Συγγνωμη αλλα αυτο ειναι καινουργιο φρουτο....Δηλαδη υπηρχε ομαδα του ΠΑΟΚ που επαιξε χωρις αμυντικο χαφ ? Ακομα και αν δεν υπηρχε, καποιος απο τους υπαρχοντες παικτες "βαφτιζοταν" αμυντικο χαφ και εκανε τη δουλεια του....
Τεχνικα, αθλητικα και σωματικα χαρακτηριστικα κοιτας σε εναν παικτη...Το δε συστημα δεν αποτελει αξιωμα...Κατα τη διαρκεια του αγωνα μπορει να αλλαξει το συστημα....Το αν ο αλλος δεν το κανει ,ειτε γιατι δεν ξερει, ειτε γιατι δεν τολμαει , ειτε γιατι αυτο εχει μαθει , ειναι "αλλουνου παπα ευαγγελιο"
Το γεγονος για παραδειγμα οτι χαναμε στον Πειραια και ο αλλος εκανε αλλαγη τον Κρεμντσικ με τον Σβιντερφσκι , δεν ειναι αλλαγη συστηματος αλλα αλλαγη προσωπου...
Σαν να λεει "Μπες Σβιντερφσκι , μπας και εισαι πιο γουρλης"... Καποιος αλλος θα επαιζε ενδεχομενως με 2 επιθετικους μηπως και απασχολησει περισσοτερους αμυντικους ή και να δημιουργησει καλυτερες ευκαιριες... Και ο Λουτσεσκου στο ματς κυπελλου με τον νιονιο στην Τουμπα επαιξε καποια στιγμη με διδυμο Ακπομ (113' γκολ) και Σβιντερσκι (83' γκολ) και ως εκ τουτου αλλαξε το συστημα ...
Αυτη η καραμελα με τους παικτες που ταιριαζουν στο συστημα , ειναι καινουργιο...Μονο και μονο χρησιμοποιειται ως αλλοθι... "Δεν εχω τους παικτες για να παιξω 4-2-3-1 και ως εκ τουτου ερχονται ασχημα αποτελεσματα... Και μεχρι να μου φερετε καινουργιους παικτες που να ταιριαζουν στο συστημα μου (
) , αυτα θα εχουμε ".... Μονο στην Ελλαδα και στον ΠΑΟΚ του Γκαρσια τα ακους αυτα....Σε ολο το παγκοσμιο ποδοσφαιρο , τα συστηματα ειναι υπο συζητηση κατα τη διαρκεια ενος αγωνα...
Δηλαδη ο Γιαννουλης δεν μπορει να παιξει με 4 στην αμυνα στην Νοριτς ? 'Η δεν ξερει να παιξει με 3 στην αμυνα ? Ο Ακπομ δεν επαιζε κορυφη στην επιθεση επι Λουτσεσκου και εν συνεχεια προσαρμοστηκε ακομα καλυτερα στο συστημα 3-5-2 του Αμπελ ?