«Ισοφάρισε την πρόταση του ΠΑΟΚ για Σβιντέρσκι η Τζένοα, αποφασίζει ο παίκτης»
Σύμφωνα με όσα αναπαράγουν τα πολωνικά Μέσα, η Τζένοα έχει καταθέσει πρόταση στην Γιαγκελόνια για την απόκτηση του 22χρονου επιθετικού. Μάλιστα, αυτή είναι της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που σημαίνει πως ισοφάρισε την πρόταση του ΠΑΟΚ και ρίχνει το... μπαλάκι στον ποδοσφαιριστή για να αποφασίσει αυτός σε ποια ομάδα θέλει να αγωνιστεί!
Σαν να μην φτάνει αυτό, οι Πολωνοί περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το πράγμα και αναφέρουν πως η Στουτγκάρδη ενδιαφέρεται και αυτή για την απόκτηση του Κάρλο Σβιντέρσκι και ετοιμάζεται να καταθέσει και αυτή τη δική της πρόταση.
O Πολωνός δημοσιογράφος, Πιότρ Κοζμίνσκι, μίλησε για επικείμενη απόκτηση του Κάρολ Σβιντέρσκι από τον ΠΑΟΚ
Για τον αν ξέρει ότι έρχεται στον ΠΑΟΚ ο Σβιντέρσκι: «Η τελευταία πληροφορία που έχω είναι ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Έμαθα ότι το πρωί η Γκιαγκελόνια έλαβε ακόμα μια πρόταση για τον ποδοσφαιριστή από ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος, την Τζένοα. Συνάδερφος μου έγραψε ότι ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή δεν είναι σίγουρος για την πρόταση που πρέπει να επιλέξει. Η πρόταση του ΠΑΟΚ θα φτάσει σήμερα στη Πολωνία. Στην ουσία υπάρχουν τρεις ομάδες που ενδιαφέρονται.
Εκτός από τον ΠΑΟΚ και την Τζένοα, ενδιαφέρον έχει δείξει και η Στουτγάρδη. Οι απαιτήσεις της Γιαγκελόνια ανέρχονται στα δυο εκατομμύρια ευρώ και αυτό γιατί το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο και δεν μπορούν να ζητήσουν περισσότερα χρήματα. Στη Πολωνία θεωρούν ότι ο παίκτης σε λίγα χρόνια θα αξίζει περισσότερα χρήματα. Η Γιαγκελόνια δεν έχει αποφασίσει που θα τον δώσει. Ο παίκτης θα είναι αυτός που θα αποφασίσει που θα συνεχίσει τη καριέρα του».
Για τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή: «Είναι νεαρός, έχει ταλέντο. Δεν μπορώ να ξέρω αν μπορεί να κάνει το μπαμ στον ΠΑΟΚ. Αν θεωρούν ότι με τη απόκτηση του θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν άμεσα τον Πρίγιοβιτς, νομίζω ότι είναι μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο. Το βασικό χαρακτηριστικό του Πρίγιοβιτς που δεν το έχει ο Σβιντέρσκι είναι η τεράστια αυτοπεποίθηση. Έχω μιλήσει με πολλούς παίκτες στη καριέρα μου, αλλά δεν έχω συναντήσει άλλον με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο Σβιντέρσκι είναι νέος, είναι ντροπαλός. Αν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει έναν άλλον παίκτη, όπως για παράδειγμα τον Μπεργκ και ο Σβιντέρσκι είναι η δεύτερη επιλογή, τότε θα είναι πιο εύκολα γι αυτόν να καθιερωθεί. Αν θεωρούν ότι μπορεί να σκοράρει από το πρώτο παιχνίδι και να πάρει στους ώμους του την ομάδα, με την αδημονία που υπάρχει για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα τα καταφέρει».