Πουθενα, οτι και να πουμε ειναι λιγο.
«Του χρόνου ψηλότερα»Δικαίωση των προσπαθειών του ΠΑΟΚ αποτελεί η κατάκτηση της 3ης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ.
Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου υπερκέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου στους μικρούς τελικούς των φετινών πλέι οφ και κατετάγη τρίτο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Μπόγρης, με δηλώσεις του στο Libero FM 107.4, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία και δεσμεύθηκε για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για την κατάληψη της 3ης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα: «Ασφαλώς πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, σε ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Η ομάδα τα κατάφερε έχοντας έναν κορμό και μάλιστα ελληνικό. Ήμασταν από τις λίγες ομάδες του πρωταθλήματος που είχαν τέτοιον κορμό. Ο Πανιώνιος, για παράδειγμα, είχε πολλούς ξένους. Τώρα, αν κάποια στιγμή βρεθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και το βήμα παραπάνω».
Για το τι κερδίζει ο ΠΑΟΚ από την κατάκτηση της 3ης θέσης: «Κατ’ αρχάς περισσότερα χρήματα η ΚΑΕ. Από εκεί και πέρα, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας και είναι επίσης σημαντικό πως θα αγωνιστούμε στην Ευρώπη».
Για το γεγονός πως η τρίτη θέση δεν οδηγεί πλέον στην Ευρωλίγκα: «Είναι λογικό από τη μία, πριν από πέντε χρόνια για παράδειγμα μας έδιναν και τρίτη θέση αλλά καμία ομάδα δεν την ήθελε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εάν μας έδιναν μια θέση στα προκριματικά, όπως έγινε πριν από χρόνια, τι θα γινόταν; Δεν έχει νόημα, να διαλύσεις μετά την ομάδα επειδή δεν θα μπορείς να την πληρώσεις».
Για το εάν μπορεί ο ΠΑΟΚ να φθάσει ψηλότερα: «Θα μπορούσαμε ακόμα και φέτος. Εάν για παράδειγμα στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είχαμε ακόμα δύο ξένους ίσως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Έτσι όπως ήμασταν φέτος, με ακόμα δύο προσθήκες, ίσως μπορέσουμε του χρόνου να φθάσουμε ψηλότερα στο Eurocup».
Για το ότι λίγο έλειψε χθες (01/06) να έρθει η ήττα στην Πυλαία: «Είναι κόλπο, το κάνουμε επίτηδες για να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο (σ.σ. γέλια). Αφήνουμε λίγο τον αντίπαλο, αλλά μετά με 1-2 μεγάλα σουτ φθάνουμε στη νίκη. Σοβαρά, τώρα, είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Πανιώνιο, τον οποίο τον σεβόμαστε. Έχει καλούς παίκτες και πολύ καλό τεχνικό τιμ. Ήμασταν, όμως, πιο ομάδα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Για παράδειγμα, σε ορισμένα ματς ο Πανιώνιος είχε 3 ή 5 ασίστ, εμείς είχαμε 15 ή 17. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα και επιθετικά βασίζεται στο ένας εναντίον ενός. Το παιχνίδι του είναι λίγο μονοδιάστατο, περιορίσαμε τα ατού του και φθάσαμε στην επιτυχία, παρότι ο Πανιώνιος είχε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο».
Για τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης με τον Παναθηναϊκό και το εάν μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπει «σφήνα» σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Βγήκαμε τρίτοι, πιστεύω πως κάποια στιγμή θα έχουμε τη δυνατότητα να χτυπήσουμε τους δύο. Όλα γίνονται, ποτέ δεν ξέρεις. Κάναμε φιλότιμη προσπάθεια, πήραμε την 3η θέση, αλλά έπρεπε ρε γ@μώτο να κερδίσουμε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Όχι ότι εάν κερδίζαμε θα προκρινόμασταν στον τελικό, αλλά εάν κερδίζαμε θα ζεσταινόταν για τα καλά ο κόσμος του ΠΑΟΚ και το γήπεδο θα ήταν γεμάτο. Ειδικά εάν κερδίζαμε το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Αλλά…».
Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, δεν στήριξαν μαζικά την προσπάθειά τους: «Ήταν δύσκολο για εμάς. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με την Κηφισιά η οποία είναι πολύ καλή ομάδα με παίκτες που έπαιζαν χρόνια στην Ευρωλίγκα βγήκαμε στο γήπεδο και είχαν κοπεί 140 εισιτήρια. Εκτιμούμε φυσικά αυτούς που έρχονται, αλλά σε εκείνο το ματς νιώσαμε πως παίζαμε σε φιλικό. Ήταν και το ματς στις 16.00… Όταν δεν πάει καλά ένα ματς, εάν έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου, δεν χαλαρώνεις. Με την Κηφισιά κερδίζαμε 15 πόντους στο ημίχρονο, στο δεύτερο χαλαρώσαμε λίγο και κοντέψαμε να χάσουμε».
Για το ξεκίνημα της χρονιάς: «Πιάσαμε γρήγορα τα στάνταρ της απόδοσής μας. Είχαμε βέβαια την ήττα από τον Άρη στο Κύπελλο, είχαμε πολύ άγχος σε εκείνο το ματς. Μπήκαμε αγχωμένοι, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν απαιτητικός. Είχε χτυπήσει επιπλέον και ο Πέιν… Από την άλλη, σε εκείνο το ματς είχαμε τον Κασελάκη μαχητή, είχε και γενέθλια χθες (01/05), χρόνια πολλά Λεωνίδα!».
Για το εάν η φετινή συμμετοχή στην Ευρώπη αποτέλεσε έξτρα κίνητρο: «Η Ευρώπη είναι πάντα σημαντική. Για εμένα, για τον Πέιν, για το Λεωνίδα, για τον Τσαϊρέλη, για όλους. Είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε πέντε ματς με καλύτερους αντιπάλους ή το να μας δουν δύο μάτια παραπάνω».
Για τη συμπεριφορά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ απέναντί τους: «Η ΚΑΕ ήταν άψογη και πάντα ξεκάθαρη μαζί μας. Ίσως να μην παίρναμε τα χρήματα ακριβώς στην ώρα τους, αλλά ξέρουμε πως δεν θα τα χάσουμε».
Για το εάν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω ακόμα. Τώρα, δίχαλη παντόφλα, αμάνικο, μαγιό, καλοκαίρι και διακοπές. Μετά βλέπουμε».
Για τη σταθερότητα που ανέφερε συνεχώς ο Σούλης Μαρκόπουλος: «Θεωρώ πως ήμασταν σταθεροί. Βέβαια, όταν χάσαμε το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στην παράταση όλοι έλεγαν πως χάσαμε την 3η θέση. Είχαμε σίγουρη την 4η, φορτσάραμε στις προπονήσεις και χάσαμε μόνο ένα ματς με τον Ηλυσιακό στο οποίο ήμασταν κουρασμένοι και η διαιτησία ήταν κακή. Έβγαιναν τότε όλοι και έλεγαν πως είμαστε σοφτ ομάδα. Πολλές φορές εσείς οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ κριτικάρετε πολύ την ίδια σας την ομάδα. Μάλλον πουλάει το αρνητικό, δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση, Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα, στον Παναθηναϊκό δεν αγωνιζόμουν και δεν ασχολιόμουν πολύ και ο Πανιώνιος δεν έχει τη δυναμική του ΠΑΟΚ. Λογικό είναι ο κόσμος να θέλει τίτλους, μακάρι να παίρναμε και φέτος έναν, να… πέσει το σύμπαν».
Για το εάν ο μπασκετικός ΠΑΟΚ είναι όντως πραγματική οικογένεια: «Ισχύει αυτό. Με το Λεωνίδα ήμασταν έξι χρόνια συμπαίκτες στον Ηλυσιακό και πολλά χρόνια στις μικρές εθνικές ομάδες. Με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη ήμασταν μαζί από μικροί στις Εθνικές. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά. Και οι ξένοι. Ο Μαρκ ντρέπεται να σου πει καλημέρα. Του έλεγα «να σε κάνω γαμπρό μου, έχω τρεις αδερφές». Ο Ντι Τζέι είναι ωραίος και χαλαρός τύπος, με ευρωπαϊκή νοοτροπία. Ο Τσόχλας είναι φανταστικός, δεν το περίμενα. Εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός παίκτης».
Για το Σούλη Μαρκόπουλο: «Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Έχει το στιλ που σου βγάζει το σεβασμό. Πολύ δουλευταράς. Πρώτη φορά στη ζωή μου θέλω διακοπές. Φέτος θέλω να αράξω ύστερα από τόση δουλειά και σκληρή προπόνηση με το Μαρκόπουλο».
Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς: «Ο τύπος είναι θεότητα, είναι μία κατηγορία μόνος του! Δεν υπάρχει ο τύπος. Ήμουν μικρό παιδί και δεν τον θυμάμαι τόσο ως παίκτη, δεν μπορούσα τότε να τον κρίνω. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος, μόνο καλά λόγια μας λέει, μας μιλάει με τον καλύτερο τρόπο και μας βοηθάει συνέχεια».
Για το Νίκο Σταυρόπουλο: «Κοντά μας ο Σταυρόπουλος, κοντά στην ομάδα, πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Σε αυτή την ομάδα αυτό είναι το καλό, ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν ξέρουν από μπάσκετ, ξέρουν πώς νιώθει ο παίκτης ανά πάσα στιγμή, στην πρωινή προπόνηση, στο γήπεδο, γιατί έχουν παίξει».
Για το Βαγγέλη Γαλατσόπουλο: «Είναι άρρωστος με την ομάδα. Είναι οπαδός και κάνει τα πάντα για να βοηθάει. Έχω απίστευτα σκηνικά να θυμάμαι μαζί του».
Για τον Ντι Τζέι Κούπερ: «Ωραίος τύπος ο Κούπερ. Ήσυχο και ήρεμο παιδί και πολύ καλός παίκτης».
Για τον Κώστα Χαραλαμπίδη: «Είναι αειθαλής, είναι εξαιρετικός παίκτης και πάρα πολύ καλό παιδί. Σε άλλη χώρα θα έπαιζε σε πολύ μεγάλη ομάδα, εδώ κολλάμε στην ηλικία».
Για το Λεωνίδα Κασελάκη: «Τον πειράζουμε πάρα πολύ. Κάνουμε πολύ παρέα. Εξαιρετικός παίκτης, απίστευτο παιδί. Είναι λίγο αγχωμένος γενικά, αυτό είναι το στιλ του».
Για το πρόγραμμά του από εδώ και πέρα: «Βάρη τα πρωινά, μπανάκι μετά και το απόγευμα ατομική προπόνηση. Και τα Σαββατοκύριακα ρεπό και μικρές αποδράσεις»