Μπασκεμπολίστες που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ δήλωσαν...

Αποστολέας Θέμα: Μπασκεμπολίστες που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ δήλωσαν...  (Αναγνώστηκε 5215 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Ο ΠΑΟΚ είναι αρρώστια»

Ο Κώστας Βασιλειάδης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Αναντολού Εφές και σε συνέντευξή του στο Metrosport δεν κρύβει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, αλλά δηλώνει άγνοια για το πού θα τον βρει η επόμενη σεζόν. ««Θα ήθελα να είμαι στην Εθνική, αλλά δεν με αγχώνει», τονίζει για το Μουντομπάσκετ.

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε μεταξύ άλλων για:

-τη χρονιά του στην Τουρκία: «Καλός ο Βόσπορος, αλλά σαν την Θεσσαλονίκη δεν έχει. Δεν πρέπει να είμαι αχάριστος. Η Κωνσταντινούπολη είναι καταπληκτική πόλη και αν την γνωρίσεις λίγο, μπορείς να περνάς τέλεια. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, οι Τούρκοι συμπαίκτες μου αλλά και ο απλός κόσμος, που φέρθηκαν καταπληκτικά. Πραγματικά σαν να ήμουν μέλος της ομάδας για πολλά χρόνια».

-το μέλλον του: «Δεν ξέρω για την επόμενη χρονιά. Είναι κάτι που δεν έχουμε συζητήσει ουσιαστικά ακόμη. Πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω την δεδομένη χρονική στιγμή. Θα κουβεντιάσουμε και θα δούμε. Προς το παρόν...διακοπές».

-την παρουσία του στον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: «Δεν υπήρχε περίπτωση να παίζει ο ΠΑΟΚ, να είμαι στην Θεσσαλονίκη και να μην πάω να δω το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι αρρώστια. Κι όσο πιο μακριά βρίσκεσαι, τόσο περισσότερο το καταλαβαίνεις. Ο ΠΑΟΚ όσο τον παρακολουθώ την φετινή σεζόν, είναι μία πολύ καλή ομάδα. Πολύ καλά δουλεμένη από τον προπονητή και πολύ καλά δομημένη από την διοίκηση. Αυτό που παρουσίασε και στον τελευταίο αγώνα με τον Πανιώνιο εμένα με εντυπωσίασε. Πρόκειται πραγματικά για ένα εξαιρετικό σύνολο. Είναι μία ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις. Η σχέση με τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι καταπληκτική. Ξέρω ότι με αγαπούν και είναι κάτι που με τιμάει πολύ. Αυτό που ειλικρινά με ενοχλεί, είναι πως είδα και πάλι το γήπεδο να έχει ελάχιστο κόσμο. Δεν γίνεται ο κόσμος να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Ειδικά για τον φετινό ΠΑΟΚ είναι αδιανόητο. Γνωρίζω καλά τον Μπάνε και τους υπόλοιπους ανθρώπους στην διοίκηση. Ξέρω πως έχουν κάνει τρομερή δουλειά, μεγάλες θυσίες και φυσικά σε συνεργασία με τον κόουτς, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μία ομάδα με μικρό μπάτζετ αλλά με εξαιρετική εικόνα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει χιλιάδες κόσμο. Η ομάδα μπάσκετ έχει κάνει αυτό τον κόσμο πολλές φορές υπερήφανο. Χρειάζεται στήριξη. Την αξίζουν τα παιδιά αυτά. Όλοι όσοι δουλεύουν για την ομάδα αυτή. Είναι πραγματικά κρίμα να έχει αυτή την εικόνα το παλατάκι».

-την Εθνική και το αν θα είναι στο Μουντομπάσκετ: «Δεν είναι κάτι που με αγχώνει όμως σίγουρα θα ήθελα να είμαι στην Εθνική. Ποίος δεν θέλει να είναι; Άλλωστε μιλάμε για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που θα παίξουν οι καλύτεροι απ' όλο τον κόσμο. Όμως είναι μακρινό ακόμη. Έχουμε καιρό για να δούμε τι θα συμβεί. Παλαιότερα μπορώ να πω ότι στεναχωριόμουν. Προβληματιζόμουν και μπορεί να περνούσα κάποιες ημέρες δυσκολότερες. Τώρα βλέπω διαφορετικά και την ζωή και το μπάσκετ. Προσωπικά πάντα θέλω να βελτιώνομαι, όμως νομίζω πως ότι ήταν να κάνω το έκανα. Μακάρι να με επιλέξουν. Αν όχι, τότε πιθανώς να... κάνω διακοπές στην Ισπανία και να παρακολουθήσω από κοντά τους αγώνες. Θα δω και φίλους».

You are not allowed to view links. Register or Login

Ωραιος ο αρχηγος, γιατι αρχηγος για εμενα μετα τον Μπανε ειναι ο Βασιλειαδης  pano
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ
Μετα λενε να ερθει να παιξει παλι στον ΠΑΟΚ.
Με τι ρε παλικαρια, με τους συγγενεις και τους φιλους?
Ντροπη να μιλαει για αδειο γηπεδο
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

Απ: Μπασκεμπολίστες που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ δήλωσαν...
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 03, 2014, 05:23:06 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
"Oποτε μου ζητήσουν κάτι, εγώ θα είμαι εδώ"

Ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μπαλογιάννης βρέθηκε και σήμερα στο «Παλατάκι» και συμμετείχε στο καλοκαιρινό καμπ μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Για τρεις περίπου ώρες, μαζί με τον Νίκο Σταυρόπουλο δίδαξαν τα βασικά του μπάσκετ στους αθλητές του καμπ και αμέσως μετά ο Γιώργος Μπαλογιάννης μίλησε στο paokbc.gr…

«Όλη αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από το Νίκο και εκεί στηρίζεται. Μου έκανε την πρόταση να έρθω, η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για κάτι που ήθελα να το κάνω χρόνια και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία. Είδα κι εγώ κάποια πράγματα που θα με βοηθήσουν», σχολίασε ο Γιώργος Μπαλογιάννης και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ οι φίλοι του Μπάνε Πρέλεβιτς και Νίκος Σταυρόπουλος… «Με τον Μπάνε και τον Νίκο, τον κόουτς τον Σούλη Μαρκόπουλο, αλλά και όλο τον κόσμο εδώ, νομίζω ότι έχουμε μία άλλη σχέση, γεμάτη ειλικρίνεια και το αίσθημα της φιλίας με όλους. Εδώ είμαι, κοντά, χωρίς να θεωρηθεί ότι ψάχνω για κάτι. Απλά ισχύει αυτό που είπα και στο Νίκο και στο Μπάνε από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκαν, ότι όποτε μου ζητήσουν κάτι, εγώ θα είμαι εδώ».

Ο Γιώργος Μπαλογιάννης είναι αλήθεια ότι πάντα ανταποκρινόταν σε αυτά που του ζήτησε η ομάδα και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν μου αρέσει να φαίνομαι πολύ. Μου είχαν κάνει πρόταση να είμαι κοντά τους από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την ομάδα, αλλά ήμουν απόλυτα ειλικρινής μαζί τους. Είπα ότι δεν μπορούσα να είμαι σε καθημερινή βάση δίπλα στην ομάδα, αλλά όποτε θεώρησαν ότι έπρεπε να συμμετέχω σε κάτι, νομίζω ότι ανταποκρίθηκα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι η χρονιά που τελείωσε, ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους, κυρίως για όσους είναι έξω από την ομάδα. Η ομάδα δεν χρειάζεται πολλά πολλά, αλλά με οργανωμένη δουλειά μέσα κι έξω από το γήπεδο, έφτασε να πάρει μία πολύ καλή θέση στο πρωτάθλημα. Και πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα ο κόσμος. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι και από τα δικά μας χρόνια αυτά τα σκαμπανεβάσματα ο κόσμος τα είχε. Δηλαδή και στο Παλέ υπήρχαν στιγμές που παίζαμε με πολύ λίγο κόσμο. Το γήπεδο είναι ένας καλός τρόπος διαφυγής για τον κόσμο, ξέρω ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά μπορεί και πρέπει να είναι εδώ για να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά με υγιή τρόπο. Μην  πάμε στο γήπεδο για να βοηθήσουμε και στο τέλος τιμωρηθεί η ομάδα.
Χρειάζεται συμμετοχή από τον κόσμο, γιατί είναι ο ΠΑΟΚ και γιατί αξίζει και η προσπάθεια που κάνουν ο Μπάνε, ο Νίκος και όλα τα παιδιά για την ομάδα. Και το αποτέλεσμα που και πάλι θα έρθει θα είναι καλό».

Ο «Μπαλό» το τελευταίο διάστημα έχει ασχοληθεί και με την ομάδα της περιοχής όπου  γεννήθηκε και συνεχίζει να ζει, τον Αστέρα Σίνδου και όπως εξηγεί στο paokbc.gr «Έχουμε ξεκινήσει κάτι στη Σίνδο, στο σπίτι μου δηλαδή, εκεί από όπου ξεκίνησα. Όπως με τον ΠΑΟΚ έχω κι εκεί στον τόπο μου ισχυρούς δεσμούς και πολλά συναισθήματα. Με τον Μπάμπη Δρακουλίδη έχουμε αναλάβει τα τμήματα υποδομής, αλλά και τις μεγάλες ομάδες μπάσκετ του Αστέρα Σίνδου, η γυναίκα μου έχει αναλάβει τις ομάδες βόλεϊ και τώρα που είμαι με ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί και όλοι τους αγαπούν τον αθλητισμό και το αναπτυξιακό κομμάτι του αθλήματος.

Με αυτό το σκεπτικό ασχολήθηκα και το βασικό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να αποφύγουν άλλους κινδύνους ή πειρασμούς. Θα είναι πολύ σημαντικό να έρθουν στο γήπεδο, όχι μόνο στο δικό μας, αλλά σε οποιοδήποτε γήπεδο, άλλης ομάδας ή άλλους αθλήματος. Σχεδιάζουμε να επανιδρύσουμε και το τμήμα του γυναικείου μπάσκετ και μακάρι να έχουμε δύναμη να βοηθήσουμε και την περιοχή της Σίνδου και όλες τις γύρω περιοχές».

Κώδικας: You are not allowed to view links. Register or Login
http://www.paokbc.gr/news/news/3701
Εβαζε κατι 3ποντα, εκει που δεν το περιμενες  pano pano

« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 09, 2014, 02:32:43 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
O Zoran Savic στο paokbc.gr

Ακόμη και τώρα, σχεδόν 20 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, ο Zoran Savic δεν θυμάται απλώς την διετία 1993-95, αλλά την μνημονεύει με κάθε ευκαιρία. Αυτό έκανε και σήμερα στη Βαρκελώνη, όταν παρέλαβε την επετειακή φανέλα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Korac από τον ΠΑΟΚ το 1994.

Ο Savic που δεν κατάφερε να είναι στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου όταν και έγινε η ειδική τελετή προς τιμήν της ομάδας του Korac και με αφορμή την 20ή επέτειο από την κατάκτηση του δεύτερου Ευρωπαϊκού τροπαίου της ομάδας, παρέλαβε την φανέλα που έγινε ειδικά για αυτόν και μίλησε στο paokbc.gr για την ομάδα και τους ανθρώπους που συνεργάστηκε και είναι ακόμη εδώ, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Σούλης Μαρκόπουλος…

«Χαιρετίσματα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Πέρασα δύο εκπληκτικά χρόνια πριν από μία εικοσαετία. Θυμάμαι το Κύπελλο Korac και το Κύπελλο Ελλάδας και ειλικρινά πέρασα καταπληκτικά εκείνα τα δύο χρόνια. Ο Σούλης είναι ακόμη προπονητής, ο Μπάνε είναι εκεί και πρόεδρος, η Κατερίνα είναι εκεί, άρα είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι στο δρόμο να χτίσει κάτι σοβαρό και να προχωρήσει ώστε να διεκδικήσει το Ελληνικό πρωτάθλημα κάποια στιγμή. Έχετε πάντα την στήριξή μου και σας εύχομαι πάντα επιτυχίες», είπε ο Zoran Savic.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τον Zoran Savic που ακολουθεί…

http://www.paokbc.gr/news/news/3706
Πάικτης - εργάτης  pano
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 09, 2014, 02:39:07 μμ »

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ
                                                 Γεια σου ρε Ζοραν  paokflag paokflag

Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 09, 2014, 03:44:27 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Πολυ δυνατος παικτης κατω την ρακετα ειδικα αλλα ειχε και καλο σουτ οταν το επιχειρουσε

« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 21, 2014, 03:28:37 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν κάνει ένα δυνατό σύνολο"

Ο Ελληνας φόργουορντ σχολίασε με θετικό τρόπο τις μεταγραφικές κινήσεις του "Δικεφάλου": "Δεν περίμενα ο ΠΑΟΚ να κάνει τόσες καλές κινήσεις. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν κάνει ένα δυνατό σύνολο και η ομάδα πήρε πολύ καλούς παίκτες που τους αντιμετωπίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Από εκεί και πέρα ο κ. Μαρκόπουλος θα βάλει την πινελιά του για να φτιαχτεί ένα καλό σύνολο".

Σχετικά με το αν ο φετινός ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος του περσινού όπως πιστεύουν στον "Δικέφαλο", απάντησε: "Θα το δούμε όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια, τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Πολλές ομάδες έχουν πάρει καλούς παίκτες αλλά δεν έκαναν κάτι. Αυτό πάντως πιστεύω πως δεν θα γίνει στον ΠΑΟΚ. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να πάει καλύτερα από πέρυσι".

contra.gr

Καλά θα ήταν να έμενες και εσύ αλλά δεν πειράζει...

« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 29, 2014, 07:56:26 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
O Πέτζα Στογιάκοβιτς στο PAOK Sports Arena (video)

Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη η σημερινή παρουσία του Πέτζα Στογιάκοβιτς στο PAOK Sports Arena. Ο δικός μας Πέτζα, μαζί με τον μεγάλο του γιο Άντρεϊ, ήρθε στο γήπεδο, έκανε μία βόλτα σε όλους τους χώρους και ειδικά στην νέα αίθουσα VIP με τα τρόπαια του ΠΑΟΚ και φυσικά συναντήθηκε και συζήτησε για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς και τον προπονητή της ομάδας Σούλη Μαρκόπουλο.

Ο Πέτζα συζήτησε αρκετή ώρα για την ομάδα και λίγο προτού αποχωρήσει, αφού πήρε και το δικό του εισιτήριο διαρκείας, μπήκε στον πειρασμό να κάνει μερικά σουτ στο γήπεδο και έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου… «Είναι αλήθεια ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που είχα έρθει τελευταία φορά στο γήπεδο. Ήμουν με τον γιο μου εδώ κοντά και είπαμε να έρθουμε μια βόλτα, να δω παλιούς φίλους και ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί και είναι τώρα στην ομάδα. Έτυχε να είναι εδώ και ο Μπάνε και ο κόουτς Μαρκόπουλος και με την ευκαιρία τα είπαμε. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μία τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης που φαίνεται ότι τα πηγαίνει πολύ καλά, αλλά και από την ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα. Μαθαίνω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για την ομάδα και με τα εισιτήρια διαρκείας κι αυτό είναι καλό, γιατί ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτή την στήριξη».

Αποχωρώντας από το «Παλατάκι» ο Στογιάκοβιτς, που έχει σύντομα και νέες υποχρεώσεις σε όλο τον κόσμο ως πρεσβευτής του ΝΒΑ, ανανέωσε το ραντεβού του με τον ΠΑΟΚ σε ένα από τα παιχνίδια της ομάδας μέσα στην σεζόν, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα (όπου μένει μόνιμα).

http://www.paokbc.gr/news/news/3767

« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 30, 2014, 11:31:54 πμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Δεν ηταν υποχρεωση του να ασχοληθει, αλλα ο Πετζα εγινε ΑΝΘΡΩΠΟΣ απο τον ΠΑΟΚ.
Ισως λεω ισως να ηταν στα αζητητα, αλλα οταν του ζητησαμε την βοηθεια γυρισε την πλατη.

Ακομα και το "Ήμουν με τον γιο μου εδώ κοντά και είπαμε να έρθουμε μια βόλτα", μου χτυπησε πολυ ασχημα.
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!

Αφιέρωμα στον Άντονι Κουκ!
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2014, 05:05:26 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ιαχή 'Κουκ, Κουκ, Κουκ'!»

Για την ακρίβεια ήταν ο δεύτερος ξένος που χρησιμοποίησε ο «δικέφαλος του βορρά» στο πρωτάθλημα της Α1 μετά τον Μάικ Τζόουνς, ο οποίος το ίδιο καλοκαίρι έκανε το αντίθετο δρομολόγιο προκειμένου να ενισχύσει τον Αρη στο κύπελλο πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Το όνομα αυτού; Αντονι Κουκ!

Βρισκόμαστε στον Ιούλιο του '89. Πριν αρχίσει η αναζήτηση για τον ξένο, η διοίκηση του ΠΑΟΚ προσπάθησε να φέρει στο «Αλεξάνδρειο» τους Ντίνο Αγγελίδη και Ντέιβιντ Στεργάκο, χωρίς όμως, να τα καταφέρει. Μάλιστα ο τότε πρόεδρος Νίκος Βεζυρτζής ήταν διατεθειμένος να προσφέρει γη και ύδωρ και Σπόρτινγκ και Παναθηναϊκό προκειμένου να τους αποκτήσει ωστόσο έκανε δικό του έναν παίκτη ο οποίος αποτέλεσε σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο) τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Νίκο Μπουντούρη, τον οποίο απέκτησε έναντι 45 εκατομμυρίων δραχμών από τον Ολυμπιακό Βόλου. Μάλιστα ήθελε να τον δώσει δανεικό στον Ολυμπιακό (μαζί με τον Μπιλ Μέλις) προκειμένου να ντύσει στα ασπρόμαυρα τον... Τζορτζ Παπαδάκο! Μια κίνηση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, παρά τις συνεχόμενες πιέσεις από πλευράς ΠΑΟΚ στους «ερυθρόλευκους». Επίσης είχε αποκτηθεί και ο ομογενής Κρις Παπασαράντου από το Οκλαχόμα Μπαπτίστ Γιουνιβέρσιτι!

Έκτοτε στράφηκε στον αντικαταστάτη του Μάικ Τζόουνς, ο οποίος διαμαρτύρονταν (τότε) για κάποιες οφειλές προς το πρόσωπό του. Πάντως, ο Κώστας Πολίτης δεν... καίγονταν και τόσο να τον κρατήσει με το όνομα του NBAer Πέρβις Σορτ να απασχολούσε έντονα τους ιθύνοντες της ομάδας. Ήταν μια πραγματική... καλαθομηχανή του ΝΒΑ (σ.σ. νο 5 στο ντραφτ του 1978 από το Γκόλντεν Στέιτ) όντας ο 7ος σκόρερ στην ιστορία των Ουόριορς με 17,3 πόντους! Δεύτερος στη λίστα ήταν ο επίσης NBAer Τέρι Τάιλερ ο οποίος είχε 10,2 πόντους στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Τελικά τα χρήματα της Στεφανέλ Τριέστε τον δελέασαν περισσότερο και δεν συζήτησε καν για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

Τρίτος ήταν ο... Ουόλτερ Μπέρι! Ήταν το καλοκαίρι που πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά ΜΜΕ το όνομα του «Τρουθ» ο οποίος ήταν έτοιμος να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι μετά από τρία πετυχημένα (σε ατομικό επίπεδο) χρόνια στο ΝΒΑ: «Θα παραμιλάει όλη η Ευρώπη με τον Μπέρι» είχε δηλώσει δημόσια ο Νίκος Βεζυρτζής στις αρχές Αυγούστου ωστόσο το θέμα «πάγωσε» λόγω των υψηλών απαιτήσεών του! Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στράφηκε στους παίκτες από το ντραφτ εκείνης της χρονιάς, με τον Ράντι Ουάιτ (επιλογή στο νούμερο 8 από τους Ντάλας Μάβερικς) να δέχεται το επίσημο ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας. Μάλιστα η απάντηση ήταν θετική με τη συμφωνία των δύο πλευρών να έκανε λόγο για ένα εκατομμύριο δολάρια!
«Περπατούσα μια μέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πέρασε από μπροστά ένα σχολικό. Ε, τα παιδιά είχαν βγάλει τα κεφάλια τους από το παράθυρο και φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου. Και αυτό ήταν κάτι π
«Περπατούσα μια μέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πέρασε από μπροστά ένα σχολικό. Ε, τα παιδιά είχαν βγάλει τα κεφάλια τους από το παράθυρο και φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου. Και αυτό ήταν κάτι που με σόκαρε. Το πόσο αγαπάνε την ομάδα τους οι Έλληνες από μικρή ηλικία. Εξάλλου μου έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης σε όλες τις καφετέριες και σε όλα τα εστιατόρια της πόλης»

Όπως έλεγε ήθελε να δοκιμάσει πρώτα στην Ευρώπη πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ, ενώ είχαν βρεθεί στις ΗΠΑ ο μάνατζέρ του Κώστας Παπαδάκης και ο βοηθός του Πολίτη, Σάκης Λάιος προκειμένου να τον φέρουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 18 Αυγούστου ο Ράντι Ουάιτ αφίχθη στην Ελλάδα, έκανε προπόνηση με τον ΠΑΟΚ, αλλά όπως δήλωσε «ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα». Κάτι ήξερε... Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις με τον Βεζυρτζή ζητούσε τον ουρανό με τα άστρα (σ.σ. μάλιστα ο αστικός μύθος αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ανέβασε τον μισθό στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να τον πείσει), ενώ στη συνέχεια δήλωσε οικογενειακό κόλλημα και επέστρεψε στις ΗΠΑ δίχως επιστροφή (σ.σ. τουλάχιστον μέχρι τη χρονιά που πήγε στο Περιστέρι).

Ξανά επιστροφή στον Μπέρι και νέες επαφές μαζί του! Μάλιστα υπήρξε και συμφωνία στα 650.000 δολάρια για μονοετές συμβόλαιο, αλλά στις 27 Αυγούστου που η διοίκηση τον αναζητούσε, εκείνος έγινε... άφαντος! Όπως αποδείχθηκε είχε συμφωνήσει με την ιταλική Νάπολι αφήνοντας την ελληνική ομάδα στα κρύα του λουτρού!! Στον ΠΑΟΚ έτρεχαν και δεν έφταναν ώσπου την προτελευταία μέρα του καλοκαιριού έδωσαν τα χέρια με τον Άντονι Κουκ! Επιλογή των Φοίνιξ Σανς στο νούμερο 24 του ντραφτ (σ.σ. δύο θέσεις πάνω από τον Βλάντε Ντίβατς, ενώ στο ίδιο ντραφτ είχαν επιλεγεί και παίκτες όπως οι Σον Κεμπ, Μπι Τζέι Αρμστρονγκ, Τιμ Χάρνταγουεϊ, Γκλεν Ράις κ.α.) οι οποίοι τον είχαν στείλει στους Ντιτρόιτ Πίστονς για τους Κένι Μπατλ και Μάικλ Ουίλιαμς.

Με το προσωνύμιο «double zero» λόγω του αριθμού που είχε στη φανέλα του (00) με το κολέγιο της Αριζόνα (12π., 6,5ριμπ, 2,1κοψ.) ο Κουκ συμφώνησε έναντι 800.000 δολαρίων! Μάλιστα την 1η Σεπτεμβρίου 1989 «προσγειώθηκε» στη Θεσσαλονίκη μένοντας με το στόμα ανοικτό! Η υποδοχή που του είχαν επιφυλάξει 2.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν μνημειώδης! «Δεν πίστευα που τα έγραφαν στις εφημερίδες για τον Ουάιτ. Ούτε τώρα πιστεύω αυτά που βλέπω! Τι κόσμος Θεέ μου! Ήρθα για να μείνω. Ο Ουάιτ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία που δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να την χάσω και εγώ; Με τίποτα! Εξάλλου λίγο καιρό μακριά από το ΝΒΑ δεν κοστίζει καθόλου...» δήλωσε λίγα λεπτά μετά την άφιξή του.
«Το να έρθω και να παίξω μπάσκετ στην Ελλάδα, μια χώρα τόσο μακριά από την πατρίδα μου και το σπίτι μου, μόνο ευλογία ήταν! Μάλιστα δεν θα ξεχάσω ούτε την πρώτη μου προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα είχε
«Το να έρθω και να παίξω μπάσκετ στην Ελλάδα, μια χώρα τόσο μακριά από την πατρίδα μου και το σπίτι μου, μόνο ευλογία ήταν! Μάλιστα δεν θα ξεχάσω ούτε την πρώτη μου προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα είχε κανονίσει να είναι ανοικτή για τον κόσμο και οπαδοί μας σχεδόν είχαν γεμίσει το γήπεδο. Ήταν απίστευτο αυτό που ζούσα»

Αμέσως εντάχθηκε στην ομάδα ωστόσο η πρώτη του εμφάνιση στο φιλικό με την Βοϊβοντίνα δεν ήταν αυτή που θα περίμενε: «Εγώ δεν είδα τον Κουκ στο γήπεδο. Μήπως τον είδατε εσείς; Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί αυτό» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα μετά από εκείνο το ματς. Όπως και έγινε! Ο Κουκ πραγματοποίησε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Α1 έναν μήνα μετά την έλευσή του στον ΠΑΟΚ, έχοντας 22 πόντους στη νίκη της ομάδς του απέναντι στο Περιστέρι με 113-91. Βέβαια στη συνέχεια είδε τον Γκάλη να σημειώνει 40 πόντους στο «classico» της 2ης αγωνιστικής (88-85 ο Άρης) και εκείνος να μένει στους 16 πόντους με 6/11 σουτ. Η παρθενική του εμφάνιση στην Ευρώπη έγινε στις 24/10/1989 και στη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Οβαρένσε με 101-83 (Πρέλεβιτς 31, Φασούλας 25, Κουκ 22).

Ο ίδιος έχει γραφτεί και στην βίβλο της Α1 αφού είναι ένας από τους (λίγους) παίκτες που σημείωσε τριπλ νταμπλ φίγκιουρ σε ένα ματς. Συγκεκριμένα εναντίον του Σπόρτιγκ (113-62) στις 2/12/1989 όπου είχε 21 πόντους, 17 ριμπάουντ και 10 κοψίματα! Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 28 ματς της Α1 με 17,7 πόντους κατά μ.ο. 5,5 ριμπάουντ και 2,5 κοψίματα. Αριθμοί που τον βοήθησαν σημαντικά στο να βρει θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη!

Στο ΝΒΑ έμεινε τέσσερα χρόνια και άλλαξε ισάριθμες ομάδες (Ντένβερ, Ορλάντο, Μιλγουόκι, Πόρτλαντ) μετρώντας 116 παιχνίδια με 3,6 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 0,8 κοψίματα. Τα καλύτερα βράδια του ήταν στις 8/1/1991 όπου είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ στην ήττα των Νάγκετς από τους Ουόριορς με 147-125 (Χάρνταγουεϊ 34, Ρίτσμοντ 33-Λέιν 22, Ντέιβις 18) και στις 20/4/1994 με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ όταν οι Μπακς είχαν κερδίσει τους Πίστονς με 103-78 (Μέιμπερι 19, Μπέικερ 18-Χιούστον 19, Χάντερ 12).
«Δεν κατάφερα να επιστρέψω αν και ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Με πρόλαβε το ΝΒΑ αφού το Πόρτλαντ με κάλεσε να πάρω μέρος στα δοκιμαστικά. Τελικά κατάφερα να γίνω μέλος της ομάδας με αποτέλεσμα να αρνηθώ
«Δεν κατάφερα να επιστρέψω αν και ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Με πρόλαβε το ΝΒΑ αφού το Πόρτλαντ με κάλεσε να πάρω μέρος στα δοκιμαστικά. Τελικά κατάφερα να γίνω μέλος της ομάδας με αποτέλεσμα να αρνηθώ οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Βέβαια στα μέσα της ίδιας σεζόν οι Μπλέιζερς με άφησαν ελεύθερο, έκανα κάποιες επαφές με ελληνική ομάδα, αλλά δεν καρποφόρησαν. Έτσι δεν είχαν την τύχη να επιστρέψω στην χώρα σας...»

«Ονειρεύομαι ότι ξαναρχίζω από την αρχή»

«Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που αποσύρθηκα από την ενεργό δράση. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έκλεισα ήδη 17!! Σε γενικές γραμμές δεν μπόρεσα να κάνω την καριέρα που ήθελα λόγω των πολλών τραυματισμών μου. Μόνο επτά-οκτώ χρόνια κατάφερα να σταθώ σε καλό επίπεδο και να μπορώ να αγωνίζομαι στο ΝΒΑ. Όμως όταν είδα ότι δεν αντέχουν τα πόδια μου, αναγκάστηκα να αποσυρθώ και να ασχοληθώ με τελείως διαφορετικά πράγματα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παίξω περισσότερο. Το ήθελα πολύ. Και μπορώ να σου πω ότι ακόμα και τώρα το θέλω» λέει αρχικά ο 47χρονος (πια) Κουκ ο οποίος δεν... λέει να παρατήσει την παλιά του αγάπη:

«Όποτε βρίσκω τον χρόνο παίρνω τη μπάλα μου και πάω στο γήπεδο να κάνω μερικά σουτάκια. Μπορεί να έχω... σκουριάσει, αλλά τα καταφέρνω καλά ακόμα (Γέλια)! Βέβαια έχω να παίξω σε κάποιο οργανωμένο πρωτάθλημα, έστω και βετεράνων, εδώ και μια πενταετία περίπου. Οφείλω να σου ομολογήσω ότι κάθομαι κάποιες φορές και αναπολώ τα παλιά. Ονειρεύομαι ότι ξαναρχίζω από την αρχή! Ότι είναι νέος και παίζω ακόμα μπάσκετ. Φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται να βγει ποτέ από το μυαλό μου...»
«Όταν σταμάτησα το μπάσκετ, ήμουν για πολλά χρόνια δανειομεσίτης. Έπειτα ήμουν προϊστάμενος σε ένα πολυκατάστημα με την επονομασία 'Grand & Benedicts' στο Πόρτλαντ, όπου διαμένω μέχρι και σήμερα.
«Όταν σταμάτησα το μπάσκετ, ήμουν για πολλά χρόνια δανειομεσίτης. Έπειτα ήμουν προϊστάμενος σε ένα πολυκατάστημα με την επονομασία 'Grand & Benedicts' στο Πόρτλαντ, όπου διαμένω μέχρι και σήμερα. Επιπλέον είμαι και ανεξάρτητος επιχειρηματίας όσον αφορά τις online αγορές, όπου ενεργώ στο οικονομικό σκέλος. Συνεργάζομαι με συγκεκριμένα καταστήματα και βρίσκω τις καλύτερες προσφορές οι οποίες μπορούν να αποφέρουν κέρδος»

Δανειομεσίτης με... τηλεκατευθυνόμενα!

Φυσικά δεν παρέλειψε να μας μιλήσει για τις σημερινές του ασχολίες οι οποίες (όπως μας προϊδέασε από την πρώτη στιγμή) δεν έχουν καμία σχέση με την πορτοκαλί μπάλα και τα παρκέ! «Να πάρω τα πράγματα με τη σειρά. Όταν σταμάτησα το μπάσκετ, ήμουν για πολλά χρόνια δανειομεσίτης. Έπειτα ήμουν προϊστάμενος σε ένα πολυκατάστημα με την επονομασία 'Grand & Benedicts' στο Πόρτλαντ, όπου διαμένω μέχρι και σήμερα. Επιπλέον είμαι και ανεξάρτητος επιχειρηματίας όσον αφορά τις online αγορές, όπου ενεργώ στο οικονομικό σκέλος. Συνεργάζομαι με συγκεκριμένα καταστήματα και βρίσκω τις καλύτερες προσφορές οι οποίες μπορούν να αποφέρουν κέρδος».

Τι κάνει όμως όταν δεν εργάζεται; «Όπως σου είπα και πριν αν μπορέσω θα πάρω τη μπάλα μου για να κάνω σουτ! Παρόλα αυτά το πάθος μου είναι οι μηχανές κρος όπου λαμβάνω μέρος και σε κάποιους αγώνες, όπως και τα... τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα. Εχω μεγάλη συλλογή! Από εκεί και πέρα λατρεύω να πηγαίνω για γκολφ με φίλους, όπως και να ψαρεύω. Ότι μπορεί να κάνει ένας... συνταξιούχος μπασκετμπολίστας (γέλια)!»
«Όταν έφυγα από την Αμερική για να έρθω στην Ελλάδα, ομολογώ ότι δεν ήξερα τι να περιμένω. Ήμουν λίγο χαμένος, αλλά εξαιρετικά ανυπόμονος. Όμως όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη κατάλαβα ότι είχα κάνει την
«Όταν έφυγα από την Αμερική για να έρθω στην Ελλάδα, ομολογώ ότι δεν ήξερα τι να περιμένω. Ήμουν λίγο χαμένος, αλλά εξαιρετικά ανυπόμονος. Όμως όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη κατάλαβα ότι είχα κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. «Μόλις βγήκα από το αεροπλάνο έζησα την καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Χιλιάδες κόσμος να με αποθεώνει, δεκάδες δημοσιογράφοι να με περιμένουν να τους μιλήσω...»

«Λίγοι παίκτες γνωρίζουν τέτοια αποθέωση»

Ξεκινώντας την ελληνική του περιπλάνηση στάθηκε στην θερμή υποδοχή που του είχαν επιφυλάξει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο Μακεδονία λίγο μετά τη συμφωνία του με την ομάδα: «Όταν έφυγα από την Αμερική για να έρθω στην Ελλάδα, ομολογώ ότι δεν ήξερα τι να περιμένω. Ήμουν λίγο χαμένος, αλλά εξαιρετικά ανυπόμονος. Όμως όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη κατάλαβα ότι είχα κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. «Μόλις βγήκα από το αεροπλάνο έζησα την καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Χιλιάδες κόσμος να με αποθεώνει, δεκάδες δημοσιογράφοι να με περιμένουν να τους μιλήσω...» θυμάται ο πάλαι ποτέ εκρηκτικός φόργουορντ για να συνεχίσει:

«Πρωτόγνωρα πράγματα για μένα που ήμουν 23 χρονών τότε. Θυμάμαι που δεν έφευγαν με τίποτα. Ακόμα και όταν μπήκα στο αυτοκίνητο για να πάω στα γραφεία της ομάδας, είχε στηθεί ολόκληρο κομβόι που με συνόδευε, ενώ υπήρχε και κόσμος στο δρόμο για να με καλωσορίσει! Τώρα που με ρώτησες και έφερα στο μυαλό μου αυτές τις σκηνές, ομολογώ ότι συγκινήθηκα. Ήταν υπέροχο στο συναίσθημα. Άλλωστε θεωρώ ότι δεν γνωρίζουν πολλοί παίκτες στην καριέρα τους τέτοια αποθέωση».

«Πίναμε σαμπάνια με τους φιλάθλους στα αποδυτήρια!»

Φυσικά σε όλους τους ξένους παίκτες που πέρασαν από τα μέρη μας και αγωνίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80 με αρχές της δεκαετίας του '90 σε ΠΑΟΚ ή Άρη, το πρώτο πράγμα που θυμούνται έντονα είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια: «Ακόμα και σήμερα διηγούμαι σε φίλους και γνωστούς τα ντέρμπι με τον Άρη. Μάλιστα κάποιος μου είχε πει τότε ότι ο ΠΑΟΚ είχε επτά χρόνια να κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο. Δεν ξέρω αν ήταν αλήθεια ή όχι ωστόσο ανυπομονούσα γι' αυτό το ματς. Δεν θυμάμαι αν ήταν το παιχνίδι του πρώτου ή του δεύτερου γύρου (σ.σ. ήταν του δεύτερου) αλλά αυτό που θυμάμαι καλά ήταν ότι κερδίσαμε με χαρακτηριστική ευκολία!» λέει χαρακτηριστικά, ενώ φέρνει στο μυαλό του και τα όσα επακολούθησαν στα αποδυτήρια:

«Θυμάμαι που είχε μαζευτεί πολύ κόσμος έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας. Μάλιστα κάποιοι ηλικιωμένοι άρχισαν να με αγκαλιάζουν κλαίγοντας! Με φιλούσαν όλη την ώρα και μου έδιναν συγχαρητήρια γι' αυτήν την νίκη: 'Μπράβο Κουκ! Μπράβο' (σ.σ. έτσι ακριβώς μας το είπε) μου έλεγαν με δάκρυα στα μάτια. Πραγματικά ήταν απίστευτα τα όσα βίωνα εκείνη την ημέρα. Φοβερή αγάπη και τρομερό πάθος για την ομάδα τους. Μάλιστα ανοίξαμε σαμπάνιες εκείνη τη στιγμή και γίναμε όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα. Πραγματικά αξέχαστες στιγμές!!»
«Είχε μαζευτεί πολύ κόσμος έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας. Μάλιστα κάποιοι ηλικιωμένοι άρχισαν να με αγκαλιάζουν κλαίγοντας! Με φιλούσαν όλη την ώρα και μου έδιναν συγχαρητήρια γι' αυτήν την νίκη: '
«Είχε μαζευτεί πολύ κόσμος έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας. Μάλιστα κάποιοι ηλικιωμένοι άρχισαν να με αγκαλιάζουν κλαίγοντας! Με φιλούσαν όλη την ώρα και μου έδιναν συγχαρητήρια γι' αυτήν την νίκη: 'Μπράβο Κουκ! Μπράβο' (σ.σ. έτσι ακριβώς μας το είπε) μου έλεγαν με δάκρυα στα μάτια. Πραγματικά ήταν απίστευτα τα όσα βίωνα εκείνη την ημέρα. Φοβερή αγάπη και τρομερό πάθος για την ομάδα τους»

«Ο Μπράνισλαβ, ο Παναγιώτης , ο Τζον και οι υπόλοιποι...»

Αν και αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ και άλλα τρία σε Ευρώπη και CBA, η ομάδα που θα του μείνει για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό είναι ο ΠΑΟΚ:
«Ξέρεις, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήμουν στην Ελλάδα ωστόσο φέρνω πολύ συχνά στο μυαλό μου τα όσα έζησα στη χώρα σας. Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ μερικά ονόματα συμπαικτών μου και αναγκάστηκα να τα ψάξω στο Ιντερνετ. Βέβαια δεν ξεχνάω ποτέ τον Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς (σ.σ. λίγο αργότερα καθιερώθηκε ως Μπάνε), τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Κόρφα!» εξηγεί ο Κουκ για να συνεχίσει:

«Εκτός του Τζον, υπήρχαν στην ομάδα και δύο ξαδέρφια από την Αμερική. Ο Πιτ και Ο Κρις! Οσο για το επώνυμο χρειάστηκα τη βοήθεια του Ιντερνετ! Ο Παπαχρόνης και ο Παπασαράντου. Εξαιρετικά παιδιά που κάναμε αρκετή παρέα τότε. Άλλωστε είχαμε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα λόγω των ΗΠΑ. Επειτα 'γκούγκλαρα' και τους υπόλοιπους και θυμήθηκα ξανά τον Νικο Σταυρόπουλο, τον Τάκη Καρατζουλίδη, τον Γιώργο Μακαρά, τον Νίκο Μπουντούρη, τον Αχιλλέα Μαματζιόλα, τον Μπιλ Μέλις όπως και τον Θόδωρο Αστεριάδη. Είχαμε πολύ καλή ομάδα αλλά στο τέλος δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Μάλιστα ακόμα έχω φωτογραφίες στο σαλόνι από εκείνη την εποχή! Ειδικά μετά τη νίκη που είχαμε κάνει απέναντι στον Άρη!».   

«Nick Galis was the man!»

Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόταν να μας πει αρκετές από εκείνη την περίοδο. Όσο και αν τον πιέσαμε να... στύψει το μυαλό του! Τα παιχνίδια με τον Άρη ήταν εκείνα που του έμειναν ανεξίτηλα στο μυαλό! «Ο λόγος που δεν μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα ήταν ένας και μοναδικός! Ο Νίκος Γκάλης! He was the man (όπως μας είπε χαρακτηριστικά). Θυμάμαι τον κόουτς να δοκιμάζει διάφορα πράγματα για να τον σταματήσει, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πάντα αρνητικό. Πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο να τον μαρκάρει κάποιος. Και όποιος το έκανε ήταν ο... άτυχος της υπόθεσης (Γέλια)».

Και κατέληξε μιλώντας για τα ντέρμπι με τον «αιώνιο αντίπαλο» στη Θεσσαλονίκη: «Πραγματικά δεν περίμενα να κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση εκείνη η νίκη. Οι οπαδοί μας το χάρηκαν πάρα πολύ εκείνη την ημέρα, ενώ υπήρχαν και άνθρωποι που μου έλεγαν ότι θα με θυμούνται για πάντα λόγω του ότι κερδίσαμε τον Άρη. Φυσικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και με στήριζαν συνέχεια στο γήπεδο. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η ιαχή 'Κουκ, Κουκ, Κουκ' την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Νιώθω σαν να ξαναζώ εκείνη την περίοδο!»

«Μέχρι και στην προπόνηση είχαν γεμίσει το γήπεδο!»

Εκτός των άλλων έφερε στο μυαλό του και την πρώτη φορά που πάτησε το πόδι του στο «Αλεξάνδρειο» της Θεσσαλονίκης: «Το να έρθω και να παίξω μπάσκετ στην Ελλάδα, μια χώρα τόσο μακριά από την πατρίδα μου και το σπίτι μου, μόνο ευλογία ήταν! Μάλιστα δεν θα ξεχάσω ούτε την πρώτη μου προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα είχε κανονίσει να είναι ανοικτή για τον κόσμο και οπαδοί μας σχεδόν είχαν γεμίσει το γήπεδο. Ήταν απίστευτο αυτό που ζούσα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που μόλις είχα αποφοιτήσει από το κολέγιο της Αριζόνα επιλέγωντας να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ευρώπη και όχι στους Πίστονς που είχα καταλήξει μετά το trade στο ντραφτ του '89. Αναμφισβήτητα η αγάπη που εισέπραξα στην Ελλάδα ήταν κάτι το μοναδικό. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου. Έστω και αν πέρασαν 25 χρόνια από τότε...»

Μάλιστα είχε βρεθεί κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα (σ.σ. τη σεζόν 1995-96, μια χρονιά μετά τη θητεία του στη Γαλλία για λογαριασμό της Λεβαλουά) αλλά όπως μας είπε «δεν κατάφερα να επιστρέψω αν και ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Με πρόλαβε το ΝΒΑ αφού το Πόρτλαντ με κάλεσε να πάρω μέρος στα δοκιμαστικά. Τελικά κατάφερα να γίνω μέλος της ομάδας με αποτέλεσμα να αρνηθώ οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Βέβαια στα μέσα της ίδιας σεζόν οι Μπλέιζερς με άφησαν ελεύθερο, έκανα κάποιες επαφές με ελληνική ομάδα, αλλά δεν καρποφόρησαν. Έτσι δεν είχαν την τύχη να επιστρέψω στην χώρα σας...»

sentragoal.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!