"Αυτά έχω μάθει στη ζωή μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου"Με το ζόρι συγκράτησε τα δάκρυά του ο Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο.
Ο πολύπειρος κόουτς των «ασπρόμαυρων» μετά τη νίκη επί της ομάδας του Χάρη Μαρκόπουλου, η οποία έφερε τον Κόροιβο στο... χείλος του γκρεμού, δήλωσε: «Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι με μία ομάδα που έχει πολύ δυνατή περιφέρεια που έπρεπε να σταματήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη μας στο καλάθι. Είπαμε στο ημίχρονο ότι δεν έπρεπε να χαλαρώσουμε. Δεν είχε μπει ο Ντέιβις στο πρώτο ημίχρονο και όταν βρήκε ρυθμό μας δημιούργησε προβλήματα. Οι παίκτες όμως βρήκαν τους τρόπους να επιτεθούν καθώς το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αμυντικό. Βρήκαμε λύσεις και φτάσαμε αρκετά εύκολα στη νίκη».
Για την «κόντρα» με τον γιο του, Χάρη, και την ιδιαιτερότητα του αγώνα, καθώς και για τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν μέσα στην εβδομάδα, είπε: «Ο κάθε γονιός θέλει το παιδί του να πηγαίνει καλά. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της καριέρας μου. Πολλά πράγματα λέγονται που δεν γίνονται και στιγματίζουν οικογένειες που δεν γίνονται. Ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον ΠΑΟΚ έγραφε την προηγούμενη εβδομάδα τι θα κάνει η ομάδα. Σπιλώθηκε ο ΠΑΟΚ, η αντίπαλος ομάδα και η οικογένεια και κανένας δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί. Όσο μικρός και αν είναι αυτός που γράφει. Υπάρχουν θεσμοί που είναι εναντίον των ομάδων, του ίδιου του μπάσκετ».
Από εκεί και πέρα, ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε για τα ριμπάουντ: «Όλα παίζουν ρόλο στα περισσότερα ριμπάουντ. Ο Κλάντον μας βοηθάει σε αυτόν τον τομέα και στο στιλ που παίζουμε. Οι υπόλοιποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν δεν παίξουμε άμυνα και δεν επιτρέψουμε τον αντίπαλο να κάνει δεύτερη επίθεση, μπορούμε να πάρουμε τα παιχνίδια. Κάθε καλή προσθήκη τραβάει και τους υπόλοιπους σε αυτόν τον τομέα» και για το ενδεχόμενο προσθήκης: «Είναι θέμα που θα το ανακοινώσει η διοίκηση».
Όσο για την πιθανότητα διακοπής πριν τα πλέι οφ, υπογράμμισε: «Μπορεί να σου κάνει καλό, μπορεί να σε αποσυντονίσει τελείως».
Εκ μέρους των παικτών, ο Κιθ Κλάντον ανέφερε: «Ήταν καλό παιχνίδι, βγήκαμε δυνατά όπως θα έπρεπε με ρυθμό, πήραμε το προβάδισμα αλλά χαλαρώσαμε και δεν πρέπει να συμβαίνει σε κανένα παιχνίδι. Νιώθω άνετα και αρχίζω να προσαρμόζομαι. Παίρνω την μπάλα από τους συμπαίκτες μου και βάζω τα λέι απ, δεν είναι τόσο δύσκολο».
Ο Σούλης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε ότι "ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα που υπήρξε στην καριέρα μου ως προπονητής". Και συμπλήρωσε: "Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Ήταν η ομάδα σου, ήταν το πρωτάθλημα και όχι ένα τυχαίο παιχνίδι, στο οποίο ο γιος σου παίζει την παραμονή. Αυτά που έχω μάθει στη ζωή μου και θέλω να μεταφέρω στη δουλειά αυτά ήθελα να εφαρμόσω. Ειπώθηκαν πολλά, γράφηκαν πολλά, ίσως αυτό να είναι πολύ άσχημο. Ξέρω καλά και πιστεύω ότι έχω τη συνείδησή μου απέναντι στο θεσμό του μπάσκετ και οτιδήποτε άλλο ως άνθρωπος".