Γενικές ειδήσεις για τον ΠΑΟΚ

Αποστολέας Θέμα: Γενικές ειδήσεις για τον ΠΑΟΚ  (Αναγνώστηκε 47104 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ελεύθεροι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 06, 2014, 08:05:13 πμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Ελεύθεροι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες που ανακοίνωσε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ πριν την έναρξη του αγώνα στη Λεωφόρο, ήταν κι έξι φίλοι του Δικεφάλου.

Όλοι τους ωστόσο αφού βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίας της φθοράς ξένης περιουσίας, καθώς και της κατοχής-χρήσης κροτίδων και βεγγαλικών.
Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.gazzetta.gr/football/article/610432/eleytheroi-oi-opadoi-toy-paok

Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

Ο ΠΑΟΚτσής του Σαν Σίρο (PHOTOS)
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 06, 2014, 11:29:47 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Ο ΠΑΟΚτσής του Σαν Σίρο (PHOTOS)

Η τρέλα για τον ΠΑΟΚ δεν γνωρίζει απ’ ότι φαίνεται σύνορα. Μια επίσκεψη στην Τούμπα έφτανε για τον ξεναγό του μουσείου του Σαν Σίρο, ώστε να γίνει άρρωστος οπαδός του "δικεφάλου του Βορρά". Διαβάστε τα όσα δήλωσε στο Contra.gr, για το πως ξεκίνησε η αγάπη του για την ομάδα, τα σχόλιά του για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ομοιότητα του Ολυμπιακού... με την Γιουβέντους.

Το να βρεθεί κανείς έστω μια φορά στην Τούμπα σε αγώνα του ΠΑΟΚ, αρκεί για να τρελαθεί με την συγκεκριμένη ομάδα. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη του Στέφανο, του ανθρώπου που θα σε ξεναγήσει στο μουσείο του Σαν Σίρο αν βρεθείς στο Μιλάνο.

Φανατικός οπαδός της Ίντερ, την οποία ακολουθεί σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει, σίγουρα έχει δει από κοντά πολλές και διαφορετικές καυτές έδρες. Άρα το γεγονός ότι ξεχωρίζει την Τούμπα και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Διαβάστε τα δήλωσε στο Contra.gr για την δεύτερη πλέον μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, μετά την Ίντερ:

Κατ’ αρχήν, Στέφανο, πες μας λίγα πράγματα για σένα, ποια είναι ακριβώς η δουλεία σου στο «Σαν Σίρο»;

Λοιπόν, είμαι ο Στέφανο, είμαι 29 χρονών, υποστηρίζω την Ίντερ, μέχρι να πεθάνω και την ακολουθώ σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει και δουλεύω ως ξεναγός στο μουσείο του Σαν Σίρο.

Πότε και πως σου ήρθε η ιδέα να επισκεφτείς την Τούμπα;

Κατά τύχη προέκυψε πέρυσι. Έψαχνα για φθηνές πτήσεις από Μιλάνο για Ελλάδα, είδα μια για Θεσσαλονίκη και αμέσως έψαξα να δω ποιο παιχνίδι διεξάγεται στην πόλη τις συγκεκριμένες μέρες.

Παρακολουθούσες τον ΠΑΟΚ και πριν βρεθείς στη Θεσσαλονίκη;

Σίγουρα ήξερα την ομάδα και το γήπεδό της, αλλά δεν είχα παρακολουθήσει πολλά του παιχνίδια. Δεν υπάρχει και τρόπος να δούμε την ελληνική Super League εδώ στην Ιταλία.

Τι θα μπορούσες να πεις για του οπαδούς του ΠΑΟΚ;

Έχω βρεθεί σε πολλά γήπεδα του κόσμου. Απλά θα τους χαρακτηρίσω από τους καλύτερους που έχω συναντήσει! Λατρεύω το πώς υποστηρίζουν και φωνάζουν για την ομάδα τους. Ακολουθούν τον ΠΑΟΚ όπου κι αν παίζει σε Ελλάδα ή Ευρώπη, ακόμα και σε καιρό κρίσης, απλά για να φωνάξουν υπέρ του «δικεφάλου».

Έχεις βρεθεί σε εντός έδρας αγώνα τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και του ΠαναθηναΪκού. Ποια ατμόσφαιρα σε κέρδισε περισσότερο;

Βρέθηκα στο ΟΑΚΑ το Σεπτέμβριο του 2008, στο ματς του Παναθηναϊκού ενάντια στην Ίντερ. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήσανε οι «πράσινοι» τότε θυμάμαι ήταν εντυπωσιακή. Καλύτερη ακόμα κι από αυτή του Άνφιλντ.

Στην Τούμπα βρέθηκα σε αγώνα του ΠΑΟΚ ενάντια στον Ατρόμητο, για τα περσινά Play-off κι αν και δεν ήταν το ίδιο σημαντικό το ματς, η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή, και να σκεφτεί κανείς ότι στο ΟΑΚΑ τότε ήταν περίπου 80.000 κόσμος και στην Τούμπα 15.000. Αλλά, όταν είδα αγώνες του ΠΑΟΚ ενάντια στον Άρη, ή τον φετινό ημιτελικό του κυπέλλου ενάντια στον Ολυμπιακό, τρελάθηκα!

Ποια η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις ομάδες του;

Μου αρέσει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα. Το πάθος που συναντάς εδώ είναι μοναδικό. Δυστυχώς όμως, δεν είναι ένα ισορροπημένο πρωτάθλημα. Αν κοιτάξει κανείς τον πρωταθλητή τα τελευταία 18 χρόνια, θα καταλάβει το γιατί. Μιλώντας με Έλληνες έχω συνειδητοποιήσει, ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι σαν την Γιουβέντους στην Ελλάδα, οπότε σαν οπαδός της Ίντερ, δεν έχω και μεγάλη συμπάθεια στην συγκεκριμένη ομάδα. Ελπίζω στο μέλλον να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα, προκειμένου να έχει και οπαδούς εκτός Ελλάδας.

Ο αγαπημένος σου Έλληνας παίκτης, ή παίκτης που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Ο αγαπημένος μου Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι σίγουρα ο Γιώργος Καραγκούνης. Έπαιξε και στην Ιταλία και μου άρεσε πολύ τότε. Δυνατός και μαχητικός παίκτης, που πάντα δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο για την ομάδα. Από παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, μου αρέσουν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης, του οποίου μάλιστα αγόρασα τη φανέλα όταν βρέθηκα στην Τούμπα.

Κλείνοντας, μιας και έρχεται Παγκόσμιο Κύπελλο, θες να κάνεις μια πρόβλεψη για την πορεία της Ελλάδας και της Ιταλίας;

Δεν ξέρω τι να περιμένω ακριβώς από τις δύο χώρες. Ειδικά στην Ιταλία, συνηθίζουμε να λέμε ότι η χώρα έχει πληθυσμό 67 εκατομμύρια κατοίκους και έχει 67 εκατομμύρια προπονητές. Πριν πω το οτιδήποτε, θέλω να δω τους παίκτες που θα καλέσουν οι ομάδες στην Βραζιλία. Ελπίζω όμως, σε ένα ακόμα καλύτερο Μουντιάλ από αυτό της Νοτίου Αφρικής.

You are not allowed to view links. Register or Login
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

«Νομικό ολίσθημα»
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 06, 2014, 03:00:31 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Νομικό ολίσθημα»

Για «εγκλωβισμό» της πειθαρχικής επιτροπής, αλλά και της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ στο κλίμα που επικράτησε μετά τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έκανε λόγο ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο έγκριτος δικηγόρος χαρακτήρισε ολίσθημα την πρωτόδικη ποινή και την απόρριψη της έφεσης τονίζοντας πως δεν προκύπτει από κανένα επίσημο έγγραφο ότι υπήρξαν σωματικές βλάβες.

«Έχω μείνει κατάπληκτος. Και η εισηγήτρια και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής είναι πολύ καλοί δικαστές. Έχω την εντύπωση πως εγκλωβίστηκαν στο κλίμα μετά τα επεισόδια. Υιοθετούν σαν πραγματικά κάποια γεγονότα που δεν προκύπτουν από κανένα στοιχείο. Τόσο η έκθεση του παρατηρητή, όσο και το φύλλο αγώνα δεν μιλούν για σωματικές βλάβες. Η βιαιοπραγία δεν τεκμηριώνει και σωματική βλάβη. Όταν αναγράφεται στο φύλλο αγώνα ‘χωρίς τραυματισμό’, δεν μπορεί αυτό να αγνοείται και να μεταμορφώνεται σε σωματική βλάβη», δήλωσε.

«Οι επιτροπές αυτές έχουν υποτίθεται ανεξαρτησία, αλλά εδώ πιστεύω πως υπερέβησαν και ένα υλικό α’ μορφής μεταμορφώθηκε και μετονομάστηκε σε υλικό β’ μορφής. Νομίζω πως ήταν ένα νομικό ολίσθημα και της πρώτης απόφασης και της δευτεροβάθμιας», πρόσθεσε.

Όσο για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας, ο κ. Λυκουρέζος τόνισε: «Όταν ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, είχε γίνει μια μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν όλοι παρόντες και υποτίθεται πως είχε αποφασιστεί να ληφθούν μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ταραξιών. Από τότε έχουν περάσει εννιά χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα. Αν δεν υπάρχει βούληση, η οποία τουλάχιστον δεν έχει αποτυπωθεί με συγκεκριμένες ενέργειες, και περιοριζόμαστε στο να καταδικάζουμε τα επεισόδια, δεν θεραπεύεται αυτή η κατάσταση».

«Δεν έχει προηγούμενο»
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 06, 2014, 03:03:43 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Δεν έχει προηγούμενο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο έμπειρος νομικός, Βαγγέλης Χατζηιωάννου. Μίλησε για την απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και τόνισε πως είναι πρωτόγνωρο η συγκεκριμένη επιτροπή να συμπληρώνει μια απόφαση.

Για την απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ:

” Είχα κάνει μια εκτίμηση και πρόβλεψη πριν από λίγες μέρες. Ότι είχα πει ήταν με μια επιφύλαξη και αυτό που έλεγα ήταν προσωπική γνώμη. Δεν υπάρχει δεδικασμένο αυτό που λέμε στην νομική γλώσσα. Σχετικά με την υπόθεση δεν υπήρχε κάτι προηγούμενο. Σε βάρος του ΠΑΟΚ συντάχθηκε ένα κατηγορητήριο και τελικά τιμωρήθηκε και από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ που είναι ο Άρειος Πάγος του ποδοσφαίρου. Οι δυο επιτροπές δέχτηκαν πως ήταν εκτεταμένα τα επεισόδια και για αυτό επέβαλαν την αφαίρεση βαθμών. Η σχετική διάταξη που αναφέρεται στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ αναφέρει πως αφαιρούνται τρεις βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα. Είναι θέμα ερμηνείας από την αρμόδια επιτροπή από πιο πίνακα θα αφαιρεθούν. Δεν υπήρχε προηγούμενο και βγήκε αυτό. Όμως εγώ ασχολούμαι 25 χρόνια με την αθλητική δικαιοσύνη και είδα κάτι πρωτοφανές.  Βγήκε μια απόφαση που επέβαλε τις γνωστές ποινές στον ΠΑΟΚ. Κατά αυτήν της απόφαση άσκησε έφεση ο ΠΑΟΚ και ήρθε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και έβγαλε αυτή την απόφαση.
Τυχαίνει να γνωρίζω όλες τις υποθέσεις της τελευταίας 30αετίας και πρώτη φορά η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ συμπληρώνει την απόφαση. Αν ο ΠΑΟΚ δεν έκανε έφεση και έμενε η πρώτη απόφαση τι θα γινόταν; Μιλάμε χωρίς αντικείμενο γιατί η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ πάλι θα γνωμοδοτούσε όχι όμως με αυτή την τακτική που δεν είναι σωστή. Αποκλειστικά και μόνο αρμόδια είναι η επιτροπή της ΕΠΟ και έβγαλε αυτή την απόφαση που είναι τελεσίδικη. Δεν μπορεί να πάει ο ΠΑΟΚ πουθενά παρά μόνο στα πολιτικά δικαστήρια. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ εφόσον έκρινε πως είναι εκτεταμένα τα επεισόδια, έπρεπε το θέμα να πάει στην Σούπερ Λίγκα όταν θα γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας ή στο επόμενο συμβούλιο η Σούπερ Λίγκα να αποφασίσει. Πάλι θα πήγαινε στην επιτροπή εφέσεων όχι όμως σήμερα. Για εμένα έπρεπε να γίνει στο τέλος όπως έγινε και με την επικύρωση της αρχικής βαθμολογίας. Εκεί θα προέκυπτε το ζήτημα αυτό όπου θα αποφάσιζε η Σούπερ Λίγκα. Αυτό που πρόλαβε την απόφαση για εμένα δεν ήταν σωστό”.

Για τις διαφορές των δύο επιτροπών:

” Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ είναι η αρμόδια για αγώνες κυπέλλου και αποτελείται από συνταξιούχους δικαστές και από δικηγόρους. Στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ όπου είναι ο κ. Λεοντής, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, επίσης αποτελείται από συνταξιούχους δικαστές και δικηγόρους αλλά δεν έχουν καμία σχέση οι δύο επιτροπές. Η πρώτη δικάζει πρωτόδικα, είναι ανεξάρτητη και αυτοτελής και οι άλλοι δικάζουν κατ’ έφεση”.

Για την αφαίρεση των βαθμών του ΠΑΟΚ:

“Το ανώτερο που μπορεί να πάρει μια ομάδα στα πλέι οφ είναι 18. Για τον ΠΑΟΚ είναι 15. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά”.
Για την περίπτωση υποτροπής:
Σε περίπτωση υποτροπής λέει ο νόμος πως η χρηματική ποινή διπλασιάζεται, επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής χωρίς φιλάθλους τεσσάρων αγωνιστικών και αφαίρεση πέντε βαθμών. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Σε περίπτωση νέας υποτροπής ποινή οκτώ βαθμών”.

Για το αν έγιναν εκτεταμένα επεισόδια:

“Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν υπήρχαν εκτεταμένα επεισόδια. Για να γίνουν εκτεταμένα επεισόδια πρέπει να είναι μεταξύ οπαδών και να έχει έστω και ελαφρώς θύματα. Για εμένα το καθοριστικό σημείο ήταν η πρόκριση του ΠΑΟΚ εις βάρος του μεγάλου που διοικεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ΠΑΟΚτσής αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Όσα συνέβησαν σαφώς και τα καταδικάζουμε. Άλλο όμως καταδικάζω κάτι και άλλο το τιμωρώ σε υπέρμετρο βαθμό. Εμένα η άποψη μου είναι ότι κακώς η εφέσεων έβγαλε αυτή την απόφαση που αποτελεί μια πρόκληση γιατί είναι αναμμένη η φωτιά. Στο ίδιο σημείο θα φτάναμε αλλά αν πήγαινε στην Σούπερ Λίγκα μετά από 15 μέρες και μετά πήγαινε στην εφέσεων θα ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα”.

http://arenafm.gr/arenafm/interview/2014/05/06/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF.html#.U2jPP_l_srg

Ζητείται πρόεδρος στον ΠΑΟΚ από αγγελία
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 06, 2014, 04:06:39 μμ »

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ

Η εταιρία Sports Recruitment International δημοσίευσε αγγελία με την οποία αναζητά πρόεδρο και εμπορικό διευθυντή για ποδοσφαιρική ομάδα και στον ΠΑΟΚ δεν διαψεύδουν, αλλά και δεν επιβεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη αγγελία αφορά την ΠΑΕ.

Αν επιβεβαιωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε στο σημείο να βάζει αγγελία για να βρει πρόεδρο και εμπορικό διευθυντή τότε στην ΠΑΕ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.     Η εταιρία Sports Recruitment International άμεσος συνεργάτης της SportFive (εταιρία με την οποία συνεργάζεται ο Δικέφαλος) δημοσίευσε αγγελία σύμφωνα με την οποία αναζητά πρόεδρο και εμπορικό διευθυντή για ποδοσφαιρική ομάδα.
Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει από την ΠΑΕ με αποτέλεσμα να βγαίνει προ τα έξω πω υπάρχει σοβαρό θέμα στελέχωσης του σωματείου από τον Ιβάν Σαββίδη για τη νέα διοίκηση που θέλει να σχηματίσει μετά τις 28 Μαϊου.

Η αγγελία αναφέρει τα εξής:
«Η Sports Recruitment International  συνεργάζεται με μία ομάδα του Europa League προκειμένου να προσδιορίσει δύο νέες προσλήψεις για την ανώτατη διοίκηση της ομάδας.  Ο σύλλογος έχει προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και είναι πρόσφατα επικεφαλής ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης στους αγωνιστικούς, εμπορικούς και διοικητικούς τομείς.
Ο σύλλογος έχει μια υπερήφανη κληρονομιά με μεγάλη ιστορία επιτυχιών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και έχει φιλόδοξους στόχους τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη για τις τρεις επόμενες αγωνιστικές σεζόν.
Ο πρόεδρος θα δίνει λόγο στον ιδιοκτήτη του συλλόγου και θα έχει εκτελεστική αρμοδιότητα ηγούμενος του συλλόγου σε ένα ξεκάθαρο πλέγμα ποδοσφαιρικών και εμπορικών στόχων. Αυτό εμπεριέχει βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εξασφαλίζοντας ότι θα κοινοποιηθεί σε όλο το προσωπικό.
Αυτός είναι ένας ηγετικός ρόλος με πλήρη διοικητική ευθύνη καλύπτοντας το ποδόσφαιρο, τα οικονομικά, την νομική, την εμπορική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τις επικοινωνίες.
Ο εμπορικός διευθυντής θα δίνει λόγο στον πρόεδρο και θα διευθύνει όλες τις εμπορικές δραστηριότητες σε αγωνιστική δραστηριότητα και εκτός αυτής. Η εμπορική στρατηγική του συλλόγου θα αναπτύσσεται από τον εμπορικό διευθυντή και θα χτιστεί πάνω στο υπάρχον πλάνο επικεντρωμένο σε συνεργασίες με χορηγούς, φιλοξενία, το λιανικό εμπόριο και την μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη.
Αυτή η πρόσληψη θα διοικήσει μια ομάδα με επαγγελματίες και θα έχει ευθύνη να πετύχει τους εμπορικούς στόχους. Το εμπορικό τμήμα θα παρέχει μια παγκοσμίου κλάσης υπηρεσία τόσο σε εσωτερικά όσο και σε εξωτερικά μέρη συμβάλλοντας σημαντικά στις εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων φιλοδοξίες του συλλόγου»

Ας γραψουν ,ζητειται μ@λκας να αναλαβει τα χρεη και βλεπουμε, πιο πετυχημενο θα ειναι
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

Απ: Γενικές ειδήσεις για τον ΠΑΟΚ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 06, 2014, 04:22:04 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Μονο Προεδρο και εμπορικο διευθυντη ζηταμε, στα υπολοιπα μαλλον ειμαστε κομπλε... :-[

H... κακή συνήθεια του πρώτου ημιχρόνου
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 07, 2014, 10:20:32 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
H... κακή συνήθεια του πρώτου ημιχρόνου

Μετά την απόρριψη της έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και την τιμωρία της αφαίρεσης των τριών βαθμών από την βαθμολογία των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην τελευταία θέση αυτής (ο Παναθηναικός και ο Αστέρας Τρίπολης έχουν από τέσσερις βαθμούς, ο Ατρόμητος τρεις και ο ΠΑΟΚ έναν).

Η ποινή αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια και εκνευρισμό στις τάξεις της ομάδας, με τα νυν δεδομένα δυσκολεύει πάρα πολύ η προσπάθεια για να παρθεί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (θυμίζουμε πως εκτός όλων των άλλων αναμένονται αποφάσεις για όσα έγιναν τόσο στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναικό αλλά και στο παιχνίδι πρωταθλήματος που έγινε την Κυριακή) ωστόσο οι παίκτες των "ασπρόμαυρων" καλούνται στην συνέχεια των υποχρεώσεων τους να κάνουν ό,τι το καλύτερο μπορούν.

Και σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων καθώς ο ΠΑΟΚ είναι... νωθρός κατά την διάρκεια αυτού στα τελευταία ματς.

Ο "Δικέφαλος" στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει (κατά σειρά έχει παίξει κόντρα σε Λεβαδειακό, Ολυμπιακό, Παναθηναικό, Αστέρα Τρίπολης και ξανά Παναθηναικό) και πιο συγκεκριμένα στους αγώνες κόντρα στον Λεβαδειακό, τον Αστέρα Τρίπολης και στα δύο ματς με τον Παναθηναικό (για πρωτάθλημα και Κύπελλο), στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ ενώ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια.

Απέναντι στους Βοιωτούς ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο έχανε με 3-0, κόντρα στον Παναθηναικό στον τελικό Κυπέλλου ήταν πίσω με 1-0 ενώ το ίδιο σκορ υπήρχε στις "μάχες" με τον Αστέρα Τρίπολης και τους "πράσινους" για τους αγώνες των πλέι οφ (οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 στο ημίχρονο).

Μόνο στο ντέρμπι Κυπέλλου (στην Τούμπα) με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ δεν έχανε στο ημίχρονο αλλά και πάλι ούτε σε αυτό είχε πετύχει γκολ στο πρώτο 45λεπτο (το σκορ στο τέλος αυτού ήταν 0-0). Με λίγα λόγια ο "Δικέφαλος" τον τελευταίο καιρό έχει... συνηθίσει να κάνει κακό πρώτο ημίχρονο και αυτό καλείται να το βελτιώσει

Η αλλαγή των βαθμολογικών δεδομένων στα πλέι οφ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 07, 2014, 10:28:54 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Η αλλαγή των βαθμολογικών δεδομένων στα πλέι οφ

Το δεδομένο, που μέχρι στιγμής έχουμε στα χέρια μας, είναι αυτό που ακολουθεί και αφορά καθαρά τον αριθμητικό τομέα.

H βαθμολογία τώρα (μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ)

1. Παναθηναϊκός 4

2. Αστέρας Τρίπολης 4

3. Ατρόμητος 3

4. ΠΑΟΚ 1

Μ' αυτά τα βαθμολογικά δεδομένα το πρώτο που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι ο στόχος του ΠΑΟΚ αλλάζει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Οχι ότι είναι απαγορευμένος καρπός η πρωτιά αλλά ο Δικέφαλος θα πρέπει πρώτα να καλύψει το χαμένο έδαφος και εν συνεχεία να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους προηγούμενους στόχους του.

Για τον Παναθηναϊκό θα έλεγε κανείς ότι σε περίπτωση νίκης στην Τρίπολη την Τετάρτη επί του Αστέρα μπορεί να γίνει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αστέρας και Ατρόμητος φυσικά παραμένουν μέσα στο κόλπο.

Να σημειώσουμε εδώ επίσης ότι ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τους περισσότερους αγώνες από τους τρεις των πλέι οφ μέσα στη σεζόν αφού έφτασε μέχρι τους "32" του Europa League και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Η καταπόνησή του, άρα, είναι μεγαλύτερη από τους ανταγωνιστικές τους. Επίσης μην ξεχνάμε ότι τα εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό θα τα δώσει κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που -αν μη τι άλλο- του αφαιρεί ένα αβαντάζ.

To -όχι και τόσο- ακραίο σενάριο

Τώρα σε περίπτωση που αφαιρεθούν και άλλοι βαθμοί από τον ΠΑΟΚ (μπορεί να πάει ακόμα και στο -8) είτε για τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου είτε γι' αυτά της Λεωφόρου, γίνεται σαφές ότι ο Δικέφαλος θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει, αν προλάβει, να αποφύγει την τελευταία θέση που αναγκάζει την ομάδα που την καταλαμβάνει να αρχίσει προετοιμασία από τα μέσα του Ιούνη.

Εκτός των άλλων έχει και απώλεια στο έμψυχο δυναμικό. Ο Ινσαουράλδε, βασικός στόπερ του Δικεφάλου του Βορρά (με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του), θα δώσει το παρών μόνο στο τελευταίο παιχνίδι της έξτρα διαδικασίας γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη.

Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για τον Παναθηναϊκό αν του αφαιρεθούν πόντοι για τα γεγονότα της Λεωφόρου.  Αντιθέτως, σ' ένα υποθετικό σενάριο αφαίρεσης βαθμών και από τους δύο, οι δύο "μικροί" των πλέι οφ θα αρχίσουν αγώνα δρόμου για την υπέρβαση, δηλαδή για την κατάκτηση της πρωτιάς που οδηγεί (σε βάθος χρόνου βέβαια) στο σεντόνι.

Πλέον η βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής:

1. Παναθηναϊκός 4

2. Αστέρας Τρίπολης 4

3. Ατρόμητος 3

4. ΠΑΟΚ 1

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ στο εξής:
3η αγωνιστική (7/5)

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (18:15)

Αστέρας-Παναθηναϊκός (20:30)

4η αγωνιστική (11/5)

Παναθηναϊκός-Αστέρας (18:15)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (20:30)

5η αγωνιστική (14/5)

Αστέρας-ΠΑΟΚ (17:00)

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (19:15)

6η αγωνιστική (17/5)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20:30)

Ατρόμητος-Αστέρας (20:30)

Διπλό... "σκαμνί" την Πέμπτη για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 07, 2014, 11:02:59 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
Διπλό... "σκαμνί" την Πέμπτη για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Δεν θα προλαβαίνουν να απολογούνται την προσεχή Πέμπτη οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ! Αρχικά, θα βρεθούν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τα επεισόδια στη Λεωφόρο και εν συνεχεία θα μεταβούν στην πειθαρχική της ΕΠΟ για τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου!

Διπλή απολογία για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ την προσεχή Πέμπτη. Στις 13:00 οι δύο ΠΑΕ θα βρεθούν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Super League, οπότε και θα απολογηθούν για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Το κατηγορητήριο είναι πολύ βαρύ και για τις δύο ομάδες, ωστόσο μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ δεν είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι δύο ΠΑΕ απειλούνται με βαρύτατες τιμωρίες και ειδικά ο Παναθηναϊκός που έχει και είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. Αν προκύψει πως η είσοδος "συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας", τότε επιβάλλεται πρόστιμο 40.000 ως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, αν δεν ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα, δεν θα θεωρηθεί υπότροπος και αυτό είναι καλό γι' αυτόν σε ότι αφορά το ύψος των ποινών (θα αποφύγει μια νέα αφαίρεση βαθμών).

Αμέσως μετά τη Super League, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα μεταβούν στα γραφεία της ΕΠΟ όπου και θα απολογηθούν στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας για τα γεγονότα στον τελικό του Κυπέλλου. Για το ματς εκείνο, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δύο ομάδων για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων.

Βέβαια, η εικόνα των γεγονότων ήταν στην πραγματικότητα τελείως διαφορετική και δύσκολα θα "σταθεί" αυτή η πειθαρχική δίωξη, κάτι που σημαίνει πως θα επιβληθεί πιθανότατα ένα βαρύ πρόστιμο και στους δύο (μεγαλύτερο στον Παναθηναϊκό, καθώς υπάρχει επέμβαση της αστυνομίας σε κερκίδα του και εκτόξευση αντικειμένων).

Τους βάζελους θα τους ρίξουν ένα πρόστιμο άντε το πολύ 1 αγωνιστική, εμάς μην μας κόψουν βαθμούς και από το επόμενο πρωτάθλημα δεν ξέρω

Δεν κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών ο ΠΑΟΚ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 07, 2014, 02:18:05 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Δεν κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών ο ΠΑΟΚ

Την άποψή του πως ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών εξέφρασε ο Λάμπρος

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “Novasport FM” μίλησε ο εκ των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, τονίζοντας πως ο «Δικέφαλος» δεν κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τις αντιρρήσεις όσον την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ:

"Για να μην πλατειάσουμε και μπερδέψουμε τον κόσμο. Τα εκτεταμένα επεισόδια όπως ασκήθηκαν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα έχουν τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να συντρέχουν συσωρευτικά: έπρεπε να υπάρχει σωματική βλάβη, ικανός αριθμός συμμετοχής οπαδών στα επεισόδια και δεν υπάρχει πουθενά από τις εκθέσεις των αξιωματούχων δεν αποδείχθηκε τραυματισμός. Η ύπαρξη σωματικής βλάβης είναι απαραίτητη στην αναφορά εκτεταμένων επεισοδίων. Ήταν παραδοχή της πρωτόδικης απόφασης.

Αναφέρεται πως υπάρχει χτύπημα στον Μανιάτη και τον Βαλντέζ, κάτι που τιμωρείται διαφορετικά από τον τραυματισμό. Δηλαδή, αν χτυπήσεις κάποιον έχεις τρεις αγωνιστικές και αν τον χτυπήσεις και τον τραυματίσεις, τότε γίνεται οχτώ. Κάπως έτσι ήρθε η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας παράπονα και δεν ξέρω πώς το ξεπέρασε αυτό. Δεν ασκήθηκε έφεση και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την αλλαγή της απόφασης. Στην περσινή τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν συμβόλαια με τη Nova και ο ΟΠΑΠ δεν θέλουν να υπάρχουν τιμωρίες".

Για ποιον λόγο φτάσαμε σε αυτή την απόφαση:

"Εγώ απαντώ μόνο σε όσα αφορούν τα νομικά θέματα, η διοίκηση μπορεί να απαντήσει στα υπόλοιπα που με ρωτάτε".

Για το κατηγορητήριο των όσων συνέβησαν στη Λεωφόρο:

"Δεν ασκήθηκε εκεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά κληθήκαμε με βάση το φύλλο αγώνα. Θεωρητικά θα μπορούσε να μας καλέσει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, αλλά αύριο είναι η εκδίκαση από το αρμόδιο όργανο της Σούπερ Λίγκας. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τον τελικό του Κυπέλλου και θα εκδικαστεί – και αυτή αύριο - στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Έριξα μία πρώτη ματιά για τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο και η δίωξη του ΠΑΟΚ δεν γίνεται για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και από τη Λεωφόρο. Δεν μπορώ να βοηθήσω στις αντιφάσεις που εκτιμάτε πως υπάρχουν".

http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=177937