«Δεν είπα ποτέ όχι στον ΠΑΟΚ!»Αναλυτικά όσα είπε ο Εργκούς Κάτσε:Εργκούς, συνεχώς βγαίνουν στο προσκήνιο δημοσιεύματα για ομάδες του εξωτερικού που φέρονται να ενδιαφέρονται για σένα. Εσύ τι ξέρεις επί του θέματος, ισχύει κάτι από όσα γράφονται;«Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τίποτα για όλα αυτά και εγώ απλά διαβάζω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχω κάποια επίσημη πρόταση στα χέρια μου, από κάποια ομάδα».
Ένα από αυτά τα δημοσιεύματα ανέφερε πως αρνήθηκες πρόταση του ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου σου. Ποια είναι η αλήθεια για την επέκταση της συνεργασίας σου με την ομάδα;«Δεν ισχύει διότι ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσεις τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, σε ότι αφορά με το συμβόλαιο μου και δεν ξέρω και ποτέ θα ξεκινήσουν αυτές».
Εσύ θες να μείνεις στον ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια;«Γιατί όχι; Εδώ μεγάλωσα, εδώ έζησα! Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που με ανέδειξε και σίγουρα θέλω να μείνω, Βέβαια, κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να τα φέρει η ζωή…»
Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν έχει πετύχει κάτι το σημαντικό (π.χ. η κατάκτηση κάποιου τίτλου εκτός από μερικές μεγάλες νίκες, όπως αυτή με την Ντόρτμουντ πρόσφατα. Τι φταίει για αυτό;«Ναι αυτό είναι μια αλήθεια. Φτάσαμε κοντά στην κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς αυτό. Αν το είχαμε κατακτήσει θα ήταν κάτι πολύ καλό για εμάς, την ομάδα και τον κόσμο. Στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έρχονται νέοι παίκτες, νέοι προπονητές. Πρέπει να στηριχτεί από όλους, ένα πλάνο».
Γίνεται αρκετός λόγος για την απόδοση της ομάδας φέτος και υπάρχει μία αίσθηση ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Εσύ τι έχεις να πεις για αυτό;«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες φέτος, αλλά και πολλούς τραυματισμούς. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα στα αποδυτήρια και ότι όλοι είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Είναι θέμα χρόνου να γίνουμε μία οικογένεια. Όταν νιώθεις έτσι όλα είναι διαφορετικά. Είναι νωρίς ακόμα και έχουμε δύο στόχους στους οποίους είμαστε αφοσιωμένοι. Ο ένας είναι το κύπελλο και ο άλλος η δεύτερη θέση που θα μας οδηγήσει στα Play Off του Champions League. Αν η ομάδα πάρει το κύπελλο θα είναι κάτι φανταστικό. Θα χαρούμε όλοι πάρα πολύ. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε».
Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που είχες;«Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν τους. Ο καθένας είχε να δώσει κάτι διαφορετικό στην ομάδα και όλοι μου έμαθαν κάτι σημαντικό που με βοήθησε να εξελίξω το παιχνίδι μου».
Ποιον- ποιους παίκτες είχες ως πρότυπο στα πρώτα σου βήματα και ποιοι σου αρέσουν;«Ως πρότυπο είχα τους Γκαρσία και Βιτόλο ήθελα να παίξω όπως και αυτοί. Όταν όμως αρχίζεις και παίρνεις παιχνίδια στα πόδια σου πάντα θες το κάτι παραπάνω. Έτσι έγινε και με μένα πλέον οι «στόχοι» μου έχουν αλλάξει. Όπως είπα θέλω πάντα να κοιτάω ψηλά. Από παίκτες μου αρέσει ο Πίρλο, oποίος σιγά-σιγά ολοκληρώνει την καριέρα του, αλλά είναι ένας τεράστιος παίκτης. Επίσης στη θέση μου, μου αρέσει πολύ ο Μάρκο Βεράτι της Παρί, αλλά φυσικά ξεχωρίζω και τον Λούκας Μόντριτς. Ωστόσο κοιτάω παίκτες και από άλλες θέσεις εκτός της δικιάς μου και δεν σου κρύβω πως μου αρέσει και ο Μέσι».
Νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχες πει πως η συμμετοχή στο EURO της Γαλλίας είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα (δείτε εδώ). Πλέον ποιος είναι το επόμενο όνειρο-στόχος σου;«Θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ! Αυτό ήταν το όνειρο μου από το 2005 που ανέβηκα στην πρώτη ομάδα. Πριν προωθηθώ στην πρώτη ομάδα και ήμουν στις ακαδημίες είχα ως όνειρο να παίξω στην ανδρική ομάδα. Όσο περνάνε τα χρόνια και εξελίσσεσαι αλλάζουν και οι στόχοι. Εγώ θέλω πάντα να κοιτάω ψηλά!»
Το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχεις χρόνο για διακοπές, αφού θα βρίσκεσαι στην αποστολή της Εθνικής Αλβανίας για το EURO 2016 ανυπομονείς για την έναρξη της διοργάνωσης;«Το περιμένω πως και πως αυτό το Euro. Είναι μία τεράστια ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Είμαι τυχερός που θα συμμετέχω σε αυτό. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται».
Είσαι τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ και τα πράγματα που ξέρουμε είναι πολύ λίγα για σένα. Πως διασκεδάζει ο Εργκούς Κάτσε όταν δεν παίζει ποδόσφαιρο; Τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του;
«Περνάω τον χρόνο μου με τους φίλους μου. Δεν μου αρέσει να κάθομαι σπίτι. Παίζουμε, πάμε σινεμά, πάμε για φαγητό. Είναι καλό να έχεις ανθρώπους με τους οποίους περνάνε καλά γιατί ακόμα και στις δυσκολίες είναι εκεί για σένα και σε στηρίζουν».
Από το εξωτερικό ποιες ομάδες υποστηρίζεις;«Από την Ισπανία φυσικά την Μπαρτσελόνα. Από την Αγγλία την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από την Ιταλία την Μίλαν. Όσον αφορά την Γερμανία δεν έχω κάποια ομάδα που να υποστηρίζω, αλλά μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπάγερν».
Θέλεις να στείλεις τις ευχές σου στον κόσμο;«Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και ευτυχισμένο το νέο έτος. Εύχομαι να είναι όμορφες αυτές οι μέρες για όλες. Για το 2016 εύχομαι να πάρουμε κάποιο τίτλο, έτσι ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι!»
onsports.gr
Θα έχουμε επεισόδια μάλλον....