Δρακοιυέ δεν έχεις άδικο...
Αλλά άκου και αυτό μια και επικαλέστηκες την επαγγελματική μου εμπειρία.
Κάνω μάθημα πχ σε ένα Δημόσιο ΙΕΚ .
Εκεί έχει απουσίες που όμως τελευταία, λόγω κυρίως ότι δεν υπάρχει πια ευρωπαϊκή χρηματοδότηση άρα και έλεγχος, είναι για τον π@τσο!
Η βαθμολογία επίσης έχει την ίδια τύχη, γιατί όλοι σχεδόν "περνάνε" - εκτός αν τα παρατήσει κάποιος - και ο βαθμός δεν παίζει ρόλο αφού όλοι δίνουν πιστοποίηση όταν και εφόσον συμπληρώσουν κάποια ένσημα εργασίας... οπότε μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει
.... Αποτέλεσμα¨
Κάποιες μέρες το ρίχνουμε στο ποδόσφαιρο...
Σε μια τριτοβάθμια σχολή που διδάσκω, υπάρχει μαθητής που μου ζήτησε να τον κόψω αν το γραπτό του δεν πιάνει τουλάχιστον 8 και να ξαναπροσπαθήσει τον Σεπτέμβριο, οι μαθητές παρακαλάνε γονατιστοί να δεχτώ εργασίες αν καθυστερήσουν την παράδοσή τους μερικές ημέρες, ζητούν συγνώμη ακόμα και αν το PC τους υπολειτουργεί και η παρουσίαση δεν βγει καλή και ζητούν επαναληπτικά μαθήματα αν κάποια χαθούν.
Τέλος αν και στα ΙΕΚ είχα ένα δύο επαγγελματίες που ερχόταν με στόχο να ανανεώσουν την άδειά τους και υπήρχε κίνητρο - μου έχει συμβεί σε άλλο τμήμα - μάντεψε αν θα γινόταν μάθημα ή όχι!!!
Κάνε τον παραλληλισμό με την τότε και την τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ και θα καταλάβεις τις απόψεις μου!