Σαν σήμερα

Αποστολέας Θέμα: Σαν σήμερα  (Αναγνώστηκε 19159 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 22, 2015, 10:13:22 μμ »
 

Αποσυνδεδεμένος teododo

  • "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 50
    Τοποθεσία: Ροστόφ
  • 35185
    Μηνύματα
  • I Don't παλελεύω it...
    • Προφίλ
H τελευταία εμφάνιση του Βίλλυ Σέφτσικ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ




Ο Βίλλυ Σέφτσικ αγωνίστηκε σαν σήμερα το 1932 για τελευταία φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Απόλλων Αθηνών 1-3 για την τελική φάση του τότε πρωταθλήματος Ελλάδας.

Ο Σέφτσικ διδάχτηκε το ποδόσφαιρο στο γήπεδο «Στάινμετσβίζε» μαζί με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Αυστρίας Ματίας Ζίντελαρ, καθώς επίσης στους Βσόλεκ, Σόλιλ και Σνάιντερ, οι οποίοι και συντέλεσαν στη δημιουργία της «Βούντερτιμ», της εθνικής ομάδας της Αυστρίας που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’20 και του ’30.

Όπως ήταν αναμενόμενο η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ αποτελούσε τεράστια υπέρβαση για την εποχή και πραγματοποιήθηκε επειδή υπήρχε συγγενική σχέση με τον τότε προπονητή της ομάδας Ρούντολφ Γκάσνερ.Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ σε δέκα αγώνες για το πρωτάθλημα Ελλάδος και σε τρία φιλικά παιχνίδια. Το μοναδικό του γκολ με τα χρώματα του Δικεφάλου το σημείωσε στις 6 Μαρτίου 1932 στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-1 στην Θεσσαλονίκη.Στην τελευταία αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Σέφτσικ στη σύνθεσή του αγωνίστηκαν επίσης οι Χαλκιάς, Πιλόρωφ, Παπαδόπουλος, Πάγκαλος, Βλάχος, Πανίδης, Παπαϊορδανίδης, Κωνσταντινίδης, Λαζάρου και Καβουρματζής.

Το 1950 ο Σέφτσικ επέστρεψε στον Δικέφαλο για να αναλάβει τη θέση του προπονητή, αφού προηγουμένως είχε εργαστεί στη γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ και την ιταλική Φορλί. Η δουλειά που έκανε μέχρι το 1952 μπορεί να μην είχε επιτυχίες σε πρώτο επίπεδο, αφού δεν συνδυάστηκε με τίτλους στο πρωτάθλημα Μακεδονίας ή στις απόπειρες δημιουργίας εθνικού πρωταθλήματος εκείνη την εποχή.

Ωστόσο ο ίδιος έχοντας μάθει στην Χέρτα Βιένης, πως ένα από τα βασικά του ποδοσφαίρου είναι η ανάδειξη και η εκπαίδευση των νέων ποδοσφαιριστών, φρόντισε να δώσει βάρος σε εκείνο τον τομέα.Στην Αυστρία άλλωστε οι προπονητές μάθαιναν στους νέους παίκτες να αγωνίζονται με την «μπάλα κάτω» από την δεκαετία του ’20.

 Ετσι ο Βίλλυ Σέφτσικ ξεκίνησε την αναζήτηση ταλέντων στην Θεσσαλονίκη, έκανε δοκιμές για νέους ποδοσφαιριστές και έδωσε πρωτοφανή για την εποχή βαρύτητα στην ανάδειξή νεαρών ποδοσφαιριστών. Από τα «τσικό του Βίλλυ», όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής αναδείχθηκαν αστέρια που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στις πρώτες μεγάλες διακρίσεις, όπως οι Λέανδρος, Γιαννέλος, Μαργαρίτης, Χαβανίδης.

Η πρώτη θητεία του ως προπονητής τελείωσε το 1952 με «μοναδική επιτυχία» τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 1950-51, όπου ηττήθηκε με 4-0 από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία για το 1953-54 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Μακεδονίας με τον ΠΑΟΚ.Την τρίτη φορά που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, το έκανε αποκλειστικά για τον τομέα που αγαπούσε περισσότερο από όλους, να ανακαλύπτει ταλέντα και να δουλεύει με νέα παιδιά.Η είδηση της πρόσληψης του, τον Σεπτέμβριο του 1959 επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα με την επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και την πρόσκληση των ποδοσφαιριστών για προπόνηση σε γήπεδο κοντά στην Τούμπα.

Από αυτό το διάστημα της δουλειάς του αναδείχθηκε ακόμη μια φουρνιά μεγάλων ποδοσφαιριστών που πρωταγωνίστησαν στη συνέχεια με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150522-i-teleutaia-emfanisi-tou-villi-seftsik-me-tin-fanela-tou-paok/
Σπουδαια η προσφορα του!
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 23, 2015, 04:55:06 μμ »
 

Αποσυνδεδεμένος m01can4

  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 46
    Τοποθεσία: Aruba
  • 33113
    Μηνύματα
    • Προφίλ
Η ημέρα που «έφυγε» ο Παναγιώτης




Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο η οικογένεια του ΠΑΟΚ και του ελληνικού αθλητισμού έχασε ένα από τα «χρυσά» της παιδιά, τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, η απουσία του οποίου έχει αφήσει ένα τεράστιο δυσαναπλήρωτο κενό.

Ακόμη και σήμερα φαντάζει δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς πως ο Παναγιώτης δεν είναι πια κοντά μας… Αυτός ο δυνατός, περήφανος, ευθυτενής άνθρωπος με την περισσή ρώμη, τη λεβεντιά και το χαμόγελο.Σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης στα υπερβαρέα, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Το 1984 στο Λος Αντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ. Ποτέ δεν ξέχασε ότι το 1984 έχασε το ολυμπιακό μετάλλιο στις λεπτομέρειες, αν και ήταν ο μόνος που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιονίκη της κατηγορίας του!Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης, κατέλαβε την 4η θέση δύο φορές (1991, 1993) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1986). Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1965.

Ηταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές.Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς (αντιδήμαρχος το 1999 και το 2005), λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, το έκανε ψυχή τε και σώματι. Το 2000 μάλιστα, επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής. Από το 2007 βρισκόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150523-imera-pou-efige-poikilidis/
Κρίμα και άδικο... :(
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 24, 2015, 11:49:22 πμ »
 

Αποσυνδεδεμένος teododo

  • "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 50
    Τοποθεσία: Ροστόφ
  • 35185
    Μηνύματα
  • I Don't παλελεύω it...
    • Προφίλ
Η απεργία «κόστισε» την Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ




Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στη μάχη των «12» ομάδων της Α’ Εθνικής τον Μάιο του 1987, μάχη που δόθηκε μέχρι τέλους! Οι «12» ομάδες δεν υποχώρησαν ούτε όταν χρησιμοποιήθηκε η απειλή τιμωρίας, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματα τους, ωστόσο αυτή η κίνηση είχε τεράστιο κόστος για τον Δικέφαλο που έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο εκείνη τη χρονιά.

Πριν την έναρξη της απεργίας ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει προβάδισμα για το εισιτήριο της Ευρώπης, αλλά η θέληση να λυθούν σημαντικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν άφησε δεύτερη σκέψη στην διοίκηση της ομάδας. Σε αυτή την απόφαση συμφωνούσαν αρχικά όλες οι ομάδες της τότε Α’ Εθνικής, αλλά μόνο οι 12 παρέμειναν σταθερές στις απόψεις τους, καθώς από την άλλη πλευρά, οι διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού παραδέχθηκαν μεν το δίκαιο των αιτημάτων, αλλά υποστήριξαν πως έπρεπε να μεταθέσουν την απεργία για την επόμενη σεζόν…

Οι λόγοι που οδήγησαν τις επαγγελματικές ομάδες στο να προβούν σε απεργία τον Μάιο του 1987 ήταν:α) Η υπουργική απόφαση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μεσούσης της περιόδου. Είχε υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος που προέβλεπε τον υποβιβασμό δύο ομάδων στο τέλος της σεζόν από την Α’ Εθνική και ο υπουργός Αθλητισμού Σήφης Βαλυράκης τις έκανε τρεις.

β) Η νέα τροποποίηση της ρύθμισης για την πενταετία των ποδοσφαιριστών, μόλις ένα χρόνο μετά την απόφαση του ίδιου υπουργού.

γ) Η διεκδίκηση ποσοστού από το ΠΡΟΠΟ για τις επαγγελματικές ομάδες που στα 8 χρόνια του πρωταθλήματος τροφοδότησαν 200 δισ. Δραχμές.

δ) Η ανάθεση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος σε 9μελή επιτροπή από την ΕΠΟ και η αποδυνάμωση της ΕΠΑΕ που ήταν ο φορέας των ανθρώπων των ΠΑΕ που είχαν δημιουργήσει τις εταιρίες από την περίοδο 1979-80 που το ποδόσφαιρο μπήκε στον επαγγελματισμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης μάλιστα τόνισε για το ενδεχόμενο απώλειας της θέσης στο κύπελλο UEFA: «Δεν με ενδιαφέρει αν χάσουμε την Ευρώπη, αρκεί να δικαιωθεί ο αγώνας μας».Στο παιχνίδι εντυπώσεων που δημιουργήθηκε εκείνες τις ημέρες ανάμεσα στους «12» και στις ομάδες που δεν συμμετείχαν και στην απεργία, η πλευρά των «απεργοσπαστών» θέλησε να γίνει ακόμη και τηλεοπτικό «μονομαχία».

Οι εκπρόσωποι των «12» αρνήθηκαν απαντώντας ότι δημόσιος διάλογος μπορεί να γίνει μόνο απ’ ευθείας με τον τότε υπουργό Αθλητισμού Σήφη Βαλυράκη.Εκτός από τον ΠΑΟΚ, στην απεργία συμμετείχαν η ΑΕΚ, ο Απόλλων Αθηνών, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Άρης, η Βέροια, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Διαγόρας Ρόδου, η Δόξα Δράμας, ο Εθνικός, ο Ηρακλής και η Λάρισα.

Για τις 24 Μαΐου 1987 ήταν προγραμματισμένη η σέντρα της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής και οι 12 από τις 16 ομάδες δεν κατέβηκαν για να αγωνιστούν. Η πλειοψηφία περίμενε την συμπαράσταση και από τις άλλες τέσσερις ΠΑΕ (Παναθηναϊκός – ΟΦΗ – Ολυμπιακός – Πανιώνιος), αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ και έτσι ο Πανιώνιος πήρε τους βαθμούς της νίκης στα χαρτιά στα ματς με Λάρισα, ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Καλαμαριάς και προσπέρασε τον Δικέφαλο στη βαθμολογία εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την Ευρώπη!

Αυτή η εξέλιξη έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον ΟΦΗ, καθώς οι ομάδες που μετείχαν στην απεργία τιμωρήθηκαν και με -2 βαθμούς σε κάθε έναν από τους τρεις αγώνες που δεν αγωνίστηκαν.Η μάχη της παραμονής από τη στιγμή που όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες συμμετείχαν στην απεργία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε την 28η αγωνιστική με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν οι Δόξα Δράμας, ο Απόλλων Αθηνών και ο ΠΑΣ Γιάννινα και να σωθούν ο Διαγόρας Ρόδου και ο Απόλλων Καλαμαριάς.


Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150524-i-apergia-kostise-tin-europi/

Αλο ενα παραδειγμα οτι γαυροβαζελοι ειναι 2 ιδιοι καρκινοι!
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 27, 2015, 11:40:44 πμ »
 

Αποσυνδεδεμένος m01can4

  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 46
    Τοποθεσία: Aruba
  • 33113
    Μηνύματα
    • Προφίλ
Όταν ο Γκουερίνο έφτασε τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα



Σαν σήμερα στις 27 Μαΐου του 1979 ο Νέτο Γκουερίνο έφτασε τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς πέτυχε δύο τέρματα στην αναμέτρηση του Δικεφάλου με τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Δικέφαλος υποδέχθηκε τους Κρητικούς για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής και ο Νέτο Γκουερίνο μόλις στην πρώτη φάση της αναμέτρησης έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο. Με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 2′ και πριν κλείσει το ημίχρονο σημείωσε ακόμη ένα από το σημείο του πέναλτι (41′). Η παράβαση είχε υποδειχθεί σε ανατροπή του Ορφανού από τον Πασσά.

Ο Ορφανός στο 72′ έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα μας και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Παπαδόπουλος, για τους Κρητικούς.Ο Βραζιλιάνος εκείνο το απόγευμα από τα έντεκα βήματα συμπλήρωσε 50 γκολ με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.Το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ το είχε σημειώσει στο Καυτανζόγλειο στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή με 4-1 στις 10 Νοεμβρίου 1974.

Ο Γκουερίνο είχε κλείσει το σκορ στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης. Συνολικά σημείωσε 66 γκολ με τα χρώματα του ΠΑΟΚ που τον τοποθετούν στην 6η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του Δικεφάλου στην Α’ Εθνική.

Ο ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί με την εξής σύνθεση : Φορτούλα, Σίγγας, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Γούναρης, Δαμανάκης, Αναστασιάδης (75′ Κατσανίκας), Κούδας, Ορφανός, Γκουερίνο, Κερμανίδης (59′ Αλαβάντας).

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150527-otan-o-gkouerino-eftase-ta-50-gkol-sto-protathlima/
Μεγάλος παίκτης!!! pano
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 28, 2015, 04:23:21 μμ »
 

Αποσυνδεδεμένος teododo

  • "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 50
    Τοποθεσία: Ροστόφ
  • 35185
    Μηνύματα
  • I Don't παλελεύω it...
    • Προφίλ
Ο πρώτος τελικός Κυπέλλου




Ο ΠΑΟΚ στην τρίτη σεζόν στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Το 1931-32 είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την ΑΕΚ, ενώ την επόμενη σεζόν (1932-33) έμεινε εκτός στους “16” από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Από το 1933 μέχρι το 1938 δεν έγιναν αγώνες για το κύπελλο και το 1938-39 που επέστρεψε ο θεσμός, ο Δικέφαλος άφησε εκτός τον Ηρακλή στα προημιτελικά (3-2) και αντιμετώπισε τον Πρωταθλητή Πειραιά Εθνικό για μια θέση στον τελικό.

Με το επιβλητικό 4-0 στην Θεσσαλονίκη πήρε τη νίκη και την πρόκριση το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαΐου.Στον δεύτερο ημιτελικό υπήρξε διακοπή πριν το ημίχρονο διότι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ράγγος δεν δέχθηκε την απόφαση του διαιτητή για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο μετά το χτύπημα στον Μαρόπουλο της ΑΕΚ και έτσι η αναμέτρηση δεν συνεχίστηκε.Οι διαβουλεύσεις δεν κατέληξαν κάπου, έτσι δεν επαναλήφθηκε η αναμέτρηση και οι Κιτρινόμαυροι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για τον πρώτο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία του έχοντας στο πλευρό του περισσότερους από 2.000 οπαδούς του και αρκετή αισιοδοξία για την κατάκτηση του τροπαίου.Η ΑΕΚ ήταν η αντίπαλος του για το τρόπαιο σε μια αναμέτρηση που έγινε σαν σήμερα το απόγευμα Κυριακή 28 Μαΐου του 1939 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας παρουσία του πρώην Δημάρχου Αθηναίων και τότε υπουργού Διοικήσεως Πρωτευούσης, Κώστα Κοτζιά, που έκανε και την απονομή.

Τελικά η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε το κύπελλο, ωστόσο το γεγονός ότι κορυφαίος του γηπέδου μνημονεύεται ο αμυντικός της Γάσπαρης και ο τερματοφύλακάς της Ρίμπας, δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που αναζητούσε περισσότερο το γκολ.Οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ δεν ήταν στην καλύτερη ημέρα τους, μολονότι το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και τον Ιωαννίδη (σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής σκόρερ ήταν ο Καλογιάννης) να ανοίγει το σκορ για τον Δικέφαλο. Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε αντεπίθεση και μετά από σύγχυση, ενώ πήρε τη νίκη στο 73’ με σκόρερ τον Μανέτα να βλέπει τη μπάλα να του έρχεται σαν… δώρο έπειτα από περιπετειώδη φάση στην οποία είχε εξουδετερωθεί ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Σωτηριάδης.

Η φωτογραφία που απεικονίζει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ποζάρουν αγκαλιασμένοι πριν την έναρξη της αναμέτρησης, είναι απλώς μια ακόμη επιβεβαίωση για το πόσο διαφορετική ήταν εκείνη η εποχή..

Διαιτητής του τελικού ήταν ο Χατζόπουλος με «κριτές γραμμών», όπως αποκαλούσαν τότε τους βοηθούς, τους Τζίτζη και Πασαλάρη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Κυριακή 28 Μαΐου 1939

ΓΗΠΕΔΟ: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2 – 1

Διαιτητής: Σταύρος
ΓΚΟΛ: 43′ Χατζησταυρίδης, 73′ Μανέτας – 31′ Ιωαννίδης

ΑΕΚ: Ρίμπας, Γάσπαρης, Σέλτσικας, Καπάνταης, Κοντούλης, Μάγειρας, Βασιλείου, Αλέκος Χατζησταυρίδης, Τρύφων Τζανετής, Κλεάνθης Μαρόπουλος, Μανέτας.

ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Βατίκης, Γούλιος, Κοντόπουλος, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Γλάρος, Κρίτας, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Κουκουλάς.

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150528-o-protos-telikos-kupellou/
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 29, 2015, 09:35:05 μμ »
 

Αποσυνδεδεμένος m01can4

  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 46
    Τοποθεσία: Aruba
  • 33113
    Μηνύματα
    • Προφίλ
Τέλος Μαΐου η… πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1963



Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος τη σεζόν 1962-63 ξεκίνησε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου εκείνης της περιόδου ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Βέροια.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία άφησε τη διοργάνωση του Κυπέλλου για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Έτσι στις 19 Μαΐου 1963 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και η πρώτη αναμέτρηση τελείωσε 0-0.Δύο εβδομάδες αργότερα, σαν σήμερα στις 29 Μαΐου του 1963, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Καυταντζόγλειο στάδιο.

 Ο Γιακoυμής (εικονιζόμενος) έβαλε μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο (40′), ο Παπαδόπoυλος ισοφάρισε σε 1-1 για την Βέροια (43′) και ο Λέναδρος Συμεωνίδης στο 70′ έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς Κυπέλλου ήταν:Μιχαηλίδης, Αγγελιδάκης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Νικολαϊδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Λέανδρος.

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150529-telos-maiou-i-proti-fasi-tou-kupellou-ellada-to-1963/
Σαββίδης , Γιακουμής?  :))
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 31, 2015, 10:39:03 μμ »
 

Αποσυνδεδεμένος teododo

  • "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 50
    Τοποθεσία: Ροστόφ
  • 35185
    Μηνύματα
  • I Don't παλελεύω it...
    • Προφίλ
Η μέρα που «έφυγε» ο Λόραντ




Οπως το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ ήταν ένα νικηφόρο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 1974 (2-0), έτσι έμελλε να γραφτεί και το φινάλε επτά χρόνια αργότερα, στο δεύτερο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ. Και πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και πάλι με νίκη. Μόνο που εκείνη τη φορά δεν πρόλαβε να δει τους παίκτες με τον Δικέφαλο στο στήθος να πανηγυρίζουν…

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε η ιδανική λύση. Του πρόσφερε τον ήλιο που χρειαζόταν για να ξεπεράσει τα δερματικά του προβλήματα και πολύ κυριότερο την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους. Ετσι, ο Γκιούλα Λόραντ στα τέλη του 1974 πήρε το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί που έγινε μύθος κι εκεί που έμελλε ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή. Σαν σήμερα στις 31 Μαΐου του 1981. Στον πάγκο.

 Σαν μεγάλος καπετάνιος που δεν εγκατέλειψε το καράβι ακόμα και όταν ένιωθε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Οπως το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ ήταν ένα νικηφόρο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 1974 (2-0), έτσι έμελλε να γραφτεί και το φινάλε επτά χρόνια αργότερα, στο δεύτερο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ. Και πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και πάλι με νίκη. Μόνο που εκείνη τη φορά δεν πρόλαβε να δει τους παίκτες με τον Δικέφαλο στο στήθος να πανηγυρίζουν…


Στο 17ο λεπτό του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στη Τούμπα για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Λόραντ κάτι ψέλλισε στους συνεργάτες του. Κανείς δεν κατάλαβε τι είπεκαι αμέσως μετά αντιλήφθηκαν πως σωριάστηκε στο έδαφος. Ο γιατρός του ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα και αφού αρχικά μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας, οκτώ λεπτά πήγε με το ασθενοφόρο στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου επιβεβαιώθηκε το μοιραίο. lorant Στη Τούμπα το ματς συνεχιζόταν και οι ποδοσφαιριστές κοιτούσαν προς τον πάγκο, δεν έβλεπαν τον προπονητή τους και καταλάβαιναν ότι κάτι συμβαίνει. Στο ημίχρονο οι υπεύθυνοι της ομάδας τους έκρυψαν την αλήθεια. Τους είπαν απλά ότι ο Λόραντ ένοιωσε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο. Εκείνο το ζεστό απόγευμα στην Τούμπα, ο μεγάλος Μαγυάρος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι γιατροί είπαν ότι «η καρδιά του ήταν σμπαραλιασμένη, πρέπει να είχε καρδιοπάθεια τα τελευταία πέντε χρόνια».

 Οι παίκτες του, δίχως να γνωρίζουν το τραγικό τέλος, κλήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο να συνεχίσουν κανονικά το παιχνίδι. Νίκησαν 1-0 με το γκολ του Βασιλάκου. Στο τέλος, στα αποδυτήρια έμαθαν την αλήθεια κι έμειναν εκεί πολύ ώρα, άπραγοι, αμίλητοι. Στο γήπεδο της Τούμπας παιζόταν και μια άλλη παράλληλη τραγωδία. Η γυναίκα του Λόραντ, Ιβ κι η μικρή τους κόρη Μολκί άκουσαν στο ραδιόφωνο ότι ο άνθρωπός τους κατέρρευσε κι έτρεξαν στη Τούμπα για να μάθουν τι συνέβαινε. Ο διερμηνέας του Λόραντ τις οδήγησε στο νοσοκομείο και τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί.

 Πριν το μοιραίο έμφραγμα στις 31 Μαΐου 1981 στη Τούμπα η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο Λόραντ είχε υποστεί άλλα δύο εμφράγματα. Το πρώτο έξι μήνες νωρίτερα και το δεύτερο μία εβδομάδα πριν το μοιραίο! Το σοκ που προκλήθηκε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ από την απώλεια του Λόραντ ήταν τρομακτικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια μέρα εκτυλίχθηκαν ακόμη δύο τραγωδίες. Το βράδυ της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή και ο Χρηστάκης, ο λαϊκός τραγουδιστής που βρισκόταν στο πατρικό του στη Καβάλα προσπαθώντας να συνέλθει από το εγκεφαλικό. Ο Χρηστάκης (Χρήστος Σύρπος) ήταν φίλος του Λόραντ… Τον είχε γνωρίσει στη Θεσσαλονίκη στη πρώτη του θητεία και τον είχε επισκεφτεί στη Φρανκφούρτη όταν ήταν προπονητής στην Αιντραχτ την οποία είχε αναλάβει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και την είχε οδηγήσει στα ψηλά σκαλοπάτια της Mπουντεσλίγκα.

 Ο Χρηστάκης βρισκόταν στην ανάρρωση από το εγκεφαλικό που του είχε αφήσει αναπηρία στην αριστερή πλευρά. Ο Λόραντ τον φιλοξένησε στο σπίτι του και του προσέφερε κάθε βοήθεια. Όταν ο τραγουδιστής άκουσε για τον χαμό του φίλου του έπαθε το τρίτο εγκεφαλικό που ήταν και το μοιραίο! Τη ζωή του έχασε την ίδια ημέρα κι ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, ο 26χρονος Μιχάλης Μπορέτος, ο ο οποίος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Λόραντ έπεσε στον φωταγωγό της πολυκατοικίας που διέμενε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ποιος ήταν ο Λόραντ lorant1 Ο Γκιούλα Λόραντ γεννήθηκε στην Ουγγαρία στις 6 Φεβρουαρίου του 1923. Μεσοαμυντικός, μέλος της θρυλικής Εθνικής Ουγγαρίας της δεκαετίας του ’50, προπονητής μετέπειτα – καθότι αυτομόλησε στη Γερμανία – της Καϊζερσλάουτερν, της Ντούισμπουργκ, , της Κολωνίας, των Κίκερς Οφενμπαχ (με βοηθό τον Οτο Ρεχάγκελ), της Αϊντραχτ, της Μπάγερν Μονάχου και της Σάλκε, έκλεισε την καριέρα και τη ζωή του στην Τούμπα. Συνολικά κάθισε σε 89 αγώνες στον πάγκο του ΠΑΟΚ και είναι τρίτος στη λίστα πίσω από τον Λες Σάνον και τον Άγγελο Αναστασιάδη.

 Ασυμβίβαστος ο Λόραντ τον Ιανουάριο του 1949, προσπάθησε να μιμηθεί τον Κουμπάλα, που πέρασε τα σύνορα και μέσω Αυστρίας βρέθηκε στην Ιταλία, αλλά συνελήφθη στα σύνορα με την Αυστρία, στην καρότσα ενός φορτηγού. Τους επόμενους δέκα μήνες της ζωής του τους πέρασε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, φυλακισμένος από τη νέα κομμ@νιστική κυβέρνηση. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος, όταν παρενέβη ο προπονητής της εθνικής Ουγγαρίας Γκούσταβ Σέμπες. Ενας από τους λόγους που επέλεξε την Ελλάδα και τον  ΠΑΟΚ ήταν η συμβουλή του γιατρού του. Για να αντιμετωπίσει μια δερματική ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε χρόνια, έπρεπε να ζήσει σε μια χώρα με πιο θερμό κλίμα, με ήλιο και φως. Ο Γκιούλα Λόραντ είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 1974 και μάλιστα το ντεμπούτο του ήταν με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (15/12/1974) με 2-0 στην Τούμπα.

Με τον Λόραντ στον πάγκο ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος την σεζόν ´75-’76 πανηγυρίζοντας το πρώτο του πρωτάθλημα, το οποίο ουσιαστικά κατέκτησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την οποία νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκουερίνο. «Εμείς τρέχαμε όλη τη χρονιά με λαστιχένια παπούτσια», δήλωσε αμέσως μετά ο Ούγγρος προπονητής θέλοντας να καταδείξει τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ για να πετύχει τον μεγάλο άθλο. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο πάντως, φαινόταν ήδη ότι σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ ανοίγει τα φτερά του, καθώς η ιστορία έγραψε μεταξύ άλλων, ότι ήταν με τον Λόραντ προπονητή ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Μπαρτσελόνα στην Τούμπα, σε ένα από τα πρώτα κοινά ματς του Γιόχαν Κρόιφ με συμπαίκτη τον Γιόχαν Νέσκενς στους Μπλαουγκράνα.

 Το καλοκαίρι του ’76, ωστόσο, επέλεξε να φύγει, καθότι ο Γιώργος Παντελάκης δεν μπορούσε να καλύψει τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το επεισόδιο στο γήπεδο της Ριζούπολης λίγους μήνες νωρίτερα, με παράγοντες της ομάδας που ήθελαν να κάτσουν στον πάγκο και τον μαγυάρο κόουτς να θέλει να τους στείλει στην εξέδρα. Επεισόδιο που προφανώς δεν ξεχάστηκε, παρά τις πυροσβεστικές παρεμβάσεις που υπήρξαν. Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ στο τέλος Απριλίου του 1980 για την δεύτερη θητεία του στην ομάδα που έμελλε να τελειώσει με τόσο μοιραίο τρόπο.


Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150531-i-mera-pou-efuge-o-lorant/

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 02, 2015, 03:42:03 μμ »
 

Αποσυνδεδεμένος m01can4

  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 46
    Τοποθεσία: Aruba
  • 33113
    Μηνύματα
    • Προφίλ
Όταν ο Πάπριτσα ντύθηκε στα ασπρόμαυρα



Σαν σήμερα 2 Ιουνίου του 1984 ο Ράντε Πάπριτσα ευπέγραψε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έναν χρόνο αργότερα πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας, όντας εκ των πρωταγωνιστών στην εκπληκτική πορεία εκείνης της ομάδας.

Η μεταγραφή του Ράντε Πάτριτσα στις 2 Ιουνίου 1984 δεν ήταν από εκείνες που έκαναν ιδιαίτερο θόρυβο, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν από τις πιο ουσιαστικές για τον Δικέφαλο. Ο 28χρνος επιθετικός από την Ζελιέζνιτσαρ του Σεράγεβο ήταν στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ για μεγάλο διάστημα και τον είχε παρακολουθήσει σε αγώνα ακόμη και ο τότε πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Παντελάκης λίγο πριν αποχωρήσει από την θέση του.

Η μεταγραφή του κόστισε συνολικά 19 εκατομμύρια δραχμές και ο Ράντε Πάπριτσα υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων.

Σε συνέντευξη του στο PAOK TV ο ίδιος αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για την μεταγραφή του. “Σε έναν αγώνα που έδινε η τότε Εθνική Γιουγκοσλαβίας με την Σκωτία δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Φορτούλα που με ρώτησε αν ήθελα να αγωνιστώ στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Τότε ήμουν 26 ετών και υπήρχε απαγόρευση στο να φύγει από την χώρα ποδοσφαιριστής σε τέτοια ηλικία αν αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Η απάντηση τους ήταν πως θα συνεχίσουν να με παρακολουθούν και όντως, όπως έμαθα αργότερα με είδε μέχρι και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Παντελάκης, σε κάποια ματς. Τελικά το 1984 πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ”.

Στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ ήταν από τους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν ήταν μόνο τα 6 γκολ στις 29 συμμετοχές του, αλλά η γενικότερη συμβολή του στο παιχνίδι του Δικεφάλου.Ο Βόσνιος τιμήθηκε την φετινή περίοδο για την προσφορά του στον Σύλλογο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πλαίσια της αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό και μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του PAOK TV παραχωρώντας μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.





Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150602-otan-o-papritsa-ntuthike-sta-aspromaura/
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ! pano
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 05, 2015, 11:48:47 μμ »
 

Αποσυνδεδεμένος m01can4

  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 46
    Τοποθεσία: Aruba
  • 33113
    Μηνύματα
    • Προφίλ
Τα εγκαίνια του γηπέδου στο Σιντριβάνι




Στις 5 Ιουνίου 1932 έγιναν τα εγκαίνια στο πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στο Σιντριβάνι. Ο χώρος πέρασε στα χέρια της ομάδας μετά την απορρόφηση της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και χρειάστηκαν τρία χρόνια δουλειάς για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε αγώνα ποδοσφαίρου.

 Ο χώρος που δημιουργήθηκε το γήπεδο στο Σιντριβάνι αποτέλεσε το 1928 ακόμη ένα από τα θέματα που ξυπνούσαν την αντιμαχία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης. Βρισκόταν δίπλα στο Άσυλο του Παιδιού, εκεί που είναι σήμερα η Θεολογική σχολή. Η εξασφάλιση του χώρου είχε αναδειχθεί σε όπλο για την προσέλκυση φιλάθλων παρότι η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ είχε διαλυθεί από το φθινόπωρο του 1927. Η έκταση δεν ήταν τόσο μεγάλη ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου και τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ ώστε να στεγάσει τα τμήματα κλασικού αθλητισμού που κατά κύριο λόγο συντηρούσε.

 Στις 25 Ιουνίου 1928 έγιναν τα εγκαίνια του χώρου από τους ανθρώπους της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και από τον Μάρτιο του 1929 που έγινε η απορρόφηση της από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η κοινή προσπάθεια για την εξέλιξη του χώρου. Στο τέλος του 1929 είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στα έργα επέκτασης και κυρίως της κάλυψης του ρεύματος της Ευαγγελιστρίας που έκοβε την έκταση στη μέση.
Στις 12 Δεκεμβρίου 1929 σε προεκλογικό κλίμα έγινε η κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στο Σιντριβάνι, αφού δύο ημέρες μετά ακολουθούσαν Δημοτικές Εκλογές. Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια, αφού έπρεπε να ολοκληρωθεί η κατασκευή που θα εξασφάλιζε την υπόγεια διαφυγή των υδάτων από το ρέμα της Ευαγγελιστρίας, καθώς επίσης και να διορθωθεί η κλίση που είχε το έδαφος στο γήπεδο και τα διπλανά οικόπεδα, αλλά και να ανεγερθεί ένας τοίχος στο ύψωμα ώστε να μην μπορούν να παρακολουθούν οι θεατές χωρίς εισιτήριο τους αγώνες.

 Στις 5 Ιουνίου 1932 έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου και ακολούθησε η αναμέτρηση με τον Ηρακλή για την τελική φάση του τότε πρωταθλήματος Ελλάδας.

Δημοσίευμα εφημερίδας της εποχής ανέφερε χαρακτηριστικά για το πρώτο επίσημο ματς του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Σιντριβανιού: «Ο ΠΑΟΚ το λαμπρόν τούτο Σωματείον, που μαζύ με τον Αρην και τον Ηρακλήν, αποτελούν την πρωτοπορείαν του αθλητισμού της Βορείου Ελλάδος, εξεπλήρωσε το διακαές όνειρον των οπαδών του, απέκτησεν έπειτα από κόπος, μόχθους και πολυετείς προσπαθείας το γήπεδόν του. Κανονικώτατον και άρτον οπωσδήποτε, προωρίσται να πληρώση μιαν σπουδαίαν έλλειψιν δια τον αθλητισμόν της πόλεώς μας. Δεν είναι βέβαια γήπεδον άρτιον από πάσης απόψεως. Τα τέλεια αθλητικά γήπεδα, χρειάζονται εκατομμύρια σήμερον για να γίνουν. Αλλά και δεν υστερεί καθόλου των τριών άλλων γηπέδων της πόλεώς μας. Συν τω χρόνω μάλιστα με την τοποθέτησιν των σιδηρών κερκίδων, η οποία δεν θ’ αργήση κι’ αυτή να γίνη, θ’ αποβή ένα από τα καλύτερα γήπεδα. Περί αυτού άλλως τε μας εγγυάται απολύτως ο φανατισμός των οπαδών του!»



Πριν την αναμέτρηση που ξεκίνησε στις 18.00 το απόγευμα και η οποία έγινε σε συνθήκες «εξαιρετικά αφόρητου καύσωνα» όπως έγραψαν οι εφημερίδες της εποχής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Πατρών Ιωάννη Φωτίου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα με τον Εθνικό Πατρών.Στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στο νέο του γήπεδο, οι περίπου 500 θέσεις καθήμενων αλλά και οι θέσεις των ορθίων είχαν καταληφθεί από νωρίς. Ηταν μια ευκαιρία για τους θεατές να παρακολουθήσουν και τον αγώνα των αναπληρωματικών ομάδων του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή.

Στο μεγάλο ματς των εγκαινίων ο Δικέφαλος, ο οποίος στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε επιβληθεί 5-2 του Ηρακλή, προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο. Το πρώτο «επίσημο» γκολ στο νέο γήπεδο πανηγύρισε ο Παπαϊορδανίδης μόλις στο 3′, ενώ ο ίδιος έγινε και ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ στο γήπεδο στο Συντριβάνι σκοράροντας στο 6′ και στο 32′. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής με δύο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 75′ εκείνης της αναμέτρησης σημειώθηκαν από τον διαιτητή Νακόπουλο και οι πρώτες αποβολές στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, καθώς ο Λαζάρου του ΠΑΟΚ και ο Οικονόμου του Ηρακλή για συμπλοκή τους άφησαν τις δύο ομάδες να ολοκληρώσουν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ένσταση για κακή χάραξη των γραμμών, για προβληματικές εστίες και για κακή διαιτησία!Η έδρα του ΠΑΟΚ πλέον είχε μετατραπεί σε σημείο συνάντησης όλων των προσφύγων, τόσο του κέντρου, όσο και των περιοχών της Καλαμαριάς και όσων ήταν γύρω από το Σιντριβάνι.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε σε αυτό το γήπεδο την πρώτη κατάκτηση του Πρωταθλήματος ΕΠΣ Μακεδονίας, το 1937 αλλά και το πρώτο μεταπολεμικό το 1948, ενώ ακολούθησε η κυριαρχία τη δεκαετία του ’50 με τα τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα Μακεδονίας (1954, 1955, 1956, 1957).Tον Ιούλιο του 1952 η φιλική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ήταν ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καθώς το γήπεδο στο Σιντριβάνι ήταν το πρώτο της Θεσσαλονίκης που αποκτούσε ηλεκτροφωτισμό και το δεύτερο στην Ελλάδα μετά από εκείνο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο χρησιμοποιούσε η εθνική Ελλάδας, καθώς και οι ομάδες του ΠΟΚ για τις διεθνείς φιλικές αναμετρήσεις τους που ήταν μέρος της ποδοσφαιρικής μόδας εκείνης της εποχής, καθώς δεν υπήρχε ένα πραγματικά πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα κέντριζε το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.


Επί 27 συναπτά έτη η ομάδα χρησιμοποιούσε το γήπεδο του Σιντριβανίου για τις εντός έδρας αναμετρήσεις της
Το τελευταίο επίσημο ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι ήταν στις 31 Μαΐου 1959 για το Πρωτάθλημα Ελλάδος, όπου ηττήθηκε με 3-2 από τον Ολυμπιακό. Δεν σταμάτησε να το χρησιμοποιεί και έδωσε αρκετούς φιλικούς αγώνες εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’60.



Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150605-ta-egkainia-tou-gipedou-sto-suntrivani/

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ!! pano
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"
 

Απ: Σαν σήμερα by PAOKFC
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 07, 2015, 05:12:19 μμ »
 

Αποσυνδεδεμένος m01can4

  • Administrator
  • *******
  • Ηλικία: 46
    Τοποθεσία: Aruba
  • 33113
    Μηνύματα
    • Προφίλ
Εκτός έδρας πρόκριση επί του Αρη




Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ ήταν η πιο σημαντική από τις τέσσερις των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας και ειδικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης που ζούσε στον ρυθμό του ντέρμπι από το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου 1972.

Το άκουσμα του διαιτητή Μίχα που θα σφύριζε την αναμέτρηση των δύο ομάδων έκανε χειρότερη εντύπωση στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αφού είχαν πολλά παράπονα από τις υποδείξεις του στον τελικό της προηγούμενης σεζόν με τον Ολυμπιακό.Ο ΠΑΟΚ, όμως, μπήκε εκπληκτικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Αποστολίδη που δύο λεπτά αργότερα (7′) έχασε σημαντική ευκαιρία για να δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα στον Δικέφαλο. Ο Σεμερτζής (16′) ισοφάρισε σε 1-1 και ο Αποστολίδης αποκατέστησε άμεσα την τάξη με το 2-1 στο 22ο λεπτό.

Η αναμέτρηση ουσιαστικά δεν τελείωσε ποτέ, αφού στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο διαιτητής Μίχας δέχθηκε επίθεση από τους ποδοσφαιριστές του Άρη. Είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής:“Το θέαμα που παρουσίασε ο αγωνιστικός χώρος μετά την επίθεση των παικτών του Άρεως Αλεξιάδη και Σπυρίδωνος κατά του κ. Μίχα ήταν θλιβερό. Τα απαράδεκτα γεγονότα ξεκίνησαν από ένα φάουλ που παρεχώρησε ο κ. Μίχας εις βάρος του Άρεως, ολίγον προ της λήξεως. Τότε ο Αλεξιάδης αφού αρχικώς διαμαρτυρήθηκε με αντιαθλητικό τρόπο, ακολούθως γρονθοκόπησε τον κ. Μίχα για να επακολουθήσει επίθεσης του Σπυρίδωνος κατά του ατυχούς διαιτητού που ανήμπορος να συνεχίσει διέκοψε τον αγώνα εις βάρος του Άρεως.

Ο Άρης κατά το δεύτερο μέρος κράτησε φαινομενική υπεροχή γιατί ο ΠΑΟΚ με παίκτες τέρατα ψυχραιμίας, όχι μόνο εξουδετέρωνε εύκολα τους κυνηγούς του, αλλά σε κάθε αντεπίθεση του πλησίαζε το τρίτο γκολ.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μπέλλης, Παπαδόπoυλος χωρίς να υστερήσουν οι άλλοι, ενώ από τον Άρη οι μόνοι που ξεχώρισαν ήταν ο τερματοφύλακας Χρηστίδης και ο υπέροχος Πάλλας”.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση:Σαββουλίδης (72′ Χατζηϊωάννου), Γούναρης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Αποστολίδης, Φουντουκίδης, Λάζος.


Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokfc.gr/nea/20150607-ektos-edras-prokrisi-epi-tou-ari/

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ....
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"