Θα ηθελα να καταθεσω την αποψη μου περι της εκδηλωσης....Ακουστηκαν και γραφτηκαν διαφορα ...Οτι ο ΠΑΟΚ δεν ειναι γουνες και γραβατες , οτι ο ΠΑΟΚ ειναι ο λαος του , οτι ο ΠΑΟΚ ειναι στα τσιμεντα της Τουμπας και διαφορα αλλα....
Η γνωμη μου ειναι οτι ο ΠΑΟΚ ειναι τα παντα....Ειναι και γραβατες, ειναι και τα πορτοκαλι φλαι...Ειναι και ο λεκτορας στην 2 και στην 3, ειναι και ο φοιτητης του στην 4 και στην 4α... Ειναι και ο ψηφοφορος του ΕΠΑΜ και του ΟΑΚΚΕ , ειναι και της ΝΔ και της ΧΑ....Ειναι αυτος που εχει μαστερ, PhD και post-Doc , ειναι και αυτος που δεν τελειωσε το δημοτικο....Εκαστος στο μετεριζι του...Με το παθος του , με την τρελα του και με την ηλικια του ελεγα....
Ουτε πιστοποιητικα ΠΑΟΚφροσυνης χρειαστηκαν ουτε θα χρειαστουν...
Απο εκει και περα ο ΠΑΟΚ ειναι διαχρονικα ενας "ζωντανος οργανισμος".....Ζει μεσα σε ενα αστικο περιβαλλον , εχει ΑΦΜ, πληρωνει φορους, εμπλεκεται ειτε αμεσα ειτε εμμμεσα (δεν εισαι ο Αλμωπος Αριδαιας) με την πολιτικη και τους πολιτικους , ειναι στο επικεντρο επιχειρηματικων σχεδιων εντος και εκτος Ελλαδας, τα αγωνιστικα του επιτευγματα δεν περιοριζονται στον στενο Ελλαδικο χωρο , ειναι με δυο κουβεντες " ενα υπολογισιμο μεγεθος που οι προεκτασεις του ξεφευγουν απο το στενο αγωνιστικο κομματι"..... Και φυσικα αυτο - που προανεφερα- του δινει μια αλλη υποσταση.... Οχι αυτο παντως μιας επαρχιωτικης ομαδας....
Αυτο ειναι κατι που ΟΥΔΕΙΣ μπορει να το αρνηθει...Το αν εμεις κανουμε καζουρα στους γαυρους , δεν σημαινει οτι ολα αρχιζουν και τελειωνουν εκει....
Ως εκ τουτου και με βαση τα οσα γινονται σε φτασμενες ομαδες της Ευρωπης - οποιος εχει παει στη Βαρκελωνη θα το καταλαβει , μιας και εκει ολα κινουνται και λειτουργουν σε καθημερινο επιπεδο γυρω απο την Μπαρτσα και οχι την Εσπανιολ- δεν θεωρω καθολου λαθος την εκδηλωση που ελαβε χωρα στο Μεγαρο Μουσικης ....
Απεναντιας θεωρω λαθος την μη προσκληση του Μαραντονα αν το θελετε....
Οταν εισαι μεγαλη ομαδα πρεπει αυτο να παιρνει και αλλες διαστασεις ....Πρεπει - καλως ή κακως - να δινεται και μια αισθηση αιγλης και μεγαλειου και γιατι οχι και γκλαμουριας....
Δεν εγινε καμμια γιορτη γιατι ανεβηκαμε κατηγορια , ουτε γιατι πηραμε την αδειοδοτηση της ΟΥΕΦΑ..... Εγινε μια εκδηλωση για την μεγαλυτερη ομαδα της πολης της Θεσ/νικης και μια απο τις πιο ιστορικες και μεγαλυτερες ομαδες της Ελλαδος με ευρωπαικη απηχηση....
Αυτα δηλαδη που σε αλλες πολεις της Ευρωπης θεωρουνται εκ των ων ουκ ανευ....
Τα γενεθλια της Ρομα - που εχω τυχει στο παρελθον - αποτελουσαν πηγη ελξης τουριστων για ολο το χρονο !!!!! Το διαφημιζαν οι Ιταλοι οτι το ετος ταδε εκλεισαν 100 χρονια απο την ιδρυση της Ρομα....
Τωρα ερωτηματα του τυπου γιατι δεν πηγαμε στο γηπεδο να γιορτασουμε, γιατι δεν πηγαμε στην Καμαρα , γιατι ηρθε ο ταδε πολιτικος και ο δεινα επιχειρηματιας και γιατι καλεσαμε γαυρους , βαζελους και αεκτσηδες ειναι ανευ ουσιας ....
Παντα κατα τη γνωμη μου....
Κλεινω λεγοντας και υπενθυμιζοντας το γνωστο μοτο" ΠΑΟΚ εισαι" ...Και επειδη λοιπον "ΠΑΟΚ εισαι" αυτο κρυβει μεσα του και μια γοητεια πολυτελειας αν το θελετε....
Μεταξυ μας περισσοτερα θα ηθελα ....