Το παρασκήνιο της πρόσληψης ΜίχελΟ Λούμπος Μίχελ βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα επίσημα της Τούμπας παρέα με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς (το στιγμιότυπο είναι τραβηγμένο από την παρακάμερα της ΠΑΕ). Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά καθώς είχε βρεθεί και πέρυσι το Μάρτιο στον αγώνα με τον Εργοτέλη, όταν στη σουίτα του Σαββίδη είχε βρεθεί και η ομάδα βόλεϊ.
Ίσως να είχε ξανάρθει κιόλας, καθώς, όπως ο ίδιος ο Σαββίδης αποκάλυψε στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου διοικητικού συμβουλίου
"ο Λούμπος μας βοηθάει εδώ και τρία χρόνο, καιρός ήταν να το εντάξουμε στην ομάδα μας".Φυσικά, μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι βρέθηκε δίπλα-δίπλα με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς, καθώς και οι δύο έχουν περάσει από την Σαχτάρ Ντόνετσκ και προφανώς υπάρχουν κοινοί ενδιάμεσοι που τους γνωρίζει ο Ιβάν Σαββίδης.Πώς δουλεύει ο ΜίχελΣτην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημειώνεται ότι ο Λούμπος Μίχες αναλαμβάνει το κομμάτι των διεθνών σχέσεων του συλλόγου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Προσπαθήσαμε να αλιεύσουμε πληροφορίες για το προφίλ του 47χρονου Σλοβάκου βετεράνου ρέφερι και τον τρόπο που δούλευε στην Ουκρανία, ως μέλος της Σαχτάρ.
Απευθυνθήκαμε στη δημοσιογράφο Ιρίνα Κοζιούπα από την ιστοσελίδα "gazeta.ua, η οποία μας είπε: "Τον έβλεπα σε κάθε ματς της Σαχτάρ. Δούλευε ως διευθυντής στο τμήμα διεθνών διοργανώσεων και έκανε τη δουλειά του αρκετά καλά. Έχει καλή φημη στην Ουκρανία, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο αρνητικό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Βοήθησε την Σαχτάρ να βελτιώσεις την εικόνα της στο εξωτερικό. Θυμάμαι, μάλιστα, μία φορά μου είχε πει ότιθα ήθελε να γίνουν μεγαλύτερες οι εστίες για να σκοράρουν περισσότερα γκολ οι ποδοσφαιριστές".
Τι λέει ο ίδιος για τον ρόλο του; Διαβάστε τι δήλωνε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "tribuna.com" έναν χρόνο πριν: "Οι άνθρωποι πολλές φορές νομίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο τα 90 λεπτά ενός αγώνα. Πριν όμως το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή υπάρχει πολλή δουλειά που δεν φαίνεται που πρέπει να γίνει. Δουλεύω στο τμήμα των διεθνών διοργανώσεων της Σαχτάρ και όταν η ομάδα παίζει στο εξωτερικό, πρέπει να φροντίζω για όλα: τις λεπτομέρειες των ταξιδιών και τη διαμονή, το να παίρνουν τα στελέχη της ομάδας βίζα όταν χρειάζεται. Όταν η UEFA στέλνει τους απεσταλμένους της για ένα παιχνίδι τότε πρέπει να φροντίζουμε για τη διαμονή και τη μετακίνησή τους".
Ο Μίχελ, όπως λέει, ήταν σταθερά στο ενδιαφέρον του Τύπου όσο σφύριζε ως διαιτητής και αργότερα ήταν μέλος του σλοβακικού κοινοβουλίου. "Στη τωρινή δουλειά μου, μου αρέσει που μπορώ να μην είμαι στο προσκήνιο. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει η διαρκής δημοσιότητα".
Ο 47χρονος Σλοβάκος αποκάλυψε ακόμη ότι παλιότερα του είχε προταθεί από ορισμένες ομάδες της πατρίδας του να κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, κάτι τέτοιο όμως δεν προχώρησε, γιατί προτίμησε τη δουλειά του στη Σαχτάρ.
Τέλος, στα παιδικά χρόνια ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής (ο πατέρας του ήταν κόουτς ποδοσφαιρικής ομάδας), όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στους χιαστούς του στέρησε αυτή τη δυνατότητα και τελικά αποφάσισε να γίνει διαιτητής. Βέβαια, πρέπει να περιμένουμε στην πράξη να δούμε πώς ακριβώς θα λειτουργήσει ως μέλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.