έκανα ένα μεγάλο λάθος. Ήταν δυο χρόνια αδράνειας, δυο χρόνια πολύ ψυχοφθόρα και από αθλητικής πλευράς. Έκανα την αυτοκριτική μου και ήξερα ότι ήταν μια λάθος κίνηση (υπόθεση Ολυμπιακού). Για έναν αθλητή είναι ό,τι χειρότερο να μην έχει αγωνιστική δραστηριότητα και φανταστείτε πως ειδικά για τη σημερινή εποχή είναι σχεδόν καταστροφικό».

Πιστεύετε πως η μέχρι τώρα προσφορά σας στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στον ΠΑΟΚ έχει αναγνωριστεί επαρκώς;

«Δυστυχώς στην Ελλάδα όλοι αναγνωρίζονται μετά τον θάνατο τους. Δεν μπορώ να πω πως κουβαλάω πικρία".

Εάν μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποια, ποια συμμετοχή σας σε ποδοσφαιρικό αγώνα ποια θα σας μείνει για πάντα αξέχαστη και γιατί;

«Ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του συλλόγου. Το πρώτο κύπελλο του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη είναι η πιο ξεχωριστή ανάμνηση. Η προσφυγιά είχε στηρίξει και αγαπήσει αυτό το σωματείο και η συγκίνηση ήταν τεράστια για όλους».

Ποιος θεωρείτε πως είναι ο λόγος για τον οποίο οι 'Ελληνες οπαδοί ξεφεύγουν και οδηγούνται σε τόσο ακραίες εκφράσεις φανατισμού στα γήπεδα;

«Ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη παιδείας σε συνάρτηση φυσικά και με όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Η χώρα μας ήταν πάντοτε αδικημένη στο χώρο αυτό. Υπήρχαν ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν διαπρέψει σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά λόγω συγκυριών δεν τα κατάφεραν. Ο Χατζηπαναγής ας πούμε ήταν ανώτερος από τον Μέσι που μιλάνε σήμερα όλοι για αυτόν. Ο Λουκανίδης, ο Δεληκάρης, ο Σιδέρης, ο Δομάζος, ο Παπαιωάννου είναι κάποιοι απ' αυτούς. Σήμερα δυστυχώς πολλά παιδιά εξαιτίας της πληροφόρησης από τα media και την υπέρ προβολή που έχουν, χάνουν στο επίπεδο. Ένα ταλέντο σήμερα γίνεται πρωτοσέλιδο και χάνει αυτό που είχαμε εμείς παλιά. Η δημοσιότητα και το χρήμα τους κάνει να σβήνουν στο χρόνο, να μην έχουν συνέχεια.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κακή συνήθεια;

«Ήταν το τσιγάρο για 21 ενεργά χρόνια. Όλοι απ' τον περίγυρο μου απορούσαν πώς είναι δυνατόν να παίζω στο επίπεδο που έπαιζα και να καπνίζω τόσο πολύ. Εκεί θεωρώ είναι που φαίνεται η δύναμη του χαρακτήρα που έχεις».

Ποια είναι η σχέση σας με το χρήμα;

«Επειδή έζησα πολύ σκληρά παιδικά χρόνια πάντα κοίταζα να βελτιώσω το επίπεδο της ζωής μου. Ποτέ όμως δεν με κυρίεψε το χρήμα. Επίσης ποτέ δεν έκανα τη περιουσία που φαντάζεται ο κόσμος. Θέλησα και θέλω να ζω μια καλή ζωή όχι μόνο για μένα, μιας και ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου θέλω να αισθάνεται επίσης όμορφα».

Νιώθετε πως γενικά κουβαλάτε μέσα σας κάποιου είδους απωθημένα;

«Ναι. Θεωρώ πως αγωνιστικά δεν πήρα αυτά που έπρεπε σαν αρχηγός αλλά και σαν ομάδα. Έπρεπε και μπορούσαμε να πάρουμε άλλα 2 με 3 πρωταθλήματα στην πιο δυναμική μας δεκαετία, 1968-1978. Τότε μας κλέψανε πολλά παιχνίδια, κάτι για το οποίο έφερε ευθύνη τόσο η πολιτεία, το υπουργείο αθλητισμού αλλά και οι ΕΠΟ».
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 25, 2015, 09:55:39 πμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό νόμιζε ότι τέλειωσε το πρωτάθλημα»

Πταίσματα χαρακτήρισε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην διαιτησία ο Γιώργος Κούδας μιλώντας στην εκπομπή του ANT1, τα Καρντάσιανς. Μεταξύ άλλων, η παλαιά δόξα του ΠΑΟΚ, εξήγησε τους λόγους της αγωνιστικής κατάρρευσης της ομάδας μετά τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μετά την νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κόντρα Μέσι Ρονάλντο.

Αναλυτικά:

Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ

«Συμβόλαιο δεν υπήρχε τότε, υπήρχε δελτίο και τότε ήσουν δέσμιος της υπογραφής που έβαζες. Το 1958 έγινε αυτό, τον Σεπτέμβριο νομίζω. Ερχόμαστε και κάνουμε την προπόνηση, με ξεχωρίζει ο προπονητής. Ο Βίλι, ένας Αυστριακός προπονητής, που είχε έρθει για τις υποδομές του ΠΑΟΚ, και είχε βγάλει και άλλα ταλέντα. Αμέσως ένας άλλος παράγοντας του ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Σιδηρόπουλος, ο οποίος φεύγει και φέρνει έναν φωτογράφο. Βγήκε η φωτογραφία, έβαλα την υπογραφή μου και αυτό ήταν. Δεν είχα δικαίωμα να φύγω από τον ΠΑΟΚ, εκτός αν συναινέσει εκείνος».

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον για εκείνον, ίσως και από ευρωπαϊκές ομάδες:

«Όταν πλέον άρχισε να βγαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς τα έξω, το 1970, γνώρισα τον Γιόχαν Κρόιφ και πήρα πολλά μαθήματα από εκείνον. Μου είχε κάνει πρόταση να με πάρουν ακόμα και στην Μπαρτσελόνα, αλλά τότε καταλήξαμε να πάμε στην Εσπανιόλ. Του είχα πει: «Γιόχαν, δεν είμαι άνθρωπος που θα κάθομαι στον πάγκο και να παίρνω πέντε δραχμές περισσότερες από τον ΠΑΟΚ. Εμένα πάθος μου είναι το ποδόσφαιρο». Έτσι συμφωνήσαμε να πάω στην Εσπανιόλ. Δεν πήγα όμως, γιατί το ποδόσφαιρο είχε αρχίσει να αλλάζει. Τα χρήματα που θα έπαιρνα εγώ, θα τα έπαιρνε το σωματείο. Θα έπαιρνα κάτι, αλλά θα ήταν αβέβαιο το μέλλον μου».

Για την προτομή του στην Τούμπα:

«Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα το 1995, έντεκα χρόνια που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, οι φίλαθλοι εκείνη που έπαιζα το τελευταίο παιχνίδι με την Εθνική είχαμε επιλέξει τη Γιουγκοσλαβία και δώσαμε εκείνο το φιλικό. Οι οπαδοί έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος. Τη γκρέμισαν κάποιοι επιστήμονες από τον Πειραιά και από τότε δεν την έφτιαξαν ξανά. Ήταν κάτι που το είχαν κάνει οι οπαδοί. Αν κοιτάξει στο αρχείο, θα δεις τη συγκίνηση που είχα νιώσει. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι προσέφερα σε αυτό τον κόσμο. Αυτό δείχνει ότι κάτι τους έδωσα».

Για το γεγονός ότι έγινε τραγούδι:

«Το γνώρισα μετά το τραγούδι. Το τραγούδι το άκουσα μέσα στο αυτοκίνητο, όταν άνοιξα το ραδιόφωνο. Δεν έκανα τίποτα και να είμαι στην επικαιρότητα. Είναι η μεγαλύτερη αποταμίευση που έχω κάνει στη ζωή μου. Δυστυχώς, το δικό μας επάγγελμα έχει μία σύντομη ημερομηνία λήξεις. Πολύ θα ήθελα να ήμουν ένας Καζαντζίδης, ένας Τσιτσάνης να τραγουδάω μέχρι τα 70 χρόνια μου. Το πήγα μέχρι τα 38. Φτάνεις στο σημείο να λες ότι υπάρχει τέτοια αγάπη στο πρόσωπό μου; Έχω σταματήσει περίπου τριάντα χρόνια και αισθάνομαι ακόμα την αγάπη τους. Με αποκαλούν, Γιωργάκη».

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:

«Πάντα υπάρχουν κάποιες κάμψεις των ομάδων και αυτές συμβαίνουν συνήθως μετά τις γιορτές, όπου υπάρχει μία μικρή διακοπή. Νομίζω το μεγάλο λάθος που γίνεται πάντα στο ποδόσφαιρο, όταν κερδίζεις έναν Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη και νομίζεις ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι έγιναν πολλά λάθη σε αυτό το ποδόσφαιρο, ήρθαν μετά και τα άτυχα αποτελέσματα. Αυτό που χτίσαμε και έδωσα συγχαρητήρια για την καλή πορεία που είχε μέχρι τότε στον Άγγελο Αναστασιάδη. Όμως οι ομάδες δεν χτίζονται σε έξι μήνες ή έναν χρόνο. Οι ομάδες χτίζονται σε 2-3 χρόνια, με σωστή τακτική, με μεταγραφές καλές και έναν προπονητή. Οι προπονητές έρχονται για κάποιους μήνες ή έναν χρόνο. Ο προπονητής πρέπει να μένει για να βγάλει το πρόγραμμά του, να έχει τα κατάλληλα εργαλεία. Να έχει τον Κούδα, αλλά δίπλα από τον Κούδα πρέπει να έχει και τους κατάλληλους παίκτες».

Για την απόφασή του να μην γίνει προπονητής:

«Συμφωνώ με τον Χατζηπαναγή, δεν ταιριάζει η λογική μας, η ποδοσφαιρική φιλοσοφία μας με το σήμερα. Το καλύτερο είναι να μένεις εκτός από το ποδόσφαιρο. Και με την πολιτική μου είπαν να ασχοληθώ. Ξέρεις τι άκουσα, όταν ήταν πολύ φίλοι ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Τσιτσάνη και του έκανε πρόταση και του απάντησε ο Τσιτσάνης: «Κοίταξε να δεις, εμένα αυτή τη στιγμή με αγαπάνε χίλιοι, αν κατέβω στην πολιτική, θα με αγαπούν πεντακόσιοι. Γιατί να το κάνω αυτό;». Δηλαδή, ένας άνθρωπος δεν ταιριάζει σε αυτή τη φιλοσοφία γιατί να το κάνει».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα:

«Σήμερα γίνονται πταίσματα στην διαιτησία. Την εποχή που έπαιζα εγώ γινόντουσαν εγκλήματα. Παίζουμε Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Σε κάποια στιγμή έχω φτάσει να είναι τρεις συμπαίκτες μου χτυπημένοι και να πηγαίνω να βγάζω τη φανέλα, την πέταξα στους επισήμους που ήταν η χούντα και μου έλεγαν τα παιδιά ότι θα μας στείλουν στη Γιάρο. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, να μην δικαιολογείς το ανθρώπινο το σημείο, δεν μπορείς να κάνεις την πάπια».

Για το ποιον θα επέλεγε ανάμεσα σε Μέσι και Ρονάλντο:

«Δεν θα σου απαντήσω, αλλά θα σου πω ότι κάποτε μου έκαναν την αντίστοιχη ερώτηση για τον Μαραντόνα ή τον Πελέ. Και απάντησε Πελέ. Γιατί δεν τελειώνει το προϊόν. Ο ένας ήταν κύριος, με όλη τη σημασία, και ο άλλος ήταν κάτι άλλο. Δεν μου άρεσε το προφίλ του. Μου άρεσε το «πακέτο» σε κάποιους παίκτες. Όταν είσαι στη δημοσιότητα πρέπει να δίνεις και μαθήματα συμπεριφοράς».

Για τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα:

«Σε όλη τη ζωή μου αυτό το μήνυμα περνούσα. Ο Κούδας ήταν ένας μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με άλλους δέκα. Αν δεν υπάρχει όλη αυτή η αρμονία. Λένε κάποιοι για οικογένεια. Εμείς ήμασταν πραγματικά. Αρχηγός ήμουν εγώ και περνούσα αυτό το μήνυμα. Αν δεν συνεργαστούμε, αν δεν υπάρχει αυτό στον άνθρωπο. Να μιλάμε, να συνεργαζόμαστε και να βοηθάει ο ένας τον άλλο ποτέ δεν μπορείς να πετύχεις. Χωριστά είναι οι πολιτικοί και μας φέρνουν τον έναν απέναντι στον άλλον. Γιατί δεν κάθονται όλοι μαζί να μιλήσουν και να αντιμετωπίσουν τους Ευρωπαίους. Αν δεν υπάρχει ο Άρης, ο Ηρακλής, δεν θα υπάρχει και ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιπες ομάδες. Πού είναι αυτές οι ομάδες.

« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 25, 2015, 01:21:22 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Billysm-4

• Platinum member
  • 8282
Ο ΚΟΥΔΑΣ γιατι δεν εχει βραβευτει απο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ?
Μπορει να μας απαντησει κανεις? ::)
ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 25, 2015, 01:43:07 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
"Επιτέλους, σωστή δουλειά στον ΠΑΟΚ"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Δημήτρη Παρίδη: "Για μένα ήταν σαν αδελφός και έναν τέτοιο έχασα. Εκείνον που τον ξεχώριζε ήταν ο σωστός και έντιμος χαρακτήρας του. Ζήσαμε τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου υπέροχες στιγμές. Ο Δημήτρης ήταν ευθύς, ντρόμπρος και αγνός. Ποτέ ο Κούδας δε θα είχε μεγαλουργήσει αν δεν είχε αυτούς τους συμπαίκτες δίπλα του. Και ως ποδοσφαιρικά ταλέντα, αλλά και ως χαρακτήρες. Η ομάδα μας από το 1968-78 αδικήθηκε και από την τεχνολογία και από άλλους παράγοντες, αφού έπρεπε να πάρει και άλλους τίτλους. Ο Δημήτρης ήταν ένας άνθρωπος με χιούμορ, κέφι και κάναμε τις πλάκες μας και τα πειράγματα στους συμπαίκτες μας. Ήταν υπέροχος άνθρωπος, φίλος και αδερφός. Τον τελευταίο καιρό ήταν άρρωστος και προσπαθήσαμε να μιλήσουμε πριν από λίγο καιρό, όμως δεν μπορούσε. Είχε προχωρήσει ο καρκίνος στις φωνητικές χορδές. Τον είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη και ήταν εμφανώς αδυνατισμένος. Τον πλησιάσαμε εγώ και ο Κούλης ο Αποστολίδης και μας έσφιξε το χέρι. Φύγαμε το απογευματάκι και μετά από δύο ημέρες «έφυγε». Η γυναίκα του μου είπε ότι περίμενε να μας δει".

Για τη δυνατότερη εμπειρία του με τον Παρίδη:
"Παίζαμε ένα μεγάλο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, νομίζω με τον Παναθηναϊκό, και αυτός είχε ένα προσωπικό πρόβλημα. Όπως συνηθιζόταν τότε, αυτός ήρθε σε εμένα, που ήμουν αρχηγός, αλλά και που μέναμε στο ίδιο δωμάτιο, και μου το είπε και μου τόνισε ότι δε θα ήθελε να το μάθει η διοίκηση. Εγώ του είπα ότι την επόμενη ημέρα θα έπρεπε να παίξει ως Παρίδης και δε με ενδιαφέρει το πρόβλημά του. Σε αντίθετη περίπτωση θα τον διέγραφα από φίλο, θα το έλεγα στη διοίκηση και θα έτρωγε τιμωρία. Ωστόσο αυτός έκανε τρομερό παιχνίδι και μόλις τελείωσε ο αγώνας μου είπε: “αδερφέ κράτα με διότι δε θα φτάσω ως τα αποδυτήρια".

Για τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ.: "Πρώτη φορά από τη δική μας εποχή βλέπω να γίνεται σωστή και λογική διαχείριση. Ο καινούριος τεχνικός διευθυντής κάνει σωστά βήματα, προσέλαβε ένα φιλόδοξο προπονητή που έχει καλά στοιχεία. Οι κινήσεις είναι σωστές και πιστεύω ότι σε ένα με δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ. θα είναι καλή ομάδα. Δεν υπάρχουν, άλλωστε μαγικά ραβδάκια. Η τεχνική ηγεσία και ο προπονητής πρέπει να δουλέψουν πάνω σε αυτό το πλάνο και θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Η λογική του κάνουμε δύο με τρία καλά αποτελέσματα και μετά δε μας νοιάζει πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία και αυτό φαίνεται όταν οι ομάδες διώχνουν προπονητές από τη δεύτερη αγωνιστική και κάνουν κριτική σε όλους και για όλα, έπειτα από δύο αγώνες".

Για την αποχώρηση του Δημήτρη Σάλπιγγίδη από τον ΠΑΟΚ: "Εγώ όταν κατάλαβα ότι δεν μπορούσα άλλο, αποχώρησα. Αυτό έγινε στα 38 μου χρόνια. Αν ένιωθα ότι μπορούσα γιατί να σταματήσω;"

Για το αν συνεχίζει να παρακολουθεί ποδόσφαιρο:
"Βλέπω όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα, αλλά και ευρωπαϊκά ματς και καταλαβαίνω ότι είμαστε πάρα πολύ πίσω. Ακόμα και η εθνική ομάδα που έκανε επιτυχίες δεν κατάφερε να προοδεύσει. Επίσης, οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι η αντιπαλότητα είναι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Όχι εκτός από αυτόν και δυστυχώς τέτοια φαινόμενα βλέπουμε στη χώρα μας. Είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα".

Για την εθνική Ελλάδας της εποχής του: "Υπήρχε φοβερό ταλέντο εκείνη την εποχή, με παίκτες ευρωπαϊκού βεληνεκούς, αλλά δυστυχώς ήμασταν όλοι στην Ελλάδα".

Για το αν θα έκανε την ίδια καριέρα με τις σημερινές συνθήκες: "Δεν μπορεί να το πει κάποιος αυτό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα καν να παίξω ποδόσφαιρο, με αυτές τις λογικές που επικρατούν σήμερα, όταν είσαι τη μία ημέρα στην μία ομάδα και την άλλη σε άλλη. Πείτε με ρομαντικό, αλλά σήμερα δε θα φιλούσα το σήμα στη φανέλα, αλλά το συμβόλαιο που μου προσφέρει ο μεγαλοεπιχειρηματίας. Δε μηδενίζω την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Φυσικό είναι να θες να ανταμείβεσαι για αυτό που προσφέρεις, αλλά πρέπει να προσφέρεις και για αυτό που ανταμείβεσαι"

« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 31, 2015, 04:10:37 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Το 100ο γκολ του Γιώργου Κούδα

Στις 31 Οκτωβρίου 1976 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε σημειώσει την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του για την Α’ Εθνική με 6-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια επί του Ατρομήτου. Ο Γιώργος Κούδας είχε βρει δίχτυα δύο φορές κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου και ήταν πλέον στα 99 γκολ.

Οι “στατιστικές ακολουθίες” εκείνη την εποχή δεν είχαν ιδιαίτερη θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κανείς δεν γνώριζε πως ο μέσος του Δικεφάλου χρειαζόταν ένα ακόμη τέρμα για να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό. Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο και ενώ το σκορ ήταν ακόμη 0-0 ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σαράφη από τον Τσιρογιάννη και στα έντεκα βήματα για την εκτέλεση πήγε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Κάκαρης, όμως, έπεσε στη σωστή γωνία και έσωσε την εστία των “κυανέρυθρων”. Ο Κερμανίδης στο 37ο λεπτό άνοιξε το σκορ με ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή του Πανιωνίου.

Ο Σταύρος Σαράφης κέρδισε δεύτερο πέναλτι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (51′) σε σουτ που έκανε μέσα από την μεγάλη περιοχή και χτύπησε στο χέρι του Καλιφούλη. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Κούδας, νίκησε τον Κάκαρη και πανηγύρισε το 100ο του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Στο 55ο λεπτό ο Γιώργος Κούδας σημείωσε ακόμη ένα τέρμα μετά από συνδυασμό με τον Δαμανάκη και σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Μπορεί να μην έμεινε ούτε για τέσσερα λεπτά σε στρογγυλό αριθμό γκολ και να έφτασε άμεσα τα 101, αλλά μετά από αυτό χρειάστηκε αρκετός καιρός για να σκοράρει, αφού μεσολάβησαν 15 συμμετοχές του μέχρι τις 27 Μαρτίου 1977 και την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα.

Τελείωσε το πρωτάθλημα της σεζόν 1976-77 με 6 γκολ σε 26 ματς, ενώ την προηγούμενη ήταν ο πρώτος σκόρερ (14 γκολ σε 26 παιχνίδια) της ομάδας που κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Ο Γιώργος Κούδας σημείωσε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ την Πρωταπριλιά του 1964 στο 1-0 του ΠΑΟΚ επί της Νίκης Βόλου με σουτ στο 83ο λεπτό.

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20151031-to-100o-gola-tou-kouda/
Μεγαλος Κουδας!!! pano

« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 31, 2015, 08:43:30 μμ »

Αποσυνδεδεμένος nikolasf4

• Public Relations
  • 6358
Resprct στο Μεγαλέξανδρο!
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ (Pablo Gabriel García Pérez)
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η παρανομία γίνεται καθήκον
"Πάρτε το χαμπάρι, οι εφιάλτες σας μόλις ξεκίνησαν...»
ΘΥΡΑ 4

« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 16, 2015, 10:56:57 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Ήταν λάθος του Σαββίδη να μιλήσει για πρωτάθλημα"

Η άποψη του Γιώργου Κούδα, πάντα έχει βαρύνουσα σημασία. Και ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου είπε ενδιαφέροντα πράγματα, για τον ΠΑΟΚ επί των ημερών Σαββίδη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "LiVe Sport".

Αναλυτικά:

-Ποια γνώμη έχετε σχηματίσει για τον φετινό ΠΑΟΚ;«Το καλοκαίρι άνοιξε μία νέα σελίδα για την ομάδα. Ο Σαββίδης “έχασε” τα δύο προηγούμενα χρόνια και φέτος έβαλε τον ΠΑΟΚ σε νέα τροχιά, δίνοντας τα κλειδιά στους Άρνεσεν και Τούντορ. Το βέβαιο είναι ότι όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, τουλάχιστον για έναν χρόνο, ίσως και για δύο. Κανένας δεν έχει το μαγικό ραβδί για να αλλάξει μέσα σε μία μέρα τα πράγματα προς το καλύτερο. Γίνονται κάποια πράγματα σωστά και, αν συνεχίσουν στον δρόμο που χάραξαν, τότε θα έρθουν και οι επιτυχίες. Έγιναν, βέβαια, και λάθη, υπήρξε βιασύνη στη διαχείριση του υλικού και, αναγκαστικά, θα πρέπει να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο. Από την άλλη, δίνω κάποιο δίκιο και σε αυτούς που βαρέθηκαν να ακούν τη λέξη υπομονή, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πολλά χρόνια χωρίς τίτλο και η έλευση Σαββίδη δεν δικαίωσε, στον αγωνιστικό τομέα, τις προσδοκίες. Δεν υπάρχει, όμως, άλλος δρόμος, πέρα από την υπομονή».

-Πώς κρίνετε το μοντέλο του νεαρού και φιλόδοξου, πλην άπειρου προπονητή;«Πέρασα από πολλά χέρια προπονητών, που είχαν διαφορετικές λογικές πάνω στο άθλημα. Ο κάθε παίκτης πρέπει να είναι σαν το σφουγγάρι και να παίρνει τα θετικά πράγματα από τον κάθε τεχνικό. Για μένα, δεν υπάρχει η έννοια του νέου προπονητή, υπάρχουν νέες λογικές».

-Ξεχωρίζετε κάποιον παίκτη από τη φετινή ομάδα;«Το μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι ότι κάθε φορά ψάχνουμε τον νέο Κούδα. Ε, λοιπόν, Κούδας δεν ξαναβγαίνει. Πάει, το καλούπι χάλασε. Αλλά κι εγώ δεν θα είχα αναδειχθεί, αν δεν είχα δίπλα μου έναν Τερζανίδη, έναν Σαράφη, έναν Αποστολίδη, ένα Παρίδη, έναν Ασλανίδη. Η ομάδα χτίζεται με έντεκα παίκτες, όχι με έναν. Αυτή είναι η λογική του ποδοσφαίρου. Και εγώ σεβάστηκα τους νόμους του ποδοφαίρου, για αυτό και έφυγα με το κεφάλι ψηλά στα 38 μου χρόνια. Ναι, είχα το ταλέντο, αλλά δούλεψα σκληρά για να το αναπτύξω αλλά και για να το εντάξω στο σύνολο. Γιατί το ταλέντο πρέπει να γίνει ένα με την ομάδα, να αφομοιωθεί από το σύνολο».

-Πόσο μπορεί να εξελιχθεί ο Πέλκας στο μέλλον;
«Ήταν ευτύχημα για μένα που αυτός ο παίκτης πήγε στην Πορτογαλία και έπαιξε μπάλα στο εξωτερικό, έστω και για έναν χρόνο. Ναι, έχει τα στοιχεία, αλλά θα πρέπει καθημερινά να φροντίζει, μέσα από τη δουλειά, να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Εγώ αποχώρησα από την ενεργό δράση στα 38 μου χρόνια και λέω ότι ακόμη δεν το έμαθα το ποδόσφαιρο. Φυσικά, πέρα από το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά για έναν παίκτη απαιτείται να έχει ψυχή, καρδιά και κουράγιο».

-Λένε ότι τα χρήματα είναι η βασική προϋπόθεση για το στήσιμο μιας ανταγωνιστής ομάδας. Τι φταίει και ο ΠΑΟΚ ακόμη… ψάχνεται, αν και είναι απαλλαγμένος από οικονομικά προβλήματα;
«Η φετινή σεζόν άρχισε άσχημα για τον ΠΑΟΚ. Και εξηγούμαι. Άλλη ομάδα ήταν αυτή που ξεκίνησε προετοιμασία, κι άλλη βλέπουμε τώρα. Κάπου στη μέση της προετοιμασίας άρχισαν να καταφθάνουν οι νέοι παίκτες, τη στιγμή που η ομάδα ήταν υποχρεωμένη να αρχίσει νωρίς τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ό,τι έγινε, έγινε. Ήδη από τώρα θα πρέπει να δούμε τις επιλογές μας για τη νέα σεζόν, και όχι να περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι. Ειδάλλως, θα γίνουμε μάρτυρες της ίδιας κατάστασης. Επιμένω ότι χρειάζεται ένας τριετής προγραμματισμός και να προχωράμε βήμα-βήμα».

-Ποια είναι η ευθύνη του Σαββίδη για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει αγωνιστικά ακόμη το δρόμο του; Μήπως δεν αρκούν μόνο οι οικονομικές του δυνατότητες και οι καλές του προθέσεις;«Έναν άνθρωπο που βάζει τα λεφτά, πρέπει να τον σεβαστούμε. Φυσικά και δεν αρκούν μόνο τα λεφτά. Όσοι είναι δίπλα στον Σαββίδη, δεν θα πρέπει να τον αποπροσανατολίζουν, αλλά να μεταφέρουν τα σωστά μηνύματα. Ήταν λάθος του Σαββίδη να πει ότι πάμε για πρωτάθλημα, όταν υπάρχει στη μέση ο Ολυμπιακός. Μία ομάδα, δηλαδή, που αγοράζει παίκτες σε λογικές τιμές και τους πουλάει με υπεραξία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω ισχυροποίησή του. Οι σύμβουλοί του, λοιπόν, να μην του λένε πράγματα, που προς το παρόν δεν μπορεί να τα υλοποιήσει, όσα χρήματα κι αν δαπανήσει».

-Πόσο πιθανό είναι, όσο δεν έρχονται τα αποτελέσματα, κάποια στιγμή η υπομονή του Σαββίδη να στερέψει και να πάρει την απόφαση να φύγει από τον ΠΑΟΚ;«Πεποίθησή μου είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ήρθε για να μείνει. Οι Πόντιοι είναι δυνατοί και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα. Θα έρθουν οι καλές ημέρες για τον ΠΑΟΚ, αυτό λέει η λογική».

-Θα περίμενε κανείς να είστε ενεργό μέλος της ομάδας. Σας έγινε κάποια πρόταση την τελευταία τριετία για την ανάληψη κάποιου συγκεκριμένου πόστου;«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη και παρακολουθήσαμε μαζί τον αγώνα με την Ντόρτμουντ. Του είχαν μεταφέρει κάποια λόγια, που δήθεν είχε πει εγώ για εκείνον, και ότι τον είχαν πειράξει. Εγώ σέβομαι τα τέσσερα γράμματα του ΠΑΟΚ, και σέβομαι δίπλα όποιον τα υπηρετεί. Καταλάβαμε κάποια πράγματα και μου είπε να βρεθούμε ξανά κάποια στιγμή για πιο αναλυτική κουβέντα. Περιμένω να οριστεί το ραντεβού. Αλλά θέλω να είμαι σαφής. Δεν διεκδικώ γαλόνια, ούτε αστέρια, ούτε θέσεις. Δικαιούμαι αυτά που κατέκτησα, δικαιούμαι τον σεβασμό, γιατί, πολύ απλά, πάντα με αξιοπρέπεια λειτουργούσα στον ΠΑΟΚ».
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 16, 2015, 01:10:47 μμ »

Αποσυνδεδεμένος nikolasf4

• Public Relations
  • 6358
Απόλυτα ορθός!!!! smilepaok smilepaok
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ (Pablo Gabriel García Pérez)
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η παρανομία γίνεται καθήκον
"Πάρτε το χαμπάρι, οι εφιάλτες σας μόλις ξεκίνησαν...»
ΘΥΡΑ 4

« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 16, 2015, 07:37:52 μμ »

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ
Ακομα να μαθουμε τι εχει παιχτει μεταξυ τους.
Ακομα δεν τον εχουν τιμησει σε αγωνα οπως αλλους παλαιμαχους.
Δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο.
Πρεπει κατι να ειπε για τον Σαββιδη πιο παλια και απο εκει να ξεκινησε το θεμα.
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 04:37:40 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
«Απαιτώ να με σέβονται!»

Μιλούν για αυτόν χωρίς αυτόν και τον προτείνουν για γενικό αρχηγό του ΠΑΟΚ με... άρθρο παρέμβαση. Η αναφορά μας στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ARENA που προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Κούδα.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα gazetta.gr ο Μεγαλέξανδρος του ΠΑΟΚ εκτός εαυτού το σχολίασε: «Πρέπει να μάθουν να σέβονται την ιστορία και την προσωπικότητα μου. Δεν θέλω καμία θέση. Δεν απαιτώ καμία θέση. Να με σέβονται απαιτώ, βάσει της προσφοράς μου στην ομάδα.Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί είναι, ότι εγώ όλα αυτά τα χρόνια έχω μάθει να υπηρετώ τα τέσσερα ιερά γράμματα του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν στράφηκα εναντίον κανενός μέσα στην ομάδα γιατί πρώτα απ’ όλα σέβομαι την ιστορία του συλλόγου και μετά τους ανθρώπους της, είτε αυτοί είναι ποδοσφαιριστές, είτε είναι προπονητές, είτε είναι παράγοντες.»

Τα πήρε και δικαιολογημένα...
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"