Γενικές ειδήσεις για το μπάσκετ

Αποστολέας Θέμα: Γενικές ειδήσεις για το μπάσκετ  (Αναγνώστηκε 41144 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Απ: Γενικές ειδήσεις για το μπάσκετ
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 04, 2014, 11:33:27 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Μακάρι να μείνει...

«Η σειρά του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού»

Ο Ντι Τζέι Κούπερ είναι το πρόσωπο που κεντρίζει ίσως περισσότερο την προσοχή όλων μετά την επιτυχημένη χρονιά του ΠΑΟΚ, γιατί είναι ένας ξένος που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά και μαζί έδειξε ότι όντας μια χρονιά πιο ώριμος πλέον στην Ευρώπη μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα!

Γι? αυτό και είναι περιζήτητος ήδη και μάλιστα θα ταξιδέψει πρώτα στη Σερβία και στη Βοσνία (έχει συμφωνήσει να παίξει με την Εθνική Βοσνίας και λέγεται ότι έχει προτάσεις από ομάδες Ευρωλίγκα από εκεί, π.χ. την Τσεντεβίτα, αλλά και από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης). Μιλώντας πάντως χθες στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» τόνισε πως είναι πολύ ευχαριστημένος με όσα έζησε στον ΠΑΟΚ και πως ο επόμενος στόχος της ομάδας θα πρέπει να είναι να «κοντράρει» ακόμη πιο πολύ τη «δυαρχία» Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον ίδιο. Θέλουμε να μάθουμε πως την έζησε, πως κύλησε για τον ίδιο…

«Ήταν, πράγματι, μια πολύ επιτυχημένη σεζόν για την ομάδα, σε μια Λίγκα, την Ελληνική, που είναι πολύ δυνατή, με δύο ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα, με εμάς να παίζουμε και στην Ευρώπη. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μου πιστεύω ότι κάναμε όντως μια πολύ καλή πορεία σε αυτή τη Λίγκα, πήγαμε όντως πολύ καλά και σταθερά».

- Τι περίμενες όταν σου έκανε πρόταση ο ΠΑΟΚ και τι βρήκες τελικά στην Ελλάδα, όταν πήρες την απόφαση να έρθεις;

«Ήταν κάτι που αποδείχθηκε πολύ σωστό, ως επιλογή. Δεν ήταν πολύ δύσκολο για μένα για να προσαρμοστώ, με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και οι άνθρωποι της ομάδας πολύ σε αυτό, όπως και οι φίλαθλοι, που με δέχθηκαν πολύ όμορφα και με έκαναν να νιώσω μέλος της οικογένειας τους αμέσως».

- Αυτό που έζησες σε μια ευρωπαϊκή πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, όπου πέρασες καλά, όπως είπες, είναι κάτι που ενδεχομένως να σε κάνει να μείνεις και του χρόνου εδώ;

«Πέρασα όντως πολύ ωραία εδώ. Θα φύγω τώρα, θα πάω στις ΗΠΑ για λίγο καιρό, θα δω τους δικούς μου, θα μιλήσω με τον ατζέντη μου και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε. Θα είναι κάτι για το καλό το δικό μου και της οικογένειας μου. Σίγουρα πέρασα πολύ καλά εδώ, βελτιώθηκα σαν παίκτης, δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν. Μου φέρθηκαν πολύ καλά, η διοίκηση μας πρόσεχε όλους τους παίκτες, σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένος».

- Τι διέθετε ο ΠΑΟΚ για να πάρει τελικά την τρίτη θέση και να προχωρήσει παραπάνω από μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος που ομολογουμένως είναι μια πολύ δεμένη και ισχυρή ομάδα;

«Αυτό που μας βοήθησε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος ήταν ότι ήμασταν ενωμένοι. Μέρα με τη μέρα βλέπαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα, ότι είμαστε καλοί παίκτες και αν παίζαμε ομαδικά θα είχαμε και καλή ομαδική εικόνα. Και το καταφέραμε να το δείξουμε αυτό, και στους εαυτούς μας, ότι μπορούμε να το κάνουμε, και στον κόσμο, και τελικά να πάρουμε το αποτέλεσμα που είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι».

- Υπάρχουν κάποιοι συμπαίκτες σου που θεωρείς ότι σε βοήθησαν περισσότερο, που θα ήθελες να βρεις οπωσδήποτε και του χρόνου, αν μείνεις και ο ίδιος, στην ομάδα;

«Όλα τα παιδιά ήταν εκπληκτικοί. Ειδικά οι πιο μεγάλοι σε ηλικία με βοήθησαν πάρα πολύ, με έκαναν και καλύτερο παίκτη, μου μιλούσαν και μου εξηγούσαν διάφορα πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ και τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Σίγουρα με όλα τα παιδιά θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά».

- Ποια ήταν η πιο άσχημη στιγμή σου; Ήταν αυτή που σου συνέβη στη Νέα Σμύρνη με τον οπαδό του Πανιωνίου;

«Δε θα ήθελα να σταθώ πλέον ξανά σε αυτό το περιστατικό. Το αφήνω πίσω μου. Ίσως πιο άσχημη στιγμή να ήταν ο αποκλεισμός μας από την Ευρώπη, αφού είχαμε καλή πορεία και στο Γιούροκαπ. Αλλά πιστεύω ότι γενικά είχαμε μια πολύ επιτυχημένη σεζόν και δεν ήταν πολλά τα άσχημα στοιχεία».

- Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να είναι και ο στόχος του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά, ανεξαρτήτως αν μείνεις ή όχι στην ομάδα;

«Πιστεύω ότι πλέον ο στόχος θα πρέπει να είναι να κοντράρει όσο καλύτερα μπορεί, και πιο πολύ, τις δύο ισχυρές ομάδες της Αθήνας, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Να κυνηγήσει και πάλι, φυσικά, την παρουσία τους στους καλύτερους «4» της Λίγκας, αλλά κυρίως να προσπαθήσει να κοντράρει ακόμη περισσότερο τους δύο δυνατούς της Αθήνας».

* Ο Κούπερ, όπως και ο Μαρκ Πέιν ήδη ετοιμάζουν τα πράγματα τους για να φύγουν για την πατρίδα τους, όμως αναμένεται να προλάβουν μέχρι αύριο το κλασικό «ποδοσφαιρικό παιχνίδι» που έχει καθιερωθεί να παίζουν οι παίκτες στο «Παλατάκι». Η διοίκηση απ? την πλευρά της θα καταστρώσει μαζί με τον Σούλη Μαρκόπουλο το χρονοδιάγραμμα των πρώτων κινήσεων για την νέα χρονιά, με πολλά «μέτωπα» ανοικτά.

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.metropolisradio.gr/news_det.asp?artid=76632
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 04, 2014, 08:08:16 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
"Με τον χρόνο η ψυχολογία μας ανέβηκε"

Για την φετινή σεζόν, την πορεία του στο μπάσκετ αλλά και τον γιο του Χάρη (σ.σ. βοηθός του) μίλησε ο Σούλής Μαρκόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συγκεκριμένα ο κόουτς του ΠΑΟΚ, ανέφερε:

"Τελειώσαμε όμορφα μια δύσκολη περίοδο, στην αρχή της οποίας το περασμένο καλοκαίρι βλέπαμε πως ορισμένα πράγματα που συζητούσαμε δε θα μπορούσαμε να τα κάνουμε, λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και την ομάδα. Μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, όμως, άσχετα με τις δυσκολίες, έχει πάντα απαιτήσεις και αυτό αύξανε την πίεσή μας, γιατί ξέραμε ότι πρέπει να προσφέρουμε αυτά που οι άλλοι απαιτούν. Το "πρέπει" που αιωρείται στην ατμόσφαιρα βαραίνει τις υποχρεώσεις των παικτών και του τεχνικού τιμ για την ομάδα. Οσο παράλογο και αν ακούγεται, βλέποντας στο ξεκίνημα ότι διαφοροποιούνται τα δεδομένα μας, το μυαλό μας πήγαινε στο να φροντίσουμε η ομάδα να μην κινδυνέψει.

Διότι ξέραμε, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ίσως και τον Πανιώνιο, ότι οι υπόλοιπες ομάδες στο πρωτάθλημα ήτανε ισοδύναμες. Δεν ήθελε πολύ να αρχίσουμε με άσχημα αποτελέσματα και να μας πάρει από κάτω. Χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, για το Κύπελλο, καταφέραμε να ξεπεράσουμε, ωστόσο, τον αποκλεισμό με μεγάλες νίκες στην Ευρώπη. Με τον χρόνο η ψυχολογία μας ανέβηκε και με τις νίκες στο πρωτάθλημα. Ήμασταν επίσης τυχεροί που από ένα σημείο και μετά μπορούσαμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, χωρίς τραυματισμούς. Ευχαριστώ το Θεό που στα κρίσιμα σημεία μας είχαμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους".

"Μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στους αγώνες"

"Στοχεύσαμε στην πορεία στην εξάδα, ώστε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω στα πλέι οφ. Ενωμένοι, παιχνίδι με παιχνίδι βλέπαμε ότι αποκτάμε τη σωστή «χημεία» και ότι μπορούμε παραπάνω. Προσωπικά με ενδιέφερε περισσότερο να βλέπω την ομάδα να είναι ανταγωνιστική, να προσπαθούν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο, να προσφέρουν κάτι παραπάνω και να το ευχαριστιούνται. Ο προπονητής λέει δέκα πράγματα, το θέμα είναι οι παίκτες να έχουν διάθεση, υπομονή για να πετύχουν και τη διορατικότητα να πραγματοποιούν στο παιχνίδι αυτά που τους βάζεις να κάνουν στην προπόνηση. Ανταποκριθήκαμε, όχι τέλεια, διότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Να έχουμε για παράδειγμα μεγαλύτερη διάρκεια στους αγώνες. Αυτά τα στοιχεία ψάχναμε, από ένα σημείο και μετά, να τα βελτιώσουμε".

"Καταπληκτική η πάσα του Κούπερ"

Για τον Κούπερ: "Ολοι οι παίκτες έχουν το ρόλο τους στην ομάδα. Ο Κούπερ ξεκίνησε καλά, κάνοντας πράγματα που ήξερε από το κολέγιο. Τελείωσε διαφορετικά. Αν αναλύσεις το παιχνίδι του από την πρώτη μέρα, βλέπεις ότι εκεί που ήταν ένας παίκτης που δεν πάσαρε εύκολα έξω από τη ρακέτα, στο τέλος είχε άλλο στυλ, έγινε ένας πολύ πληθωρικός παίκτης. Η πάσα του ήταν καταπληκτική. Φάνηκε πιο εύκολα στο μάτι γιατί είχε περισσότερο την μπάλα στα χέρια, αν όμως δεν αξιοποιούσαν οι συμπαίκτες του τις πάσες, δεν τρέχανε για να τελειώσουν τις φάσεις, δε θα είχαμε το αποτέλεσμα που τελικά απολαύσαμε. Τη διαφορά στη φετινή ομάδα την έκανε το ότι είχαμε περισσότερους Ελληνες. Παίκτες που οι περισσότεροι, μέχρι πρότινος, δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, παιδιά με όρεξη για δουλειά και δίψα για διάκριση. Γεγονός που εκμεταλλευτήκαμε όσο μπορούσαμε και φτιάξαμε αυτό το σύνολο που μας δικαίωσε".

Για τι θέμα της ενίσχυσης: "Ηθελα και ζήτησα και από την αρχή κινήσεις. Χρειαζόμασταν πιο «επιθετικούς» παίκτες σε ορισμένες θέσεις. Δεν μπορώ να πω, ωστόσο, ότι θα πηγαίναμε καλύτερα αν κάναμε και άλλες μεταγραφές. Μπορεί να ήμασταν και χειρότερα, αυτό δε λέει τίποτα".

Για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο: "Περιμέναμε ότι θα ενταχθεί στην ομάδα, μετά τον τραυματισμό του, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Όταν αυτό δεν έγινε έπρεπε να προσαρμοστούμε σε διαφορετικά δεδομένα, έπρεπε να βρούμε τρόπους, μέσα από την ομαδικότητά μας, να έχουμε παιχνίδι μέσα και έξω από τη ρακέτα. Τα καταφέραμε".

Για την ήττα από τον Ανκαρα στο "Παλατάκι", σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ είχε πάρει μεγάλη διαφορά: "Μας πείραξε εκείνο το αποτέλεσμα. Η καλύτερη στιγμή είναι σίγουρα το τέλος, με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα".

"Εκανα περισσότερα από ότι είχα στο μυαλό μου το καλοκαίρι"

Για τον ίδιο: "Θεωρώ πως ίσως έκανα περισσότερα από ότι είχα στο μυαλό μου το καλοκαίρι και αυτό με ικανοποιεί. Εβαλα καινούρια πράγματα σε τεχνικά θέματα. Το μπάσκετ, άλλωστε, συνεχώς αλλάζει, είναι δράση και αντίδραση, πρέπει να προσθέτεις σε αυτά που ακούς, να έχεις ιδέες και πάντα ψάχνεσαι για να πάρεις το καλύτερο από το υλικό που διαθέτεις. Λάθη στον εαυτό μου βλέπω κάθε μέρα. Το θέμα, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να δουλεύεις για να τα διορθώσεις. Επιπλέον, για μένα δεν έχει σημασία τι είσαι και τι αισθάνεσαι για τον εαυτό σου, αλλά τι θέλεις να προσφέρεις, ώστε να υπάρχει ικανοποίηση πάνω στην απαιτήσεις που έχουν οι άλλοι από σένα".

"Ποτέ δεν αισθάνθηκα αδικημένος"

Για την προπονητική του αξία: "Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο για να έχεις θέση σε μια ομάδα. Πριν την οικονομική κρίση τα μεγάλα σωματεία στη χώρα δεν έδιναν ευκαιρίες σε Ελληνες προπονητές. Οσο και να λες ότι κάποιος κάνει καλή δουλειά, πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία, να δεις αν έχει τις αντοχές στη μεγάλη πίεση. Ποτέ δεν αισθάνθηκα αδικημένος. Ηταν θέλημα Θεού να πάω κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να αναγνωριζόμουν νωρίτερα, να πήγαινα σε μεγάλη ομάδα, να μην τα κατάφερνα και να καταστρεφόταν η καριέρα μου. Ο προπονητής είναι μόνος του, ειδικά μετά από ήττες και αυτός που την… πληρώνει είναι η οικογένειά του. Είναι κανόνας της ζωής, στην ήττα όλοι φεύγουν μακριά. Ακόμη και ο Αδάμ, μετά το προπατορικό αμάρτημα, είπε δε φταίω εγώ…

Με την τρέλα μου για το μπάσκετ δημιούργησα προβλήματα στους δικούς μου ανθρώπους. Παλιότερα, ειδικά, όταν ήμουνα μαζί τους, ήτανε σαν να βρισκόμουν στον κόσμο μου. Πολλές φορές άλλα μιλούσα, άλλα σκεφτόμουνα και άλλα έκανα. Ακόμη και στον ύπνο μου ξυπνούσα το βράδυ, έγραφα πράγματα σε ένα μπλοκάκι που είχα δίπλα μου και κοιμόμουν ξανά. Πλέον, δεν το κάνω αυτό ιδιαίτερα, μόνο καμιά φορά αν χρειαστεί. Το μπάσκετ, να φανταστείτε, πως το άρχισα για να εκτονώσω την υπερκινητικότητα που είχα ως παιδί. Οι γονείς μου, μάλιστα, δε με άφηναν να ασχοληθώ γενικά με τον αθλητισμό, έμαθαν ότι παίζω μπάσκετ τρία χρόνια αφού το άρχισα. Τα ρούχα μου τα άφηνα σε συμπαίκτη μου και τα πλέναμε μόνοι μας… Το πιο άσχημο πράγμα που βίωσα ως αθλητής ήταν όταν μου είπαν ότι δεν μπορώ να παίξω άλλο (σταμάτησε πολύ νωρίς, λόγω προβλήματος υγείας)".

"Μου μοιάζει στην τρέλα για το μπάσκετ ο Χάρης"

Για την συνεργασία του με τον γιο του, Χάρη (σ.σ. είναι βοηθός του): "Εχει θετικά και αρνητικά. Είναι εύκολη και πιο άμεση, οποιαδήποτε ώρα, η επικοινωνία, πιο ελεύθερα πέφτουν και αναλύονται ιδέες, πιο εύκολα μπορείς να πεις κάτι μπασκετικό και να δεις αν μπορείς ή δεν μπορείς να το κάνεις. Αρνητικό είναι ότι μπορείς να κοντραριστείς και πιο εύκολα. Ισως είμαι λίγο πιο απότομος μαζί του. Μου μοιάζει στην τρέλα για το μπάσκετ. Εχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να πάει ψηλά. Η διάρκεια, βέβαια, είναι αυτή που σου δίνει θέση στο φόρουμ των προπονητών. Θέλει και λίγο τύχη. Η ζωή του προπονητή, ωστόσο, είναι δύσκολη, απόμακρη ακόμη και στα καλά και εύκολα. Γι’ αυτό του είχα πει να κάνει άλλα πράγματα, που θα του πήγαιναν μάλιστα. Επέλεξε διαφορετικά".

Για τα μελλοντικά σχέδιά του: "Ηθελα το 2009 να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ, γιατί πίστευα πως το 2006 είχα αφήσει στη μέση κάποια πράγματα. Πίστευα ότι και με δύο χρονιές να έμενα στην ομάδα, πάντα με τα δεδομένα που υπήρχαν, κάτι καλό θα μπορούσε να βγει. Οι στόχοι που είχα μέχρι τώρα για τον ΠΑΟΚ εκπληρώθηκαν. Για τη συνέχεια, κανείς δεν ξέρει. Δεν είναι μόνο ό,τι έχω εγώ στο μυαλό μου, αλλά και όσα σκέφτεται η ομάδα".

Για το ενδεχόμενο να σταματήσει κάποια στιγμή την προπονητική: "Ισως απλά κάποια στιγμή να ασχοληθώ από άλλο πόστο. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται...".

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Paok/me_ton_xrono_h_psyxologia_mas_anevhke.2824692.html
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 04, 2014, 11:33:23 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Ως Βόσνιος θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά ο Ντι Τζέι Κούπερ

Ένας από τους πιο περιζήτητους μεταγραφικούς στόχους αναμένεται να γίνει το φετινό καλοκαίρι, ο Ντι Τζέι Κούπερ. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ εκτός από το γεγονός ότι... τρέλανε κόσμο με την εκπληκτική σεζόν που έκανε με τη φανέλα του «Δικεφάλου», πλέον θα είναι και κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου. Ο μικρόσωμος άσος, βρίσκεται ηδη στην Βοσνία προκειμένου να διευθετήσει κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και να πάρει το διαβατήριο της Βαλκανικής χώρας με παράλληλο δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα, που όπως υποστήριξε και ο ίδιος προτίθεται να αγωνιστεί.

Ο Τζέι Κούπερ δείχνει ιδιαίτερα ευδιάθετος με τις εξελίξεις αυτές, κάτι που το τόνισε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γράφοντας: «Υπέροχη μέρα στη Βοσνία». Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ έχει πολλές προτάσεις στα χέρια του, οι οποίες μπορεί να γίνουν ακόμα περισσότερες μετά την απόκτηση του κοινοτικού διαβατηρίου.

Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που του έκαναν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας για γνωριμία μαζί τους, αλλά και με τον προπονητή της εθνικής ομάδας τους, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, διαδικασία με την οποία ευελπιστούν πως θα τον πείσουν να δεχτεί να αγωνιστεί με το συγκρότημά τους. Ο Κούπερ αναμένεται να επιστρέψει σε ελληνικό έδαφος την Πέμπτη.

http://sports.in.gr/basketball/a1andrwn/article/?aid=1231324675
Βρε ας μείνει και ας αγωνίζεται και ως Εσκιμώος τι μας νοιάζει  :))

« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 04, 2014, 11:52:52 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Κινητικότητα για τα διοικητικά

Διάφορα έχουν ακουστεί τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κατάσταση στον ΠΑΟΚ σε διοικητικό επίπεδο. Την δεδομένη χρονική στιγμή φημολογείται πως υπάρχει κίνηση ορισμένων παραγόντων που έχουν διαδραματίσει ρόλο στα δρώμενα του "Δικεφάλου" και έχουν ως απώτερο στόχο να παρουσιάσουν μια ένδειξη ενδιαφέροντος για την συνέχεια της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο.

Μέσα στις τάξεις των ανθρώπων που ενδιαφέρονται, "κυκλοφορεί" ότι είναι άτομα του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά καθώς και άνθρωποι που παλαιότερα είχαν ρόλο σε διοικήσεις του ΠΑΟΚ.

Για την ώρα η προσπάθεια που γίνεται, φαίνεται να έχει θετική ανταπόκριση. Σύντομα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται εξελίξεις και στη παρούσα φάση εξετάζονται όλες οι πτυχές γύρω από τις λεπτομέρειες που αφορούν αυτή την κίνηση.

Στο μεταξύ την Πέμπτη η ομάδα μπάσκετ του "Δικεφάλου" (να σημειωθεί πως ακούστηκε το όνομα του Κώστα Κακαρούδη) θα συγκεντρωθεί στο "Παλατάκι", όχι για να παίξει αγώνα μπάσκετ αλλά ποδοσφαίρου, ενώ σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Βοσνία είναι "τελειωμένο" το θέμα της έκδοσης του βοσνιακού διαβατηρίου του Ντι Τζέι Κούπερ.

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Paok/kinhtikothta_gia_ta_dioikhtika.2825643.html

« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 05, 2014, 03:57:17 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Χρειάζεται πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ ενώ τόνισε πως δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Τι ανέφερε για τον ΠΑΟΚ

Δίκαια πρωταθλητής είναι ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ και στο πώς αυτό θα βελτιωθεί.

Ακόμη ο ίδιος μίλησε για θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ λέγοντας πως ο "Δικέφαλος" είναι γωνιακό μαγαζί και μπορεί κάποιος να επενδύσει στους "ασπρόμαυρους".

Συγκεκριμένα είπε στον Focus Sport:

Για τους τελικούς μεταξύ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: "Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις έδειξαν πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έκανε τρία πολύ καλά παιχνίδια αλλά στον τέταρτο τελικό έδειξε πως δεν ήταν έτοιμος να αντιδράσει στην αντίδραση του Παναθηναϊκού. Χθες (4/6) ο Παναθηναϊκός πήρε μια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο και την αύξησε στο δεύτερο. Οι 23 πόντοι διαφορά στο ημίχρονο είναι πάρα πολλοί. Ο Παναθηναϊκός είναι δίκαια πρωταθλητής".

Για το Ελληνικό μπάσκετ και το πώς μπορεί να βελτιωθεί: "Το μπάσκετ είναι ένα θεαματικό και ενδιαφέρον άθλημα. Μέσα σε 40 δευτερόλεπτα μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Σαν χώρα μας έχει χαρίσει άπειρες χαρές. Στο πρωτάθλημα υπάρχει μια προκατάληψη ότι οι δύο μεγάλοι ευνοούνται. Όντως παίρνουν κάποια σφυρίγματα. Οι προπονητές όμως πρέπει να αφήνουν τους διαιτητές να κάνουν την δουλειά τους και να κάνουν και αυτοί την δική τους.

Για να βελτιωθεί το άθλημα στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν οι ομάδες πιο ανταγωνιστικές και να κοντράρουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Μόνο έτσι θα ανέβει το επίπεδο και θα προσελκύσουμε τον κόσμο ώστε να έρθει στα γήπεδα. Φταίμε όλοι. Και αυτό γιατί αφήσαμε την έννοια οικογένεια. Οι φίλαθλοι είναι μέρος αυτής της οικογένειας. Πρέπει να είναι μαζί σε χαρές και λύπες. Τα μέσα έχουν δημιουργήσει ένα πλατύτερο κοινό και έχουν απομακρύνει την οικογένεια".

Για τις δηλώσεις των παραγόντων και την βία: "Δεν είναι καλές οι συμπεριφορές των παραγώντων. Αλλά την βία σε μεγάλο βαθμό την συντηρούν και τα ΜΜΕ και απορώ που δεν επεμβαίνει η πολιτεία. Και σε άλλες χώρες γίνονται επεισόδια, όπως στη Σερβία στα παιχνίδια Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας, αλλά εκεί βλέπουμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στα γήπεδα. Εδώ δεν γίνεται αυτό".

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: "Ήταν μια καλή χρονιά από όλες τις απόψεις. Δείξαμε ανταγωνιστικότητα και παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ καταφέραμε να πάρουμε αποτελέσματα και να βρεθούμε στην τρίτη θέση. Οι συνθήκες θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Υπάρχουν όμως αντιξοότητες. Ο κάθε προπονητής αναλόγως το υλικό που έχει προσπαθει πάντα να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τον καθένα. Κάθε μέρα υπήρχε και κάτι καινούριο. Σε αυτές τις συνθήκες αναγκάζεσαι να βρεις και να εφαρμόσεις καινοτομίες. Στο τέλος της χρονιάς η χαρά που βλέπεις στα πρόσωπα των παιδιών τα λέει όλα".

Για το κλίμα στην ομάδα: "Το κλίμα δεν είναι πάντα θέμα προπονητή. Είναι και των παικτών. Πολλοί από αυτούς στις προηγούμενες ομάδες τους δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η φετινή χρονιά ήταν κάτι καινούριο για αυτούς και αυτό τους έδωσε κίνητρο".

Για τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα: "Ο στόχος που τέθηκε στην αρχή της χρονιάς ήταν να είμαστε ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα οι στόχοι άλλαζαν μέρα με την μέρα. Κάθε νίκη ανέβαζε και λίγο ψηλότερα τον πήχη".

Για την πορεία στα πλέι οφ: "Όταν στην κανονική διάρκεια τερματίσαμε τέταρτοι είπα στα παιδιά να μην χαλάσουμε την εικόνα που δημιουργήσαμε. Με τον Παναθηναϊκό κάναμε τρία πολύ καλά παιχνίδια. Πάντα ελπίζεις πως μπορείς να κάνεις την έκπληξη. Όταν κάνεις μια επιτυχία πάντα κοιτάς ψηλότερα. Στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό παλέψαμε και έτσι πήραμε ψυχολογία για να παίξουμε με τον Πανιώνιο".

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: "Ακόμη δεν γνωρίζω για το μέλλον. Δεν έχουμε συζητήσει. Θα δούμε".

Για την οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα υπάρχουν χρέη αλλά είναι σωστά κατανεμημένα και διαχειρίσιμα απο την διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ είναι γωνιακό μαγαζί και μπορεί κάποιος να επενδύσει".

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: "Θέλουν να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια αλλά αυτό δεν γίνεται. Κάποιοι είχαν ακόμα και διαρκείας και δεν ήρθαν στο γήπεδο".

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Paok/xreiazetai_pio_antagwnistiko_prwtathlhma.2826991.html

« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 05, 2014, 06:52:54 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Πρόστιμο και στο φινάλε

Το χέρι στην τσέπη θα κληθεί να βάλει και πάλι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, πληρώνοντας για τη συμπεριφορά των οπαδών της.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε στα γραφεία του στο Μαρούσι κι έκρινε πως η συμπεριφορά των φιλάθλων του «Δικέφαλου του Βορρά» στον τέταρτο και τελευταίο μικρό τελικό των φετινών πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ, στο κλειστό της Πυλαίας απέναντι στον Πανιώνιο, δεν ήταν η πρέπουσα. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς τιμωρήθηκαν για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τον κόσμο τους με χρηματική ποινή ύψους 1.400 ευρώ.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή: «Επιβάλλεται στην ΠΑΟΚ ΚΑΕ για υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00 ευρώ κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο της 01/06/2014».

http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/407847-PAOK-Prostimo-kai-sto-finale
Έχουν βρει τρόπο να μαζεύουν λεφτά οι καραγκιόζηδες...

« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 06, 2014, 02:10:30 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Έπαιξαν ποδόσφαιρο στην Πυλαία (video)

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν άκρως επιτυχημένη για τον ΠΑΟΚ καθώς η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Πανιωνίου στον μικρό τελικό.

Έτσι οι μπασκετμπολίστες του ΠΑΟΚ βρήκαν την ευκαιρία στην τελευταία προπόνηση της χρονιάς να δείξουν και τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες με το θέαμα μάλιστα να είναι εντυπωσιακό.

http://www.coppa.gr/news/6336/epaixan-podosfairo-stin-pylaia-video

« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 06, 2014, 05:22:57 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ ο Μαρκόπουλος"

Για την τρίτη θέση του ΠΑΟΚ και την παραμονή του Σούλη Μαρκόπουλου στον "Δικέφαλο" μίλησε το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ, Χρήστος Καραμπέρης, o οποίος άφησε να εννοηθεί πως τα πράγματα στο θέμα των παραμονών δεν είναι εύκολα. Συγκεκριμένα είπε στον Arena:

Για την επιτυχία της τρίτης θέσης:
"Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια αλλά οι τίτλοι. Ο ΠΑΟΚ πάει για τους τίτλους όμως με τα οικονομικά δεδομένα και με το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ταβάνι να βγει 8ος πέτυχε πολύ μεγάλη επιτυχία.  Όχι ότι δεν μπορούσαν παραπάνω οι παίκτες και ο προπονητής αλλά υπήρχε πολύ μικρό μπάτζετ. Οι πρώτες οκτώ ομάδες ήταν πολύ καλές. Ήμασταν όμως καλή ομάδα ,ήμασταν οικογένεια και ο προπονητής βοήθησε πολύ τα παιδιά".

Για την κατάσταση που επικρατούσε στα αποδυτήρια: "Την λέξη αποδυτήρια την έχω ακούσει για πολλούς σοβαρούς προπονητές όπως ο Άγγελος Αναστασιάδης. Τα αποδυτήρια τα ελέγχουν οι σοβαροί προπονητές. Αν δεν έχεις αποδυτήρια δεν έχεις τίποτα. Ο Άγγελος και ο Σούλης ταιριάζουν σε πολλά θέματα. Ο ΠΑΟΚ έχει τους δύο καλύτερους προπονητές σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Όσο αναφορά τον Σούλη, από τα αποτελέσματα και τα αποδυτήρια καταλαβαίνει κανείς τι δουλειά έπεσε από τους προπονητές, τους συνεργάτες του, τον Χάρη Μαρκόπουλο,  τα άλλα παιδιά γύρω από την ομάδα, τον γυμναστή, από τον φροντιστή που τους είχε μια οικογένεια. Όλοι ήταν ενωμένοι, αγαπημένοι και μέχρι και χθες ήμασταν μαζί ενώ το πρωτάθλημα τελείωσε εδώ και μια βδομάδα".

Για τους καλούς χαρακτήρες που είχε η ομάδα: "Είχε καλούς χαρακτήρες. Η συμπεριφορά ήταν άψογη προς την διοίκηση και τον κόσμο. Αυτοί μας βοήθησαν ως διοίκηση να είμαστε καλύτεροι".

Για την συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ διοίκησης και προπονητικού επιτελείου: "Μιλούσαμε την ίδια γλώσσα και είχαμε ίδια άποψη σε πολλά θέματα. Σε θέματα όμως που δεν συμφωνούσαμε λόγω του οικονομικού ή άλλα θέματα πάντα έκανε κάποιος πίσω. Σε αυτό βοήθησε να είμαστε όλοι μια γροθιά. Κάπου όλοι βοήθησαν να πάει μπροστά η ομάδα και για αυτό ήταν όλοι συσπειρωμένοι. Έβλεπαν όλοι καλές προθέσεις".

Για τον Ιβάν Σαββίδη:
"Άλλη σελίδα είναι αυτό. Μας βοήθησε πάρα πολύ χωρίς κανένα όφελος. Ζήτησε να είμαστε απλά μια οικογένεια και συσπειρωμένοι. Θέλει να είμαστε μαζί αγαπημένοι. Μας έδωσε χρήματα χωρίς να ζητήσει τίποτα, έκανε μια εμπορική πράξη με  το σήμα του μπάσκετ που και στην ουσία δεν το έχει εκμεταλλευτεί καθόλου. Μας βοήθησε πάλι τον τελευταίο χρόνο όταν χρειαζόμασταν χρήματα για την εφορία η το ΙΚΑ. Είπε τον πρόεδρο ότι όταν έχει πρόβλημα να πάρει ένα τηλέφωνο και θα μπούνε τα χρήματα στην τράπεζα. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο γιατί ειδικά στο ποδόσφαιρο αυτός μας έσωσε.

Τα χρέη μας στο μπάσκετ  είναι λίγα και το χρέος είναι εφικτό για όποιο θέλει να βοηθήσει. Σε 4-5 χρόνια θα έχουμε ξοφλήσει εντελώς. Στο ποδόσφαιρο όμως θα ήμασταν σε άλλη κατηγορία και ας λένε ο ΠΑΟΚ δεν πέφτει και όλα αυτά. Αυτά είναι για τα παιδάκια. Τώρα είναι εταιρεία. Αν δεν είσαι σωστός στις υποχρεώσεις σου αυτό γίνεται. Αυτός μας έσωσε. Τα είδαμε τα παραδείγματα από άλλους. Το λέμε “Άγιο Ιωάννη” όχι για να κοροϊδεύουμε τον άνθρωπο. Το κυριολεκτούμε το θέμα. Όταν σε βοηθάει κάθε μήνα και ξέρεις ότι δεν θα έχεις πρόβλημα και δεν θα καταθέσει η διοικητική, δεν θα χαλάσει το θέμα με το άρθρο 99 και δεν θα χαλάσει η ρύθμιση που έγινε πριν πέντε χρόνια. Εμάς το 2017 λήγει η ρύθμιση που κάναμε πριν πέντε χρόνια στο δημόσιο. Τελειώνει ο ένας ο βραχνάς μας. Στο 99 είμαστε τα τελευταία χρόνια και δεν έχουμε ούτε μια υποχρέωση. Λίγο τους πάμε πίσω κάποιες φορές αλλά ξέρουν. Επειδή οι τρίτοι πληρώνονται όλοι δεν έχουν παράπονο. Ο πρόεδρος το χειρίζεται καλά και προχωράμε σε καλή βάση".

Για την επόμενη μέρα όσον αφορά το ρόστερ: "Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου τελείωσε το συμβόλαιο του προπονητή και κάποιων παικτών. Πέρα από τους Αμερικάνους που πήραν υπεραξία και θα έχουν κάποιες καλές προτάσεις είναι και κάποιοι Έλληνες όπως ο Τσαιρέλης, ο Μπόγρης και ο Κασελάκης. Συμβόλαιο αυτή την στιγμή έχουμε με τον Τσόχλα και τον Μαργαρίτη. Όλοι οι υπόλοιπο πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα του συμβολαίου.

Εδώ είναι που πρέπει να τα φέρουμε εις πέρας με τα λίγα οικονομικά μας και λέμε πως θέλουμε τον “Άγιο Ιωάννη” κοντά μας. Τώρα τον χρειαζόμαστε. Ο άνθρωπος αυτός είχε πει κάτι που αναδεικνύει τον χαρακτήρα του. Είχε πει τον πρόεδρο πως αυτός θα βοηθάει το σωματείο να μην έχει προβλήματα με το δημόσιο. Αν όμως θέλετε μεταγραφές η κάτι θα πρέπει αυτός που είναι μάγκας και κάνει διοίκηση να πληρώσει για την ομάδα. Αυτό το έλεγε όταν κάναμε το ραντεβού. Αύριο μπορεί να πει βοηθάω την ομάδα. Είναι πολύ σοβαρός επιχειρηματίας και μακάρι να μείνει χρόνια στον ΠΑΟΚ. Από αυτόν ο ΠΑΟΚ μόνο θα κερδίσει. Για αυτό είμαι σίγουρος. Αρκεί να κοιτάξει κάποιους έχει δίπλα του".

Για τους ανθρώπους δίπλα στον Σαββίδη:
"Ο ένας που πρέπει να είναι κοντά του μπήκε και είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης ο οποίος είναι 101% είναι εγγύηση. Είναι αληθινός και δεν κρύβεται από τίποτα. Τα θέματα εμπιστοσύνης και οικονομικού δεδομένου δεν υπάρχουν. Ο Ιβάν αφού πόνεσε η τσεπούλα του με τον Ολίσε και μπορεί να μείνει για πάντα πρέπει να προσέχει ποιους ακούει και έχει δίπλα του. Εγώ για κάποια άτομα έχω πολύ καλή άποψη και πρέπει να συνεχίσουν εκεί μέσα. Κάποιοι όμως δεν πρέπει να συνεχίσουν. Για τον Ζήση έχω μόνο καλά χρόνια. Ένα μορφωμένο παιδί που πρέπει να είναι εκεί μέσα και άξια βρίσκεται. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως δεν πρέπει να είναι πρόεδρος αλλά να πάει σε άλλη θέση, αυτή είναι η άποψη μου. Για τον Θοδωρή έχω την ίδια άποψη και αυτός βοηθάει τον ΠΑΟΚ χωρίς να το συζητάει παρά έξω. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι γίνεται. Πάντα μιλάω για το αγωνιστικό, τα παιδιά στο γραφείο δεν το ξέρω".

Για το θέμα Μαρκόπουλου: "Από εκεί ξεκινάμε. Ότι μας πει ο προπονητής θα κρίνει το δυναμικό της ομάδας. Ποιους να κρατήσουμε και να πάρουμε.  Νομίζω ότι ο κ. Μαρκόπουλος θέλει να μείνει αρκετά χρόνια στο σωματείο. Έχει να δώσει πάρα πολλά και να προσφέρει στην ομάδα. Πιστεύω πως θέλει λίγο χρόνο για να κλείσουν όλα. Υπάρχει χρόνος να τα δούμε. Έτσι και αλλιώς ξεκινάει τι πρωτάθλημα Οκτώβριο γιατί έχει παγκόσμιο ενδιάμεσα".

Για το αν θέλει ο Σαββίδης να πάρει το μπάσκετ: "Είναι θέμα δικής του απόφασης. Εμένα δεν θα με ενοχλούσε αν δεν έπαιρνε το μπάσκετ και μας έδινε λεφτά και έλεγε κάνε ομάδα. Με 1.000.000 εκκ. ευρώ παίρνει όλη την ΚΑΕ και μαζί και κάποια χρέη που χοντρά – χοντρά είναι 3.000.000 εκκ ευρώ. Αυτά είναι τα χρέη του ΠΑΟΚ και ρυθμισμένα. Στο δημόσιο το υπόλοιπο μας είναι 400.000 χιλ. ευρώ. Αυτά τα δίνει σε ένα λεπτό! Εδώ πήγε και πήρε ελικόπτερο".

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Paok/karamperhs_thelei_na_meinei_ston_paok_o_markopoylos.2829396.html
Βλέπω μια προσπάθεια να προσεγγιστεί ο Σαββίδης για το μπάσκετ, λογικό αλλά δεν ξέρω αν αυτός θέλει να ανακατευτεί τόσο άμεσα.
Σίγουρα εκεί πάντως θα έβγαζε άκρη πιο εύκολα από ότι στην ΠΑΕ.
Και μόνο που είναι ο Μπάνε αρκεί...

« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 06, 2014, 06:07:37 μμ »

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ
Ο Ζησης μορφωμενος (τι εχει τελειωσει ρε παιδια) ο Ζαγορακης βοηθαει.
Το σχεση εχουν ρε Καραμπερη με το μπασκετ?
Καντε εκει την πολυ καλη σας προσπαθεια και μην τα μπλεκεις ολα
Μακαρι να ασχοληθει ο Σαββιδης, αλλα δεν το βλεπω
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 06, 2014, 09:39:28 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Προτεραιότητα ο ΠΑΟΚ..."

O Γιώργος Δέδας είναι από τους παίκτες που θέλουν στον ΠΑΟΚ για την νέα σεζόν και ο ίδιος, όπως δήλωσε, έχει προτεραιότητα τον "Δικέφαλο". Συγκεκριμένα είπε στον Arena:

"Ήταν όντως μια πολύ καλή χρονιά, και την πρώτη χρονιά που ήρθα στον ΠΑΟΚ τερματίσαμε στην τρίτη θέση αλλά τότε τα δεδομένα ήταν λίγο διαφορετικά. Ήταν μια ομάδα που κατά βάση στηριζόταν σε ξένους παίκτες ενώ φέτος βασιστήκαμε σε δικά μας παιδιά".

Για το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα τα αποδυτήρια ήταν βασικός παράγοντας. Ακόμα και στα άσχημα αποτελέσματα η ομάδα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας σαν γνώμονα το καλό της ομάδας. Αυτό το καταφέραμε και όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ βοήθησε πάρα πολύ σε όλο αυτό. Το κλίμα ήταν εκπληκτικό και ίσως είναι η πρώτη φορά στην καριέρα που συναντάω κάτι τέτοιο".

Για τον Πανιώνιο και το μεγαλύτερο μπάτζετ που είχε από τον ΠΑΟΚ: "Γενικότερα τα τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από πολλές ομάδες, φέτος είχε και το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά κάναμε το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι που θεωρώ ότι ήταν και το «κλειδί» για να κερδίσουμε την σειρά. Με λιγότερο μπάτζετ δείξαμε ανταγωνιστική και καλύτεροι και νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε και πήραμε την τρίτη θέση".

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: "Για την αξία του coach είπε πολύ μικρός εγώ για να μιλήσω, είναι χρόνια στην Α1, είναι record-man. Πολυνίκης προπονητής στην Α1 με τεράστια προσφορά. Έχει τεράστια συμβολή σε αυτή την επιτυχία και βέβαιος στο εκπληκτικό κλίμα που υπάρχει".

Για το αν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ: "Είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά εννοείται ότι προτεραιότητα μου είναι ο ΠΑΟΚ. Μακάρι να μπορέσει αυτή η ομάδα να μείνει αναλλοίωτη αν και στον Ελληνικό αθλητισμό, κάτι τέτοιο είναι λίγο δύσκολο".

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Paok/dedas_proteraiothta_o_paok.2829985.html