2. Yanick Moreira

Αποστολέας Θέμα: 2. Yanick Moreira  (Αναγνώστηκε 2117 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2. Yanick Moreira
« στις: Αυγούστου 05, 2018, 08:57:41 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Yanick Moreira. Ο ύψους 2μ.11 διεθνής καλαθοσφαιριστής από την Ανγκόλα θα αγωνιστεί στην ομάδα μας την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Ο Yanick Pires Moreira γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1991 στην πρωτεύουσα της Αγκόλα, Λουάντα. Ξεκίνησε το μπάσκετ από την πατρίδα του στο Colegio Heritania Janete (ανήκε ταυτόχρονα στην Primeiro de Agostο), αλλά το 2011 μετακόμισε στις ΗΠΑ και για δύο χρόνια βρέθηκε στο πανεπιστήμιο South Plains. Το 2013 πήρε μεταγραφή για το SMU, όπου και αγωνίστηκε μέχρι και το 2015 υπό τις οδηγίες του Larry Brown. Το καλοκαίρι του 2015 αγωνίστηκε στο Summer League και σε 5 αγώνες, με τους Los Angeles Clippers.

H πρώτη του επαγγελματική σεζόν καταγράφηκε στη Γαλλία με τη Rouen Metropole Basket (2015-16). Από τη γαλλική ομάδα αποχώρησε στις αρχές Απριλίου του 2016 και δύο εβδομάδες αργότερα συμφώνησε με την Murcia στην οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της σεζόν 2015-16, υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη.

Τον Ιούλιο του 2016 ο Yanick Moreira υπέγραψε στους Toronto Raptors, με τους οποίους συμμετείχε και στο Summer League, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Από τις 30 Οκτωβρίου 2016 συνέχισε στους Raptors 905, τη θυγατρική ομάδα του Τορόντο στην GLeague, με τους οποίους αναδείχθηκε πρωταθλητής στη GLeague.

Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στη VTB League, με την Ρωσική Parma και σε 22 αγώνες είχε: 9 πόντους (50,7% στα δίποντα,  79,4% στις βολές), 6,1 ριμπάουντ και 1,1 ασσίστ.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ανγκόλα, με τη φανέλα της οποίας έχει πραγματοποιήσει μία καταπληκτική εμφάνιση στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ που έγινε το 2014 στην Ισπανία. Στον αγώνα απέναντι στην Αυστραλία, ο Moreira πέτυχε 38 πόντους και πήρε 15 ριμπάουντ, αριθμοί που αποτελούν την κορυφαία του επίδοση με την εθνική ομάδα της χώρας του.
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

Απ: Yanick Moreira
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 05, 2018, 09:00:54 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Ελπίζω να είναι το 5αρι που ψάχναμε....
Καλώς ήρθε  :)

« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 06, 2018, 10:41:46 πμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Τον βλεπω αρκετα δραστηριο στα βιντεο, μπαινεις στις φασεις, μαζευει ριμπαουντ.
Ενα καλο 5αρι θελαμε, πρεπει να ειναι ηρθε η ωρα.
WELCOME.
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 06, 2018, 10:46:50 πμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ

"Είμαι χαρούμενος που θα αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα τη νέα σεζόν".

« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 06, 2018, 11:59:52 πμ »

Αποσυνδεδεμένος nikolasf4

• Public Relations
  • 6358
Welcome Big one
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ (Pablo Gabriel García Pérez)
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η παρανομία γίνεται καθήκον
"Πάρτε το χαμπάρι, οι εφιάλτες σας μόλις ξεκίνησαν...»
ΘΥΡΑ 4

« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 06, 2018, 12:59:50 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Έχω μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση»

Σε λίγες μέρες, ο Yanick Moreira θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει την προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ. Για την ώρα πάντως, δεν κάνει… διακοπές, καθώς βρίσκεται στην Κίνα για ένα διεθνές τουρνουά  με την εθνική ομάδα της Ανγκόλα…

Ο 27χρονος σέντερ μίλησε στο You are not allowed to view links. Register or Login για την επικοινωνία που είχε με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου, την εμπειρία του από το διάστημα στο οποίο ήταν παίκτης των Larry Brown και Φώτη Κατσικάρη, αλλά και την προσπάθεια που κάνει με την Εθνική ομάδα της χώρας του για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Yanick Moreira…

-Ποιες είναι οι σκέψεις μετά τη συμφωνία σου με τον ΠΑΟΚ;

Είναι η τρίτη μου χρονιά στην Ευρώπη και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνει ο ΠΑΟΚ. Έχω μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση και θέλω να τα καταφέρω.

-Από ποιον πήρες τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξεις την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ;

Αρχικά μίλησα με τον εκπρόσωπό μου και στη συνέχεια με τον προπονητή μου, Ηλία Παπαθεοδώρου. Μου είπε τα πάντα για την ομάδα και την πόλη και έτσι η απόφασή μου ήταν εύκολη μετά τη συνομιλία μας. Μου εξήγησε τους στόχους που έχουμε αλλά και το τι περιμένει από μένα στο γήπεδο…

-Δεν είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής με τον οποίο συνεργάζεσαι, καθώς έχεις δουλέψει μαζί με τον Φώτη Κατσικάρη στην Murcia…

Δεν ήμασταν για μεγάλο διάστημα μαζί, αλλά πρόλαβα να μάθω πολλά από αυτόν. Μου έμαθε να παίζω σκληρά και να δίνω ό,τι έχω σε κάθε παιχνίδι.

-Νωρίτερα, στο κολέγιο, είχες δουλέψει με έναν θρύλο της προπονητικής, Larry Brown. Έχετε ακόμα επαφές;

Είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής που είχα! Έχουμε ακόμα επαφή, είμαστε σαν οικογένεια. Μου είπε ότι την επόμενη χρονιά θα είναι στην Ιταλία και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτόν, καθώς είμαι σίγουρος ότι θα κάνει κάτι σπουδαίο με την Torino.

-Τι ξέρεις για τον ΠΑΟΚ;

Δεν ξέρω πολλά, αλλά θέλω να μάθω. Βλέπω βίντεο στο youtube με τον κόσμο και πραγματικά ανυπομονώ να τους γνωρίσω από κοντά.

-Την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται στο Basketball Champions League…

Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι απέναντι σε καλές ομάδες σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Ξέρω ότι η ομάδα μας έχει στόχους και θα είμαι εκεί για να τους πετύχουμε.

-Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου στο γήπεδο;

Δυσκολεύομαι να περιγράψω τον εαυτό μου… Σίγουρα μου αρέσει να παίζω γρήγορα, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι είναι να παίζουμε καλά ως ομάδα!

-Είσαι πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ της Εθνικής ομάδας της χώρας σου στην προσπάθειά της να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Θα τα καταφέρετε;

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είμαι 27 χρονών και είμαι ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες της ομάδας, για αυτό και είμαι και αρχηγός της…

« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 06, 2018, 04:38:07 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Billysm-4

• Platinum member
  • 8282
Δειχνει να ειναι καλος χαμηλα, στην κινηση στην ρακετα ενω μαζευει πολλα ριμπαουντ.
Τωρα μαζι με Γκος και Χατσερ, θα βαζει και πολλους ποντους.
Θα παρει πολλες ασιστ.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ! pano
ΠΑΟΚ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΑΙΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!

Απ:2. Yanick Moreira
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 25, 2018, 03:21:47 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113

«Πριν την υπογραφή, ο κόουτς κάλεσε τον ατζέντη μου μετά μίλησα κι εγώ μαζί του. Μου είπε για την ομάδα, για την πόλη και ήταν μια εύκολη απόφαση. Είδα ότι στον ΠΑΟΚ ήρθαν δυνατοί και καλοί παίκτες. Στόχος μας είναι να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να την χτίζουμε καθημερινά.

Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να πω τι κάνω καλά στο γήπεδο. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται και ό,τι μου πει ο προπονητής. Θέλω να είμαι ομαδικός. Έχω μάθει κάποια πράγματα για την ιστορία του κλαμπ από τον ατζέντη μου. Περιμένω να μάθω περισσότερα τώρα που ήρθα.

Είμαι ενθουσιασμένος από το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο προπονητής μου είπε ότι με ήθελε και πριν από 2-3 χρόνια και είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί του. Όσον αφορά την Εθνική, δεν είμαι σίγουρος αν θα αγωνιστώ. Θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με τον προπονητή, να περάσω από τα ιατρικά τεστ και μετά θα μιλήσω με την ομάδα για το αν θα μου επιτρέψει να αγωνιστώ».

Ήρθε ένας σημαντικός παίκτης για φέτος....

Απ: 2. Yanick Moreira
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2018, 03:43:05 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Ο Yanick Moreira επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με την Angola. Welcome back

Αντε και να μην ξαναφύγει..... ::)

Απ: 2. Yanick Moreira
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 06, 2018, 05:33:34 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113

16 πόντους και 14 ριμπάουντ εναντίον του Ρεθύμνου με καλή παρουσία.
Τελικά είναι όντως δυνατός. 8)