«Διαφορετικό το ματς από αυτό στην Ιταλία»Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε για την αναμέτρηση με τους πέντε φορές πρωταθλητές Ιταλίας και τόνισε πως η Βαρέζε διαθέτει παίκτες αξίας Ευρωλίγκας και είναι δύσκολη αντίπαλος. Θεωρεί πως και οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη για να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης, στάθηκε στην έλλειψη ετοιμότητας του Βαγγέλη Μαργαρίτη και πως οι παίκτες του διαθέτουν την κατάλληλη ψυχολογία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά: «Η Βαρέζε έχει πολύ καλό ρόστερ. Έχει τρεις πάρα πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να παίξουν ακόμα και σε ομάδες της Euroleague. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το παιχνίδι. Η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητά της.
Εμείς πρέπει να μην τους δώσουμε καθόλου γήπεδο, να ‘περιφρουρήσουμε’ το καλάθι μας και να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις για να βρούμε εύκολα καλάθια, γιατί είναι μια ομάδα ιδιαίτερα ‘σκληρή’ κοντά στη ρακέτα της.
Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι ένα πολύ καλό combo guard που παίζει καλά στη θέση ‘2’, καθώς είναι καλός σκόρερ. Μπορεί να δημιουργήσει και από το pick and roll και από άλλες καταστάσεις. Κυρίως, όμως, είναι ένας παίκτης που παίρνει την μπάλα σε κατάσταση απομόνωσης και παίζει ένας εναντίον ενός.
Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για αυτούς, καθώς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση. Θέλουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση και για αυτόν το λόγο έκαναν και αυτή την προσθήκη, παίρνοντας έναν παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία που ξέρει να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.
Το ‘πρέπει’ υπάρχει, όπως και σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, που πρέπει να τα παίρνεις για να έχεις ελπίδες να προχωρήσεις. Δεν πιστεύω ότι είναι το παιχνίδι που κρίνει τα πάντα, αλλά εμείς θέλουμε πάρα πολύ να το κερδίσουμε.
Ο Βαγγέλης δεν είναι ένας ξένος παίκτης. Ξέρει τα plays, ήταν μαζί μας στις προπονήσεις. Το θέμα είναι πόσο έτοιμος είναι στις αντιδράσεις του και δεν πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι είναι 100% έτοιμος.
Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Βαρέζε έχει αλλάξει πάρα πολλά plays και, με την προσθήκη του Τζόνσον, παίζει τελείως διαφορετικά, οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης, έχει γίνει πιο σκληρή η ομάδα, καθώς βρήκε τη χημεία της και βελτίωσε τις αδυναμίες της.
Η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι ένα θέμα, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν αρκετά καλή ψυχολογία. Την Κυριακή μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση σε πολλές καταστάσεις που είχε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ευχής έργον είναι να μην τους βγει η κούραση».
Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης συμπλήρωσε πως: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ειδικά από την στιγμή που είναι στην έδρα μας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς η Βαρέζε είναι μια επικίνδυνη ομάδα που είναι πολύ καλή στο transition. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για 40’, προκειμένου να το κερδίσουμε.
Είναι το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι, ενώ και στο πρωτάθλημα δεν είχα μεγάλη συμμετοχή. Μπορεί να έχω αφήσει πίσω μου το θέμα του τραυματισμού μου, αλλά δεν είμαι ακόμα στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έχω δουλέψει εδώ και μια εβδομάδα και δουλεύω σκληρά, προκειμένου να είμαι έτοιμος και να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στο τέλος. Δεν ξέρω αν είναι η απειρία ή η κούραση που έχει η ομάδα από τα συνεχόμενα ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και τους τραυματισμούς. Όλα αυτά μαζί, μας έχουν φέρουν σε αυτό το σημείο. Επίσης, θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τέλος και να αποφεύγουμε τα λάθη».