"Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, καλή συνέχεια στα ημιτελικά. Συγχαρητήρια και στη δική μου ομάδα και τους παίκτες, γι' αυτή την προσπάθεια που έκαναν. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος το μυαλό μας χάλασε αρκετά νωρίς. Η ΑΕΚ έπαιξε αρκετά πιο σκληρά σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια, εμείς βρεθήκαμε σε κακή μέρα εκτελεστικά στο δύο εναντίον δύο στο πικ εν ρολ. Παίξαμε αρκετά εγωιστικά. Αυτό μας έκανε πιο λάιτ στο αμυντικό κομμάτι, συν το γεγονός πως κατά την προσωπική μου άποψη η αντιμετώπιση που είχαμε από τους δύο εκ των τριών διαιτητών δεν ήταν ισάξια.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν μας αντιμετώπισαν με τον ίδιο τρόπο. Στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν θέλαμε να μείνει αυτή ως τελευταία εικόνα της ομάδας, αν ήταν η τελευταία. Αυτό κάναμε στο δεύτερο μέρος, κυκλοφορήσαμε την μπάλα. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος είχε κοιμηθεί απ΄οτο +20 του ημιχρόνου, μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο που βρεθήκαμε σε απόσταση βολής.
Στο 83-79 έγινε ένα κλέψιμο. Όπως την είδα μετά -γιατί εκείνη την ώρα είναι φυσιολογικό να μην έχεις άποψη, έχεις την αμφιβολία- δε νομίζω ότι μπορεί να τη δει κάποιος και να έχει την αμφιβολία ότι το καλάθι αυτό είναι κανονικό. Παρότι πρόκειται για προημιτελικά, οι διαιτητές δεν πήγαν καν στο Instant Replay. Ο κ. Κορομηλάς μού είπε "είνμαι 100% σίγουρος". Το βράδυ, αφού ο φίλος μου ο Ηλίας είναι 100% σίγουρος, να μας πει αν δικαιώνεται η άποψή του και δεν πήγε καν στο Instant Replay. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει το Instant Replay, αφού μιλάμε για τα προημιτελικά.
Κι επειδή έχει γίνει πολύς ντόρος με το τι συνέβη στο 1ο παιχνίδι, να σας πληροφορήσω εκ των προτέρων ότι η ομάδα δεν θα κάνει ένσταση για τη συγκεκριμένη απόφαση, που είναι 100% ξεκάθαρη. Αυτό το άμοιρο το μπασκετάκι, γιατί άμοιρο έχει καταντήσει, δεν χρειάζεται κοπάνημα απ' όλους. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα, δεν παίρνουμε κανένα παράδειγμα. Δεν καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πάει στον πάτο του βαρελιού.
Κάνοντας έναν απολογισμό για τη σεζόν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: «Όταν ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη στις 10 Δεκεμβρίου, η ομάδα βρισκόταν στη τελευταία θέση της βαθμολογίας και το πρόγραμμα δεν ήταν αρκετά καλό. Υπήρχαν δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια στο δεύτερο γύρο και με ομάδες που ήταν χαμηλά στη βαθμολογία εκτός έδρας. Πετύχαμε πολλά! Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι παίκτες, ο τρόπος με τον οποίο βγήκαν μπροστά σε όλες τις προκλήσεις που τους έβαζα. Νίκη για να φύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Νίκη για να μπούμε στην οχτάδα. Νίκη για την εξάδα. Νίκη απέναντι στην ΑΕΚ μετά το 1-1. Δεν έκαναν ποτέ πίσω. Μπήκαν μπροστά σε κάθε πρόκληση. Η αγωνιστική επιτυχία και ο τρόπος με τον οποίο αυτή η ομάδα αντέδρασε σε όλα αυτά, το πάθος που έδειξε, βοήθησε την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος που ήρθε χωρίς να έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα. Βοήθησε συγκλονιστικά ο κόσμος στην ΑΜΚ με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει μηδενίσει τα χρέη προς φυσικά πρόσωπα.
Θεωρώ πως είναι μια χρονιά που έχουμε πετύχει πολλά. Σε αγωνιστικό, οικονομικό, οργανωτικό και στο επίπεδο της ομάδας. Πάνω σε αυτή τη σεζόν πρέπει να χτίσουμε. Σεμνά, ταπεινά, μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη μας».
Για το ενδεχόμενο Ευρωπαϊκής συμμετοχής την επόμενη χρονιά, ο κ.Λυκογιάννης είπε: «Είναι πολύ πρόωρο να το πούμε αυτό. Έτσι κι αλλιώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στην Ευρώπη. Αυτό θα εξαρτηθεί από το οργανωτικό και το οικονομικό κομμάτι. Αν υπάρχουν οι πόροι που θα μας επιτρέψουν να το κάνουμε σωστά, γιατι πρέπει να χτίσεις μια ομάδα που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε δυο υποχρεώσεις. Προσωπική μου επιθυμία είναι μα παίξουμε στην Ευρώπη. Όμως είναι μια απόφαση που θα την πάρουν οι άνθρωποι που διοικούν»
ΕΙΝΑΙ ΜΑΛ@ΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΣΤΑΣΗ.
ΞΕΚΑΘΑΡΗ.
Από κει και πέρα του χρόνου με 2-3 καλές προσθήκες θα τους ξ@κολιάσουμε.