"Δεν ξέρω γιατί δεν στηρίζει ο κόσμος"Για διάφορα θέματα μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο Μπάνε Πρέλεβιτς σε εκπομπή της ΕΡΤ που ασχολείται με την Ευρωλίγκα.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΑΕ είπε:Για το σημαίνει η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους "32" του Ευrocup: "Περισσότερα έξοδα... Για την ομάδα, τους παίκτες και για τον προπονητή είναι μια μεγάλη επιτυχία. Εγώ είμαι σε θέση να τα βλέπω διαφορετικά λίγο τα πράγματα".
Για την... διαμάχη της Euroleague με την FIBA και το τι θα γίνει: "Θα δούμε. Δεν έχει βγει επίσημη πρόταση. Ετσι όπως το οργανώνει η Ευρώλιγκα με τα εγγυημένα συμβόλαια, το τοπικό πρωτάθλημα χάνει την ουσία του. Από το πρωτάθλημα δεν μπορείς να συμμετέχεις στην Ευρωλίγκα, έτσι όπως είναι σήμερα".
Για τον Άρη: "Ο Άρης φέτος έχει οργανωθεί καλά και κυνηγά όλους τους στόχους. Εμείς είμαστε σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά δεν το αναγνωρίζει κανείς αυτό. Θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ το να είναι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ ψηλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο".
Για το ότι ο κόσμος δεν έχει στηρίξει τον ΠΑΟΚ: "Μήπως ο ΠΑΟΚ δεν είναι μπασκετική ομάδα; Ολοι με ρωτάνε με τόση καλή πορεία, με τόσα προβλήματα γιατί δεν έρχεται ο κόσμος. Δεν μπορώ να απαντήσω".
Για το αν στενοχωριέται για την απουσία του κόσμο: "Οχι".
Για το Κύπελλο: "Είναι μια ευκαιρία να παίξουμε τελικό. Η δόξα ανήκει στους παίκτες και στον προπονητή".
Για την παρουσία του στην διοίκηση του ΠΑΟΚ: "Εγώ είμαι πέμπτη χρονιά και είμαστε δίχως μεγαλομέτοχο και στήριξη. Ο στόχος μας πρώτα ήταν η επιβίωση γιατί στο τέλος του κάθε μήνα κινδυνεύαμε να πτωχεύσουμε (σ.σ. λόγω άρθρου 99). Επίσης ο άλλος μας στόχος ήταν να προσελκύσουμε έναν επενδυτή και να δημιουργήσει ένα όραμα αγωνιστικό. Βγαίνει η πενταετία για το άρθρο 99".
Για τα όσα έχει "ζήσει" στον ΠΑΟΚ: "Σαν παίκτης δέχτηκα μια καλή πρόταση, δικαιώθηκα και μου άρεσε το περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Στις αποφάσεις μου βλέπω πρώτα την πρόκληση και μετά τα άλλα".
Για το τι είναι ο ΠΑΟΚ γι' αυτόν: "Η μισή μου ζωή είναι στον ΠΑΟΚ... Ο,τι κι αν έκανα, είναι μεγάλη πρόκληση. Ενιωσα μεγάλη χαρά. Οταν ένας παίκτης κερδίζει τίτλους, είναι σημαντικό. Ειδικά σε εκείνη την εποχή, την εποχή της δεκαετίας του 90. Παίζαμε με παίκτες όπως το Τόνι Κούκοτς".
Για τους Σφαιρόπουλο και Ιβκοβιτς: "Ο Γιάννης φαινόταν πως έχει έναν στόχο στην προπονητική του καριέρα και το έχει κάνει. Ο Ιβκοβιτς είχε βάλει βάσεις αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές στον ΠΑΟΚ και αυτές λειτουργούσαν για το καλό της ομάδας".
Για το ότι ο ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ το 1993 δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα Ευρώπης: "Ενα φάιναλ φορ κρίνεται σε πολλές λεπτομέρειες. Τα μεγάλα καλάθια η Μπένετον τα έβαλε και με παίκτη που κανένας δεν περίμενε. Ηταν και μεγαλείο του Κούκοτς που ήξερε πως να χρησιμοποιήσει τους συμπαίκτες του".
Για τους Παναθηναικό και Ολυμπιακό: "Τουλάχιστον 10 ομάδες που είναι στο Top 16 της Ευρωλίγκας, μπορούν να κερδίσουν την διοργάνωση. Εχει μικρύνει η ψαλίδα".
Α ρε Μπανε!!!!!!!!!!!!