Αρχικά ο Ματίς χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι ως τελικό με τον ΠΑΟΚ λέγοντας τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι, στην έδρα του ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχουμε κανένα άγχος, μόνο κίνητρο γιατί είναι τελικός για εμάς».
Για το "κλίμα" της Τούμπας ο Σορμπόν είπε: «Όντως είναι γνωστή η ατμόσφαιρα της Τούμπας, παρόλα αυτά είναι κάτι που δεν μας τρομάζει. Και στην Γαλλία υπάρχουν καυτές έδρες. Οπως της Μαρσέιγ και της Σεντ Ετιέν. Είμαστε συνηθισμένοι αλλά αυτό που μετράει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, γι' αυτό είμαστε εδώ».
Για τον παίκτη του ΠΑΟΚ που ξεχωρίζει ο Σορμπόν δήλωσε: «Όλη την ομάδα, όχι κάποιο συγκεκριμένο. Είναι σύνολο ο ΠΑΟΚ, το οποίο σεβόμαστε και έτσι θα τον αντιμετωπίσουμε».
Για το ποια ομάδα θα έχει το άγχος ο Ματίς είπε: «Δεν θα έχουν στρες, παίζουν στην έδρα τους, είναι συνηθισμένοι σε τέτοια παιχνίδια, δεν υπάρχει κανένα θέμα άγχους», στη συνέχεια είπε τα εξής: «Πριν υπήρχε μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων για την ομάδα μας. Όπως και τότε δεν μας κατέβαλλαν, έτσι ούτε τώρα θα έχουμε υπερβολικό ζήλο. Όπως και τότε ανταπεξήλθαμε, έτσι και τώρα θα είμαστε συγκεντρωμένοι, άσχετα από τις τελευταίες νίκες».
Για την πρόκληση της πρόκρισης στους "32" για πρώτη φορά στην ιστορία της Γκινγκάμπ ο Σορμπόν είπε: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, όντως, αλλά είμαστε εδώ έτοιμοι για να προκριθούμε, δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τους φιλάθλους της ομάδας».
Ο Γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας αρχικά είπε τα εξής: «Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, ξέρω ότι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ξέρω ότι είναι σε καλή κατάσταση. Η ομάδα μου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό αλλά κάναμε κάποιες νίκες και ανασάναμε. Θεωρώ ότι αύριο θα γίνει μεγάλο ματς».
Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας δήλωσε: «Υπάρχουν δύο παράμετροι. Η μία αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο και η άλλη αφορά την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Το γνωρίζουμε αυτό, δεν μας προβληματίζει, με δεδομένο ότι και στην Γαλλία υπάρχουν έδρες όπως της Μαρσέιγ, της Λανς και της Μπαστιά, που μοιάζουν με του ΠΑΟΚ. Οπότε μπορεί αυτό να μας δώσει ώθηση και όχι να μας βάλει φρένο».
Για το προφίλ της Γκινγκάμπ είπε: «Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, παρόλο που κάναμε καλά παιχνίδια. Δεν ερχόμαστε εδώ για να κλειστούμε στην άμυνα. Θα μας πιέσει ο ΠΑΟΚ, το ξέρουμε, εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να αμυνθούμε».
Αυτός ο οποίος πρέπει να σκοράρει είναι ο ΠΑΟΚ. Θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι, αλλά όχι όπως το θεωρούν όλοι, είναι θέμα τακτικής. Παρόλο που ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που πρέπει να σκοράρει για να προκριθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα παρουσιαστούμε σε παθητικό ρόλο».