«Σκληροί και με αυτοπεποίθηση»Ποιός είπε ότι ο πραγματικός πόιντ γκαρντ πρέπει να σκοράρει; Σπάνια οι Αμερικανοί που έρχονται στην Ευρώπη έχουν το μυαλό τους στην πάσα και αυτό το σπάνιο έτυχε (
στον ΠΑΟΚ. Και κανείς δεν το μετάνοιωσε.
Ο Ντι Τζέι Κούπερ έλεγε ότι περίμενε με ανυπομονησία τα πλέι οφ και τελικά ο Δικέφαλος έφτασε να παίζει το πιο ουσιαστικό μπάσκετ τώρα (εντάξει πως να ξεχαστούν οι νίκες με Μπουντούσνοστ και Χιμίκ;) που κρίνεται η σεζόν. Με τον νεαρό οδηγό. Η μπαγκέτα δεν έφυγε ποτέ από τα χέρια του και πριν τελειώσει μια σεζόν στην Ελλάδα έφτασε σε ένα μοναδικό ρεκόρ 21 χρόνων, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ ολοταχώς στην 3η θέση.
Ο 24χρονος γκαρντ μίλησε για το διπλό του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και τόνισε... “Παίξαμε ομαδικά. Ήταν ένα σκληρό ματς, αλλά κάναμε μεγάλα plays. Ίσως δεν κάναμε το καλύτερο ματς παιχνίδι επιθετικά, αλλά κάνουμε ότι έπρεπε για να κερίσουμε” είπε αρχικά ο Κούπερ που έκανε λόγο για αυτοπεποίθηση.“Από την αυτοεποίθηση αρχίζουν όλα. Ήμαστε καλή ομάδα, αυτό αρχίζει από τα αποδυτήρια και όλοι μας θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε” σχολίασε ο Ντι Τζέι ο οποίος στάθηκε και στην φάση των 33΄΄ πριν το τέλος όταν με το τρίποντο καθάρισε το ματς...
“Δεν σκεφτόμουν κάτι όταν πήρα το σουτ. Απλά ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω την ομάδα, ήθελα ένα καλό σουτ γιατί μέχρι τότε δεν σούταρα καλά. Γενικά οι προπονητές και οι συμπαίκτες με εμπιστεύονται, μου το δείχνουν κάθε φορά και έτσι δεν μου λείπει η αυτοπεποίθηση” σχολίασε ο Κούπερ, ο οποίος στάθηκε και στην ικανότητα του ΠΑΟΚ να επιστρέφει, όταν φαίνεται να έχει ο αντίπαλος το μομέντουμ... Ο Δικέφαλος τόκανε στη Νέα Σμύρνη, όταν από το 57-52 πήγε στο 58-63... “Ήμαστε σκληρή ομάδα, αντέχουμε στα δύσκολα, παλεύουμε για κάθε κατοχή. Ξέραμε ότι στην έδρα του ο Πανιώνιος είναι δυνατός, κάποια στιγμή θα έκανε ένα καλό σερί και έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να αντιδράσουμε. Και αυτό κάναμε...”.
Βέβαια έγινε και πρόσωπο της ημέρας από την κατάριψη του μεγάλου ρεκόρ του Νίκου Γκάλη από την σεζόν 1992-93. Με 210 ασσίστ... “Είναι μεγάλο κατόρθωμα, αλλά είναι θέμα ομάδας. Δεν μετρούν οι ασσίστ αν οι συμπαίκτες σου δεν τελειώνουν τις φάσεις. Είναι τιμή για μένα, αλλά δεν ασχολούμαι, θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στα παιχνίδια” είπε ο Κούπερ που παραδέχθηκε ότι πολλές φορές συμβαίνει να μην γίνονται εκμεταλλεύσιμες οι τελικές του πάσες... “Κάθε πασέρ το σκέφτεται αυτό. Εγώ το είχα στο μυαλό μου όταν ήμουν πιο μικρός” πρόσθεσε και είπε ακόμα... “Είναι περισσότερο ταλέντο, ευλογία Θεού η άνεση στην πάσα. Το δουλεύω βέβαια συνεχώς, μαθαίνω ακόμα που να δίνω την μπάλα, αλλά είναι ένστικτο”.
«Σφίγγα» για Βοσνία
Χθες δημοσιεύματα από την Βοσνία έκαναν λόγο για επιλογή του Ντι Τζέι Κούπερ στην Εθνική ομάδα της χώρας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2015. Σύμφωνα με άρθρο της avaz.ba ο Ντι Τζέι Κούπερ θεωρείται σίγουρος για την Εθνική Βοσνίας. Αναφέρεται ότι... "Γνωρίζουμε ότι ο πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ Ντι Τζέι Κούπερ θα ηγηθεί της Εθνικής Βοσνίας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2015...” και αφού γίνεται λόγος για τα στατιστικά του τονίζεται ότι κάνει δύο μόνο λάθη ανά αγώνα, κάτι που δείχνει σταθερό παίκτη. "Ο Κούπερ θα αντικαταστήσει τον Ζακ Ράιτ που έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας" καταλήγει το άρθρο με τίτλο "Ο Ιβάνοβιτς επέλεξε Κούπερ". Θέμα έγινε και στην ιστοσελίδα sportsport.ba με τίτλο "οι Δράκοι με νέο πόιντ γκαρντ", ενώ κάτι ανάλογο αναφέρθηκε και σε tweet του Yubasket... “Ο Ντι Τζέι Κούπερ θα πάρει Βοσνιακό διαβατήριο για να αντικαταστήσει στην Εθνική τον Ζακ Ράιτ, ενώ ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα από τον Κλιφ Χάμοντς”. Ο εκπρόσωπος του παίκτη Χρήστος Λαζάρου έλεγε στο “Μ” ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά και πρόσθεσε ότι ο «Ντι Τζέι» δεν έχει εκφράσει διάθεση να παίξει σε Εθνική ομάδα. Όσο για τον ίδιο τον Κούπερ... “Άκουσα ότι υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω κάτι περισσότερο, ο ατζέντης μου ασχολείται. Εγώ θέλω να είμαι συγκεντρωμένος τώρα στον ΠΑΟΚ” είπε ούτε επιβεβαιώνοντας ούτε διαψεύδοντας το θέμα.
«Δεν θα είναι εύκολο το 2-0»Η σειρά των μικρών τελικών μεταφέρεται την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη και ο Κούπερ θεωρεί ότι κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι η προσπάθεια του ΠΑΟΚ... “Όχι δεν θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα τώρα... Ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα και θα προσπαθήσει να κερδίσει για να ισοφαρίσει την σειρά. Πάντως το πλεονέκτημα που έχουμε είναι δεδομένο” έλεγε ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος αναφερόμενος στην αγωνιστική λογική του ΠΑΟΚ σε αυτό το 2 ματς, είπε... “Δεν σκόραρε πολύ ο Πανιώνιος, παίξαμε καλή άμυνα αλλά και εμείς δεν σκοράραμε πολύ. Δεν γίνεται όμως να βάζουμε 80 πόντους σε κάθε ματς. Είδαμε ότι επιθετικά δεν ήμαστε εύστοχοι και έτσι ρίοξαμε βάρος στην άμυνα. Την Δευτέρα πιστεύω ότι η αγωνιστική μας στρατηγική θα είναι ένας συνδυασμός, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ήμαστε συγκεντρωμένοι και να προσαρμοστούμε σε κάθε απαίτηση του ματς” σημείωσε ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος δίνει κρέντιτ στην 3η θέση και περιμένει τον κόσμο στο Παλατάκι την Δευτέρα.
“Μπορεί να είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας για φέτος” είπε και πρόσθεσε... “Η 3η θέση είναι μεγάλη υπόθεση γιατί η Ελληνική Λίγκα είναι πολύ δυνατή. Στις δύο πρώτες θέσεις δεν είναι απλά δύο καλές ομάδες, αλλά δύο από τις καλύτερες της Ευρώπης. Πρέπει να έρθει ο κόσμος, ίσως μετά δεν μας ξαναδεί” είπε και κατέληξε σχολιάζοντας τα συγχαρητήρια που δέχθηκε από το κολέγιο του το Οχάιο... “Αγαπώ το Οχάιο, με υποστηρίζει το κολέγιο και οι φανς. Πέρασα εκεί 4 φοβερά χρόνια και ήταν για μένα ότι τώρα ο ΠΑΟΚ, οικογένεια...”.
You are not allowed to view links.
Register or
Login