«Οποιος δε θέλει να φύγει»Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ έπειτα από απουσία έξι μηνών. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» ολοκλήρωσε τον δανεισμό του στον Αιγινιακό και πλέον πραγματοποιεί τη δεύτερη απόπειρά του να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, σε μια σεζόν όπου την πρώτη ευκαιρία έχουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της. Για τα δεδομένα αυτά αλλά και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα μίλησε με ζηλευτή ωριμότητα ο ίδιος στο novasports.gr στέλνοντας τα δικά του μηνύματα.
Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε: «Γύρισα με πολλές εμπειρίες. Νομίζω ότι φέτος είναι πιο εύκολα τα πράγματα για μένα σε σχέση με την πρώτη μου προετοιμασία στον ΠΑΟΚ επί Δώνη. Τότε είχα πιο πολύ άγχος. Και τότε υπήρχαν πολλοί νεαροί παίκτες στην ομάδα αλλά ήμουν κι εγώ ακόμη πιο μικρός. Τότε είχα περισσότερο άγχος . Τώρα πιστεύω περισσότερο στις δυνατότητές μου και θέλω να μείνω, να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ».
- Είστε μεγάλη παρέα νεαρών ποδοσφαιριστών. Η δεδομένη πίεση που υπάρχει σ' αυτήν την ομάδα δημιουργεί ανησυχητικές ... σκέψεις; «Υπάρχουν πολλοί πιτσιρικάδες φέτος στην ομάδα, αλλά τελικά έμειναν στην ομάδα μόνο αυτοί που ήθελαν να μείνουν. Οποιος δε θέλει μπορεί να φύγει. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλα. Είναι πάνω από πρόσωπα. Οποιος αντέξει κι όποιος θέλει να είναι εδώ, αυτός μένει. Είτε είναι πιτσιρικάς, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Αυτοί είμαστε και δουλεύουμε μόνον για το καλό του ΠΑΟΚ. Οποιος αποκτηθεί από εδώ και πέρα θα τον υποδεχτούμε 'ζεστά', όπως κάναμε με τον Γκολάσα και τον Ρατς, που είναι τα νέα πρόσωπα μέχρι στιγμής».
- Η πληθώρα νεαρών ποδοσφαιριστών παραπέμπει στην προ διετίας ομάδα. Ομοιότητες, διαφορές;«Εκείνη η ομάδα είχε πολλούς νεαρούς αλλά είχε και παίκτες με τεράστιες εμπειρίες και προσωπικότητα όπως ήταν ο Λίνο, ο Γκαρσία, ο Λάζαρ. Και τώρα έχουμε παίκτες που έχουν εμπειρίες όπως οι Κλάους, Βίτορ, Μαντούρο, Μάρτενς. Τώρα αυτοί είναι που βοηθούν τα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλεία μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό φέτος».
- Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πρόσωπα όπως ο Αναστασιάδης, ο Γκαρσία, ο Λαγωνίδης, άνθρωποι που έχουν ζήσει πολλά χρόνια στην ομάδα και τη γνωρίζουν πολυεπίπεδα. Αυτοί προσπαθούν να σας περάσουν μια διαφορετική νοοτροπία; Τι αλλάζει στον ΠΑΟΚ;«Από το πρώτο φιλικό δε βγαίνουν συμπεράσματα. Ακόμη δουλεύουμε φυσική κατάσταση και τακτική. Αλλά η ομάδα δείχνει να βγάζει περισσότερο πείσμα, αποκτά ταχύτητα και μοιάζει να παλεύει περισσότερο κάθε φάση. Ο κ. Αναστασιάδης μας λέει ότι όποιοι και να είμαστε στον ΠΑΟΚ πρέπει να παλέψουμε με ότι δυνάμεις έχουμε γι' αυτήν την ομάδα».
- Ποια θα επέλεγες ως κύρια οφέλη του δανεισμού σου;«Στο Αιγίνιο πήγα παιδί και γύρισα άνδρας. Στα πλέι οφ παίζαμε Τετάρτη - Κυριακή και τα συνεχόμενα ματς μου έμαθαν πολλά. Στη Β' Εθνική τα ματς πηγαίνουν πιο πολύ στη δύναμη κι όχι στην ποιότητα. Πήρα πολλές εμπειρίες κι ευχαριστώ τον προπονητή, τον κ. Νικολαΐδη καθώς έπαιξα σχεδόν σε όλα τα ματς».
- Το φιλικό με τη Σταντάρ Λιέγης, που είναι πιο έτοιμη ομάδα, σας έδωσε αυτοπεποίθηση παρά την ήττα;«Η Σταντάρ είναι καλή ομάδα κι έχει πάρει αρκετά πρωταθλήματα στη χώρα της. Ηταν πιο έτοιμη από μας. Είδαμε τι λάθη κάναμε και ξέρουμε ότι πρέπει να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε. Είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα τώρα».
- Πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές μεν αλλά και παλιοί συμπαίκτες από τα τμήματα υποδομής .«Είναι γεγονός ότι είμαστε πολλοί από τις Ακαδημίες και καταλαβαίνουμε καλύτερα σε ποια ομάδα βρισκόμαστε. Οι περισσότεροι έχουμε περάσει από όλες τις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και πολύ δουλειά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Από λόγια . 'χορτάσαμε', πρέπει να δώσουμε αποδείξεις μέσα στο γήπεδο. Εκεί θα φανεί που μπορεί να φτάσει αυτός ΠΑΟΚ με ή χωρίς προσθήκες. Εμείς θα παλέψουμε όπως και να έχει».
- Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν πληροφορήθηκες πως θα δοθείς δανεικός;«Ηταν δύσκολο για μένα. Επί Δώνη είχα πάρει είκοσι ματς σε μια σεζόν και μετά είχα ελάχιστες συμμετοχές σε μισή. Η ψυχολογία μου ήταν 'πεσμένη'. Πήγα να πάρω παιχνίδια στον Αιγινιακό και πιστεύω ότι στο τέλος δικαιώθηκα για την επιλογή μου, καθώς επέστρεψα πιο δυνατός».
- Φέτος έφυγαν σπουδαίοι παίκτες από τον ΠΑΟΚ. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η ομάδα και πάλι μπορεί να τα πάει καλά;«Και για τον Παναθηναϊκό πέρυσι τα ίδια δεν έλεγαν; Κάποιοι στην αρχή της σεζόν τον έχριζαν φαβορί για υποβιβασμό κι είδαμε τί κατάφερε. Κι εμείς μπορούμε να κάνουμε τουλάχιστον το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλους. Οποιος δεν αντέχει το 'βάρος' της φανέλας, δεν μπορεί να είναι εδώ. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο»
- Παίζοντας δεξιά «φουλ μπακ» στο χτεσινό 3 - 4 - 3 πως σου φάνηκε; Σε βολεύει περισσότερο;«Είναι μία θέση μπορώ να καλύψω. Με βολεύει πιο πολύ γιατί έχω και την ασφάλεια του παίκτη που βρίσκεται από πίσω και έχω περισσότερη ελευθερία. Ενιωθα μεγαλύτερη σιγουριά με τον Γιάννη (σ.σ.: Σκόνδρα) πίσω μου. Φυσικά παίζω και δεξί μπακ και όπου με χρειάζεται η ομάδα».
- Η ωρίμανσή σου συνεπάγεται κι αυστηρότερη αυτοκριτική;«Η αυτοκριτική δε σταματάει ποτέ. Αυτή φέρνει και βελτίωση, όπως κι η συμμετοχή στα παιχνίδια. Αν δεν παίζεις δε βελτιώνεσαι. Πιστεύω ότι μας περιμένει μια καλή χρονιά».
- Ο κόσμος περιμένει άμεσα αποτελέσματα, ανεξάρτητα αν η ομάδα θα έχει πολλούς νεαρούς παίκτες .«Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πάντα το 'βάρος' της φανέλας. Είναι μεγάλη ομάδα. Τα τελευταία δυο χρόνια ξοδεύτηκαν αρκετά εκατομμύρια αλλά οι παίκτες δεν μπόρεσαν ν' ανταποκριθούν απόλυτα στις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες της ομάδας. Πιστεύω ότι εύκολα θα έχουμε μια πορεία ανάλογη με την περσινή και ακόμη καλύτερα. Θέλουμε να δείξουμε τι αξίζουμε».
- Από πρώην συμπαίκτες σου που έφυγαν ποιός σου λείπει περισσότερο; «Νομίζω ο Λίνο. Είναι ένας παίκτης που έχει βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και με το χαρακτήρα του. Μιλούσε πάντα στα νέα παιδιά, μας εμψύχωνε και μας έδινε συμβουλές. Ηταν ηγέτης μέσα και έξω από το γήπεδο».
-Το παρατσούκλι «Κωνστάντζα» που ακούγεται συχνά πλέον πώς προέκυψε;«Από όταν ήμουν στο παιδικό του ΠΑΟΚ. Μου το είχε κολλήσει ο Πάρις Ανδριόπουλος όταν πήγε να με φωνάξει και έκανε κάποιο λάθος. Από τότε έμεινε όμως . (χαμόγελα)».
- Οντας μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας του ΠΑΟΚ από μικρή ηλικία κι έχοντας μια σχέση κάτι περισσότερο από επαγγελματική, σίγουρα παρακολουθούσες αγώνες της πρώτης ομάδας. Ποιος ποδοσφαιριστής συγκέντρωνε το ενδιαφέρον σου, σύμφωνα και με τις θέσεις που αγωνίζεσαι; «Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ έπαιζα στο κέντρο. Εκείνος που μου άρεζε ήταν ο Ματίας Βερόν. Είχε ξεχωρίσει πολύ σ' ένα όχι και τόσο ποιοτικό ρόστερ, πριν αναγεννηθεί η ομάδα. Μου άρεζε πολύ ο τρόπος που έπαιζε και τον είχα σ' αφίσα στο δωμάτιό μου».
-Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι πλέον βοηθός προπονητή. Πως σου φαίνεται στον νέο του ρόλο;«Είναι λίγο αγχωμένος. Είναι νωρίς να τον κρίνουμε, αλλά και μόνο που είναι κοντά μας, μας βοηθάει στην ψυχολογία. Κάποιοι είχαμε την τύχη να παίξουμε και μαζί του συμπαίκτες και ξέρουμε καλύτερα πόσο μπορεί να βοηθήσει».
-Στέφανος Αθανασιάδης. Είναι περισσότερο φίλος ή πρότυπο για σένα;«Καταρχάς είναι ένας πολύ καλός μου φίλος. Κι αυτός πήγε δανεικός, γύρισε και μετά καθιερώθηκε. Πλέον είναι ο φυσικός ηγέτης του ΠΑΟΚ. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σίγουρα αποτελεί πρότυπο για κάθε νέο παιδί που βγαίνει από τις Ακαδημίες της ομάδας».
- Λένε ότι οι παρέες είναι αυτές που γράφουν ιστορία. Αυτό είναι κάτι που ενστερνίζεστε και εσείς στον νέο ΠΑΟΚ;«Από την πρώτη στιγμή που μας συνάντησε ο νέος προπονητής μας είπε ότι αν δεν γίνουμε όλοι μια οικογένεια δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Πρέπει να γίνουμε όλοι μια 'γροθιά'. Μετά . τ' αποτελέσματα θα έρθουν»
- Με την απόφαση του CAS ασχοληθήκατε καθόλου; Πλέον υπάρχει περισσότερος χρόνος μέχρι το πρώτο επίσημο ματς στο Europa League .«Oντως έχουμε πολύ χρόνο για να ετοιμαστούμε καλύτερα. Με το CAS δεν ασχοληθήκαμε και τόσο γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Πλέον θέλουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για τα ματς του Europa League στις 21 Αυγούστου».
- Τι δεν πήγε καλά στον περσινό ΠΑΟΚ; Τι δε σου άρεσε; «Δεν είναι κάτι που δεν μου άρεσε. Η ομάδα είχε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν βγάλαμε μέσα στο γήπεδο αυτά που μπορούσαμε. Ούτε στο πρώτο εξάμηνο, ούτε στη συνέχεια που έβλεπα την ομάδα από την τηλεόραση ή την κερκίδα. Ελειπε η . 'σπιρτάδα', η ταχύτητα. Αντιμετωπίζαμε τα ματς πιο νωθρά. Τώρα θέλουμε να παλεύουμε πιο πολύ και στο τέλος θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε...», κατέληξε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».
novasports.gr
Εμενα μου αρεσε προχθες δεν ηταν κακος