PAOKForum
LIVE PAOK => Άλλα Αθλήματα => PAOK BASKETBALL => Μήνυμα ξεκίνησε από: Bersekeros στις Φεβρουαρίου 20, 2023, 01:45:24 μμ
-
Ο Φώτης Τακιανός νέος προπονητής του ΠΑΟΚ mateco
(https://pbs.twimg.com/media/FpaA0FuXwAEUlM-?format=jpg&name=small)
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Φώτη Τακιανό, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας ως το τέλος της σεζόν 2023-24.
Καλωσορίζουμε τον κορυφαίο προπονητή της περσινής σεζόν στη Basket League στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία του Φώτη Τακιανού στον ΠΑΟΚ, με διαφορετική όμως ιδιότητα. Το καλοκαίρι του 1993 φόρεσε για πρώτη φορά τα ασπρόμαυρα, ερχόμενος με μεταγραφή από τον Μακεδονικό. Ένας σοβαρός τραυματισμός όμως, δεν του άφησε πολλά περιθώρια συμμετοχής στη διάρκεια εκείνης της σεζόν, στο τέλος της οποίας ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς. Επέστρεψε τη σεζόν 2006-07 ως βοηθός προπονητή, αρχικά στο πλευρό του Μπάνε Πρέλεβιτς και στη συνέχεια του Κώστα Πιλαφίδη και ετοιμάζεται πλέον για την τρίτη του θητεία στην ομάδα μας, αυτή την φορά ως πρώτος προπονητής.
Ο Φώτης Τακιανός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 14 Απριλίου 1969. Έπαιξε μπάσκετ στο Μακεδονικό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τη ΜΕΝΤ, τον ΚΑΟΔ και τη Σιάτιστα.
Ως προπονητής, συνεργάστηκε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ηρακλή, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, προτού αναλάβει ως πρώτος προπονητής στο Πανόραμα, το οποίο από τη Β’ Εθνική το οδήγησε τη σεζόν 2007-08 στην άνοδο στην Α1. Συνεργάστηκε επίσης με το Ρέθυμνο, τον ΚΑΟΔ, τον ΟΦΗ, τη Δόξα Λευκάδας, τα Τρίκαλα και στη διάρκεια της περσινής χρονιάς με τη Λάρισα, την οποία οδήγησε ως την τετράδα του πρωταθλήματος, πορεία που του έδωσε και τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς.
Ο Φώτης Τακιανός έχει εργαστεί και εκτός Ελλάδας, σε ομάδες από το Κόσοβο, την Κύπρο και το Κατάρ.
-
Καλωσήρθες Coach και καλή επιτυχία! pano
-
Για 1,5 χρόνο η συμφωνία με το νέο κόουτς.
-
Ελπιζω και ευχομαι να δουμε κατι διαφορετικο.
Καλως ηρθες.
-
«Πρόκληση για εμένα ο ΠΑΟΚ»
(https://pbs.twimg.com/media/Fpbg-edWcAEX7rQ?format=jpg&name=small)
Για το αν αποτελεί γι’ αυτόν πρόκληση: «Νομίζω ότι εν γένει η δουλειά του προπονητή είναι αυτή στην οποία ο ίδιος πρέπει να μάθει να ζει στις προκλήσεις. Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΠΑΟΚ για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση που μου έκανε να με εντάξει στην οικογένειά του. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μου δίνουν την ευκαιρία να έχω αυτήν την ομάδα που έχει «γράψει» τη δική της ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και να παλέψω μαζί της για τις καινούργιες προκλήσεις. Είναι όντως μια πρόκληση, με τη λογική ότι βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η ομάδα με το δυσκολότερο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, ατενίζοντας το πλασάρισμα στα play-off. Η πρόκληση είναι το ποια θέση θα μπορέσει να καταλάβει ο ΠΑΟΚ μέσα απ’ αυτό το δύσκολο πρόγραμμα. Υπάρχει μια συμφωνία συνεργασίας και για την επόμενη σεζόν, επομένως οι προκλήσεις θα συνεχίζονται είτε για το ελληνικό πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη».
Για το τι θέλει ν’ αλλάξει στην ομάδα: «Για ν’ αλλάξεις κάτι σε σχέση με κομμάτια μπάσκετ είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Θεωρώ ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν κάποια χαρακτηριστικά, όπως είναι η ομοιογένεια, η ομαδικότητα, να είναι ξεκάθαρο ότι ο ένας παίζει για τον άλλον και να υπάρχει μια σύμπνοια μεταξύ παικτών και staff. Ίσως αυτό είναι το «θεμέλιο» σε μια καλή πορεία. Προτεραιότητά μου είναι να μπορέσω να κατανοήσω όσο γρηγορότερα γίνεται το συναισθηματικό «κόσμο» και την ψυχολογία των παικτών, να περάσω τις «γραμμές» που θέλω και το πώς πρέπει να είμαστε σαν ομάδα και εύχομαι να υπάρχει γρήγορη ανταπόκριση απ’ τους παίκτες».
-
Έπιασε δουλειά ο Φώτης Τακιανός
Ο Φώτης Τακιανός μπήκε σήμερα το απόγευμα στο PAOK Sports Arena, ως μέλος της ομάδας και πάλι μετά από 17 περίπου χρόνια, αλλά αυτή την φορά με την ιδιότητα του πρώτου προπονητή του ΠΑΟΚ mateco.
Το νέο κόουτς της ομάδας υποδέχτηκε ο πρόεδρος Θανάσης Χατζόπουλος, μαζί με τον αντιπρόεδρο Βασίλη Τριλυράκη. Ο Φώτης Τακιανός υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ mateco και αμέσως μετά έπιασε δουλειά.
Πρώτη συνάντηση με τους άμεσους συνεργάτες του, τους προπονητές Στάθη Νεραντζάκη και Μπάμπη Καραΐσκο, το μάνατζερ της ομάδας Μιχάλη Γιαννακίδη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του επιτελείου, καθώς από το απόγευμα της Τρίτης ξεκινούν και πάλι οι προπονήσεις της ομάδας.
Η διακοπή των δύο εβδομάδων λόγω των αγώνων της Εθνικής ομάδας και η ανάγκη ξεκούρασης, σωματικής και πνευματικής, έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες να πάρουν μερικές ανάσες, αλλά από αύριο μπαίνουν και πάλι στο γήπεδο.
Ο Φώτης Τακιανός θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του ΠΑΟΚ mateco το απόγευμα της Τρίτης, δέκα ημέρες πριν από το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, τον αγώνα με τον Προμηθέα, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 16:00.
Από χθες είναι γνωστό πλέον και το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων του ΠΑΟΚ mateco στη Basket League, μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική και το οποίο είναι…
Σάββατο 4/3/2023 (16:00)
Προμηθέας – ΠΑΟΚ mateco
Δευτέρα 13/3/3023 (19:15)
ΠΑΟΚ mateco – Παναθηναϊκός
Σάββατο 18/3/2023 (17:00)
ΠΑΟΚ mateco – Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό
Κυριακή 26/3/2023 (19:15)
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ mateco
Σάββατο 1/4/2023 (19:15)
ΠΑΟΚ mateco - ΑΕΚ
-
Πολυ ζορικο το προγραμμα.
Μακαρι να δουμε κατι διαφορετικο απο το πλανο "βαραμε τριποντα, αν μπουν κερδιζουν, αν οχι .....χανουμε" facepalm
Καλη τυχη.
-
Εάν ήταν να περιμένουμε μόνον τα τρίποντα,
κρατούσαμε και αυτόν που είχαμε.
Περιμένουμε κάτι διαφορετικό και πιο ουσιαστικό.
-
Καλή επιτυχία.
Από σήμερα έχει δουλειά.
-
«Υπήρχε πάντα η επιθυμία να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ - Να τερματίσουμε ψηλά στη βαθμολογία»
(https://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/main/public/2023-02/3764831.jpg?h=c0c7e0c4&itok=zcVgSana)
Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, να μου δώσει στα χέρια μου το μεγάλο σύλλογο που λέγεται ΠΑΟΚ. Από την πλευρά μου ξεκινά η τρίτη θητεία στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ξέρω το μέγεθος της ομάδας, τις απαιτήσεις από τη διοίκηση, τον κόσμο, το όνομα και όλα αυτό με κάνουν να νιώθω χαρούμενος για την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ και μαζί να κάνουμε το καλύτερο για να πραγματοποιήσει η ομάδα τους στόχους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους. Στο πρωτάθλημα που διανύουμε θέλουμε να καταλάβει την υψηλότερη βαθμολογική θέση, ένας άλλος στόχος είναι πιο μακριά από τη φετινή χρονιά και είναι να δημιουργήσουμε ένα κορμό παικτών για να έχει συνέχεια η ομάδα στις υψηλές απαιτήσεις. Θα υπάρξει προσπάθεια στο 100% με μεγάλη συγκέντρωση για να είμαστε στο τέλος όλοι χαρούμενοι, για αυτό που θα καταφέρουμε».
Για το ποια παρέμβαση θα μπορούσε να κάνει άμεσα στην ομάδα:
«Υποθετικά θα μπορούσαμε να μιλάμε για παρεμβάσεις, αλλά πρωταρχικός στόχος είναι αυτή την ομάδα να την κάνω να αποδώσει καλύτερα. Με τη λογική ότι έχω διακρίνει ότι το υπάρχον υλικό έχει περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να καλύψει τα κενά που φαινομενικά λείπουν. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διακρίνω σε ποιο ποσοστό μπορούν να βελτιωθούν».
Για το αν έχει εισηγηθεί απόκτηση παίκτη:
«Στις επαφές που είχαμε καταλήξαμε ότι θα γίνει ότι πρέπει να γίνει για να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη η ομάδα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι εκ των έσω καλύπτονται κάποια πράγματα. Η ομάδα βρίσκεται σε μια διαδικασία που διεκδικεί με αξιώσεις καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία. Η πορεία στο σύνολό της μπορεί να είναι καλύτερη συγκριτικά, μπαίνουμε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Ορατός στόχος να τελειώσει μια πορεία όσο το δυνατόν καλύτερα, θα είναι κίνητρο για το πως θα δουλέψουμε και για τις επόμενες αγωνιστικές».
Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας:
«Διακρίνοντας που είναι το πρόβλημα πρέπει να αποφασίσουμε πως θα το λύσουμε. Αν αποκτήσει ο ΠΑΟΚ μια διαδικασία που θα έχει σταθερότερη απόδοση στο 40λεπτο, αμέσως θα βελτιωθεί σε άμυνα και επίθεση. Αυτή τη στιγμή παρουσιάζει up and down τα οποία θα βελτιώσουμε».
Για το ότι αναλαμβάνει σε καλό διάστημα που μπορεί να διορθώσει κάποια πράγματα, έχοντας στόχο το πρωτάθλημα:
«Μας έχει μείνει αυτός ο στόχος. Το μέγεθος της ομάδας του ΠΑΟΚ δημιουργεί την υποχρέωση να δίνουμε το 100% και τον υψηλότερο στόχο που μπορεί να πιάσει η ομάδα. Θέλουμε να τερματίσει στην υψηλότερη δυνατή θέση που μπορεί, στο μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών που ακολουθεί, Υποχρέωση να πάμε τον ΠΑΟΚ στην υψηλότερη βαθμολογική θέση».
Για το αν διακρίνει ότι έχει τελματώσει η ομάδα τον τελευταίο μήνα και πως μπορεί αυτό να αλλάξει:
«Για να δώσει την εικόνα ότι δεν λειτουργεί, είναι ξεκάθαρο ότι έχει επηρεαστεί εξωαγωνιστικά και αγωνιστικά. Όλες οι ομάδες έχουν καλές και κακές περιόδους. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είναι κάτι μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό. Προαπαιτούμενο είναι να λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο η ομοιογένεια, το οικογενειακό κλίμα, μαζί για τη νίκη, όλοι όσοι υπηρετούν να θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ομάδας και κάτω από την ομάδα. Σημαντικό η ψυχοσύνθεση και ο συναισθηματικός κόσμος. Αν δεν υπάρχει ένωση όλων των παραγόντων δεν μπορεί να προχωρήσει και στο αγωνιστικό κομμάτι. Να δημιουργηθεί ένα τέτοιο περιβάλλον όπου ο ένας θα παλεύει για τον άλλον. Η ομάδα θα είναι και του χρόνου, ότι χτίζεται φέτος θα είναι ισχυρό εχέγγυο και για του χρόνου. Να χτίσουμε στέρεες βάσεις. Οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλα οράματα».
Για το ότι είναι η τρίτη θητεία στην ομάδα και αν σκεφτόταν την επιστροφή στον ΠΑΟΚ:
«Μπολιάστηκα μέσα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, σαν παίκτης και έπειτα σαν συνεργάτης προπονητής, αυτό μου δημιούργησε κάτι που πάντοτε είχα σε επίπεδο ονείρου να μπορέσω να ξαναδουλέψω με την ομάδα. Πάντα υπήρχε στο μυαλό μου, ανεξάρτητα αν σαν παίκτης δεν τελείωσα εδώ όπως θα ήθελα, πάντα υπήρχε το όραμα και επιθυμία να είμαι εδώ και να δώσω το 100%. Το κλαμπ είναι μεγάλο και από το οποίο είμαστε θα έλεγα υποχρεωμένοι εμείς που περάσαμε από εδώ, να σκεφτόμαστε πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσουμε ξανά στους στόχους της ομάδας».
Για το τι ΠΑΟΚ θέλει να χτίσει και το στιλ της ομάδας:
«Θα ήθελα να εμφανιστεί μια ομάδα σε πλήρη ομοιογένεια, όπου ο ένας παίζει για τον άλλο, με υψηλά επίπεδα ενέργειας, να μάχεται σε κάθε φάση για κάθε κατοχή. Σε οποιαδήποτε περίοδο του 40λεπτου, όλη η ομάδα να είναι δίπλα στην ομάδα και όλο αυτό να είναι ευδιάκριτο από αυτόν που βλέπει το παιχνίδι. Με το πως προσπαθούν και πως επικοινωνούν. Είναι κάτι που όλοι θέλουν να δούνε».
Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει καιρό να αναδείξει παίκτη από Ακαδημία του:
«Στην παιδική και εφηβική υπάρχουν αξιόλογα και ταλαντούχα παιδιά. Υπάρχει μια διαδικασία ένταξης και ανάδειξής τους. Όταν αποφασιστεί αυτό, το καλοκαίρι όταν η ομάδα θα χτίζεται θα πρέπει να τους δοθεί ο ανάλογος χώρος. Είναι ένα γενικότερο πλάνο που θα συζητηθεί με τη διοίκηση. Όταν θα δουλέψουν θα έχουν την ευκαιρία. Για αυτή τη στιγμή είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Μακάρι στη θητεία μου να μπορέσουμε να εντάξουμε παιδιά από τις μικρότερες ομάδες».
Για το αν είχε επαφή με τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας:
«Δεν έγινε τέτοιου είδους επαφή, έχω ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα. Βοήθησε σε αυτό ότι ήμουν έξω από προπονητική διαδικασία και ως προετοιμασία έβλεπα όλα τα παιχνίδια σε επίπεδο σκάουτινγκ, όχι μόνο τι έπαιζε η ομάδα, δε χρειάστηκε έξτρα πληροφορία».
Τι κρατά από την ομάδα, για την ευρωπαϊκή προοπτική την επόμενη αγωνιστική περίοδο και αν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για ανανεώσεις παικτών:
«Έχει ταλαντούχους παίκτες, καλό επιθετικό κομμάτι με διαφορετικούς παίκτες με υψηλά ποσοστά στην απόδοσή τους σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Την αδυναμία θα την έβαζα κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Θα ήθελα μεγαλύτερο πάθος και μαχητικότητα για κάθε κατοχή. Η προοπτική αυτή είναι κάτι που αποτελεί κίνητρο. Η διαδικασία των προτάσεων για ανανέωση δε βοηθάει, καλό είναι να γίνεται το τέλος της φετινής χρονιάς. Σημαντικό να κρατηθεί έστω και ένας μικρός κορμός για τις υποχρεώσεις που θα έχει η ομάδα του χρόνου».
-
Με βαση αυτα που αναφερε, νομιζω οτι ειναι συνειδητοπιημενος για το τι χρειαζεται η ομαδα.
-
Με βάση αυτά που ανέφερε στη συνέντευξη παρουσίασής του, εξάγω το συμπέρασμα,
ότι πολύ δύσκολα θα γίνει κάποια προσθήκη ή αλλαγή αυτή τη στιγμή.
Το πιθανότερο είναι ότι τα περισσότερα από τα έσοδα του στοιχήματος για την ομάδα,
θα πάνε στην οικονομική εξυγίανση παλαιότερων οφειλών/χρεών.
Επίσης ένα μέρος αυτών των χρημάτων, ενδέχεται να πάνε στη διατήρηση ενός κορμού παικτών για του χρόνου,
κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό και μακάρι να καταστεί εφικτό.
Το ανέφερε 2 φορές, άρα ήδη συζητήθηκε με τον πρόεδρο.
-
Εικόνα παιδικής χαράς facepalm
-
Η κουνιες και η τραμπαλα ελειπε.
Δεν ξερω μηπως την εβδομαδα που δουλεψε facepalm εδειξε σε καποιους οτι δεν τους ψιλουπολογιζει!
Γιατι με παραξενεψε η συμπεριφορα καποιων.
Δεν θα πω ονοματα, θα περιμενω να δω την συνεχεια.
-
Πολύ άνευρος.
Και εμένα δε μου άρεσαν τα υπερβολικά μπινελίκια του
Λυκογιάννη στους παίκτες, αλλά και αυτός ο ύπνος,
αυτή η νιρβάνα, με βρίσκει αντίθετο.
Το πρώτο δείγμα, ήταν πλήρως απογοητευτικό.
-
«Αυτές τις ημέρες βιώνουμε όλοι μία τραγική περίοδο. Είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πούμε πολλά. Για αυτό και δεν θα προχωρήσω σε εκτενή σχόλιο για το παιχνίδι. Θα πω μόνο ότι είναι προφανές ότι η ομάδα μας είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο χωρίς να έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Θα χρειαστούμε πάρα πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε έτσι όπως θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί και πρέπει να παίξει στα επόμενα παιχνίδια».
(https://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/23/03/04/takianos_174038.jpg?w=880&f=bicubic)
Κάποια στιγμή όμως, να ακούσουμε και 2 λόγια για το πως το είδε.
-
Σεβαστό αυτό που είπε.
Κάποια στιγμή χρειάζεται να ξεκαθαρίσει λίγο το πλάνο του.
Και λίγο ζωντάνια ρε γμτ. Τι υποτονικότητα είναι τούτη;
-
Κατρακυλα, τι να εξηγησει?
Πλανο τουρλουμπουκι facepalm
-
Η κουνιες και η τραμπαλα ελειπε.
Δεν ξερω μηπως την εβδομαδα που δουλεψε facepalm εδειξε σε καποιους οτι δεν τους ψιλουπολογιζει!
Γιατι με παραξενεψε η συμπεριφορα καποιων.
Δεν θα πω ονοματα, θα περιμενω να δω την συνεχεια.
Απάντησα στο κατάλληλο τόπικ.
-
Ευχαριστω Μοικανε.
Τουλαχιστον δεν ειμαι τρελος.
Και για να πω την αληθεια εκτος του Ραιλι που επαιζε ξενερωμενος, το ιδιο ειδα και με τον Χαντς.
Χαρακτηριστικο στο δευτερο ημιχρονο μια διεκδικουμενη μπαλια, δεν εκανε καν τον κοπο να παει στην μπαλα! :whistiling:
-
Εξαρχης θεωρουσα οτι η αλλαγη προπονητη ειδικα σε αυτο το σημειο ηταν λαθος..Να πεις οτι ειμαστε σε αλλες εποχες που διεκδικουμε πρωταθλημα ή έξοδο στο παλιο πρωταθλητριων να το καταλαβω...
Δεν μπορει μεχρι εχθες να ηταν καλος ο Λυκογιαννης και σημερα να εγινε αχρηστος ..Τελος παντων...Επειδη διαβασα οτι ο Τακιανος θελει να παιξει πιο πολυ μεσα στη ρακετα και να αλλαξει τροπο παιχνιδου , απλως να υπογραμμισω οτι στο NBA (το καλυτερο και πιο θεαματικο πρωταθλημα στον πλανητη) ειναι πλεον μονοδρομος το περιφερειακο σουτ...
Στο ματς των Μιλγουοκι με τους Γουιζαρντς μπηκε για 20 (!!!) λεπτα ο Καρτερ των Μιλγουοκι και έριξε 6/10 τριποντα...Και καπως ετσι καθαρισαν το ματς...Σε παιχνδια του ΝΒΑ βαρανε γυρω στα 50 τριποντα συνολικα οι δυο ομαδες....
Οποιαδηποτε αλλαγη στο τροπο παιχνιδιου και ακολουθως στο ροστερ θα δημιουργησει μεγαλυτερα προβληματα...
Και δυστυχως το περιφερειακο σουτ ειναι πλεον αναποσπαστο κομματι του παιχνιδιου σε ολο τον κοσμο...Οταν βλεπεις παικτες του υψους του Τζαμπαρ να βαρανε τριποντα για πλακα καταλαβαινεις που εχει παει το παιχνιδι...
-
Νυχτα θα φυγει και θα ειναι πιο μαυρη και απο τα βουνα! facepalm
-
Θα είναι κρίμα σε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε πολύ αισιόδοξα,
αλλά που στη συνέχεια έγινε μια πολύ φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθεια,
στο τέλος να κλείσει με άσχημο τρόπο.
Θα πρέπει το συντομότερο η ομάδα να αναταχθεί, ώστε να μην αδικηθεί,
το καλό μαχητικό πρόσωπο που είχαμε, μέχρι τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.
-
Η προχθεσινη εικονα απογοητευσε και τον πιο αισιοδοξο απο οτι μιλησα.
Το αν και πως θα αλλαξει θα περιμενω,αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν μου αρεσε αυτο που εγινε και εγραψε ο Μοικανος.
-
(https://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/main/public/2023-03/3785593.jpg?itok=78rU55ic)
«Η εμφάνισή μας και το αποτέλεσμα μας κάνουν χαρούμενους. Η νίκη ήρθε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Από την άλλη, είναι μια νίκη για την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Είδατε στο γήπεδο πως πόσοι μας συμπαραστάθηκαν. Τα παιδιά δούλεψαν και προσπαθούν να αφομοιώσουν νέα πράγματα στην τακτική. Αξίζουν όλοι ένα κομμάτι από την πολύ μεγάλη νίκη μας. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά μας στοιχεία, να τα βελτιώσουμε και να γίνουμε καλύτερο στο μέλλον.
Εφαλτήριο θα αποτελέσει η σωστή διαχείριση της νίκης, όχι μόνο αυτή η νίκη».
Θέλει ακόμα δουλειά, ώρες ώρες ήμασταν μονοδιάστατοι.
-
Η πρώτη του νίκη με τον ΠΑΟΚ.
Απέναντι σε μια ομάδα που είχαμε να κερδίσουμε 8 ολόκληρα χρόνια.
Και μάλιστα χωρίς να παίξουμε ιδιαίτερα καλά.
Συγχαρητήρια για την άμυνα στο 2ο ημίχρονο.
Μπράβο για την μεγάλη νίκη! pano
-
Πολυ σημαντικη νικη, οντως η ομαδα εδειξε βελτιωση, περιμενω απο αυριο και με καλη ψυχολογια που εχουμε να παμε ακομα καλυτερα.
-
Και θετικα ειχε η ομαδα και αρνητικα.
Θετικα οτι παιξαμε αμυνα οταν χρειαστηκε, αρνητικο οτι ο Χαντς εκβιαζε επιθεσεις με το ετσι θελω, προφανως υπηρχε εντολη.
-
Είδα ελάχιστη χρησιμοποίηση Σλαφτσάκη, Καμπερίδη, Σαλούστρου και Μαργαρίτη.
Δεν ξέρω εάν σημαίνει κάτι αυτό ή εάν απλώς έτσι βόλεψε η προσέγγιση του παιχνιδιού.
-
“Θα έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά”
(https://allstarbasket.gr/wp-content/uploads/2023/03/paok-karditsa4-696x479.jpg)
“Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Είχαμε πει ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού θα έπαιρνε μεγαλύτερη αξία αν κερδίζαμε και σήμερα. Αναλύοντας τον αντίπαλο, περιμέναμε ότι δε θα είναι εύκολα σήμερα.
Στο πρώτο ημίχρονο, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, που μας στέρησε την ευκαιρία για μεγαλύτερη διαφορά. Γενικά, η άμυνα μας δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, βγήκαμε πιο συγκεντρωμένοι αμυντικά, στο τέλος υπερτερήσαμε του αντιπάλου στα ριμπάουντ και είχαμε μεγάλο ποσοστό δημιουργίας και συνεργασίας μεταξύ των παικτών.
Στο τέλος, δεν ήμασταν έτσι όπως έπρεπε στο επίπεδο συγκέντρωσης για να διακρίνουμε ότι ο αντίπαλος θα έκανε επιθέσεις με συγκεκριμένο τρόπο για να κλείσει τη διαφορά.
Φανήκαμε ψύχραιμοι και είναι ένα παιχνίδι που θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε, για να γίνουμε καλύτεροι και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία”.
Αναφερόμενος στην απόδοση της ομάδας στην τελευταία περίοδο, σχολίασε: “Μπορώ να πω για την έλλειψη συγκέντρωσης αλλά αυτό ήρθε κι από την κούραση. Θα έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ένα στυλ παιχνιδιού με τρανζίσιον και τρίποντο.
Σε αυτήν τη λογική, οι παίκτες που κλήθηκαν να το αντιμετωπίσουν, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο εξ ανάγκης και στο τέλος, είχαμε ένα έλλειμα δυνάμεων. Εκεί ήταν το σημείο που κάναμε το εύκολο λάθος, που δε διαχειριστήκαμε την πίεση του αντιπάλου.
Αυτό πρέπει να αναλύσουμε, να βελτιώσουμε ούτε ώστε αν παρουσιαστεί ανάλογη κατάσταση στα επόμενα παιχνίδια, να τη διαχειριστούμε καλύτερα”.
Τέλος, ερωτηθείς για τη βαθμολογική θέση του ΠΑΟΚ κι αν έχει πλεονέκτημα για την πρώτη εξάδα, ανέφερε: “Η βαθμολογική μας θέση είναι σαφώς καλύτερη πλέον, σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που διεκδικούν τις θέσεις 3 ως 6. Εμείς θα ετοιμαστούμε όπως πρέπει για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπως για κάθε παιχνίδι.
Μετά από αυτό θα κάνουμε τα πλάνα μας για την ΑΕΚ. Νιώθουμε ευχαριστημένοι γιατί αυτό που προσπαθούμε στο γήπεδο έχει αποτέλεσμα. Αυτό νομίζω θα μας δώσει ψυχολογική δύναμη για τη συνέχεια”.
Το ίδιο θα πρέπει να σκεφτεί και ο ίδιος.
-
Αναφέρθηκε σε κούραση.
Λογικό είναι να υπάρχει κούραση, όταν δεν ανοίγει το rotation.
Αλλιώς δε νοείται θέμα κούρασης με ένα παιχνίδι την εβδομάδα.
-
Πιο αστοχη δηλωση δεν εχω διαβασει.
Καναμε ντερμπι παιχνιδι που ειχαμε τον ελεγχο και χωρις ο αντιπαλος να κανει κατι φοβερο.
Ο Σλαφ που λεει και ο Μοικανος, γιατι δεν υπολογιζεται? facepalm
-
Κατηγορια Τραχανοπλαγιας. facepalm
-
(https://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/main/public/2023-03/3799786.jpg?h=c29eba3b&itok=bB9cfjtZ)
Αρχικά για την τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ με τη διαφορά στο -30: «Εμείς προετοιμάζουμε την ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια. Θέλαμε να σχεδιάσουμε μια ειδική κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση».
Για το αν «πλήρωσε» ο ΠΑΟΚ κάποιες απουσίες: «Δεν πληρώνουμε τίποτα, είναι και η ποιότητα του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Σε 40 λεπτά η διαφορά ποιότητας, το βάθος πάγκου, αλλά και το στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού παίζουν τον ρόλο τους».
Όσον αφορά την τελική θέση του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία: «Δεν εξαρτάται από εμάς η θέση που θα καταλήξουμε, δε θα κάνω κάποια πρόβλεψη. Θα δούμε τα αποτελέσματα των άλλων και εμείς θα δουλέψουμε. Ποσοστιαία αν το πάρουμε η κατάκτηση της 4ης θέσης είναι δύσκολη».
Δηλαδη απο την τελευταια επιθεση προετοιμαζουμε την ομαδα στα επομενα παιχνιδια? :)) :)) :)) :)) :))
-
Ε τι λεω ρε Τεο, πηρε ταιμ ουτ 19 δευτ για να σχεδιασει επιθεση facepalm facepalm
-
Ευτυχώς έχασε ο Προμηθέας από τον Απόλλων Πάτρας. Από την άλλη νίκησε η άεχ τον βάζελο.
Είμαστε στην 4η θέση, αλλά η άεχ, ο προμηθέας και ο Κολοσσός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
Πρέπει να νικήσουμε την άεχ οπωσδήποτε και πάλι παίζονται οι πιθανότητες για την 4η θέση,
ενώ εάν χάσουμε, μπορεί να κατρακυλήσουμε βαθμολογικά.
-
Ντερμπι θα ειναι, ελπιζω με την βοηθεια του κοσμου λογω Μπανε να το παρουμε.
-
Κατηγορια Τραχανοπλαγιας. facepalm
:)) :)) :)) :)) :)) :))
-
«Έδειξαν χαρακτήρα Σαλούστρος και Μαργαρίτης»
(https://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/main/public/2023-04/3829139.jpg?h=7f7d7f96&itok=11BDKQUa)
«Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία. Στο παιχνίδι, είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα πλέι οφ, μια διαδικασία δύσκολη και επίπονη. Ξέραμε τη δυναμική και την ποιότητα του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλά επίπεδα ενέργειας και περιορίσαμε τα ατού του Προμηθέα. Στο τρίτο δεκάλεπτο χωρίς συγκεκριμένο λόγο είχαμε έλλειμμα στη συγκέντρωσή μας, όπως και στο τέλος όπου κάναμε αδικαιολόγητα λάθη.
Δημιουργήσαμε μια διαφορά, όμως είχαμε να διαχειριστούμε προβλήματα με φάουλ και κούραση. Βγήκαμε από τον ρυθμό μας και στο τελευταίο τρίλεπτο δεν ανταποκριθήκαμε στην πίεση του Προμηθέα. Κάναμε παιδαριώδη λάθη. Πρέπει να κρατάμε για 40’ τη συγκέντρωσή μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες, ήταν ακόμα μία μεγάλη νίκη που πρέπει να ξεχαστεί μόλις φύγουμε από το γήπεδο.
Ο Σαλούστρος ήταν βασικός άξονας της επιθετικής μας τακτικής. Ηταν αυτός με τον οποίο θα χτυπούσαμε τον Προμηθέα. Τα λάθη έγιναν και από την ικανότητα των αντιπάλων που είναι έμπειροι. Γίναμε ευάλωτοι, υπάρχει απειρία στην ομάδα μας, ειδικά στο τέλος του παιχνιδιού. Η ομάδα μας είναι σε στάδιο εξέλιξης, κερδίσαμε και την εμπειρία σε ειδικές καταστάσεις. Άσχετα με τα λάθη που έγιναν, πρέπει να αναφέρουμε την κατάθεση ψυχής και ότι τελειώνουμε το παιχνίδι από την άμυνα.
Η ομάδα είναι σε αγωνιστική απραξία 15 μέρες. Αυτό μέτρησε π.χ στον Χαντς. Το κέρδος είναι ότι κατάλαβαν όλοι ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Σαλούστρος και Μαργαρίτης έδειξαν χαρακτήρα. Προσπάθησαν για όλα τα παιδιά, έδωσαν και την ψυχή τους. Πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα μπροστά, να είναι πιο αποτελεσματικοί.
Δε θέλουμε να επιστρέψουμε σπίτι μας με τον Προμηθέα, που έχει τώρα την πίεση. Ο Προμηθέας έχει συλλέξει εμπειρίες και καταστάσεις, που βίωσε φέτος στο Eurocup».
Συμφωνώ για την απραξία εν μέρει π.χ στον Χαντς, η ...κούραση όμως από που προήλθε? facepalm
-
Από τη μια λέει για αγωνιστική απραξία 15 ημερών και από την άλλη μιλάει για κούραση. Είναι λίγο οξύμωρο.
Το passing game έχει βελτιωθεί, όπως επίσης και το ριμπάουντ.
Ας δουλέψει λίγο τη συγκέντρωση της ομάδας, στο να μη χάνεται τόσο εύκολα η διαφορά και να μην κάνουμε αστεία λάθη στο τέλος, πουλώντας την μπάλα.
-
«Ο ΠΑΟΚ άξιζε την πρόκριση»
(https://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/article_main_image/public/2023-04/takianos_paok.webp?itok=Mjh9_kt1)
«Θα μείνω ότι ήταν ένα παιχνίδι συγκλονιστικό που έκρινε ποια ομάδα θα πάει στα ημιτελικά. Είμαστε χαρούμενοι που ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί εκεί. Το αξίζει ο οργανισμός και η συλλογική προσπάθεια που κάνει για να βάλει τις βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι ανταγωνιστική. Μας ικανοποιεί αυτό. Δεν αγωνίστηκε ο Ράιλι με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους, κάλυψαν τον παίκτη και το κενό», ανέφερε ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά.
Όσο για τα ημιτελικά απέναντι στον Ολυμπιακό: «Πρέπει να απολαύσουμε την παρουσία στους ημιτελικούς. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι και ο επόμενος αντίπαλος».
Καταρχάς συγχαρητήρια γιατί μετά από 5 χρόνια επιστρέφουμε στα ημιτελικά.
Από την άλλη, θα ήθελα να ξέρω γιατί ο Χαντς.....σέρνεται σερί ::)
-
Συγχαρητήρια κόουτς για την τετράδα, όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στον προηγούμενο κόουτς για την φετινή τετράδα.
-
(https://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/main/public/2023-05/3852388.jpg?h=da267e78&itok=B7x_SUfS)
Ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πολύ πιεστικοί στην περιφέρεια και σε συνδυασμό με την κούραση ήρθε η ήττα. Έχουμε μία αδυναμία στη ρακέτα, που φάνηκε από ένα σημείο και μετά.
Δεν φάνηκε η απραξία μας στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Το γεγονός πως έχουμε μικρότερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό, οι παραπάνω μέρες ξεκούρασης και προετοιμασίας ίσως μας βοηθήσουν να φανούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».
Θα επρεπε να περιμενουμε την πιεση, ισως φανηκαμε και ανετοιμοι να αντιμετωπισουμε κατι τετοιο, περα του οτι στην ρακετα εκαναν παρτυ.
-
Ακριβώς.
Τι περίμενε; Ότι δεν θα μας πίεζαν στην περιφέρεια;
Ας το κοιτάξει για το επόμενο παιχνίδι, να υπάρχει κάποιο εναλλακτικό πλάνο αντίδρασης.
Πάντως η συγκέντρωση του 1ου ημιχρόνου, αξίζει συγχαρητήρια, για όλη την ομάδα και τον κόουτς.
-
Με άλλο αντίπαλο θα ήμασταν είκοσι ποντους μπροστά στο ημίχρονο
-
"Η πορεία του ΠΑΟΚ έχει μια πολύ καλή εικόνα, κάναμε κάτι παραπάνω από αυτό που ελπίζαμε"
«Θέλαμε να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γινόταν απέναντι σε μια ομάδα με τις συγκεκριμένες δυνατότητες. Κατά διαστήματα κάναμε καλή προσπάθεια και κατά άλλα διαστήματα φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων στην ταχύτητα και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά μας διαστήματα και να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Βέβαια, δεν υπάρχει χρόνος και δεν είναι περίοδος να διορθώσεις. Αλλά θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα και στο ΣΕΦ να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.
Δεν μπορούμε να σκεφτούμε από τώρα την επόμενη σειρά. Μένει άλλο ένα ματς. Η επόμενη σειρά είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Πρέπει να δώσουμε το επόμενο παιχνίδι με συγκέντρωση και μετά να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε από το ζευγάρι Περιστέρι – Παναθηναϊκός.
Η μεγάλη πορεία του ΠΑΟΚ έχει μια πολύ καλή εικόνα. Φτάσαμε στην τετράδα και διεκδικούμε. Μην ξεχνάτε πως η ομάδα τώρα παίζει για το πρωτάθλημα. Φυσικά με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Αλλά, είμαστε στα ημιτελικά. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Κάναμε κάτι παραπάνω από αυτό που ελπίζαμε».
Ελπιζω στα επομενα να ειμαστε πιο ανταγωνιστικοι εχοντας διαρκεια.
-
Ακριβώς.
Μακάρι να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα επόμενα παιχνίδια και να κατακτήσουμε την 3η θέση στο πρωτάθλημα.
-
Δεδομένου του μπατζετ των δύο πρωτων αυτό ισοδυναμεί με πρωτάθλημα
-
Συμφωνώ Νικόλα και θα είναι μια μικρή μεγάλη υπέρβαση της ομάδας.
-
(https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2023/05/5901527-768x512.jpg)
Η στατιστική δεν λέει τίποτα παραπάνω αυτό που έγινε στο ματς. Μείναμε στο ματς για 15 λεπτά. Έχουμε έλλειμα συγκέντρωσης στα τελευταία 5 λεπτά.
Και στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινάμε με τη υπεροπλία του Περιστερίου στο καλάθι, αλλά και στα επιθετικά ριμπάουντ. Παίζαμε άμυνα για 20″, το Περιστέρι έχανε το σουτ, αλλά έπαιρνε το ριμπάουντ.
Δυστυχώς ήταν απίστευτη η έλλειψη συγκέντρωσης στο τελευταίο δεκάλεπτο.
-
Τραγικη.
-
(https://inpaok.com/wp-content/uploads/2023/06/takianos-basket-792x402.jpg)
«Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου για την πορεία που είχε στη φετινή σεζόν, στο πρωτάθλημα, στην ευρωπαϊκή του πορεία και στην κατάκτηση τα 3ης θέσης στην Basket League», είπε αρχικά ο κόουτς Τακιανός και πρόσθεσε:
«Όσον αφορά την δική μας ομάδα, μετά από αρκετά χρόνια συμμετείχαμε στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος και μέσα από τη διαδικασία των μικρών τελικών κατακτήσαμε την 4η θέση. Είναι μία αξιόλογη θέση, την οποία την κατακτήσαμε ανοίγοντας εμείς τον δρόμο και περπατώντας με το δικό μας βήμα, πιάνοντας κάθε φορά τους στόχους που θέταμε. Από το να αποφύγουμε την 7η - 8η θέση, να αποκλείσουμε στη συνέχεια ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ και βαθύτερα ρόστερ για να μπούμε στην τετράδα».
Αναφερόμενος στην μεγάλη προσπάθεια της διοίκησης και στο μέλος, ο κ.Τακιανός είπε:
«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό. Θα πρέπει να εξάρουμε την προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση και δη από τον κ.Χατζόπουλο, γιατί θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι σε μία διαδικασία εξυγίανσης και η επιτυχία της 4ης θέσης έρχεται παράλληλα με αυτή την διαδικασία που είναι σπουδαία. Έτσι θα είναι σημαντικό να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι και να βοηθήσουμε όλη την προσπάθεια με απώτερο στόχο όταν εξυγιανθεί ο ΠΑΟΚ, να επιστρέψει σε υψηλότερες θέσεις και στις κατακτήσεις τίτλων όπως ήταν στο παρελθόν. Νιώθουμε πολύ περήφανοι για τη φετινή μας πορεία. Αφήνω τελευταίο το κομμάτι των παικτών. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια, κατάθεση ψυχής. Θεωρώ ότι το αύριο για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ είναι ευοίωνο και θα προσπαθήσουμε όλοι για αυτό».
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco τόνισε:
«Από αύριο θα μπούμε στη διαδικασία του προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα πρέπει να πατήσουμε στη φετινή μας πορεία, να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα θετικά, να διορθώσουμε αδυναμίες ή λάθη που έγιναν και η επόμενη χρονιά να είναι η συνέχεια της φετινής. Πάντα υπάρχουν συνιστώσες που μπορούν να παρεκκλίνουν, αλλά νομίζω ότι υπάρχει διάθεση από όλους μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο οργανισμός είναι σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης. Πρωταρχικός στόχος είναι το χρέος να μηδενιστεί. Και στην πορεία θα δούμε πως μπορούμε να δούμε σε βάθος 2-3 ετών, αφού πρώτα καθαρίσουμε από τα χρέη. Οπότε αυτή την στιγμή μπορούμε να δούμε μόνο για την επόμενη σεζόν»
____
____
Πάνω στα υπογραμμισμένα αξίζει να αναφερθούν τα παρακάτω.
Φέτος το μπάτζετ της ομάδας στο αγωνιστικό ήταν μόλις 590.000 ευρώ.
Πριν από 10 μέρες περίπου, πληρώθηκαν οι δύο τελευταίες δόσεις από τρεις τελευταίες ρυθμίσεις από τις 7 προς το κράτος που είχανε μείνει.
Πλέον απομένουν μόνο 4 ρυθμίσεις όπου πληρώνονται κανονικά.
Ως το 2024 ο ΠΑΟΚ θα έχει ξεχρεώσει εντελώς !!
Είναι μεγάλη υπόθεση, διότι ο Χατζόπουλος ανέλαβε με 7.2 εκατομμύρια ευρώ χρέη από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις.
Ως το 2024 θα έχουμε ξεχρεώσει και το τελευταίο 1 εκατομμύριο ευρώ περίπου, που έμεινε σε 4 ρυθμίσεις !!!!
-
Στο… τραπέζι Χατζόπουλος – Τακιανός
(https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2023/06/5814996-1-768x458-1.jpeg)
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία μεγάλη υπέρβαση με μπαίνοντας στην τελική τετράδα της Basket League, αλλά εκεί, δεν κατάφερε να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός, με ομάδες άλλου επιπέδου.
Σε κάθε περίπτωση, η χρονιά κρίνεται ως επιτυχημένη και με αυτό ως βάση, αναμένεται να καθίσουν άμεσα στο τραπέζι ο Θανάσης Χατζόπουλος με τον Φώτη Τακιανό, για να συζητήσουν τη συνεργασία τους για τη νέα σεζόν.
Υπενθυμίζεται ότι όταν υπέγραψε ο 54χρονος τεχνικός, από πλευράς ΠΑΟΚ, μπήκε ένα opt out, αλλά από αυτήν τη συνεργασία των τελευταίων τεσσάρων μηνών, υπάρχει ικανοποίηση και διάθεση και από τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν μαζί και τη νέα σεζόν.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ και ο προπονητής, αναμένεται να τα βάλουν όλα κάτω και να τα συζητήσουν, με τα οικονομικά δεδομένα να είναι πάνω κάτω τα ίδια όσον αφορά τη δημιουργία της ομάδας της επόμενης χρονιάς.
Στο μυαλό του Τακιανού, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος με τον Θανάση Χατζόπουλο και εφόσον δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο, μετά από αυτό το ραντεβού, θα ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.
____
____
Με το καλό να σχεδιαστεί η νέα χρονιά, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν,
αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που ο ΠΑΟΚ θα έχει χρέη.
Καλή λευτεριά από τα χρέη και καλό σχεδιασμό της νέας σεζόν! pano
-
Ο Τακιανος εδειξε οτι αξιζει να ειναι στον παγκο και για την επομενη χρονια.
-
Το θεμα ειναι ποιους παικτες θα εχουμε.
-
Σωστό.
Μακάρι παράλληλα με τον μηδενισμό των χρεών φέτος, να φτιάξουμε και ένα αρκετά ανταγωνιστικό ρόστερ.
-
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επέκταση συμβολαίου με τον Φώτη Τακιανό κατά ένα χρόνο,
στο ήδη υπάρχον συμβόλαιο, δηλαδή έως το 2025.
(https://pbs.twimg.com/media/FykSfYGXoAAZX5x?format=jpg&name=small)
-
Σωστή εξέλιξη κατά τη γνώμη μου
-
Συμφωνώ.
Συγχαρητήρια κόουτς.
-
Επρεπε να μεινει γιατι το κερδισε με την αξια του.
-
Νομιζω οτι και οι παικτες ηταν ικανοποιημενοι μαζι του, αν εξαιρεσουμε το περιστατικο που αναφερε ο Μοικ οταν πρωτοηρθε με τον Ραιλι.
Οποτε συνεχιζουμε.
-
Ουσιαστικά θα στήσει μια καινούρια ομάδα από την αρχή, με το διαθέσιμο μπάτζετ,
που θα είναι σχεδόν εξολοκλήρου δικό του δημιούργημα.
Καλή επιτυχία να έχει.
-
(https://www.paokbc.gr/images/articles/2022-23/2_COACH_TAKIANOS.jpg)
«Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης σεζόν»
Με την υπογραφή του νέου συμβολαίου, ο Θανάσης Χατζόπουλος και ο Φώτης Τακιανός επικύρωσαν και επίσημα την συμφωνία τους για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι και το 2025!
Ο σχεδιασμός της ομάδας ξεκινά με έναν ορίζοντα διετίας και ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco μιλώντας στο www.paokbc.gr (http://www.paokbc.gr) εξέφρασε τις σκέψεις του για την επόμενη σεζόν και τα σχέδιά του, με ορίζοντα πλέον διετίας…
«Το βασικό είναι να υπάρχει μετά τη φετινή χρονιά εξέλιξη και πρόοδος και αυτό δεν έχει σχέση μόνο με τη βαθμολογική θέση που θα πάρει η ομάδα. Πρόοδος μπορεί να είναι η δημιουργία ενός κορμού παικτών για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόοδος μπορεί να είναι το να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία σταθερότητα στο αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να μην είναι η ομάδα την μία χρονιά 9η, μετά στην 4η θέση και ύστερα και πάλι πολύ πιο κάτω», είπε αρχικά ο Φώτης Τακιανός και αναφέρθηκε στους στόχους που μπορεί και πρέπει να έχει η ομάδα: «Στόχος είναι το αγωνιστικό κομμάτι να είναι ανταγωνιστικό και με αυτή την σταθερότητα.
Στόχος είναι επίσης να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο κάτι ελκυστικό, ώστε να μπορεί να το αξιολογήσει ο κόσμος και να δούμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.
Να μπορέσουμε να προσελκύσουμε οικογένειες και νέα παιδιά, ώστε να δημιουργήσουμε πυρήνες υγιών φιλάθλων.
Είναι και στόχος μας να εντάξουμε μέσα στην ομάδα κάποια παιδιά που θα προέρχονται από τις ακαδημίες. Το πρώτο βήμα θα είναι να ενταχθεί ένας παίκτης και να το αυξήσουμε αυτό μέσα στην επόμενη διετία.
Είναι όμως στόχος και το να υπάρχει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα λειτουργούμε όλοι με σεβασμό ο ένας στον άλλον. Να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό περιβάλλον, γιατί χωρίς αυτό όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν νόημα και δεν θα λειτουργούν σωστά. Και σε αυτό έχουμε όλοι πολύ σημαντικό ρόλο, μαζί με την καθοριστική παρουσία της διοίκησης και του κόσμου».
-Θέλετε να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ κάτι ελκυστικό. Τι ομάδα λοιπόν θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν; Τι μπάσκετ θέλετε να παίξει ο δικός σας ΠΑΟΚ;
«Λέγοντας ελκυστικό μπάσκετ, εννοώ μία ομάδα που θα έχει υψηλό δείκτη μαχητικότητας, που θα παλεύει για κάθε κατοχή στο ανοιχτό γήπεδο. Και όσον αφορά την επίθεσή μας, νομίζω ότι κάποια δείγματα παρουσιάστηκαν μέσα στους τελευταίους μήνες. Να έχει πολυφωνία η επίθεση, να μην είναι προσωποκεντρική και μέσα από την ομαδική διαδικασία να βγαίνει το επιθετικό μας παιχνίδι και το πώς θα χτυπάμε το παιχνίδι του αντιπάλου».
-Ο κόσμος, στον οποίο αναφερθήκατε, τι συμμετοχή μπορεί και πρέπει να έχει σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτή την διαδικασία;
«Ο κόσμος εναι μία πολύ σημαντική παράμετρος και το ζητούμενο για μας είναι πως θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να έρθει στο γήπεδο. Ο κόσμος υπάρχει. Είναι αυτή η τεράστια βάση των φιλάθλων που αγαπάνε με ξεχωριστό τρόπο τον ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να τους “αναγκάσουμε” να έρθουν στο γήπεδο και η παρουσία τους είναι προαπαιτούμενο για να έχει η ομάδα καλή πορεία. Και αυτό φάνηκε στα παιχνίδια που είχαμε τον κόσμο δίπλα μας. Έδωσε ενέργεια στην ομάδα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος που παίζει στην εξέλιξη των παιχνιδιών και πόσο επηρεάζονται θετικά οι παίκτες. Αν το αντιληφθούν όλοι αυτό, θα είναι πιο εύκολο να έρθουν και να μας στηρίξουν».
-Η εικόνα που υπήρχε στον αγώνα με την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες βεβαίως, είναι αυτή που θα θέλατε σε κάθε παιχνίδι;
«Νομίζω ότι το μέγεθος του ΠΑΟΚ προϋποθέτει ότι το γήπεδό μας έτσι πρέπει να είναι. Θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο ότι η ομάδα πρέπει να στηρίζεται ακόμη και σε περιόδους που διανύουμε, που δεν είναι εύκολο γιατί η ομάδα δεν είναι διεκδικήτρια τίτλων. Εμείς λοιπόν πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι τόσο θελκτικό και άξιο να αγαπηθεί από τους φιλάθλους ώστε να ζήσουμε στιγμές όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ναι, ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή και μέρα, αλλά αυτή είναι η εικόνα στην οποία πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται...»
-Η επόμενη σεζόν θα έχει και Super Cup, μαζί με το πρωτάθλημα και την συμμετοχή της ομάδας στο BCL. Περισσότερες ευθύνες, μεγαλύτερη πρόκληση, άγχος; Τι από όλα αυτά;
«Όλα τα πράγματα έχουν τις περισσότερες φορές μία φυσιολογική εξέλιξη. Η επόμενη χρονιά θα είναι η συνέχεια της φετινής. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμμετοχή στο Super Cup, αλλά και στο BCL, ήρθε επειδή εμείς αγωνιστικά αμφισβητήσαμε ομάδες με πολύ υψηλότερο μπάτζετ, που ήταν στην Ευρωλίγκα και στο Eurocup. Και αυτό σημαίνει ότι καταφέραμε κάτι και η επόμενη χρονιά θα είναι η συνέχεια. Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη πρόκληση αυτό που έρχεται, αλλά δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο άγχος. Είναι η φυσιολογική συνέχεια. Το Champions League είναι υψηλού επιπέδου, αλλά υψηλού επιπέδου είναι και το πρωτάθλημά μας. Δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το Super Cup είναι μία είναι εξόχως τιμητική διάκριση, καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε έναν τίτλο. Στο μυαλό μου είναι, πως όλα είναι σε μία φυσιολογική ροή και το να βρούμε μπροστά μας τις προκλήσεις, σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε».
-
Η ομάδα που θα φτιαχτεί φέτος,
θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Τακιανού.
Να δούμε, εάν θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε την φετινή πορεία.
Επίσης, ερωτηματικό εάν ο κόσμος επιβραβεύσει την καλή πορεία φέτος,
με στήριξη και ώθηση περισσότερων διαρκείας από πέρυσι.