Για το αν η επιστροφή στα γήπεδα μετά από τρεις μέρες ξεκούρασης του θυμίζει έναρξη καλοκαιρινής προετοιμασίας: «Όχι, δεν νιώθω έτσι. Το καλοκαίρι είναι περισσότερες μέρες, τώρα κάναμε ένα μικρό μπρέικ γιατί όλοι το χρειάζονταν μετά από τόσα πολλά παιχνίδια. Αυτή η διακοπή λόγω των Εθνικών είναι κάτι καλό. Μετά από αυτό μας περιμένει ένα έντονο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν και είναι καλό να ξεφεύγουν λίγο όλοι πριν ξεκινήσει αυτό το τελευταίο κομμάτι».
Για το αν τον βοηθά αυτό το διάστημα λόγω της απουσίας πολλών παικτών: «Έχουμε αρκετά παιδιά στις Εθνικές τους και αυτό είναι καλό για την ομάδα μας, στόχος μας είναι να παίζουν όσοι περισσότεροι γίνεται στις Εθνικές τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και οι ξένοι. Όσοι έμειναν εδώ, μπορούμε να δουλέψουμε μαζί τους για κάποια συγκεκριμένα πράγματα που πιστεύουμε ότι τους λείπουν και να τους προετοιμάσουμε γι' αυτό που μας περιμένει στο μέλλον».
Για το αν η ψυχολογική κόπωση μπορει να επηρεάσει την ομάδα μετά από μία κοπιαστική σεζόν: «Κάθε παίκτης είναι απαραίτητος για την συνέχεια της σεζόν και το έχω τονίσει στα αποδυτήρια. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Σίγουρα όταν το μυαλό δεν είναι καθαρό μπορείς να παρασυρθείς σε κινήσεις που στην συνέχεια θα μετανιώσεις. Είδαμε πως κόντρα στον Πανιώνιο ο Πέλκας έκανε μία κίνηση που οδήγησε στην αποβολή του. Ήταν μία λανθασμένη κίνηση από μέρους του, όπως λανθασμένη ήταν και η δική μου τοποθέτηση μετά το τέλος του αγώνα, καθώς δεν είχα δει ακριβώς τι είχε συμβεί. Δεν είχα φανταστεί τι κίνηση ακριβώς ήταν και πώς πανηγύρισε. Βέβαια, δεν πιστεύω ότι ο παίκτης ήθελε να προσβάλλει κάποιον, όμως δημιούργησε κακή εικόνα για τον εαυτό του. Είναι κάτι που πέρασε άσχημο μήνυμα στα παιδιά που παρακολουθούσαν το παιχνίδι, πέρασε άσχημο μήνυμα για την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι όσον αφορά αυτό θα έχει και τιμωρία, κάτι που είναι λογικό. Είναι κάτι που δεν πρέπει να ξανασυμβεί από κανέναν. Βέβαια κι εγώ είμαι ο άνθρωπος που εκείνη τη στιγμή σαν προπονητής προσπάθησα να προστατέψω τον παίκτη μου, αλλά ξαναλέω και ξανατονίζω ότι ήταν λάθος δικό μου όσον αφορά την συνέντευξη Τύπου. Όταν κάνω λάθος το παραδέχομαι, δεν έχω πρόβλημα».
Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να ανταποκριθεί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να είναι ενωμένος. Αυτό είναι το βασικό και πιστεύω ότι στο περισσότερο χρονικό διάστημα φέτος το έχουμε καταφέρει, έχουμε καταφέρει να έχουμε ενωμένα τα παιδιά στα αποδυτήρια, να έχουμε ενωμένους τους ανθρώπους που βρίσκονται
κοντά στην ομάδα και είναι συνεργάτες μου και τα συμφέροντά τους είναι μόνο ο ΠΑΟΚ να κερδίζει και να προχωρήσει μπροστά. Αυτό είναι κάτι που ζητάω απ' όλους, ιδιαίτερα από τους παίκτες στα αποδυτήρια και από τους ανθρώπους που βρίσκονται μαζί μας εδώ».
Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Τρία δυνατά παιχνίδια, τρία ντέρμπι, μία ομάδα που τον τελευταίο καιρό έχει ανέβει. Γνωρίζουμε όλοι ότι έχουν ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ τους. Αλλά πάνω απ' όλα σεβόμαστε τους εαυτούς μας, γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε και θα προχωρήσουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε».
Για το αν έχει σημασία η σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκό: «Σε εμάς έχει συμβεί στο παρελθόν και ξέρουμε πώς είναι αυτό, έχει γίνει και με τον Παναιτωλικό και με την Ξάνθη τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν είναι κάτι καινούριο για μας, βέβαια από τις προηγούμενες δύο ομάδες μιλάμε για μία πιο ποιοτική ομάδα, αλλά πιστεύω ότι εξαρτάται από το πώς θα είμαστε εμείς».