Για την επιστροφή του Μάτος ο Φερείρα ανέφερε:
«Αναφορικά με το Λέο Μάτος, δεν νομίζω πως υπήρχε -τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό- ζήτημα ότι δεν τον υπολογίζαμε για την ομάδα. Δεν νομίζω πως μπορούμε να το δούμε από αυτή τη φάση. Είναι ο ποδοσφαιριστής που είχε από τις περισσότερες συμμετοχές την περασμένη σεζόν. Όσον αφορά τώρα τη φετινή σεζόν, η αλήθεια είναι ότι -δυστυχώς γι' αυτόν και για εμάς- έχασε ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος στη Βραζιλία, οπότε έχασε ένα σημαντικό κομμάτι και μετά ήταν δύσκολο σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον, δεν υπήρχε θέμα ότι δεν τον υπολογίζω. Νομίζω ότι αυτό έρχεται περισσότερο απ΄έξω, το γεγονός ότι θέλουμε να δημιουργούμε καταστάσεις για να μπορούμε να γράφουμε πράγματα είτε στα μπλογκ είτε στα σάιτ είτε στις εφημερίδες, να δημιουργούμε ζητήματα που δεν υπάρχουν. Από τη δική μου πλευρά, είμαι ξεκάθαρος με τον παίκτη και πάνω από κάθε παίκτη υπάρχει ο άνθρωπος. Ήμουν και είμαι απόλυτα ειλικρινής και με αυτόν και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, έχω πάρα πολύ καλή σχέση μαζί του. Ήμουν ξεκάθαρος μαζί του από την πρώτη στιγμή οπότε για μένα δεν υπάρχει κάποιο θέμα που πλέον έχει επιληφθεί ή κάτι άλλο. Έχασε ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας λόγω του προβλήματος και δεν είχα άλλο θέμα. Εγώ είμαι ο προπονητής και παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις που θεωρώ εγώ ότι είναι καλύτερες για το σύλλογο. Τίποτε παραπάνω…».