Καλημερα.....Αν και δυσκολη....Οπως δυσκολη ηταν και η χθεσινη βραδια....Αλλα ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ εχει περασει πολλα "τεστ κοπωσεως" στην κερκιδα και η καρδουλα του αντεχει....
Παμε παρακατω....Χαθηκε λεει το ΤΣ.Λ.... Οπως ειχε "ξαναχαθει "επι Σαλκε και επι Αγιαξ και παει λεγοντας ....Λαθος ....Χαθηκε η απευθειας εισοδος στους ομιλους του Europa , θα πω εγω...Γιατι αυτο ηταν το μονο
ΣΙΓΟΥΡΟ και
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ απο μια πιθανη προκριση εχθες.....Οι ομιλοι του ΤΣ.Λ. θα περνουσαν μεσα απο δυο ματς με καποια αλλη και σιγουρα πιο ισχυρη ομαδα....
Ως εκ τουτου, κανενας ομιλος δεν χαθηκε.....Ο ομιλος θα χανοταν αν το χθεσινο ματς ηταν το τελευταιο για τους ομιλους.... Το γραφω αυτο γιατι υπαρχει μια προσπαθεια εξωραισμου της πραγματικοτητας....
Το τι θα γινοταν εκει ουδεις το γνωριζει και λογω αυτου ουδεις δεν μπορει να λεει τιποτα.....Αλλα η εισοδος στους ομιλους δεν χαθηκε εχθες.....Εχθες χαθηκε 100% η
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΣ στο Europa.....
Aυτο δειχνει η σκληρη πραγματικοτητα.....Ολα τα υπολοιπα ειναι φληναφηματα, προσδοκιες, επιθυμιες, επιδιωξεις , ευσεβεις ποθοι....
Απο εκει και περα.....Δεν μου φταιει κανενας Κλαους, κανενας Λεοβατς και κανενας Ιβιτς....Οπως δεν μου ειχε φταιξει κανενας Κρεσιτς και κανενας Ιβιτς - που οι αμπαλοι τους ειχαν κρεμασει στα μανταλακια- στο προτελευταιο ματς με την ιδια ομαδα πριν λιγα χρονια.....
Συνολικα η ομαδα κερδιζει και συνολικα η ομαδα χανει....
Το αν μπορουσε να βαλει τον Φακουντο ή γιατι δεν το εβαλε ο Κλαους , παλι λιγη αξια εχει....Αλλωστε - τουλαχιστον εδω μεσα- εχουμε αποδειξει οτι δεν ειμαστε θιασωτες του "δοκαρι και μεσα = θεος, δοκαρι και εξω= ξεκουμπισου"....
Απλως πρεπει να καταλαβουμε κατι ...Οι ευρωπαικοι θεσμοι ειναι "ρωσικη ρουλετα"...Δεν εχει παιχνιδακια και "ξερω εγω οι αντιπαλοι θα λιωσουν στο καζανι της Τουμπας", δεν παιζουν οι καλυτεροι τους παικτες και τα συναφη.....
Εκανες την μ@λακια ? Θα την πληρωσεις .....Εχασες το γκολ ? Στην πρωτη ευκαιρια που θα του δοθει του αντιπαλου θα στο καρφωσει....
Δεν χωρουν συναισθηματισμοι....0-0 το ματς στα 90 λεπτα ο ΑΠΟΕΛ και στα επομενα 6' ολιγωριας των Νορβηγων το σκορ εγραψε 3-0.... Τι δεν καταλαβαινουμε ?
Ομως αν προσπαθησει καποιος να δει συνολικα τους αποκλεισμους της ομαδας τα τελευταια χρονια θα βρει ενα κοινο σημειο:
Καθε χρονο κανουργιος προπονητης , με τουλαχιστον 10 καινουργιους παικτες , να προσπαθουν να "εμπεδωσουν" 5-10 πραγματα ενος καινουργιου συστηματος μεσα σε χρονικο διαστημα 20 ημερων..... Ψεμματα ? Ας μου πει καποιος 5 παικτες βασικους την τελευταια 4ετια- για να μην πιασω απο την εποχη Μπολονι- που αποτελουν τον κορμο της ομαδας ...Που ειναι οι παικτες απο τους οποιους ξεκιναει μια ομαδα και που απλως πρεπει αυτοι να πλαισιωθουν και να υποστηριχθουν....
Επαναλαμβανω 5 παικτες ....Συνολικα .....Και στις τρεις γραμμες....Οχι εναν ή δυο....
Εαν δουμε το δεντρο (π.χ Κλαους) , χανουμε το δασος (συνολικα η ομαδα)..... Και ετσι καθε χρονο ξεκιναμε απο το "ωσαννα" σε παικτες και προπονητη και καταληγουμε στο "αρον-αρον σταυρωσον αυτον".....
Ας επικεντρωθουμε λοιπον στον επομενο στοχο που λεγεται Europa....Kαι ας κοιταξουμε να κανουμε μια καλη πορεια....Ας κοιταξουμε και το φετινο πρωταθλημα - που κατα Οκτωβριο μερια θα αλλαξουν και τα πραγματα- και ας προσγειωθουμε στην πραγματικοτητα... Μπορει να χαθηκαν - ολα ειναι σε υποθετικο χρονο- τα εσοδα απο το ΤΣ.Λ. , το πρεστιζ (ενδεχομενως) αλλα μην μου πει κανεις οτι π.χ. η Σεββιλη με 3 κατακτησεις Europa ειναι για τα μπαζα και η Αρσεναλ που συμμετεχει καθε χρονο στο ΤΣ.Λ. ειναι ομαδαρα, γιατι θα βαλω τα γελια....
Και κυριως, ας στηριξει η διοικηση τον νεο αυτο προπονητη ( τα εχουμε ξαναζησει ) και να τον αφησει να κανει δουλεια για τα επομενα 3-4 χρονια....
Ο ορθολογισμος ποτε δεν εβλαψε....Ολα τα αλλα ειναι "επεα πτεροεντα"....