Προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ δήλωσαν...

Αποστολέας Θέμα: Προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ δήλωσαν...  (Αναγνώστηκε 12243 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Απ: Προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ δήλωσαν...
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 23, 2014, 03:33:25 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
«Καλύτερα από πέρσι ο ΠΑΟΚ»

Ο Νίκος Καραγεωργίου φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΟΚ πριν την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά και την Εθνική ομάδα, ενόψει της τελευταίας «μάχης» με την Ακτή Ελεφαντοστού στην Βραζιλία.

Αναλυτικά:

Για την εικόνα που έχει για τον ΠΑΟK: «Δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα, γιατί τον τελευταίο καιρό μονοπωλεί το ενδιαφέρον το Μουντιάλ. Είναι δεδομένο πως πριν καν ξεκινήσει ο προγραμματισμός, η ομάδα θα πάει καλύτερα από πέρσι και αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τι είναι ΠΑΟΚ. Η συνέχεια θα είναι πολύ σημαντική, αλλά είμαι σίγουρος πως θα πάει καλύτερα. Γιατί μην ξεχνάμε πως μετά την συντριβή του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό με 4-0, ο ΠΑΟΚ έμεινε 20 βαθμούς πίσω. Αυτό φέτος δεν νομίζω να γίνει. Πέρσι περιμέναμε στο 90’ να μπει το νικητήριο γκολ, πέρασαν πολλά παιχνίδια που κερδίσαμε στο 90’. Φέτος η εικόνα δεν θα είναι η ίδια και πιστεύω πως αυτός θα είναι ο στόχος. Τώρα το αν θα είναι μέσα και το Κύπελλο, το Τσάμπιονς Λίγκ, όλα αυτά θα είναι μέσα στους στόχους».

Για την πρόσληψη του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟK: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τον Πάμπλο Γκαρσία, ας αφήσουμε τον Αναστασιάδη να δουλέψει και θα δούμε από την εικόνα της ομάδας. Μην ξεχνάμε πως έμεινε ο Άγγελος και ο Βρύζας. Έφυγαν πολλοί παρατρεχάμενοι. Ήταν ο Τσιστιακόφ, ο Γεωργιάδης που δεν λέω ότι δεν έκανε καλή δουλειά, αλλά υπήρχαν διάφορες γνώμες και αυτό δημιουργούσε θέμα, έφυγε ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Αυτό δείχνει πως πάει να γίνει κάτι πιο σοβαρό, κάτι πιο ουσιαστικό. Θα δούμε».

Για την Εθνική ομάδα: «Είδα μια καλή Εθνική ομάδα, με την δυνατότητα που έχουμε σαν χώρα. Και στα δύο παιχνίδια. Με την Κολομβία είχε την ατυχία να δεχθεί ένα γκολ νωρίς που στην συνέχεια έγιναν τρία και με την Ιαπωνία μείναμε από νωρίς με δέκα παίκτες. Μην ξεχνάμε πως Ελλάδα είμαστε και πάμε καλά. Έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι».

Για τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει:
«Νομίζω πως Τοροσίδης και Παπασταθόπουλος που αγωνίζονται στο εξωτερικό είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης, ο Κονέ που δεν είχε μέχρι τώρα πολλά παιχνίδια τα πάει πάρα πολύ καλά».

Για το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού: «Νομίζω πως αν έχουμε την εικόνα που είχαμε και στα άλλα παιχνίδια, θα πάρουμε την νίκη. Τι στο καλό, δεν θα μπει ένα γκολ; Αν είναι δυνατόν! Αρκεί όμως να δείξουμε το ίδιος πάθος και την ίδια θέληση με τα άλλα δύο παιχνίδια που δώσαμε».
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2014, 07:11:14 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
«Να χτίσει πάνω στον Κλάους ο ΠΑΟΚ»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Εργοτέλη, Παύλος Δερμιτζάκης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομάδα της Κρήτης, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αλλά και τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάυλος Δερμιτζάκης:

Για τον Εργοτέλη:
“Ο Εργοτέλης είναι ένα σωματείο που είναι ότι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Έχει μια ηρεμία για να δουλέψεις αλλά και πολύ ταλέντο”.
Για το ντέρμπι με τον ΟΦΗ:
“Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να κερδίσουμε, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να πάρουμε και ψυχολογία. Είναι ένα Κρητικό ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν ξεκίνησαν καλά. Η ομάδα έχει ποιότητα και καλό υλικό. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές βαρόμετρα που δεν είναι έτοιμοι 100% αλλά υπάρχει πολύ ποιότητα”.
Για τις δυσκολίες στην Σούπερ Λιγκ:
“Οι περισσότερες ομάδες έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Φέτος πέφτουν τέσσερις ομάδες και θα είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εύχομαι η ομάδα μου να κάνει καλή πορεία και να πάει καλά στο πρωτάθλημα”.
Για το αν μπορεί να χτυπήσει κάποια ομάδα τον Ολυμπιακό στην κορυφή:
“Δεν υπάρχει ομάδα για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό που έχει επενδύσει σε ποιότητα και έχει μεγάλο βάθος για να δείχνει καλή εικόνα σε όλες τις διοργανώσεις. Θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσουν άλλες ομάδες σε αυτό το επίπεδο. Μετά τον Ολυμπιακό ξεχωρίζουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ που θα αγωνιστούν για την δεύτερη θέση”.
Για τον ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά αλλά έκανε μια μεγάλη νίκη στον Πλατανιά που βοήθησε ψυχολογικά μαζί με το παιχνίδι με την Ζίμπρου. Έχει τις δυνατότητες να πάρει τα ηνία για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι ένας μεγάλος στόχος”.
Για τον Αθανασιάδη:
“Ο Κλάους είναι ένας παίκτης που μπορεί να χτίσει πάνω του η ομάδα. Εκτός από καταπληκτικό παιδί, έχει το εύκολο γκολ και ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον κρατήσει. Πάνω σε τέτοιους παίκτες ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει έναν κορμό για να μπορεί να διεκδικεί μελλοντικά πρωταθλήματα”.
Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο:
“Δεν κρύβω ότι επειδή συνεργαστήκαμε με τον Δημήτρη και στον Πανθρακικό προσπάθησα και εγώ παλιότερα να του πω κάτι για να πάει στον ΠΑΟΚ. Ήρθε τώρα και είναι μια μεγάλη προσωπικότητα που θα βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένας παίκτης που κινείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη στην επίθεση, είναι καλός με πλάτη και έχει το εύκολο γκολ. Με Αθανασιάδη και Παπαδόπουλο ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον αντίπαλο. Όταν έχει δυο πολύ ικανούς επιθετικούς ο προπονητής θα προσπαθήσει να τους χωρέσει και τους δύο. Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες και ο Αθανασιάδης θα απεμπλακεί για να πετύχει περισσότερα γκολ”.
Για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:
“Σίγουρα ο στόχος του να περάσει στα προκριματικά του Γιουρόπα επετεύχθη. Το να περάσει στους 32 θα είναι μεγάλη επιτυχία και μεγάλη ψυχολογική ανάταση. Αν ο ΠΑΟΚ έχει το ανάλογο βάθος μπορεί και στις τρεις διοργανώσεις να πετύχει πολλά πράγματα. Είναι μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες να παίζουν Ευρώπη γιατί δεν διαφημίζονται μόνο αυτοί αλλά και το σωματείο”.
Για τον Πάμπλο Γκαρσία:
“Είχα μιλήσει με έναν κοινό γνωστό που ήταν ο Πάμπλο μαζί του. Ο Γκαρσία μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και έδειξε πως είναι ένα καταπληκτικό παιδί για ακόμα μια φορά. Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του και θεωρώ πως είναι φοβερά αδικημένος. Του ευχήθηκα και εγώ καλή επιτυχία σε ότι κάνει μέσα στο ποδόσφαιρο. Μια τέτοια προσωπικότητα μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ποδόσφαιρο ειδικά στην χώρα μας. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται προσωπικότητες και για αυτό έχει ξεφύγει. Θα είμαι πολύ χαρούμενος να τον συναντήσω ξανά και να συνεργαστώ μαζί του. Πλέον, δεν παίζει μπάλα, άλλαξε σελίδα και η εικόνα που έχουν όλοι προς το πρόσωπο του είναι η καλύτερη”.
Για το αν θα ήθελε τον Γκαρσία ως βοηθό προπονητή στον Εργοτέλη:
“Γιατί όχι; Υπάρχει άνθρωπος που δεν θα ήθελε μια προσωπικότητα όπως ο Γκαρσία δίπλα του”;
Για το επίπεδο της φετινής Σούπερ Λιγκ:
“Νομίζω πως φέτος οι ομάδες έχουν ενισχυθεί περισσότερο. Ο Ολυμπιακός συμπεριφέρεται σαν μεγάλη ομάδα που πουλάει και παίρνει υπεραξία τεράστια. Παίρνει έναν παίκτη, τον δουλεύει και τον προβάλει .Αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες. Οι μικρές ομάδες ενισχύθηκαν όλες και έτσι όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα φαίνεται πως θα δούμε καλό ποδόσφαιρο μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια και χωρίς φασαρίες”.
Για το τι θα συμβούλευε τον Άγγελο Αναστασιάδη:
“Ο Άγγελος είναι επίσης μια μεγάλη προσωπικότητα. Έχω σεβασμό απέναντι του γιατί έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα. Θα προσπαθούσα να μάθω περισσότερα για το ποδόσφαιρο και την προπονητική από αυτόν αν τον είχα κοντά μου”.

Άσχετα τα προπονητικά κτλ, ο Δερμιτζάκης ήταν πάντα κύριος, να τα λέμε όλα....
"Σας έχει "φάει" το... "ματι" και η... μ@λακια!"

« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 14, 2014, 11:50:49 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Ο Ραζβάν ήδη έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ"

O Ράζβάν Ρατς γράφει ιστορία απόψε, καθώς γίνεται ο πέμπτος Ρουμάνος διεθνής που φθάνει τις 100 συμμετοχές. Κατά σειρά οι άλλοι τέσσερις είναι: Μουντεάνου (134), Χάτζι (124), Ποπέσκου (115) και τέταρτος ο Λάσλο Μπόλονι με 104.

Ο πρωην προπονητής του ΠΑΟκ μίλησε στην εφημερίδα "Metrosport" για την επίδοση του 33χρονου μπακ. "Χαίρομαι γι’ αυτό που θα πετύχει απόψε. Καλώς ήρθες, Ραζβάν, στο κλαμπ των ρεκόρ" τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: "Ο Ραζβάν είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας, σκληρός και συνεπής επαγγελματίας και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια".

Όταν ρωτήθηκε για τον θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ, σημείωσε:
"Μα, ήδη έχει αρχίσει να βοηθά τον ΠΑΟΚ. Μοιράζει ασίστ, σκοράρει, έχει σημαντική παρουσία με τον ΠΑΟΚ και ελπίζω να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του".

Τέλος, αναφέρθηκε και στην παρουσία του Αθανασιάδη στην Εθνική Ελλάδας:
"Ο Κλάους ήταν ο βασικός μας στράικερ την εποχή που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ λογικό να είναι στην Εθνική σας ομάδα και πιστεύω μπορεί να προσφέρει πολλά".

Όσο για το αν έβαλε και ο ίδιος ένα λιθαράκι στην εξέλιξή του, τόνισε: "Ρωτήστε τον ίδιο τον Κλάους".

Μεγάλος προπονητής αλλά έπεσε σε @@!

« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 07:17:08 μμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Είχα πρόβλημα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ"

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπουντεσλίγκα παραχώρησε συνέντευξη ο Χουμπ Στέφενς. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε μεταξύ άλλων για το πέρασμά του από τη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» σχετικά με το ροτέισον που ήθελε να πραγματοποιήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Κι εγώ ο ίδιος είχα να αντιμετωπίσω ένα συμβάν με το ροτέισον. Για παράδειγμα πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να κάνω ροτέισον, λόγω και των αγώνων του Europa League, ωστόσο σε κάποιους ποδοσφαιριστές δεν τους άρεσε αυτό.

Οι διεθνείς φοβόντουσαν μην χάσουν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θεωρούσαν πως αν δεν αγωνίζονται σε κάθε ματς, δεν θα τους καλούσαν στην Εθνική Ελλάδος για τα παιχνίδια του Μουντιάλ. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν μπορούσαμε να το ξεπεράσουμε.

Στο τέλος καταφέραμε να βγούμε δεύτεροι, αλλά 19 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και έτσι η διοίκηση αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία μας. Αυτή όμως είναι η μοίρα του προπονητή, να έχει πάντα έτοιμες τις βαλίτσες του».

« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 11:11:18 μμ »

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ
Οι παραπανω προπονητες εβγαλαν απο 1 παικτη!
Σταφ και Κίτσιου ή μηπως λεω ψεματα?
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 24, 2015, 06:38:36 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Ο Γκαρσία νόμιζε ότι με δυο-τρεις προπονήσεις μπορούσε να παίξει"

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στη «Live Sport»:

Για τα προβλήματα στον ΠΑΟΚ: «Για μένα τα προβλήματα λύνονται από τη διοίκηση. Θα σου πω την αληθινή ιστορία Δώνη - Γκαρσία. Στην προετοιμασία ήθελα να βγάλω τους αρχηγούς. Φώναξα τον Γκαρσία και του είπα θέλω να είσαι ο πρώτος αρχηγός. Μου απάντησε ποτέ δεν το έχω δεχθεί αυτό, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργείτε στην προπόνηση, ο τρόπος που διαχειρίζεστε τους παίκτες και αφού μου δίνετε συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα το αποδεχτώ».

Για τη σχέση του με το Γκαρσία: «Πολύ καλά. Παίξαμε το πρώτο ματς για τα προκριματικά του Europa League και έπαθε θλάση. Μετά έρχεται το δεύτερο παιχνίδι, εκτός έδρας, με τη Ραπίντ. Παίζονται οι όμιλοι, ο Γκαρσία πάλευε να το προλάβει. Μου είπε ότι είναι έτοιμος και όταν τελείωσε το παιχνίδι είχε πάλι θέμα. Και άρχισε μια κατάσταση όπου δεν μπορούσε να προπονηθεί».

Για το Σαββίδη: «Άλλου είδους παράγοντας. Στο πρώτο ραντεβού μου είπε "θα πηγαίνεις στη δουλειά σαν να είναι η τελευταία σου μέρα. Εγώ μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί, να έχω μαλώσει με την γυναίκα μου και να σε διώξω"».

Για την απάντησή του: «Εγώ δεν κλείνω το στόμα μου. Του είπε "μην ανησυχείτε, και να με διώξετε, άξιος είμαι, θα βρω δουλειά". Το πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη ήταν ότι δεν βρισκόταν στην ομάδα, δεν υπήρχε επαφή. Και, ταυτόχρονα, υπερβολή στον πήχη που είχε θέσει. Εμείς ξεκινήσαμε με μειωμένο μπάτζετ, αλλά όταν ήρθε ζήτησε Κύπελλο, έξοδο στο Champions League».

Για τη ρήξη με τον Γκαρσία: «Ο ίδιος νόμιζε ότι με δυο-τρεις προπονήσεις μπορούσε να παίξει στα ντέρμπι. Εκεί ήρθε η ρήξη. Και με τον κόσμο, που ήταν συνδεδεμένος με τον Γκαρσία».

Για το αν αισθάνθηκε αδικημένος: «Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ποιο είναι ένα πραγματικό γεγονός. Αφού αγαπάμε τον Γκαρσία, έχει δίκιο ο Γκαρσία. Ο προπονητής έχει πάντα άδικο. Και η διοίκηση δεν πήρε ποτέ θέση. Το πιο άσχημο περιστατικό που μου έχει συμβεί είναι όταν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα το όνομά μου, με αποδοκίμαζαν τα παιδάκια που συνόδευσαν τις ομάδες στο γήπεδο! Πέντε χρονών, από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Και λέω "Χριστέ και Παναγία μου. Τι ακούν αυτά τα παιδιά στο σπίτι τους ότι έχω κάνει στον Γκαρσία"».

Για το πως αντιμετώπισε τις απειλές η οικογένειά του: «Ειδικά ο Χρήστος, που ήταν εδώ, στην Αθήνα, φοβήθηκε πάρα πολύ. Και η οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Για μεγάλο διάστημα είχαμε ανθρώπους να μας προστατεύουν. Τουλάχιστον δύο μήνες».

Βγάλε το σκασμό ρε γίδι.
Δεν τον γούσταρες από την αρχή τον Γκαρσία και το έλεγες γιατί δεν μπορούσε τάχα να παίξει.
Στην Βιέννη άλλους είχες ενημερώσει ότι θα πάιξουν και άλλοι ξεκίνησαν!

Ντροπή για τον σύλλογο το πέρασμα σου!
Στα τσακίδια!

« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 24, 2015, 12:25:07 μμ »

Αποσυνδεδεμένος nikolasf4

• Public Relations
  • 6358
Τί διαβάζουμε θεέ μου facepalm facepalm facepalm facepalm facepalm :o :o :o
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ (Pablo Gabriel García Pérez)
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η παρανομία γίνεται καθήκον
"Πάρτε το χαμπάρι, οι εφιάλτες σας μόλις ξεκίνησαν...»
ΘΥΡΑ 4

« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 24, 2015, 12:25:28 μμ »

Αποσυνδεδεμένος teododo

• "Russian" Big BOSS
  • Administrator
  • 35185
    • Προφίλ
Ο "δεν εγινε και τιποτα που αποκλειστηκαμε στην Ευρωπη" μιλαει κιολας!
Που αποκλειστηκαμε απο ενα κ@λοχωρι!
ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ!
Όλη η ΑΘΗΝΑ ενωμένη, από τον ΠΑΟΚ...Γ@ΜΗΜΕΝΗ!!

« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 24, 2015, 12:29:30 μμ »

Αποσυνδεδεμένος jim

• Platinum member
  • 13299
    • Προφίλ
Ποιες 2-3 προπονησεις ρε χτικιαρη?
Που τον ειχε 1 μηνα και προπονουνταν και ολο ετοιμος δεν ηταν!!
Σιγα ρε καραγκιοζη τα ντερμπι που πρεπει να κανουν και ειδικη προετοιμασια.
Αντε κρυψου τωρα σε κανενα πορτ μπαγκαζ ακομα, καραγκιοζη!
Το "φαγητό" του κάθε αμπαλου ΠΑΟΚτση, οι ΑΡΔ και τα ραδιοφωνα!

« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 01, 2016, 12:09:17 πμ »

Αποσυνδεδεμένος m01can4

• Administrator
  • 33113
"Λέω λοιπόν εσείς παιδιά δεν θα κάνετε διακοπές φέτος και θα χάσετε και την άλλη χρονιά, αλλά αυτό που κάνατε θα το πληρωσετε"

Καλεσμένος στην Αθλητική Κυριακή της κρατικής τηλεόρασης ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος μίλησε για τα όσα έγιναν επί των ημερών του στον ΠΑΟΚ και τα είπε έξω από τα δόντια.

«Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν καλύτερα να μην τα πω. Εγώ σαν προπονητής κέρδισα τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, τον Άρη και κέρδισα και τον ΠΑΟΚ σαν αντίπαλος μέσα στην Τούμπα. Το μόνο που δεν κατάφερα να κάνω ήταν α κερδίσω τον ΠΑΟΚ σαν προπονητής του ΠΑΟΚ! Οποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει! Δεν μπορείς να είσαι μέχρι τότε πρώτη ομάδα στην άμυνα, στα γκολ, στα γεμίσματα, στις πλαγιοκοπήσεις,στις τελικές, είχαμε όλα τα στοιχεία. Είχαμε τα τρεξίματα. Χάσαμε από τη Φιορεντίνα και τρέξαμε παραπάνω. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα! Εγώ πάντα έλεγα πως τις ομάδες με ποιότητα πρέπει να τις τρέξεις. Σλόγκαν, "εμείς θα πάρουμε τα γαϊδούρια και θα τα βγάλουμε πρώτα στον ιπππόδρομο". Αν όμως τα γαϊδούρια θέλουν να τρέξουν, θα τρέξουν».

Τι έγινε μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη;

«Μέχρι τότε είναι ένας ΠΑΟΚ που κερδίζει όλους τους αντιπάλους. Μέχρι εκείνο το ματς με κόντρα τη διαιτησία. Μιλάμε για κυνηγητό θανάτου! Στην προπόνηση κάναμε πρόγραμμα πως θα αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους με 10 παίκτες γιατί το περιμέναμε! Επρεπε να αντιδράσουμε και τα καταφέραμε. Κερδίσαμε και τους διαιτητές και τους αντιπάλους και τον κόσμο. Τον φέραμε τον κόσμο μαζί μας, άρχισε να πιστεύει.

Τι έγινε μετά; Μετά υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Αυτός δεν κερδίζεται. Εγώ δεν μπόρεσα. Η Κωνσταντινούπολη άνοιξε η πόρτα από μέσα, αν δεν άνοιγε από μέσα οι Τούρκοι ακόμη έξω θα ήταν. Εγώ θα σας πω κάτι, εμένα μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα με διώξανε.

Πήγα στα αποδυτήρια την άλλη μέρα το πρωί στους παίκτες και είπα 4 πράγματα. Κοιτάξτε παλικάρια, μέχρι τώρα ό,τι συνέβαινε εγώ το το έπαιρνα πάνω μου. Ολα τα πυρά. Το κάνω γιατί έτσι πιστεύω για το καλό της ομάδας και το δικό μου. Τώρα, όμως, έχετε πρόβλημα. Σας το λέω τώρα για να το γνωρίζετε, δεν θα μιλήσω, είχα παραιτηθεί τρεις φορές, στον Αστέρα στο ημίχρονο, μετά στον ΟΦΗ και πιο μπροστά. Λέω λοιπόν εσείς παιδιά δεν θα κάνετε διακοπές φέτος και θα χάσετε και την άλλη χρονιά, αλλά αυτό που κάνατε θα το πληρωσετε. Γι' αυτό που κάνατε στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ξέρετε τι φώναζε ο κόσμος στην Τούμπα στο τελευταίο παιχνίδι στα πλέι οφ; Θυμάστε;

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι κακό. Και μάλιστα παρακαλούσα να πάνε καλύτερα. Αλλά όποιος γνωρίζει κάποια πράγματα είναι φως φανάρι. Αύριο μπορεί να έχω και μηνύσεις, Μπορεί αύριο να με βρίζει όλη η Θεσσαλονίκη για αυτά που λέω τώρα. Άλλος ΠΑΟΚ μέχρι Ολυμπιακό άλλος μετά! Εγώ πάντα έλεγα αυτό και θα το ξαναπώ για να το μάθετε. Αν έχω 8 παίκτες και τον τερματοφύλακα δεν φοβάμαι καμία ομάδα. Δεν είναι έπαρση. Είναι τρόπος συμπεριφοράς. Εκτός κι αν η μπάλα χτυπάει στο καλώδιο και μπαίνει μέσα!».

O Σαββίδης ήθελε να δώσει πριμ μετά το ματς με Ολυμπιακό και την Παρασκευή διαδόθηκε ότι εγώ δεν ήθελα να δώσει πριμ. Ήμουν δηλαδή εγώ τρελός δεν ήθελα να πληρωθώ; Εμφανίστηκε μέσα στα αποδυτήρια ότι εγώ ήμουν η αιτία να μην πληρωθούν οι παίκτες. Έτσι σταύρωσαν το Χριστό. Το κλίμα είναι το πιο εύκολο πράγμα να χαλάσει. Μα δε χρειάζεται να πω ονόματα. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ από εκείνο το παιχνίδι και μετά ήταν η απόρροια όλων αυτών. Δεν είχε θέμα φυσικής κατάστασης. Η απόδειξη είναι ότι όταν μια ομάδα θέλει να πάει και είναι δεμένη αυτή η ομάδα κερδίζει διαιτητές και τους πάντες. Δεν μπορείς λοιπόν να πας και να κερδίσει τον Ολυμπιακό και μετά να τα κάνεις κομμάτια.

Για το τι είχε συμβεί με τον Τζαβέλλα;

«Τι συνέβη με τον Τζαβέλλα εκεί, γιατί δεν έπαιξε: Ήταν τραυματίας, δεν ήταν στην αποστολή. Καθίστε λίγο να το τελειώσουμε κι αυτό. Εγώ δεν έχω τίποτα με τον Τζαβέλλα. Το παιδί ότι έκανε το έκανε. Μια ανάρτηση στο facebook. Ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα θα σας το πω εγώ. Θα σας γυρίσω πίσω. Πριν το Μουντιάλ ανακοινώνει το μουντιάλ ο Σάντος και έχει τον Αβραάμ έξω και όλος ο Ολυμπιακός επίσημος και ανεπίσημος τα βάζουν με τον Σάντος! Γυρίζει ο Αβραάμ και γράφει στη σελίδα του ότι είναι χολωμένος από τον προπονητή του γιατί πήρε λίγα λεπτά συμμετοχής στους αγώνες. Την άλλη μέρα ο Ολυμπιακός τον έστειλε στην Τουρκία. Γι' αυτό παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός!

Εγώ έφυγα από τον ΠΑΟΚ και ο Τζαβέλλας ήταν εκεί. Και δεν μιλάμε για Αναστασιάδη αλλά για τον θεσμό. Ο θεσμός είναι ο προπονητής. Μετά από 3 μήνες ο Ολυμπιακός τον έδιωξε τον Μιτσελ. Αυτό το λέω για να καταλάβετε πως λειτουργεί ο ένας και πως ο άλλος. Το τι μεταφέρθηκε από αυτά στο μεγαλομέτοχο δεν το γνωρίζω. Έχει περάσει ένα χρόνος έχει παραιτηθεί ο Βρύζας και δεν ξέρω γιατί παραιτήθηκε. Είναι ο άμεσος συνεργάτης του προπονητή και δεν ξέρω γιατί παραιτήθηκε. Μετά το ματς με τη Βέροια δεν με ρώτησε κανείς για το ματς αλλά όλοι για το Βρύζα".
Εγώ τι άλλαξα; Εγώ έπαιξα και πήρα πρωτάθλημα και κύπελλο. Θέλω να πω το εξής, είναι εύκολο το κύκλωμα των δημοσιογράφων, φταίνε όλο οι άλλοι. Εμείς ποτέ.

Το '96 είπα ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Το λέω και το 2016. Έλεγα ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα πέρυσι και ότι για πρώτη φορά δεν είχα πρόβλημα να έρθουν οι παίκτες. Απλήρωτοι, παλιά. Και μετά πηγαίναμε στα χασάπικα, άντε δώστε κανά κατσίκι. Και έρχεται ο Σαββίδης και τι περιμένετε; Να στραφώ κατά του Σαββίδη;

Αφού με έδιωξε και μετά πήγα σε ένα παιχνίδι παλαιμάχων και τον πιάνω και λέω ότι τα πληρωμένα χρέη είναι σαν 10 πρωταθλήματα! Eβγαλες από τη μιζέρια μια ομάδα. Περιμένετε να καταφερθώ εναντίον αυτού του ανθρώπου; Τα αποδυτήρια αυτή τη στιγμή είναι καλά που η ομάδα είναι 25 πόντους πίσω από τον πρώτο; Δηλαδή τι φταίει; Η προπόνηση;»Δίνει δουλειά σε τόσους ανθρώπους. Ξέρετε πόσοι δουλεύουν γύρω από τον ΠΑΟΚ; Και περιμένετε εγώ να καταφερθώ εναντίον αυτού του ανθρώπου; Εμείς λοιπόν, τα αποδυτήρια τα χάσαμε. Και όταν τα χάνεις, τρως τρία-τέσσερα γκολ. Και οι δημοσιογράφοι αντί να ψάχνεται το πρόβλημα, λέγατε τι παθαίνουν οι ομάδες του Αναστασιάδη"!   

Γιατί δεν βγήκε να μιλήσει μετά τον Ολυμπιακό, να πει την αλήθεια και για το αν ήθελε μεταγραφές: "Το πιο εύκολο ήταν να το κάνω αυτό. Και ποιον θα κάλυπτα εάν το έκανα αυτό; Εγώ είμαι εχθρός του Αναστασιάδη, δεν ήθελα να με προστατεύσω. Τι να πω ρε παιδιά...".

Για τις μεταγραφές και τη συνεργασία με τον Σαββίδη...

«Δεν ξέρω τι του μεταφέρανε του Σαββίδη. Θα πω όμως το εξής όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό ξέρετε με δεξί μπακ Σαλπιγγίδη και δεξί χαφ Παπαδόπουλο και Ποζατζίδη στόπερ στα τελευταία λεπτά. Όλοι θέλανε μεταγραφές, μπακάληδες, χασάπηδες, γιατροί, δικηγόροι. Αλλά ο Αναστασιάδης που να ήθελε. Δεν ήθελε δηλαδή. Όλοι οι άλλοι θέλανε, εκτός από εμένα. Η λίστα δόθηκε από τον Οκτώβριο, αλλά αυτό είναι το πρόβλημα; Δηλαδή ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί δεν έκανε μεταγραφές; Όλη η Ελλάδα ήθελε μεταγραφές εκτός από τον προπονητή που έπαιζε με δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Νομπόα και Ντα Κόστα. Τον δεύτερο μου τον φέρανε το πρωί από τα Εμιράτα τελευταία μέρα και μου λένε υπογράφει. Δεν ξέρω τι έφτανε στον μεγαλομέτοχο. Η λίστα είχε δοθεί από τον Οκτώβριο είναι δυνατόν να μην θέλω; Είχα χάσει τον Τζιόλη, ο Τζαβέλλας δεν υπήρχε. Όταν πήγα στον ΠΑΟΚ υπήρχαν 8 αριστεροπόδαροι. Έφυγε ο Λίνο, ο Στοχ, ο Λούκας, ο Λάζαρ. Τέσσερις. Έμεινα με τον Σπυρόπουλο που ήθελε να φύγει. Έμεινα με τον Φακούντο, έναν και τον Ρατς ο οποίος δεν ήθελε ούτε να με βλέπει! Μετά τον Ολυμπιακό δεν ήθελε να με βλέπει».

Η συνεργασία που είχα με Σαββίδη ήταν άψογη! Έδωσα απαντήσεις. Ο ΠΑΟΚ  έχει δύο πράγματα στην περίοδο τη δική μου την προετοιμασία με την Κ20 και μετά όταν μπαίνουν τα άλλα... κι αυτά πληρώνει και τώρα. Εάν ο άνθρωπος αυτός δεν καταλάβει το τι γίνεται δίπλα του λυπάμαι ότι δεν θα βρει άκρη. Θα δίνει τα χρήματά του. Εγώ ήμουν έντιμος, υποσχέθηκα ότι δεν θα μιλούσα. Τώρα αναγκάζομαι.  Του έστειλα και μήνυμα του Σαββίδη για χρόνια πολλά. Εγώ άλλαξα και το τηλέφωνό μου γιατί με ψάχνανε και δεν ήθελα να μιλήσω. Εγώ βλέπω αυτό που βλέπω σαν ΠΑΟΚτζής και στεναχωριέμαι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι το εξής, λέω ότι αν η ομάδα είναι αγαπημένη και όλοι μαζί ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν 25 πόντους πίσω. Εγώ ήρθα για να πω 5 πράγματα μήπως και ταρακουνηθώ κανένα παλικάρι στα αποδυτήρια και αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Να μαζευτούν όλοι μαζί και να τα κάνουν όλα. Ακόμη δεν χάθηκε τίποτα. Δεν είμαι γιατρός για να μιλήσω για τους τραυματισμούς»

«Έκανα τον σχεδιασμό της Εθνικής με τον Καραγκούνη»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στα όσα είχα ακουστεί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αποκάλυψε πως είχε κάνει τον σχεδιασμό των φιλικών με τον Γιώργο Καραγκούνη: «"Κανονικά έπρεπε να σε απολύσω γιατί θες να πας στην Εθνική", μου είπε ο Σαββίδης. "Έτσι ακούγεται", μου λέει ο πρόεδρος. Του είχαν πει ότι θα παρατήσω τον ΠΑΟΚ για να αναλάβω την Εθνική. Θέλω να πω το εξής: Ο Αναστασιάδης έγινε κακός προπονητής το καλοκαίρι όταν δεν είχε προπονητή; Τότε που δεν είχε προπονητή η Ελλάδα μίλησα με Καραγκούνη. θα πάμε να παίξουμε φιλικό και δεν υπήρχε προπονητής. Τον προγραμματισμό τότε τον έκανε εγώ! Πρώτη φορά το λέω.

Ο Μαρκαριάν όταν πήγε βρήκε την ομάδα έτοιμη από εμένα! Είχε κλειστεί το φιλικό, πριν το ματς με την Ουγγαρία, σε σχεδιασμό με εμένα και τον Καραγκούνη. Κάναμε τον προγραμματισμό. Καμία λογική, όμως, ότι θα αναλάβω την Εθνική. Απλά βοήθησα. Με ρώτησε ποιο φιλικό παιχνίδι να κλείσουμε. Εγώ είχα την εμπειρία από την Εθνική Κύπρου. Άρα κάνεις ένα φιλικό παιχνίδι με ομάδα που ταιριάζει το στιλ και να μην είναι μακριά οι αποστάσεις. Τον προγραμματισμό τον κάναμε μαζί για το τι θα κάνουμε. Και έκανε ό,τι του είπα. Το είχα βάλει στο μυαλό μου να πάω μια μέρα στην Εθνική Ελλάδας. Καμία πρόταση επίσημη δεν υπήρχε. Μόνο αυτά που είπαμε με τον Γιώργο Καραγκούνη τότε που του είπα δεν αφήνω την ομάδα μου στη μέση».

Α ρε Άγγελε....