«Πήρα αυτό που άξιζα»Ο νέος . παλιός στα δεδομένα της φετινής σεζόν μίλησε στο novasports.gr για την περυσινή του εμπειρία, την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στην ομάδα και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν.
Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:«Η αλήθεια είναι πως η περσινή χρονιά με βοήθησε γιατί ήταν μια 'γεμάτη' - για μένα - με πολλές συμμετοχές. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερα τα παιδιά που είναι μαζί μας από τα τμήματα υποδομής έτσι ώστε να . μπουν στο κλίμα. Κι εγώ έχω να μάθω πολλά πράγματα ακόμη από τους πιο έμπειρους. Δεν μου φαίνεται παράξενο τ' ότι έχω περισσότερες εμπειρίες αφού μέσα από τη δουλειά μου πήρα αυτό που άξιζα».
- Τί σου έμεινε από τον τελικό του κυπέλλου;«Μια συμμετοχή σ' έναν τελικό είναι σημαντική. Αυτό που με στεναχώρησε όμως δεν ήταν η ήττα αλά η εμφάνιση κι ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε. Εχω όμως την βεβαιότητα ότι θα έχουμε κι άλλους τελικούς στο μέλλον με . θετικές αναμνήσεις».
- Καθιερώθηκες ως δεξιός οπισθοφύλακας. Η προσοχή σου πλέον επικεντρώνεται σ' αυτή τη θέση;«Μέσα από τα παιχνίδια βελτιώνεσαι. Πέρσι έκανα αρκετά παιχνίδια σ' αυτήν τη θέση και πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος έτσι ώστε να βελτιώσω τα στοιχεία που χρειάζεται κανείς σ' αυτήν τη θέση».
- Σκληρή δουλειά και σ' αυτήν την προετοιμασία. Είναι σώφρον να περιμένει κανείς τ' αποτελέσματά της να φανούν άμεσα;«Νομίζω ότι δουλεύουμε έτσι ώστε τ' αποτελέσματα να βγουν στο τέλος της χρονιάς. Εμείς δουλεύουμε σκληρά, όχι απλά για να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο ματς αλλά για να πετύχουμε πράγματα στο τέλος της σεζόν».
- Είναι μια θέση που διεκδικείται από σένα τον Σκόνδρα, τον Κωνσταντινίδη. Προκαλεί άγχος ο ανταγωνισμός;«Δε μ' αγχώνει καθόλου. Εγώ θέλω να δουλέψω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιστεύω ότι αν αξίζω ο προπονητής δε θα μ' αδικήσει».
- Πλέον στη συγκεκριμένη θέση ο ΠΑΟΚ μπορεί να λογίζεται ως πλήρης;«Νομίζω πως είμαστε πλήρεις. Απλά μέσα από τα επίσημα παιχνίδια καλούμαστε εμείς οι παίκτες που αγωνιζόμαστε σ' αυτήν τη θέση ν' αποδείξουμε ότι αξίζουμε που είμαστε εδώ»
- Θετικές και αρνητικές αναμνήσεις από την περσινή σεζόν;«Από την περσινή σεζόν κρατώ ότι ήταν μια 'γεμάτη' χρονιά για μένα, αφού έπαιξα σε πολλούς αγώνες. Η κακή στιγμή ήταν ο τελικός. Αλλά πάντα θέλω να κρατώ τις καλές στιγμές. Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι να δουλέψουμε ώστε την φετινή σεζόν όλες οι αναμνήσεις να είναι θετικές».
- Εφυγαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Θα σου λείψει κάποιος ιδιαίτερα;«Εφυγαν πράγματι πολλοί παίκτες αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στ' ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Δε θα πω αν θα μου λείψει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης. Δουλεύουμε για να κάνουμε ένα καλύτερο σύνολο από πέρσι».
- Οσοι αποκτήθηκαν τον τελευταίο καιρό, δήλωσαν ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τίτλο. Σε βρίσκει σύμφωνο αυτή η άποψη;«Το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα είναι δύσκολο αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει να έχει υψηλές φιλοδοξίες κι ο πήχης πρέπει να είναι ψηλά. Κάθε χρονιά προσπαθούμε να πάρουμε έναν τίτλο και αυτό θα κάνουμε και φέτος μέσα από τη σκληρή δουλειά».
- Ο κ. Αναστασιάδης στέκεται πολύ στην σημασία να λειτουργείτε ως οικογένεια. Ηταν κάτι που έλειπε;«Συμφωνώ πως αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Ισως τις περασμένες χρονιές αυτό ν' απουσίαζε. Ο κ. Αναστασιάδης θέλει να είμαστε οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ισως την περασμένη σεζόν να μην το είχαμε καταφέρει αφού μπορεί να υπήρχαν παίκτες που να μην ένιωθαν έτσι».
- Η διαδρομή από τα τμήματα υποδομής μέχρι την πρώτη ομάδα είναι μεγάλη και δύσκολη. Κάποιοι, λίγοι τα καταφέρνουν, κάποιοι άλλοι όχι. Ποιά συμβουλή έχεις να δώσεις και στους δυο;
«Για να μείνεις στην πρώτη ομάδα πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Αν παλέψεις σκληρά θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Αλλά κι ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή μ' αυτά τα παιδιά».
- Ηταν αποτυχημένη η περσινή χρονιά;«Στα πλέι οφ τερματίσαμε πρώτοι και με την αφαίρεση των τριών βαθμών χάσαμε την πρωτιά. Στον τελικό του κυπέλλου χάσαμε από μια ομάδα που ήταν πιο καλά 'δουλεμένη' και πιο έτοιμη από εμάς και δίκαια χάσαμε. Σ' ότι αφορά το πρωτάθλημα, είναι δεδομένο τ' ότι μείναμε μακριά από την κορυφή από νωρίς δεν ήταν ότι το καλύτερο. Μπορεί να είναι δύσκολο να πάρεις τον τίτλο αλλά δεν ήταν καλό που μείναμε πίσω από τόσο νωρίς».
- Ποιές είναι οι διαφορές στα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής ομάδας - με τα μέχρι τώρα δεδομένα - σε σχέση με την περσινή ομάδα;«Η διαφορά είναι πως υπάρχουν πολλά παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Ομως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για διαφορές ή ομοιότητες αφού είμαστε ακόμη στην προετοιμασία. Δουλεύουμε με τον προπονητή πολύ σκληρά, προσπαθούμε να το βγάζουμε στο γήπεδο αλλά είναι δεδομένο ότι δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα».
- Γιατί ο Παναθηναϊκός στον τελικό παρουσιάστηκε πιο ... «δουλεμένος»;«Επειδή ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο, δούλεψε κι είχε αυτήν την εικόνα στον τελικό. Δεν μπορώ να πω τι έφταιξε σ' εμάς αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο 'δουλεμένη' ομάδα και φαινόταν στο γήπεδο».
- Βρέθηκες να παίζεις δεξιός οπισθοφύλακας εξ ανάγκης στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ όταν τραυματίστηκε ο Κωνσταντινίδης. Ηταν και θέμα τύχης τ' ότι βρέθηκες σ' αυτήν τη θέση;«Πιστεύω ότι πάντα παίζει ρόλο κι η τύχη. Σ' εκείνον τον αγώνα ο Δημήτρης (σ.σ. Κωνσταντινίδης) είχε χτυπήσει και μπήκα αλλαγή να καλύψω αυτή τη θέση. Αμέσως μετά στην προετοιμασία, υπήρχε μόνο ένα δεξί μπακ, ο Σκόνδρας κι ο προπονητής με δοκίμασε εκεί. Μέσα από τη δουλειά κι αφού ήταν μια νέα θέση για μένα καθιερώθηκα. Εχω κενά, δουλεύω σκληρά, αλλά με βοήθησαν κι οι προπονητές κι οι συμπαίκτες μου».
- Τί έχεις να πεις στον οπαδό που σκέφτεται 'α αγοράσει διαρκείας αλλά είναι επιφυλακτικός;«Η αγάπη του κόσμου είναι δεδομένη για την ομάδα και δεν περιμένει κανείς οπαδός τον Κίτσιου να του πει τί και γιατί να το κάνει. Εφυγαν πολλοί παίκτες, ήρθαν νέοι, θα δουλέψουμε σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι από πέρσι».
- Ποιοι θα μπορούσαν να τεθούν ως ρεαλιστικοί στόχοι γι' αυτήν τη σεζόν;«Νομίζω ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη. Εμείς όμως θα δουλέψουμε σαν οικογένεια, δεν μπορώ να πω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά θα παλέψουμε για τίτλους και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».
- Συμφωνείς με την άποψη ότι φέτος κρατάτε «χαμηλά την μπάλα»;«Ναι, είναι το μόνο που πρέπει να κάνουμε κι έτσι θα μπορέσουμε να πάμε καλά ως ομάδα ...».
- Υπάρχουν διαφορές στο παιχνίδι που προσπαθεί να σας περάσει ο κ. Αναστασιάδης;«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία κι είναι λογικό να υπάρχουν αλλαγές. Θα φανεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δουλεύουμε κάπου συγκεκριμένα αφού δουλεύουμε σε πολλά πράγματα. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι μας τονίζει συνεχώς πως πρέπει να είμαστε μια οικογένεια. Εμείς δουλεύουμε με ταπεινότητα κι όταν αξίζεις κάτι στο τέλος το παίρνεις. Αν δουλέψεις σκληρά στο τέλος θα ανταμειφθείς».
- Πολλές φορές στην προπόνηση ο κ. Αναστασιάδης λέει «δε σας τα έμαθε κανείς αυτά...;». Είναι τόσα τα κενά σας;«Πιστεύω ότι ένας αθλητής που έρχεται από τα τμήματα υποδομής, έχει κενά. Γι' αυτό και πολλές φορές χρειάζεται να τα μάθουμε έστω και σ' αυτήν την ηλικία», ολοκλήρωσε τη δημόσια τοποθέτησή του ο νεαρός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου»