Πολυ καλος οπως και ο Μαργαριτης.
Μου θυμιζει τον Σορλεν του ποδοσφαιρου, εργατης!
«Βαριά η φανέλα του ΠΑΟΚ»Ο ίδιος μπορεί να έχει βαρεθεί να το ακούει, όμως για εμάς (εδικά μετά τις φετινές του επιδόσεις) συνεχίζει να φαίνεται αδιανόητο: Πώς ένας παίκτης όπως ο Βαγγέλης Μαργαρίτης χρειάστηκε να... 30αρίσει για να παίξει στην Α1; Ο 32χρονος φόργουορντ του ΠΑΟΚ μιλάει στο «Goal» για τη χρονιά που τέλειωσε, το μυστικό της επιτυχίας του «δικέφαλου» και το μέλλον του.
«Ναι, η αλήθεια είναι ότι μόλις πριν από δυο χρόνια ο ΠΑΟΚ, αφού πέρασα μια διαδικασία δοκιμών που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Α1. Αγωνίστηκα για πολλά χρόνια σε ομάδες της Α2, όμως δεν μπορώ να κοιτάζω πίσω και να λέω `'αν δεν έκανα αυτό κι αν δεν έκανα εκείνο''. Δεν θα με βοηθήσει, αυτό που κοιτάζω είναι το μέλλον. Ημουν τυχερός που στον ΠΑΟΚ βρήκα προπονητές, οι οποίοι με βοήθησαν να βγάλω από μέσα μου μπασκετικά στοιχεία που βοήθησαν εμένα και την ομάδα».
Για την επόμενη χρονιά λέει: «Αυτό που μας ικανοποίησε φέτος εκτός από την κατάκτηση της 3ης θέσης ήταν πως καταφέραμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί σε όλη τη διαδικασία των πλέι οφ και το αποδείξαμε στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που εύχομαι για την επόμενη χρονιά είναι ο ΠΑΟΚ να είναι ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικός. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά, ξέρουμε καλά πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει από κανέναν να θεωρείται ένας εύκολα αντιμετωπίσιμος αντίπαλος».
«Η Ευρώπη μάς έδεσε περισσότερο» «Ο ΠΑΟΚ φέτος προσπάθησε να παίξει θεαματικότερο μπάσκετ, προσπάθησε να παίξει πιο γρήγορα, να βγάλει αιφνιδιασμούς και φυσικά ένα ζητούμενο ήταν η αξιοποίηση ενός ταλαντούχου πλέι μέικερ όπως ο Κούπερ που έπαιξε εξαιρετικά το πικ εντ ρολ».
Η φετινή ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία ο 32χρονος φόργουορντ έπαιξε στην Ευρώπη: «Προσωπικά αυτό που με έκανε να νιώσω ξεχωριστά, αυτό που ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα, ήταν η συμμετοχή μου για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Γενικότερα όμως αυτά τα ματς, αυτά τα ταξίδια μάς έδεσαν ακόμη περισσότερο και σαν ομάδα».
Για τις ατομικές του επιδόσεις ο Β. Μαργαρίτης λέει: «Νομίζω ότι μπορώ να είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, σε σχέση με πέρσι αυτό που βελτίωσα ήταν το σουτ μου από τη γραμμή του τρίποντου. Επιθετικά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να βελτιώσω κι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω».
Για τη χρονιά που τέλειωσε, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης δήλωσε: «Αυτό που μας κράτησε όρθιους μέχρι το τέλος ήταν το δέσιμο που είχαμε μεταξύ μας, η υποδειγματική συνεργασία παικτών, προπονητών και διοίκησης. Επειδή πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν, θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Είναι πολύ σημαντικό μέσα σε μια ομάδα ο ένας να τρέχει να καλύψει τα λάθη του άλλου. Και να το κάνει όχι γιατί έτσι πρέπει, να το κάνει και να του αρέσει γιατί νιώθει πως αυτό είναι το σωστό. Ενα άλλο στοιχείο που μας βοήθησε ήταν το γεγονός πως δουλέψαμε όλοι μαζί από την αρχή έως το τέλος, χωρίς απουσίες, χωρίς αποχωρήσεις».
Σχετικά με την πιο δύσκολη στιγμή της αγωνιστικής χρονιάς που τέλειωσε ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ είπε: «Οπως κάθε ομάδα κάναμε και ήττες, είχαμε και στενοχώριες, όμως αυτό που μας ενόχλησε περισσότερο ήταν η αποτυχία μας στο κύπελλο, η εντός έδρας ήττα από τον Αρη στο ξεκίνημα της σεζόν. Ηταν μια δυνατή σφαλιάρα».
«Εχω συμβόλαιο και του χρόνου»Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης (όπως και ο Τσόχλας) θα βρίσκονται στην ομάδα και την επόμενη σεζόν: «Με τον ΠΑΟΚ έχω συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, αντίθετα ξέρω πως τα συμβόλαια αρκετών παιδιών έχουν τελειώσει. Ημασταν μια καλή παρέα και όλοι ευχόμαστε να μείνουμε μαζί και του χρόνου. Δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι θέμα διοίκησης».
Για τους δυο ξένους, τον Κούπερ και τον Πέιν, λέει: «Ο ΠΑΟΚ δεν είχε μόνο δυο από τους καλύτερους ξένους που έπαιξαν φέτος στην κατηγορία, ήταν και δυο φοβερά παιδιά, εξαιρετικοί χαρακτήρες. Χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί τους, μακάρι να είμαστε μαζί και την επόμενη χρονιά».
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=26615&subid=2&pubid=129760370