Το 1985 όπως και σήμερα ήμουν εξόριστος εις Αθήναις, γιατί φοιτητής ων "εκτούσα" την "θητεία" μου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι συγκυρίες όμως της εποχής δεν μου επέτρεψαν τότε να πανηγυρίσω τον Τίτλο, όχι όπως τουλάχιστον ήθελα και έπρεπε. Ένας λόγος ήταν ότι το μπάσκετ μου αποσπούσε την προσοχή κυρίως για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες, - βλέπεις ΠΑΟΚ δεν έγινα για τους τίτλους, όπως και όλοι μας πιστεύω, αλλά για τις πορείες. Από την άλλη εκείνη την εποχή ήμουν ψαρωμένος από τις φοιτητικές υποχρεώσεις , οι γονείς μου είχαν έρθει Αθήνα για να υποστηρίξουν εμένα και οποιοσδήποτε ομφάλιος λώρος με την γενέτειρα είχε προσωρινά κοπεί.
Όμως δεν είναι αυτή η μόνη διαφορά με την εποχή εκείνη. Η μεγαλύτερη ειδοποιός διαφορά είναι ότι εκείνη η ομάδα έμελλε να μην έχει συνέχεια. Ο δυνατός αγωνιστικά αλλά αποδυναμωμένος διοικητικά και οικονομικά ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ της εποχής εκείνης, ήταν επόμενο να πέσει θύμα μέσω προδοσιών και επιθέσεων του πάλε ποτέ οικονομικά πολιτικά και διοικητικά παντοδύναμου ΠΟΚ με συνέπεια την αποδυνάμωση, την απογύμνωση του διοικητικά και αγωνιστικά, την απώλεια του κυπέλλου από μια ομολογουμένως καλή ομάδα της εποχής. Ο ΠΑΟΚ του 1985 πήρε ένα τίτλο, αλλά δεν είχε συνέχεια. Ακολούθησαν σαν πυροτέχνημα μερικά κύπελλα, αλλά ο ΠΑΟΚ μέχρι την εποχή Σαββίδη παρέμενε ο φτωχός χωριάτης που έτρωγε ότι περίσσευε από το τραπέζι του κραταιού ΠΟΚ και μάλιστα φτύνοντας αίμα τις περισσότερες φορές.
Όμως οι εποχές αλλάξανε. Ο φετινός τίτλος δεν είναι ένας ακόμη τίτλος, το φετινό πρωτάθλημα και το με μεγάλες πιθανότητες ενδεχόμενο νταμπλ είναι η αρχή μιας νέας εποχής, Η εποχή της ωριμότητας και της κυριαρχίας έχει ανατείλει. Και εάν ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο ηγέτης της εποχής της αγανάκτησης του αγώνα και της αντίδρασης, ο μεγάλος ηγέτης Αντρέ οφείλει να μείνει στην ιστορία ως εκφραστής της εποχής της ωριμότητας και της κυριαρχίας. Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ενηλικιώνεται για ακόμα μια φορά, δυναμώνει και μέλλει να μείνει δυνατός.
Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΞΕΙΜΕΡΩΝΕΙ.
Υ.Γ. Ας συντελέσουμε και εμείς σε αυτό με αρχή την ένδειξη ωριμότητας και συνέπειας στην επερχόμενη φιέστα. Καλή απόλαυση σε όλους εντός και εκτός γηπέδου.